МАФИЯ

Цветан Василев: Готвеха ми нещо като на Мишо Бирата... Имат опит

Това казва Цветан Василев в последната трета част от интервюто си пред Сашо Диков и Би Ай Телевизия, излъчено днес. Той напомня, че говори за юни, 2014 г., когато Борисов още е в опозиция, но вече било ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори.

Към днешна дата обаче вече не му пращали "емисари" - последните такива били през лятото на 2014 г. "със срамни и неприлични предложения". Според него са искали или да го направят слуга, или да го ликвидират „каквито данни има достатъчно”.

Той отново припомня, че по онова време имал предложения за спасяването на КТБ, когато основните активи на банката още били свободни от всякакви обременености. То става и преди цесиите, които съвсем „изопачили картината в банката” - част от активите преминали в чужди ръце на много подценена стойност.

"Искров беше на ръчно управление на прокуратурата и Пеевски. Очевидно той никога не е изказвал своето собствено мнение”, казва Василев по адрес на бившия управител на БНБ.

Според банкера, който все още чака сръбски съд да се произнесе за екстрадиционната му процедура, „са му готвили нещо подобно” на случая, когато Славчо Христов (сочен за банкера на правителството на Иван Костов, б.р.) за една нощ прехвърля банката си на Цветелина Бориславова.

Василев твърди, че затова бил съшит и сценарият с тримата „убийци” на Пеевски, които уж той пратил (случаят падна още тогава, когато съдът не намери нито едно доказателство дори за да им вземе мярка за неотклонение. Прократурата обаче вече бе влязла в офисите на КТБ, б.р.).

„Тяхната крайна цел беше да предизвикат паника и да поставят банката на колене, за да влязат вътре,” смята Василев. А на въпрос на водещия - дали са щели, ако беше останал в България и го вкарат в ареста, за една нощ да го накарат да припише всичкото си имущество, той казва:

„... А и не само това – имат опит – Мишо Бирата... Има такива опити много.” (Михаил Михов, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на “Леденика”, умира изненадващо в хотела "Правец ризорт" на Валентин Златев през 2011 г. После почина и жена му, б.р.). На напомнянето на Диков ".. че Бирата е умрял след бурна любовна нощ", Цветан Василев казва: „Да. Сигурно...Сигурно.”

"Сега се разбра, че Пеевски искал да става и банкер – през Фуат Гювен и "Демир банк" кандидатстваха за "Виктория". Оказа се, че Пеевски искал да става собственик на „Техномаркет”.  Между другото, (финансовият министър Власдислав) Горанов защо не провери точно как неговите хора са проспали 85 % от „Техномаркет” да преминат в собственост на Миролио, без Миролио да е дал един лев?

„Техномаркет” е изгубен актив за банката, придобит от Пеевски", заключава той.

Бившият банкер дава същия пример и с „Домо”-Румъния - третата по големина верига за битова електроника и кухненско оборудване в съседната държава с продажби от над 200 млн. евро годишно - Василев се учудва как така до днес "също една стотинка не е влязла в банката".

ЗА СИНДИЦИТЕ

Относно синдиците, които управляват КТБ в момента, той казва, че са назначени „от кол и въже” и че е смешен аргуметът на министър Владислав Горанов – че са избирани от Троян, за да няма натиск върху тях. А то е за да са близки на Мондешки и адвокат Алексанъдр Ангелов (юристът на Пеевски, б р.).

"Те в момента харчат 3 пъти и половина повече, отколкото банката е имала административно-управленски разходи, когато е била работещо предприятие с 60 млн. лв. нетна печалба", възмущава се обвиняемият банкер.

Спорeд него има сигнали, че трезорът се източва и чрез фиктивно завеждане на искове срещу длъжници, които отиват у "правилните" юридически кантори - така били отклонени над 120 млн. лв. само за правни разходи. Канторите се избират неслучайно, а според Василев това би могло да се върши от юристите на самата банка. Той говори и за свързаност – че има доказателства, че част от тези разходи се връщат към тези, които контролират синдиците.

"Да направят внезапна данъчна проверка на тези кантори. 75% от парите за правни разходи са отишли обратно при Пеевски и другите контрольори на несъстоятелността", твърди банкерът-изгнаник.

