АКЦИЯ

Формулата на Сарая: Пеевски е на власт. ДПС - в опозиция. Доган се разтоварва от "Борисов-Пеевски", мачка Радев и Нинова

alt

"ДПС е в опозиция, Пеевски е във властта" - това е формулата на Сарая, след като на 5 юли 2009г. вечерта в НДК Ахмед Доган заяви: "Да ги оставим да управляват.".

Борисов и добре да инкярства, си намира Майстора - Доган му показва, че колкото и порции да са определяли двамата чрез посредничеството на Пеевски, това не прави ДПС коалиционен партньор на ГЕРБ.

"ДПС е в опозиция. Ние още от Нова година се готвим за властта...", заяви в Нова тв председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Убийствен цинизъм и безцеремонност - посланието е на Доган, разбира се. ДПС контролира чрез Пеевски най-ресурсните министерства и агенции, но иначе е в опозиция.

Ахмед Доган за пореден път се проявява като бизнесмен в политиката - възползва се, че посланикът на САЩ го потърси за подкрепа за сделката с F-16 и даде знак, че готви многоходовка за формализиране на икономическата и задкулисната политическа власт, с която разполага.

По време на официалното участие във властта в "царския кабинет" и в "тройната коалиция" ДПС беше обвинявано от опозицията, че преяжда с власт.

И Доган реши да пласира формулата с ГЕРБ - "Да ги оставим да управляват", а ние да консумираме властта зад кулисите. Обаче след КТБ и прилапването на най-ресурсните министерства и агенции няма как това да мине пред публиката.

Сокола знае това, но не му пука, защото е въвлякъл Б.Б. в деленето на порции и няма как той да организира кампания - "ДПС отново преяде с власт", защото е в същата Манджа и е делил осребряването на властта на мафиотски принцип извън контрола на институциите, погазвайки принципа за прозрачност и разделение на властите.

Защо му е все пак на Доган да излиза от комфорта на "Не съм на софрата, но ми носят в Сарая" и да влиза официално във властта? Сокола се готви да прехвърли върху Борисов негативите от задкулисното делене на порции - Пеевски ще поеме вината с мезетата, а ДПС ще е в бяло.

Доган е стара хиена и усеща как на публиката започва да й писва от Борисов. Сокола обаче има проблем - "Шиши" е не е по-малко мразен от "Боко". Обаче Пеевски му трябва - той му е Икономиката, етюдчето с ТЕЦ "Варна" не го прави независим от Мрежата на Корпулентния.

Падишахът трудно може да се отърве от Борисов и Пеевски едновременно - ще му се наложи да се занимава пряко с Икономиката на ДПС, а не само с "отчисленията". Защо да коли "златната кокошка"?!

Ахмед Доган е търпелив като стар суфи и коварен като мангуста, но е суетен - услаждат му се знаци като с Ерик Рубин. Борисов направи грешка като не намери начин да включи ДПС в показните мероприятия около председателството на ЕС. Това е мотив за официализиране на власта, но не е решаващ.

Доган се опитва да се разтовари от схемата "Пеевски-Борисов" заради изхабяването й, но без да коли "златната кокошка". В същото време е наясно, че другите играчи не го искат във властта официално - БСП два пъти пада от власт заради ДПС.

Падишахът загражда Нинова и Радев. Пласира послания към тях, че ще намери формула, която да е печеливша за двете страни. В същото време се опитва да стопира създаване на "партия на президента", за да не стане ДПС ненужно за властовата конфигурация.

"Нероден Петко - нека да има, да видим. Може да няма. Вие предпоставяте, че ще има", заяви Мустафа Карадайъ в Нова тв за "партията на президента".

Корнелия Нинова не е склонна да пусне фъндък на Ахмед Доган и да го приобщи към заверата й с Румен Радев. Нещо повече - пласира контрапие с "ДПС е в коалиция с ГЕРБ" заради кворума миналия петък в парламента.

Затова Мустафа Карадайъ заформи брутална препратка към Р.Р. за подкрепата на ДПС за него на втория тур - не че това беше решаващо. И не че Радев се чувства задължен. Ама да го пооцапат сарайните, за да не се прави на чак такъв "патриот". Безцеремонно.

