АКЦИЯ

"Матрьошка на Решетников" или "кукла на Рубин". Радев го играе "микрофон на Песков", но ще козирува на САЩ

alt

Румен Радев лобирал за "Грипен". Защото не играел в шведски филм, а в "съветски". И? Преди дни неутрална Швеция скочи на рашките като натовска държава за пример - Русия се готвела за "голяма война". Междувременно американците ползват шведски военни летища за F-35B като писти за "отскок" от базата "Рамщайн".

Румен Радев се опитвал да провали сделката за F-16 Block 70. И? След рандевуто с Рубин повече не коментира "ядрения изтребител" на САЩ, който ще промени геостратегията на Балканите и Черно море.

"Матрьошка на Решетников" или "кукла на конци на Рубин" - фактите са красноречиви. "Янките" за пореден път се опитват да използват инсталиран на властова позиция "агент на рашките".

Р.Р. го играе "микрофон на Песков" за Македония и Венецуeла, но ще козирува на САЩ - от Македония до Венецуела. За "награда" - ще го качат на F-16 Block 70 в края на мандата му или в началото на другия, ако козирува по американския полеви устав.

Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, е актуалният "сив кардинал" в Кремъл, след като Игор Сечин се съсредоточи в интересите на "Роснефт" във Венецуала и Владислав Сурков не успя да прокара линията си за Крим. И след като Турция стана новия жокер на Кремъл заради Сирия.

Песков е спец по "турска линия" - бивш резидент-"дубльор" на СВР в Турция и настоящ отговорник по това направление в Кремъл той на практика вече е Втория в Кремъл - генерал от разузнаването след сватбата с Навка.

Така че Путин не подценява "матрьошката Радев", но контрольор след изборите вече не е Решетников, а Песков. "Матрьошката на Песков" е провал на военното разузнаване на САЩ и "обект" на ЦРУ след опита му да провали сделката за F-16 Block 70.

Всъщност Р.Р. не се е отказал да я саботира - само се е притаил подир рандевуто с Рубин. След като извъртя рисковано "кобрата на Пугачов" му се мержелее ново служебно правителство при победа на БСП на евровота.

И тогава - никакъв фъндък за "борисовчетата". Нека допуснем, че БСП спечели и Корнелия Нинова, известна като протеже на шефа на руското външно разузнаване Сергей Наришкин, стане премиер - дали Р.Р. ще успее да спре сделката за F-16 Block 70.

Оправдателният тон на "Корни" пред американците след гласуването срещу сделката в парламента дали не му подсказва как ще гласуват депутатите на БСП при ратификацията?!

"Янките" планират разполагане на ракети със среден радиус на действие край Чернигов и Харков - какво остава за "ядрения изтребител" в Ново село. Вече изграждат бази в Очаков и Бердянск, превръщат Мариупол в полигон за командосите на Пентагона - летищата за F-16 Block 70 остават в "прифронтовото ешелониране".

Трудно ще му е на Р.Р. да саботира сделката за "ядрения изтребител" - Корнелия Нинова чертае друга "генерална линия на партията" под американско индиго.

Рашките имат не по-малко важна задача за него - също геостратегическа. Ролята на Иво Христов и Дмитрий Песков в нея е ключова - Р.Р. трябва да развие офанзива по турското направление. Позицията за Венецуала е част от този пасианс - да изпрати сигнал на Ердоган, който е дост с Мадуро заради подкрепата му при опита за преврат на проамериканските ВВС в Турция.

Кремъл загуби Западните Балкани - пробва фейк-преврат в Черна гора заради бази в Адриатика, но след успеха в Сирия и заиграването с Ердоган залага на Турция - предмостие за Средиземно море, "троянски кон" в НАТО и ключ към Балканите, в които рашките минават привидно на "нелегални позиции".

Р.Р. им трябва като "троянски кон" в яхъра на Реджеп Тайип Ердоган, след като ЦРУ го притисне чрез новата партия на американския жокер Ахмед Давутоглу.