ЗА АДВОКАТ МОМЧИЛ МОНДЕШКИ

Той коментира адвоката от старозагорската колегия, който "очевидно е човекът, който е бил касичка на Владимра Янева". И Василев твърди, че топлите връзки между Мондешки (третият човек от записите на "Двете каки", освен Владимира Янева и Ченалова, б.р.) и Александър Ангелов са факт много преди "удара по банката".

На забележка на водещия за "легендарното" интервю на Мондешки в "Труд", в което той твърди, че тримата просто сядат в студио и си измислят компромати за Цацаров и Борисов, коментарът е:

„То идиот може да излезе само с идиотска концепция! Кой да му повярва, че се събрали тримата да правят радиопиеска?! А освен това аз не съм фен на никой от тях – още повече, че Чаналова е съдийката, която обяви несъстоятелността на ТЦ-ИМЕ (най-"емблематичната" фирма от портфейла на Василев, б.р.), с което те парираха възможността за управление на актива „Виваком”... Но във всички случаи това, което се говори в тази "радиопиеска", очевидно засяга дълбоко нещата, свързани със степента на поквареност на т. нар. правосъдна и правораздавателна система.”

Той напомня, че макар да го е яд за нейното решение навремето, Ченалова е подала сигнали до Европейската комисия и сега я подкерпя. "Всеки човек има право на своя катарзис", заключава бившият банкер.

ЗА ЦАЦАРОВ

"Не мога да знам с какво държат Цацаров, но очевидно Цацаров не е свободен човек в решенията си", казва Василев на въпрос за главния прокурор.

Той се зарича, че не е финансирал избирането на Цацаров, а "... ако го е финансирал, го е финансирал Пеевски". Сашо Диков напомня "градската легенда", че са платени едни 5 млн., за да стане бившият пловдивски съдия главен прокурор.

"Но това не е единственият проблем. Финансирането на избора не означава вярност и лоялност докрай.

Аз пак казвам, че първоначално човекът на Пеевски беше Бойко Найденов – това лесно може да се проследи, защото после отиде в "Дореко Комерс", "Дореко Секюрити" - в неговите компании. И е факт, че на един етап двата лагера, разбирай – Борисов-Цветанов от една страна и Пеевски от друга, намериха своя избор в сегашния главен прокурор. Каква е била цената на това споразумение, аз не знам – нито съм участвал във финанисарането. Но е очевидно, че главният прокурор съвестно изпълнява своите ангажименти към двата лагера."

ЗА БОРИСОВ

Банкерът описва мечтата на Борисов като "голям шлем" в противовес на основните правила за разделение на властите:

"Да изнудваш, че ще хвърлиш оставка, че ще хвърлиш страната в хаос, че кметовете ти ще подадат оставка, само защото народът не е избрал твоя кандидат за президент... При орязаните функции на президента това осначава само едно: самозабравяне.”

"Сега му е времето да кажа, че през май 2016 г беше направена презентация на една от водещите американски фирми пред Държавния департамент. И лайтмотивът на тази презентация пред Държавния департамент на Щатите беше, че КТБ е класически случай на "корпорейт рейдинг" – корпоративно рейдърство. Което означава заграбване, обсебване на активи на бизнес или политически конкурент с помощта на държавните институции", обяви още той.

Към днешна дата изгнаникът казва, че води две дела в Страсбург срещу държавата за отказ от правосъдие и че не е оптимист - смята, че в България трява да се променят политически нещата, за да има шанс за справедлив съдебен процес. Иначе неговите показания никой не желае да изслуша.

„Моите морални ментори са хора дотука омърсени от мръсотия, от подлости, от гнусотия, от интриги. И то само заради едно – само заради завист”, казва Василев.

Накрая той показва извлечения за искане на сметки, от които са описани искащите  - правната кантора „Шурти и Вал”, която е оформяла и цялата сделка по Булгартабак. Има имената на Василев, на двамата собственици на „Винпром Пещера”, но и на Ирена Кръстева.

"И същият този Шурти се появи като собственик на „Карано инвестмънт”, който купи бившя Полиграфисеки комбинат в София - бивша собственост на двата вестника "Труд" и "24 часа". После нека ди си говорим, че господинът Пеевски и майка му не са имали и нямат нищо общо нито с "Булгартабак", нито с Полиграфическия комбинат", казва Василев.