Ахмед Доган играе безцеремонно, защото знае, че по геостратегически причини, като лидер на турците в България, няма как да бъде изолиран от властта - официално или задкулисно, ако не бъде елиминиран. (Не че не са правени опити - и това лято...)

В същото време ще му е сложно да се впише в схемата на Нинова и Радев. Американците не са поели ангажимент, когато е станало дума в края на разговора с Ерик Рубин. Падишахът някак бързо е КИМНАЛ за F-16. Освен това - сделката е била вече уредена с Борисов, Нинова и Радев.

Корнелия Нинова и Румен Радев не искат ДПС да им носи негативи, това от една страна, но от друга знаят, че американците само сондират Доган, нямат игра с него, а руснаците са се дистанцирали заради ролята на ДПС в провалянето на "Южен поток". Пласментът на Путин по време на брифинга му с австрийския канцлер Себастиян Курц беше отровен.

Мустафа Карадайъ предаде контрапосланието на Ахмед Доган за "Южен поток" - "България не може малко да е член на ЕС, или е член, или не е. Или изпълняваме регламентите на ЕС или не".
Внушението е - на Шефа не му пука дори от Путин.

Падишахът не разчита нито на протести, нито на "външни фактори" за промяната на върха, а на преценката си за резултата от изборите. Как ли ще сменят модела Нинова и Радев с Доган?!

Мустафа Карадайъ предаде в Нова тв крайното послание на Падишаха: "Ние сме за дясно-центристка алтернатива на това популистко националистическо управление. Нали разбирате какво искам да кажа....". Въпреки изхабяването на Б.Б. може и дясно-центристко упраление с ГЕРБ без "националистите".

В същото време - "Когато определим едни ясни национални приоритети, няма значение кой е на власт. Въпросът е, който е на власт да следва тези приоритети." Обаче - ДПС сме най-подготвените за участие във властта от останалите партии".

Защото както каза Карадайъ - "Бих казал, че историческа личност като г-н Доган дори и да не участва в оперативната политика, да бъде фактор в политическите процеси в страната, региона и в световен план.".

ДЕМЕК - ДПС ДОРИ И ДА НЕ УЧАСТВА В ОПЕРАТИВНАТА ВЛАСТ, ДОГАН ОПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА.

bgsniper.com

 
АКЦИЯ
News image

Домусчиев купи NOVA. Готви ли се за премиер? Когато бизнесмен си купи най-голямата медийна група, значи е могъщ

Когато един бизнесмен в България си купува футболен отбор, значи е много богат. Но когато си купи и най-голямата медийна група в страната, значи е могъщ. Дали не възнамерява да стане премиер, като чешкия милиардер Андрей Бабиш, който, освен холдинга Агроферт, притежава...

News image

Татяна Дончева: Борисов жонглира между САЩ и Русия. Пеевски е руско прокси, кръгове в службите работят за Москва

Общественото впечатление, че Бойко Борисов е един американски човек, е доста повърхностно. Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева в предаването "Денят с Веселин Дремджиев". "Акцията за прибиране на военните заводи под руски контрол е изцяло свързана с политиката на сегашното ...

News image

Януш Бугайски и Маргарита Ассенова: Евразийское разобщение: уязвимые фланги России

В книге «Eurasian Disunion: Russia’s Vulnerable Flanks» («Евразийское разобщение: уязвимые фланги России»), опубликованной известным своим критическим взглядом на Россию Джеймстаунским фондом в июле 2016 года, Януш Бугайски и Маргарита Ассенова рассказывают про то, что они называют, «ш...

News image

Последно - от кого е научил Борисов за преференциите: от Цветанов или от медиите. Сякаш преди това не са се договорили

Цветан Цветанов няколко пъти "редактира" позицията си за преференциите - трябвало да спрат спекулациите, че Бойко Борисов решавал всичко. Сякаш не го прави. Докато ДПС обвинява Борисов за "чупките в кръста", а Валери Симеонов сочи личния му рейтинг като причина за "чупките", Красимир Ка...

News image

Този път ГЕРБ стъпи накриво. БСП също сбъркаха – повярваха си, че народът е готов да скочи и да "помете" управляващите

В ГЕРБ винаги е имало две линии – едната е много комуникативна, гъвкава, доста интуитивна и изключително талантлива. Това е линията на Борисов, който би усетил, че си вкарва автогол, и не би допуснал това с обезсилването на преференциите. Има и една друга линия, малко по-п...