Ако успее да се инсталира за втори път като "служебен премиер" и този път изиграе картите според руската Раздавачка, Кремъл ще се пробва да го направи министър-председател чрез засукан пасианс с БСП и ДПС - като президент втори мандат ще му се налага да козирува на "янките" - от Македония до Венецуела.

Проблемът им е, че "матрьошката на Песков" се превръща в заплаха за Ахмед Доган като кремълски жокер в турското раздаване. Падишахът е пословично ревнив за тази си роля - като амиреканско-руски жокер.

"Янките" очевидно са въвели Бойко Борисов в тази комбинация и той оставя Р.Р. да падне в курт капана на Сокола. Прокремълски тандем между Радев и Доган би превърнал "ядрените изтребители" в панаирджийски хвърчила.

Затова "янките" поканиха пратеник на Падишаха на молитвената закуска с Тръмп и го срещнаха в кулоарите с бившия шеф на ЦРУ. "Рестото" на Кремъл с "венецуелската позиция" на Радев беше знаково. Р.Р. се готви за реконтрата на Рубин и Резидента. .

Играта на рашките е очевидна - да разиграят "матрьошката на Песков" като електорален жокер на проруските нагласи и да пренаредят властовия пасианс. Радев влезе в играта - Борисов, Нинова и Доган са на Масата.

И тримата са срещу Радев. Рашките, както винаги играят "красиво" - цакат фейк-жокера в Раздаването и "крият" в ръкава козовете си - проруските избиратели. "Микрофонът на Песков" трябва да ги надъхва по план - и го прави.

Цената на Радев ще скочи в небесата за тях, ако Порошенко спечели изборите и Давутоглу направи мощна партия - тогава ще го привикат в Кремъл и ще го вкарат в нова роля - като "лейтенант на Путин", който трябва да свали "ренегата Борисов".

bgsniper.com

 
АКЦИЯ
News image

Демокрацията отне много и на Борисов, но за кратко

Борисов ревизира днес собственото си обяснение за ползата от промените в избирателния кодекс, които правеха практически невъзможно преференциалното гласуване. Сега, след като направи по този начин пропагандна услуга на основните си съперници за властта от БСП да се пъчат като защитници на де...

News image

Зимата свършва, социални протести няма. ГЕРБ удържа. БСП бъркат като си въобразяват революционна ситуация

„Зимата свършва, социални протести в страната няма. ГЕРБ удържа. Няма тежки драми на тема ръст на цените. ГЕРБ се окопити и перспективата за предсрочни избори се отдалечи, заяви в предаването „Преди всички“ политологът Първан Симеонов – изпълнителен директор на &bdquo...

News image

ГЕРБ и ДПС - прилики много. Твърде много. Политическата логика сочи - двете партии ще направят коалиция и пред кулисите

Приликите между ГЕРБ и ДПС са толкова много, а разлики почти няма. Последната съвместна акция на двете партии по фактическото унищожаване на преференциалното гласуване е само върхът на айсберга, в който българският държавен кораб се блъска периодично в последните години. ...

News image

Скандал "Борисов-Цветанов" или "театър"?! Премиерът сдава властта: "Отиваме на предсрочни избори"

Бойко Борисов се възползва от скандала за преференциите и сдава властта. Премиерът е решил да отхвърли ултиматума на ДПС и е заявил на Цветан Цветанов по телефона от Мюнхен: "Отиваме на предсрочни избори", твърди източник от ПГ на ГЕРБ. Депутатите на ГЕРБ ще подкрепят президента Румен Р...

News image

ПРЕВРАТ. Посланикът на САЩ сваля Борисов? Първо намачка службите, сетне превзе и БНБ. Шиши прибира "Венецуелската банка"

"Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е посетил Българската народна банка и се е срещнал с управителя Димитър Радев", съобщава централната банка, Основна тема на срещата в БНБ е била мандатът на централната банка и неговото практическо прилагане в областта на предотвратяването на изп...

News image

День Суркова. В Сети критикуют новую статью "идеолога путинизма"

В "Независимой газете" вышла статья Владислава Суркова, автора концепции "суверенной демократии" и одного из создателей партии "Единая Россия", одного из главных идеологов путинизма, который в последние годы нечасто выступает с публичными заявлениями. Статья, озаглавленная "Долгое государств...