Той прави и още един "медиен" коментар - нарича искането за екстрадиция, което прокуратурата изпратила в Сърбия - "памфлет в стил "Уикенд", или в стил Ивайло Крачунов и Димитър Златков".

И намеква, че чужда прокуратура в момента се занимава с международно пране на мръсни пари и с депутата от ДПС:

"Между другото, Пеевски в момента използва тази ситуация и през фиктивни операции по покупко-продажба на активи изнася активите си към една компания, регистрирана в Дубай. А пък вкарва всякакъв вид мръсни пари като доказан доход на себе си и на семейството си в България. 

За това нещо обаче в момента работи външна прокуратура, понеже господата в България считат, че той е чист като ангел.

Обществото има още да научава много неща за работата в кавички на двата клана.

Чуждите разследващи институции вярвам, че ще стигнат до истината за внезапното забогатяване на Делян Пеевски. Който до 2013-а година има една декларация за незнам-колко хиляди лева... А сега се води най-успелият инвеститор и бизнесмен в България."

Клуб Z

 

 
МАФИЯ
News image

Часът на Разплащането. Путин държи Тръмп с $400 млн. на Тамбовската ОПГ, Дерипаска, "Роснефт" и "Росвооружение"

"Златният дъжд" от досието "Тръмп" не е от мероприятие "Олга", записало изпълненията на проститутките в хотел Ritz Carlton, а почти половин млрд долари, които Путин инвестира в Доналд Тръмп. Американският президент нападна ФБР по време на пресконференцията в Хелзинки заради изслушването...

News image

Яна Лапикова, личната фотографка на Путин, нарочена за тайната "фаворитка". Алина Кабаева има статус на "съпруга"

Ксения Собчак, също сочена за "тайна любовница" на руския президент, написа лирично есе - "Путин има една любовница - политиката", когато след обявяването на развода световните медии избухнаха с материали за неговите три най-обсъждани "фаворитки" - Алина Кабаева, Анна Чапман и Яна Лапикова. ...

News image

Борисов "храни" споносори на БСП, защото споделя Трапезата с тях. Прави "политика" преди избори, сетне се "чува" с Корни

Бойко Борисов не "угажда" на БСП, а на спонсорите й - "храни" ги, защото споделя Трапезата с тях. Противно на пласмента, че дели само на едно, той дели с другите босове, споделя власт и Ресурс. "Опозицията" е на Хранилката на босовете, т.е. на Бюджета, който те преразпределят - "гурме по...

News image

Няма да намерят "милиарди на Борисов". Няма "общак" при Маджо, Пашата и Котараците. Схемата: държи се цяла БАНКА

ФБР има две правила - "Следвай парите" и "Наръси пари, за да хванеш играчите". Само че когато става дума за банкови сметки и прехвърляне на сакове с кеш. Но какво прави ФБР, когато в играта са цели банки. (Все едно "Панама гейт" разкри, че гигантският "Совкомфлот" е под контрола на Путин....

News image

"Фалшивата новина" за гръцкия остров пласмент на Борисов? ЦРУ стои зад "гръцко-американските острови" заради "Белене"

"Гръмнали гръцките медии, че съм си купил остров в Гърция... Просто нещастни, долни лъжци жълти – каза буквално премиерът. - Мръсници! 100 души да му повярват това... Ни имам гръцка преса, ни остров, ни гявол, ни... Лъжа! Лъжа след лъжа!", изригна Бойко Борисов пред журналисти, очакващи ...

News image

Сорос купи Македония и я вкара в НАТО. Косово му е пашалък с частна армия. Превзема Сърбия за Алианса с групата CANVAS

Македония на практика е собственост на Джордж Сорос, а Зоран Заев му е служител. Сорос купи Македония и я вкара в НАТО. Напазарува Мило Джуканович с целия му папиросен бизнес и Черна гора влезе в НАТО, за да накара Сергей Лавров да се разочарова от "съвестта" на черногорците. ...

News image

Слави Трифонов сваля Бойко Борисов от власт с Революция, мощна непартийна подкрепа и улични протести?!

Слави Трифонов не бърза със създаването на партия, защото първо иска да генерира обществена енергия на непартиен принцип - класическо Гражданско Движение. И да предизвика електорална Вълна, която да помете Статуквото. Слави не иска 20%, които му дават социолозите - търси онези гласове о...