News image

Б.Б. задейства Машината. Тома Биков за обрата за преференциите: "Ако сме били в коалиция с ДПС, явно днес я развалихме!"

Бойко Борисов задейства Пиар Машината на ГЕРБ. Тома Биков избухна срещу пропагандата на БСП. "Няма нищо лошо да има страх от общественото мнение, защото то определя посоката на страната. Да изпитваш страх от общественото мнение не е нещо лошо. Ние от ГЕРБ имаме страх от обществото посто...

News image

Демокрацията отне много и на Борисов, но за кратко

Борисов ревизира днес собственото си обяснение за ползата от промените в избирателния кодекс, които правеха практически невъзможно преференциалното гласуване. Сега, след като направи по този начин пропагандна услуга на основните си съперници за властта от БСП да се пъчат като защитници на де...

News image

Борисов се "намеси" за преференциите и препусна на "бял кон", докато Цветанов пак закусва с американци

Борисов се "намеси" по призива на депутата от ГЕРБ Георги Марков (който седна до Борисов вместо Цветанов), след като говорил с "колегата Цветанов" и "върна преференциите". "Благодаря на г-н Марков, че ме информира навреме. Той е от гражданската квота, ходи по улицата и слуша общественото мне...

News image

Зимата свършва, социални протести няма. ГЕРБ удържа. БСП бъркат като си въобразяват революционна ситуация

„Зимата свършва, социални протести в страната няма. ГЕРБ удържа. Няма тежки драми на тема ръст на цените. ГЕРБ се окопити и перспективата за предсрочни избори се отдалечи, заяви в предаването „Преди всички“ политологът Първан Симеонов – изпълнителен директор на &bdquo...

News image

ГЕРБ и ДПС - прилики много. Твърде много. Политическата логика сочи - двете партии ще направят коалиция и пред кулисите

Приликите между ГЕРБ и ДПС са толкова много, а разлики почти няма. Последната съвместна акция на двете партии по фактическото унищожаване на преференциалното гласуване е само върхът на айсберга, в който българският държавен кораб се блъска периодично в последните години. ...

News image

Скандал "Борисов-Цветанов" или "театър"?! Премиерът сдава властта: "Отиваме на предсрочни избори"

Бойко Борисов се възползва от скандала за преференциите и сдава властта. Премиерът е решил да отхвърли ултиматума на ДПС и е заявил на Цветан Цветанов по телефона от Мюнхен: "Отиваме на предсрочни избори", твърди източник от ПГ на ГЕРБ. Депутатите на ГЕРБ ще подкрепят президента Румен Р...

News image

ПРЕВРАТ. Посланикът на САЩ сваля Борисов? Първо намачка службите, сетне превзе и БНБ. Шиши прибира "Венецуелската банка"

"Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е посетил Българската народна банка и се е срещнал с управителя Димитър Радев", съобщава централната банка, Основна тема на срещата в БНБ е била мандатът на централната банка и неговото практическо прилагане в областта на предотвратяването на изп...

News image

День Суркова. В Сети критикуют новую статью "идеолога путинизма"

В "Независимой газете" вышла статья Владислава Суркова, автора концепции "суверенной демократии" и одного из создателей партии "Единая Россия", одного из главных идеологов путинизма, который в последние годы нечасто выступает с публичными заявлениями. Статья, озаглавленная "Долгое государств...

News image

Идеолог "путинизма" Владислав Сурков: Долгое государство Путина. О том, что здесь вообще происходит

«Это только кажется, что выбор у нас есть». Поразительные по глубине и дерзости слова. Сказанные полтора десятилетия назад, сегодня они забыты и не цитируются. Но по законам психологии то, что нами забыто, влияет на нас гораздо сильнее того, что мы помним. И слова эти, выйдя далеко за предел...

News image

“Българският Скрипал” и възраждането на частпрома

След неделното проговаряне на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в телевизионно интервю дойде и делничното му днешно ехо от страна на първия човек в прокуратурата Сотир Цацаров. Някой вярва ли още (или въобще) в индивидуалните акции на властите на фона на очевидното спазване на стъпаловидни...