News image

Идеолог "путинизма" Владислав Сурков: Долгое государство Путина. О том, что здесь вообще происходит

«Это только кажется, что выбор у нас есть». Поразительные по глубине и дерзости слова. Сказанные полтора десятилетия назад, сегодня они забыты и не цитируются. Но по законам психологии то, что нами забыто, влияет на нас гораздо сильнее того, что мы помним. И слова эти, выйдя далеко за предел...

News image

“Българският Скрипал” и възраждането на частпрома

След неделното проговаряне на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в телевизионно интервю дойде и делничното му днешно ехо от страна на първия човек в прокуратурата Сотир Цацаров. Някой вярва ли още (или въобще) в индивидуалните акции на властите на фона на очевидното спазване на стъпаловидни...

News image

Няма данни бизнесменът Емилиян Гебрев да е бил отровен като Скрипал, ял салата с пестициди

Няма данни бизнесменът Емилиян Гебрев да е бил отровен като Скрипал. В кръвта и урината му не са открити следи от т. нар. "новичок". Изследванията са независимо едно от друго - на  частна финландска лаборатория и на нашите медици, изготвили българската съдебно-медицинска експертиза. ...

News image

Цветлин Йовчев се упражни в "кризисен пиар" - "Путин не контролира ГРУ". Всъщност "Вова държи ГРУ на ръчно управление"

"Може би Путин вече няма контрол върху системата за управление на държавата", заяви в ефира на bTV Цветлин Йовчев, бивш председател на ДАНС, коментирайки случая с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. Всъщност Путин упражнява управленски контрол чрез "Совбез"-а. В него участва минист...

News image

Мълчанието е злато за нашите власти, а за Кремъл България е златна мина

Изминаха няколко дни от съобщението на британския разследващ сайт Bellingcat за вероятността българския бизнесмен Емилиян Гебрев да е станал жертва на отравяне от руски агент подобно на семейство Скрипал, но на българска територия през 2015 г. https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europ...

News image

ГЕНЕРАЛСКАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА (НА РУМЕН РАДЕВ)

Вицът за пияния, който искал да уязви жена си с обвинение, че децата й не са от нея, беше анимиран в най-новото неадекватно изказване на държавния ни глава Румен Радев. Така прозвуча опитът му да обяснява на Европа, че не е заема европейска позиция, щом подкрепя временния президент на Венецу...

News image

Мадуро е зад Путин, но не завинаги

Ами ако Путин, който си сложи яйцата в кошницата на Мадуро, реши да си ги вземе обратно? И дали от омлета на Мадуро межо да се направят пак яйца (по израза на Бжежински за трудното завръщане към свободата  и пазарното стопанство след комунизма). Въпросът не е дали, а кога ще се усети Пут...

News image

Иво Христов: Журналистическата гилдия ще получи законово оправдание на своята капитулация

След гласуването на Закона за личните данни в президентството постъпиха позиции от журналистически организации и НПО с искане за вето. Във ФБ професионалисти и партийни активисти призоваваха и едва ли не заклеваха президента да върне закона. И той го върна с ясни мотиви: "Под предлог защита ...

News image

Ситуацията във Венецуела е динамитна – ще последва ли Радев отстъплението на италианеца Салвини? Лидерът на крайно десни

Когато ситуацията някъде по света е динамитна много често бива определяна за динамична от  онези, които или не могат да се ориентират в пушилката, или се опитват да отрекат прозиращите през нея очевидности, или пък се ослушват, изчаквайки да се слегне дима и да броят труповете на победените ...

News image

Венецуелци у нас обидени на президента. Тръгна призив да го посетят с "Да живее Хърватия!" и "Да го напишем на Бойко"

Представители на немногобройната венецуелска общност в България се обидиха на позицията на президента на Румен Радев по отношение на ставащото в Боливарската република. На подобно мнение са и българи, живеещи в южноамериканската страна. ...