News image

Американците скроиха шапката на Бойко Борисов. Пренареждат Пасианса със Слави. Пускат десните на Улицата. А вляво...

Слави Трифонов вече бил решил да прави партия - ей, така - в деня на гласуването за АЕЦ "Белене". И щял да скочи на президента. Стоплил бил отношенията с Бойко Борисов. Само дето той не знае. Всъщност американците скроиха шапката на Б.Б. не само и не точно заради "Белене", но това е череш...

News image

Валери Симеонов загуби войната в "Слънчев бряг", преди да е започнала. Бигбосовете зад Бойко Борисов му пратиха послание

Валери Симеонов загуби войната в "Слънчев бряг", преди да е започнала. Вицепремиерът започна с показна проверка на шума, а след нея се закани, че ще събаря заведения, контролирани от Маджо, Таки и Маргина чрез кадрите на Радо Слънцето. Часове след заканата му бигбосовете зад Бойко Борис...

News image

Валери Симеонов щял да събаря заведения на Таки и Радо Слънцето, Маджо и Маргина в Слънчев бряг. Война. Кой е зад него

"Няколко заведения на Южния плаж в "Слънчев бряг" са незаконни, никой не им е проверявал конструкцията. За да бъдат издигнати тези заведения, са нарушени куп закони. Очаквам Министерството на регионалното развитие да си влезе във функциите и да приложи закона“, каза вицепремиерът Валер...

News image

Черепа бие "Бойко" на бридж. Б.Б., службите, Пашата и Иво Гела с Маргина на далавера в казината, ако "билетите" паднат

Черепа и Партньора контролират пазара на "билетите". Сега се задава Великото Преразпределяне. "Бойко" го играе арбитър. Черепа е биел "Бойко" на бридж в прословутите вечери в онзи таван на Витошка. Сега Б.Б. уж си връща - всъщност връща в играта старите играчи с казината. Играта те...

News image

ТИМ, Цар Вичо и Евксиноград правят Варна център на Черноморския район. Валентин Златев не успя да наложи Бургас

Четири района най-вероятно ще бъдат обособени в рамките на новото статистическо райониране на страната - Централен, Дунавски, Черноморски и Западен. Варна ще бъде център на Черноморския район, в който ще влизат още Търговище, Шумен, Бургас, Стара Загора и Ямбол. Всъщност Варна не се е н...

News image

Цветан Василев готви удар срещу КОЙ в САЩ. Осветява схемата с нагласените печалби и "руското ресто" за половин милиард

Цветан Василев е дал рамо на журналистическо разследване за нагласени печалби в популярни хазартни игри. Целта му е да дискредитира "тайния бос" на Схемата в Меката на хазарта - САЩ. Разследването осветява комбинацията с нагласените печалби за "тайното финансиране" на Партията и Мрежата...

News image

Франчайз-лафкаджийка от Варна източва Мрежата на Делян Пеевски, докато той се гърби да връща милиони на руски босове

Делян Пеевски чинно реди "ресто" на руски босове, а Системата му с прословутите "лафки" е корпоративно инфектирана от варненска последователка на Остап Бендер. Ами ако лошият пример налази и други градове? Тогава? Докато той се разтоварва на руските босове за стотици милиони, във Варна ...

News image

ГЕРБ и ДПС се прегърнаха. Кабинетът "Борисов" даде плажове на близки до Ахмед Доган, Валентин Златев, ВИС и СИК

ГЕРБ и ДПС се прегърнаха за златните хапки в туризма. Бойко Борисов се "постла" на Ахмед Доган. "Фалшива новина" се оказа, че Валентин Златев уж щял бил да го сваля - и негови хора ще "лапат" от Южното Черноморие. Четири апетитни плажа по Южното Черноморие раздаде днес правителство...

News image

Топмениджър на ЧЕЗ пред "Лидове новини": "В България сме враг. Офшорното финансиране на грузинците не ни притеснява"

ЧЕЗ са предлагали на няколко пъти да продадат бизнеса си в България на държавата, но правителството го е отхвърлило. Освен това, след като са информирали кабинета през 2015 г., че обмислят да заведат иска си срещу България в международния арбитраж, в следващите 6 месеца, които правилата на а...