News image

Няма данни бизнесменът Емилиян Гебрев да е бил отровен като Скрипал, ял салата с пестициди

Няма данни бизнесменът Емилиян Гебрев да е бил отровен като Скрипал. В кръвта и урината му не са открити следи от т. нар. "новичок". Изследванията са независимо едно от друго - на  частна финландска лаборатория и на нашите медици, изготвили българската съдебно-медицинска експертиза. ...

News image

Цветлин Йовчев се упражни в "кризисен пиар" - "Путин не контролира ГРУ". Всъщност "Вова държи ГРУ на ръчно управление"

"Може би Путин вече няма контрол върху системата за управление на държавата", заяви в ефира на bTV Цветлин Йовчев, бивш председател на ДАНС, коментирайки случая с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. Всъщност Путин упражнява управленски контрол чрез "Совбез"-а. В него участва минист...

News image

Мълчанието е злато за нашите власти, а за Кремъл България е златна мина

Изминаха няколко дни от съобщението на британския разследващ сайт Bellingcat за вероятността българския бизнесмен Емилиян Гебрев да е станал жертва на отравяне от руски агент подобно на семейство Скрипал, но на българска територия през 2015 г. https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europ...

News image

ГЕНЕРАЛСКАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА (НА РУМЕН РАДЕВ)

Вицът за пияния, който искал да уязви жена си с обвинение, че децата й не са от нея, беше анимиран в най-новото неадекватно изказване на държавния ни глава Румен Радев. Така прозвуча опитът му да обяснява на Европа, че не е заема европейска позиция, щом подкрепя временния президент на Венецу...

News image

Мадуро е зад Путин, но не завинаги

Ами ако Путин, който си сложи яйцата в кошницата на Мадуро, реши да си ги вземе обратно? И дали от омлета на Мадуро межо да се направят пак яйца (по израза на Бжежински за трудното завръщане към свободата  и пазарното стопанство след комунизма). Въпросът не е дали, а кога ще се усети Пут...

News image

Иво Христов: Журналистическата гилдия ще получи законово оправдание на своята капитулация

След гласуването на Закона за личните данни в президентството постъпиха позиции от журналистически организации и НПО с искане за вето. Във ФБ професионалисти и партийни активисти призоваваха и едва ли не заклеваха президента да върне закона. И той го върна с ясни мотиви: "Под предлог защита ...

News image

Ситуацията във Венецуела е динамитна – ще последва ли Радев отстъплението на италианеца Салвини? Лидерът на крайно десни

Когато ситуацията някъде по света е динамитна много често бива определяна за динамична от  онези, които или не могат да се ориентират в пушилката, или се опитват да отрекат прозиращите през нея очевидности, или пък се ослушват, изчаквайки да се слегне дима и да броят труповете на победените ...

News image

Венецуелци у нас обидени на президента. Тръгна призив да го посетят с "Да живее Хърватия!" и "Да го напишем на Бойко"

Представители на немногобройната венецуелска общност в България се обидиха на позицията на президента на Румен Радев по отношение на ставащото в Боливарската република. На подобно мнение са и българи, живеещи в южноамериканската страна. ...

News image

Из тайния дневник на Румен Радев. Само дано, мило Дневниче, да не напишат: Българският президент подкрепя Мадуро, че не

Мило Дневниче, Както всеки път припомням (и на теб, и на себе си) – аз съм президент, държавен глава. Над мен са само Деси и спинозният ни котарак, но това го знаем аз и ти. Та, за да стоя сериозно, да съм на мястото си и да респектирам, от време на време трябва да правя не...

News image

Свалете Радев. Импийчмънт - сега! Или си за България, или си за сегашния пезидент. Радев изолира България в ЕС, равнява

От началото на Българското председателство на Съвета на ЕС, когато имах възможност да наблюдавам държавната администрация отвътре, в нея се ширеше една мантра: БСП и президентът нарочно провокират правителството на ГЕРБ, за да предизвикат криза, предсрочни...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Пеевски става "мотор" в листата, поема кампанията с колеги-"олигарси". БСП губи мандат заради "сарайната комбинация"?!

News image

Делян Пеевски е посочен от Ахмед Доган за "мотор" в листата на ДПС - вероятно ще е втори, след водачката Филиз Хюсменова, твърди източник, близък до ръководството на партията. Кой може да измести с преференции от второто място "олигарха" - кой клан е по-силен от него? Така Пеевски се пр...

