МАФИЯ

Цветан Василев: Готвеха ми нещо като на Мишо Бирата... Имат опит

Това казва Цветан Василев в последната трета част от интервюто си пред Сашо Диков и Би Ай Телевизия, излъчено днес. Той напомня, че говори за юни, 2014 г., когато Борисов още е в опозиция, но вече било ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори.

Към днешна дата обаче вече не му пращали "емисари" - последните такива били през лятото на 2014 г. "със срамни и неприлични предложения". Според него са искали или да го направят слуга, или да го ликвидират „каквито данни има достатъчно”.

Той отново припомня, че по онова време имал предложения за спасяването на КТБ, когато основните активи на банката още били свободни от всякакви обременености. То става и преди цесиите, които съвсем „изопачили картината в банката” - част от активите преминали в чужди ръце на много подценена стойност.

"Искров беше на ръчно управление на прокуратурата и Пеевски. Очевидно той никога не е изказвал своето собствено мнение”, казва Василев по адрес на бившия управител на БНБ.

Според банкера, който все още чака сръбски съд да се произнесе за екстрадиционната му процедура, „са му готвили нещо подобно” на случая, когато Славчо Христов (сочен за банкера на правителството на Иван Костов, б.р.) за една нощ прехвърля банката си на Цветелина Бориславова.

Василев твърди, че затова бил съшит и сценарият с тримата „убийци” на Пеевски, които уж той пратил (случаят падна още тогава, когато съдът не намери нито едно доказателство дори за да им вземе мярка за неотклонение. Прократурата обаче вече бе влязла в офисите на КТБ, б.р.).

„Тяхната крайна цел беше да предизвикат паника и да поставят банката на колене, за да влязат вътре,” смята Василев. А на въпрос на водещия - дали са щели, ако беше останал в България и го вкарат в ареста, за една нощ да го накарат да припише всичкото си имущество, той казва:

„... А и не само това – имат опит – Мишо Бирата... Има такива опити много.” (Михаил Михов, шеф на федерацията по баскетбол и собственик на “Леденика”, умира изненадващо в хотела "Правец ризорт" на Валентин Златев през 2011 г. После почина и жена му, б.р.). На напомнянето на Диков ".. че Бирата е умрял след бурна любовна нощ", Цветан Василев казва: „Да. Сигурно...Сигурно.”

"Сега се разбра, че Пеевски искал да става и банкер – през Фуат Гювен и "Демир банк" кандидатстваха за "Виктория". Оказа се, че Пеевски искал да става собственик на „Техномаркет”.  Между другото, (финансовият министър Власдислав) Горанов защо не провери точно как неговите хора са проспали 85 % от „Техномаркет” да преминат в собственост на Миролио, без Миролио да е дал един лев?

„Техномаркет” е изгубен актив за банката, придобит от Пеевски", заключава той.

Бившият банкер дава същия пример и с „Домо”-Румъния - третата по големина верига за битова електроника и кухненско оборудване в съседната държава с продажби от над 200 млн. евро годишно - Василев се учудва как така до днес "също една стотинка не е влязла в банката".

ЗА СИНДИЦИТЕ

Относно синдиците, които управляват КТБ в момента, той казва, че са назначени „от кол и въже” и че е смешен аргуметът на министър Владислав Горанов – че са избирани от Троян, за да няма натиск върху тях. А то е за да са близки на Мондешки и адвокат Алексанъдр Ангелов (юристът на Пеевски, б р.).

"Те в момента харчат 3 пъти и половина повече, отколкото банката е имала административно-управленски разходи, когато е била работещо предприятие с 60 млн. лв. нетна печалба", възмущава се обвиняемият банкер.

Спорeд него има сигнали, че трезорът се източва и чрез фиктивно завеждане на искове срещу длъжници, които отиват у "правилните" юридически кантори - така били отклонени над 120 млн. лв. само за правни разходи. Канторите се избират неслучайно, а според Василев това би могло да се върши от юристите на самата банка. Той говори и за свързаност – че има доказателства, че част от тези разходи се връщат към тези, които контролират синдиците.

"Да направят внезапна данъчна проверка на тези кантори. 75% от парите за правни разходи са отишли обратно при Пеевски и другите контрольори на несъстоятелността", твърди банкерът-изгнаник.

ЗА АДВОКАТ МОМЧИЛ МОНДЕШКИ

Той коментира адвоката от старозагорската колегия, който "очевидно е човекът, който е бил касичка на Владимра Янева". И Василев твърди, че топлите връзки между Мондешки (третият човек от записите на "Двете каки", освен Владимира Янева и Ченалова, б.р.) и Александър Ангелов са факт много преди "удара по банката".

На забележка на водещия за "легендарното" интервю на Мондешки в "Труд", в което той твърди, че тримата просто сядат в студио и си измислят компромати за Цацаров и Борисов, коментарът е:

„То идиот може да излезе само с идиотска концепция! Кой да му повярва, че се събрали тримата да правят радиопиеска?! А освен това аз не съм фен на никой от тях – още повече, че Чаналова е съдийката, която обяви несъстоятелността на ТЦ-ИМЕ (най-"емблематичната" фирма от портфейла на Василев, б.р.), с което те парираха възможността за управление на актива „Виваком”... Но във всички случаи това, което се говори в тази "радиопиеска", очевидно засяга дълбоко нещата, свързани със степента на поквареност на т. нар. правосъдна и правораздавателна система.”