News image

ЧЕЗ зад Гинка: 34% за държавата, ако плати €300 милиона за арбитража. ЧЕЗ: контролен пакет за България срещу кеш по иска

Българската държава взема 34% от ЧЕЗ срещу плащане по арбитражното дело, което ЧЕЗ води срещу България във Вашингтон. Чешкото издание Hospodářské novini (HN) разкри скандална клауза в договора за продажба на българския бизнес на ЧЕЗ на "Инерком България". Според нея дружеството на Гинка В...

News image

Самолетът на президента и полковник от спецслужбите замесени в скандала с кокаина в руското посолство

Министерството на вътрешните работи на Уругвай е започнало разследване на скандала с посолството на Русия в Аржентина, което, както стана известно, е било база за наркотрафик. В Монтевидео не изключват, че наркотиците са бири препращани в други страни с дипломатически самолети излитащи от...

News image

Частный самолет для посольского кокаина. Андрей Ковальчук, сотрудник департамента безопасности МИД РФ

Андрей Ковальчук отрицает свою вину в контрабанде кокаина. Согласно его версии, он закупил в Аргентине партию кофе, которую и должны были доставить в Россию на нанятом им частном самолете. Согласно показаниям свидетелей, ранее Ковальчук, работавший в департаменте безопасности МИД РФ, часто н...

News image

"Руско-грузинската връзка" прозира зад сделката с ЧЕЗ. Борисов, КОЙ те вкара в капана да реднеш за "тея гадове" на Путин

Паата Гамгонеишвили вече няколко дни дефилира из сайтовете. Свързаните с властта часове наред чакаха "добро" да препечатат инфото от "Лидове новини". "Руско-грузинската връзка" прозира зад сделката с ЧЕЗ - Борисов, Ковачки, Домусчиев, Цар Вичо, Делян, "братя Велчеви" и прочие са "инстру...

News image

Политическият скандал проваля сделката за ЧЕЗ, банките се оттеглят. Рискът вече е неизмерим, коментира банков източник

Развихрилият се около продажбата на ЧЕЗ на малко известната "Инерком" на Гинка Върбакова политически скандал е принудил банките, участнички в сделката, да се оттеглят. Това пише сайтът Mediapool, позовавайки се на източници в банковите среди. След възмутените коментари на Бойко Борис...

News image

Пеевски, Деляне, приятелю Наш, сготвиха те алангле - Бойко Борисов и аяните в ДПС, диван-чапраз пред Ахмед

Пеевски, Деляне, приятелю Наш, помниш ли как ни скочи с "външно" на 8 август 2013, за да защитиш НАШИЯ ПРИЯТЕЛ, твой бигбос. Няма лошо. Отказа се... Сега да ти реднем нещо ОСТРО, не като Кольо Парамов, византийско-векерейската. Сготвиха те алангле, приятелю Наш - Бойко Борисов и аяните в ...

News image

Пеевски строи верига хотели в Куба?! Спират проект за казино на остров, докато фамилия Кастро държи властта

Делян Пеевски прехвърли голяма част от бизнес-активите си в Дубай. Вече не напира да се разгръща в Турция, но за сметка на това откри за себе си Острова на свободата. Най-влиятелният корпоративен играч на Сарая строи верига хотели в Куба. Негови партньори в хазарта разкриват, ...

News image

"Ресурс" за ДОСТ минава през сметките на двама бизнесмени от Варна. ДАНС готви арести. Гьокче плаши с "ресто" премиера

Службите са по следите на замесени в схема за финансиране на ДОСТ. "Ресурс" за подкрепяната от Анкара партия минава през сметките на двама бизнесмени от Варна. Част от средствата се насочват към общини, където ДОСТ напира да "удари" ДПС - като Дългопол и Суворово във Варненска област. ...

News image

Война на наркодилъри в "Аспарухово". Ламята да ги подкарва наред. Башовете чакат зареждане с "материал"

Големите босове ще се уредят с война на наркодилъри-доносници на меверейците, ако не вземат неотложни мерки. "Шанаджии" се правят на квартални отговорници. Поръчват се взаимно в сайтове. Пеят акапелно и се отчитат на ченгетата. Сашо Ливанеца, раздуващ, че зарежда видни политици с "...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Борисов стартира "Пречупване", но няма кого да "пречупи" - контрабанда има, арестувани няма. Всички са "свои" - в "доле"

News image

"Искам да ви уверя, че полагаме огромни усилия и боят по контрабандата не само няма да спре, но виждате издиханията им и яростната агресия с жълти, лъжливи и всякакви новини, но изобщо няма да им се дадем", изстреля в сряда Борисов.   Каква е тази контрабанда, когато няма арестуван нито ...