Алтернативата на Сарая - "Пренареждане". БСП отказва "програмен кабинет" с премиер Кирил Домусчиев или Владислав Горанов

News image

Предложението на Карадайъ към Нинова - "Г-жо Нинова, дайте алтернатива", е блъф. След възшествието на "царя" алтернативите ги дава само Ахмед Доган - "неговият генерал" Бойко Борисов е образцов пример. "Сарая" ПРЕДЛАГА АЛТЕРНАТИВА с операция "Пренареждане" - Кирил Домусчиев става премиер ...

Сарая изригна след "чупката в кръста" на Борисов. Тъй рече Падишахът: "Управлението на ГЕРБ е пълен провал"

News image

"Управлението на ГЕРБ е пълен провал", тъй рече Падишахът. Безцеремонно - хем с блажни капии в кабинета, хем шамарът е за Борисов. Доган всъщност му казва - "Може да управляваш с мен, договаряйки се зад кулисите, но не и да се отмяташ за договорки пред тях"! Сарая изригна с "Ресто" на Па...

ПОЛИТИКА

Шок след ареста на най-лоялния към Путин инвеститор от САЩ. Майкъл Калви се забъркал с олигарси на тайните служби

News image

Изреченото тази седмица от Путин беше като гръм от ясно небе. Настъпило било времето повече да не се арестуват предприемачи, заяви руският президент по време на речта си за състоянието на нацията. Почти половината от заведените срещу предприемачи следствия ще бъдат прекр...

Конспиративни записки: Нов политико-олигархичен кръг иска властта. (КОЙ ще смени Борисов - Цветанов или Горанов)

News image

Съвсем скоро новината, че Кирил Домусчиев е купил ”Нова Броудкастинг груп” от клюка, ще се превърне във факт. Сделката ще се извърши чрез фирмата му ”Адванс медия груп”. КЗК ще я одобри за рекордно кратък срок. Време е да свикваме с поредния експеримент. М...

Ахмедов: Думата на Доган е важна за всички, Пеевски може да е евродепутат. Напускането на БСП ще им изиграе лоша шега

News image

В навечерието на сбирката в Сарая ДПС предприе медийна офанзива, ключови фигури от Движението дадоха интервюта в най-масовите медии. Хамид Хамид, Рамадан Аталай и Ахмед Ахмедов коментираха последните събития. Ахмед Ахмедов потвърди версията, че ДПС знаково не напуска парламента и е отка...

КИЛЪРИ

Telepolis: Пентагон готовит стратегию "Троянский конь" для войны с Россией

News image

Пентагон разрабатывает новую концепцию ведения войны против Москвы и Пекина, которая заключается в скрытном вторжении вглубь страны. Такие шаги предпринимаются в ответ на угрозы России и Китая, пишет немецкий журнал Telepolis. По словам начальника штаба ВВС США генерал Дэвида Голдфайна, ...

The Hill (США) Януш Бугайский: управляя распадом России. Запад сильнее, чем его изображают, Россия слабее, чем кажется

News image

Продолжающиеся атаки России на Украину и ее настойчивые действия по подрыву западных стран указывают на то, что Вашингтону и Брюсселю не удалось обуздать имперские устремления Москвы. Взаимодействие, критика и ограниченные санкции лишь усиливают бытующие в Кремле представления о том, чт...

МАФИЯ

Порошенко готви нова акция в Керченския пролив, проваля "Турски покток-2"?! Посещението на Медведев става "горещо"

News image

Президентът на Украйна Петро Порошенко готви нова акция в Керченския пролив. Порошенко е поканил представители на НАТО да бъдат на корабите. Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия заяви, че Украйна е поканила представители от страни от НАТО на свои военни кораби, "готвещи се ...

Mi-6 саботира "Борисов-Медведев" за "Турски поток" със сглобката "Гебрев-Скрипал". Скандалът гърми в прокремълски медии

News image

Mi-6 показно саботира срещата "Борисов-Медведев" със сглобката "Гебрев-Скрипал". Избухването на скандала съвпадна с подготовката на визитата на руския премиер Дмитрий Медведев за "Турски поток". "Белингкет" (Ми-6) и "Инсайдър" тутакси раздухаха скандала - "Сергей Федотов" се оказа сътру...

РЕКЛАМА
Банер