News image

Из тайния дневник на Румен Радев. Само дано, мило Дневниче, да не напишат: Българският президент подкрепя Мадуро, че не

Мило Дневниче, Както всеки път припомням (и на теб, и на себе си) – аз съм президент, държавен глава. Над мен са само Деси и спинозният ни котарак, но това го знаем аз и ти. Та, за да стоя сериозно, да съм на мястото си и да респектирам, от време на време трябва да правя не...

News image

Свалете Радев. Импийчмънт - сега! Или си за България, или си за сегашния пезидент. Радев изолира България в ЕС, равнява

От началото на Българското председателство на Съвета на ЕС, когато имах възможност да наблюдавам държавната администрация отвътре, в нея се ширеше една мантра: БСП и президентът нарочно провокират правителството на ГЕРБ, за да предизвикат криза, предсрочни...

News image

Огнян Минчев: Радев си позволява да бъде клакьор на Москва за Венецуела, защитава чужди държавни интереси

Този човек е не просто неопитен и напълно неподготвен за ролята, за която е избран. Той открито защитава чужди държавни интереси - очевидно без да се срамува от това. Никога не съм си позволявал да се изразявам неуважително към личността, заемала позицията президент на България. Дори ког...

News image

Радев покани Рубин след атаката за корупция в сделка на САЩ, клекна за "Грипен" и F-16 с ядрени бомби срещу Крим

Румен Радев не успя да защити стратегическите интереси на Кремъл в зоната на Черно море, където ще се ширят F-16 с тактически ядрени бомби, а го сочат като "проруски президент". Президентът Румен Радев покани на "Дондуков"2 ден след атаката на посланика на САЩ Ерик Рубин за "корумпирана...

News image

Такой партии кокаина мир еще не видел — 9,5 тонны, на каждого из членов экипажа почти по тонне. «Эскобару и не снилось»

11 российских моряков с 31 января находятся под стражей в городе Прая — столице островного государства Кабо-Верде. Это острова Зеленого Мыса, западная Африка, 600 км от побережья. И 7 тысяч километров от Мурманска, откуда родом экипаж задержанного за контрабанду кокаина судна ЕSER. Вер...

News image

МвНР призна Хуан Гуайдо за президент. Борисов отхвърли призива на Радев за "въздържане" и го представи като антиевропеец

България призна Хуан Гуайдо за времененно изпълняващ длъжността президенат на Венецуела в нарочна декларация на МвНР. Така премиерът Бойко Борисов демонстративно отхвърли призива на президента Румен Радев за "въздържане" от обща позиция с ЕС. С това решение Борисов представя позици...

News image

Какви ги върши президентът Румен Радев на 1 февруари?

Ще дойде ли президентът Румен Радев на поклонението в памет на жертвите на комунистическия режим на 1 февруари? Този въпрос заля социалните мрежи още в четвъртък (31 януари), часове преди Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Напълно резонно питане, след кат...

News image

Президентът Радев пази в пазвата отровен коз за новия си политически проект

Какви ги върши на 1 февруари президентът Румен Радев, пита основателно колегата Христо Христов.https://tribune.bg/bg/mneniq/kakvi-gi-varshi-prezidentat-rumen-radev-na-1-fevruari/ Отговарям, но не като контратеза, а на базата на актуална информация. Отговорът четете в края на текста. ...

News image

Самодървеца и Мадуро в потурите ни

Колкото повече наши съюзнически държави признават Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, толкова повече започвам да се досещам защо България не бърза. Досетихте ли се и вие? Не, не познахте, ако сте си помислили, че е заради подкрепата за др. Мадуро от страна на др. Марешки и другарите о...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Б.Б. задейства Машината. Тома Биков за обрата за преференциите: "Ако сме били в коалиция с ДПС, явно днес я развалихме!"

News image

Бойко Борисов задейства Пиар Машината на ГЕРБ. Тома Биков избухна срещу пропагандата на БСП. "Няма нищо лошо да има страх от общественото мнение, защото то определя посоката на страната. Да изпитваш страх от общественото мнение не е нещо лошо. Ние от ГЕРБ имаме страх от обществото посто...