"Крестный отец" Александр Торшин: Ты превзошла Анну Чапман, она позирует с игрушечными пистолетами, а ты — с настоящими

News image

Студентку Марию Бутину, пытавшуюся устроить встречу Трампа и Путина «по неофициальным каналам», в США обвинили как нелегального иноагента. 29-летняя Мария Бутина находится в США по студенческой визе, изучает международные отношения в Американском университете Вашингтона. ФБР задержало ее ...

Коалиция "Есте" крепи "Борисов"-3. Само Путин може да свали Борисов, но ще получи пак "Есте", ако не държи "Цар Слави"

News image

Валери Симеонов само си вдига "цената", знае, че не може да свали кабинета "Борисов"-3, както не може да бутне преградното съоръжение по границата. Симеонов е наясно, че излизането на партия НФСБ, която има 8 депутати, ще бъде компенсирано с "Воля", която е с 12. ДПС е стратегичес...

ПОЛИТИКА

Путин и Тръмп: две в едно. "Time" излезе с корица, на която представя Тръмп и Путин "в едно лице"

News image

Американското седмичнично списание Time излезе с корица, на която е изобразено лице с чертите на президента на САЩ Доналд Тръмп и президента на Русия Владимир Путин. На изображението на обложката на американското списание може да се види характерната прическа на Путин, неговата форма на...

Валери Симеонов: БСП и ДПС на власт? Може и дотам да се стигне. Мога да го опъна министъра на отбраната...

News image

Вицепремиерът Валери Симеонов допусна възможността за нови избори и връщане на БСП и ДПС на власт. Това стана ясно от думите му пред България он еър. Симеонов коментира сътресенията в редиците на управляващите - както в "Обединени патриоти', така и в коалицията с ГЕРБ като цяло. Те стан...

ГЕРБ: Прокуратурата да провери Елена Йончева за пране на пари и съдружие с Цветан Василев

News image

„На базата на документи, с които имаме, подадохме сигнал до прокуратурата, до Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество и до НАП. Това, което ни притеснява, е тази фирма, за която и друг път е ставало въпрос – обща фирма с името &bdq...

АКЦИЯ

Доналд Тръмп цака "китайската карта" в Хелзинки. Владимир Путин - санкциите "на четири очи"

News image

Срещата между американския президент Доналд Тръмп и руския държавен глава Владимир Путин започна почти един час по-късно от първоначално обявеното време - 13.20. Самолетът на Путин кацна половин час по късно от очакваното. Това веднага промени графика на срещата. В същото ...

"Дълбоката държава" не дава мандат на Тръмп за сделка с Путин. Доктрината на САЩ "Смърт за Китай" изкушава Кремъл

News image

"Дълбоката държава" саботира срещата на американския президент Доналд Тръмп с неговия руски колега Владимир Путин в Хелзинки, който се е подготвил обичайно за два основни сценария - "протоколна среща" и "мъжки разговор". Играчите на "дълбоката държава" на практика предупреждават президента...

КИЛЪРИ

Изненада! КОЙ и ЦРУ - "партия" в операция "Фидониси". Намекват за нова US-грама заради досието "Магнитски" и "Белене"

News image

Бойко Борисов знае КОЙ раздуха операция "Фидониси", но много по-важно е, че знае ЗАЩО - заради досието "Магнитски" в САЩ и "Белене". Приятелският огън от сарайната секция на КОЙ е послание - или ни помагаш за "Магнитски", или изкарваме "ГРЪЦКАТА СМЕТКА". Партията на сарайния КОЙ с ЦР...

«Троянский конь» для террориста. Как ликвидировали Шамиля Басаева

News image

Подробности операции, осуществленной спецслужбами России, до сих пор имеют гриф «секретно». Засекречены и большинство ее участников. Тем не менее, известна общая канва событий. К началу 2000-х Шамиль Басаев превратился в одного из самых известных и разыскиваемых террористов мира. По ко...

РЕКЛАМА
Банер