Б.Б. обяви публично "тайния достлук" със Сарая и за пореден път благодари на ДПС. Всички чакат "рестото" на Ахмед Доган

News image

Бойко Борисов обяви на пресконференция след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че връща старото положение с перференциите. Това явно нарушава договорките с ДПС. Затова Борисов бе принуден да обяви публично "тайния достлук" със Сарая и за пореден път да благодари на ДПС за подк...

Борисов се "намеси" за преференциите и препусна на "бял кон", докато Цветанов пак закусва с американци

News image

Борисов се "намеси" по призива на депутата от ГЕРБ Георги Марков (който седна до Борисов вместо Цветанов), след като говорил с "колегата Цветанов" и "върна преференциите". "Благодаря на г-н Марков, че ме информира навреме. Той е от гражданската квота, ходи по улицата и слуша общественото мне...

ПОЛИТИКА

Цветанов обърна контиката: "С премиера Борисов смятаме за наложително да преразгледаме промените в Изборния кодекс"

News image

"Държим да остане преференцията, но трябва да бъде постигнат консенсус в политическия живот. Съгласих се с ДПС в името на стабилността. Това беше желанието и на НФСБ", заяви Цветан Цветанов. Два дни по-късно шефът на ПГ на ГЕРБ е на обратното мнение: "Смятаме за наложително да преразгледаме ...

Kantar public в Европарламента: ГЕРБ ще има 7 депутати, БСП - 6, ДПС - 2, "Демократична България" - 1 и "ОП" - 1

News image

На предстоящите избори за Европейски парламент ГЕРБ ще спечели 34.8% от гласовете, а БСП - 33.1%. Това показва публикувано днес проучване, представено от Европарламента. ДПС ще е с трети резултат от 10.4% от гласовете, следвана от коалиция "Обединени патриоти" (8%), "Демократична Българ...

Нинова: "Не се връщаме в НС, не са изпълнени всичките ни условия". БСП до евроизборите ли ще остане извън парламента?

News image

"Днес г-н Борисов, направи една сценка, на която мисля, че вече и децата в България не вярват. Надявам се, че вече никой не е толкова наивен да повярва на това, още повече и на твърдението, че ГЕРБ се вслушвали в гласа на хората. Искам да припомня, че на 5 февруари тук в тази зала ние за пръ...

КИЛЪРИ

Журналист, разкрил "Федотов": България е хъб и мишена за руски разузнавачи. Килърите на Гебрев и Скрипал са свързани

News image

"България често е била използвана като своеобразен хъб от руски разузнавачи, работещи в Източна Европа и особено на територията на Балканите. Така че България е наистина важна в това отношение. Нашето разследване показа, че страната ви е не само хъб, но и мишена" Това заяви в специално и...

Шпиль наш: на соборе в Солсбери повесили флаг России. Подозреваемые в отравление Скрипали хотели «полюбоваться знамениты

News image

Неизвестные повесили на строительных лесах, установленных вокруг Солсберийского собора, российский флаг. Об этом сообщает газета Salisbury Journal. По данным издания, триколор появился минувшей ночью. Утром в воскресенье, 17, февраля, его заметили служители собора. 123-метровое сооружение...

МАФИЯ

Россия, которую мы посадили - Майкл Калви. Об арестах в Baring Vostok: если ФСБ скажет вам, что мать Тереза содержит бор

News image

Аккурат к инвестиционному форуму в Сочи ФСБ провела очередную блестящую операцию: в Москве был задержан американец Майкл Калви, глава крупнейшего в России иностранного инвестфонда Baring Vostok, а вместе с ним еще пять человек, включая его партнеров Вагана Абгаряна и француза Филиппа Делпаля. ...

Mi-6 саботира "Борисов-Медведев" за "Турски поток" със сглобката "Гебрев-Скрипал". Скандалът гърми в прокремълски медии

News image

Mi-6 показно саботира срещата "Борисов-Медведев" със сглобката "Гебрев-Скрипал". Избухването на скандала съвпадна с подготовката на визитата на руския премиер Дмитрий Медведев за "Турски поток". "Белингкет" (Ми-6) и "Инсайдър" тутакси раздухаха скандала - "Сергей Федотов" се оказа сътру...

РЕКЛАМА
Банер