Той напомня, че макар да го е яд за нейното решение навремето, Ченалова е подала сигнали до Европейската комисия и сега я подкерпя. "Всеки човек има право на своя катарзис", заключава бившият банкер.

ЗА ЦАЦАРОВ

"Не мога да знам с какво държат Цацаров, но очевидно Цацаров не е свободен човек в решенията си", казва Василев на въпрос за главния прокурор.

Той се зарича, че не е финансирал избирането на Цацаров, а "... ако го е финансирал, го е финансирал Пеевски". Сашо Диков напомня "градската легенда", че са платени едни 5 млн., за да стане бившият пловдивски съдия главен прокурор.

"Но това не е единственият проблем. Финансирането на избора не означава вярност и лоялност докрай.

Аз пак казвам, че първоначално човекът на Пеевски беше Бойко Найденов – това лесно може да се проследи, защото после отиде в "Дореко Комерс", "Дореко Секюрити" - в неговите компании. И е факт, че на един етап двата лагера, разбирай – Борисов-Цветанов от една страна и Пеевски от друга, намериха своя избор в сегашния главен прокурор. Каква е била цената на това споразумение, аз не знам – нито съм участвал във финанисарането. Но е очевидно, че главният прокурор съвестно изпълнява своите ангажименти към двата лагера."

ЗА БОРИСОВ

Банкерът описва мечтата на Борисов като "голям шлем" в противовес на основните правила за разделение на властите:

"Да изнудваш, че ще хвърлиш оставка, че ще хвърлиш страната в хаос, че кметовете ти ще подадат оставка, само защото народът не е избрал твоя кандидат за президент... При орязаните функции на президента това осначава само едно: самозабравяне.”

"Сега му е времето да кажа, че през май 2016 г беше направена презентация на една от водещите американски фирми пред Държавния департамент. И лайтмотивът на тази презентация пред Държавния департамент на Щатите беше, че КТБ е класически случай на "корпорейт рейдинг" – корпоративно рейдърство. Което означава заграбване, обсебване на активи на бизнес или политически конкурент с помощта на държавните институции", обяви още той.

Към днешна дата изгнаникът казва, че води две дела в Страсбург срещу държавата за отказ от правосъдие и че не е оптимист - смята, че в България трява да се променят политически нещата, за да има шанс за справедлив съдебен процес. Иначе неговите показания никой не желае да изслуша.

„Моите морални ментори са хора дотука омърсени от мръсотия, от подлости, от гнусотия, от интриги. И то само заради едно – само заради завист”, казва Василев.

Накрая той показва извлечения за искане на сметки, от които са описани искащите  - правната кантора „Шурти и Вал”, която е оформяла и цялата сделка по Булгартабак. Има имената на Василев, на двамата собственици на „Винпром Пещера”, но и на Ирена Кръстева.

"И същият този Шурти се появи като собственик на „Карано инвестмънт”, който купи бившя Полиграфисеки комбинат в София - бивша собственост на двата вестника "Труд" и "24 часа". После нека ди си говорим, че господинът Пеевски и майка му не са имали и нямат нищо общо нито с "Булгартабак", нито с Полиграфическия комбинат", казва Василев.

Той прави и още един "медиен" коментар - нарича искането за екстрадиция, което прокуратурата изпратила в Сърбия - "памфлет в стил "Уикенд", или в стил Ивайло Крачунов и Димитър Златков".

И намеква, че чужда прокуратура в момента се занимава с международно пране на мръсни пари и с депутата от ДПС:

"Между другото, Пеевски в момента използва тази ситуация и през фиктивни операции по покупко-продажба на активи изнася активите си към една компания, регистрирана в Дубай. А пък вкарва всякакъв вид мръсни пари като доказан доход на себе си и на семейството си в България. 

За това нещо обаче в момента работи външна прокуратура, понеже господата в България считат, че той е чист като ангел.

Обществото има още да научава много неща за работата в кавички на двата клана.

Чуждите разследващи институции вярвам, че ще стигнат до истината за внезапното забогатяване на Делян Пеевски. Който до 2013-а година има една декларация за незнам-колко хиляди лева... А сега се води най-успелият инвеститор и бизнесмен в България."

Клуб Z

 

 
МАФИЯ
News image

Пеевски, Деляне, приятелю Наш, сготвиха те алангле - Бойко Борисов и аяните в ДПС, диван-чапраз пред Ахмед

Пеевски, Деляне, приятелю Наш, помниш ли как ни скочи с "външно" на 8 август 2013, за да защитиш НАШИЯ ПРИЯТЕЛ, твой бигбос. Няма лошо. Отказа се... Сега да ти реднем нещо ОСТРО, не като Кольо Парамов, византийско-векерейската. Сготвиха те алангле, приятелю Наш - Бойко Борисов и аяните в ...

News image

Пеевски строи верига хотели в Куба?! Спират проект за казино на остров, докато фамилия Кастро държи властта

Делян Пеевски прехвърли голяма част от бизнес-активите си в Дубай. Вече не напира да се разгръща в Турция, но за сметка на това откри за себе си Острова на свободата. Най-влиятелният корпоративен играч на Сарая строи верига хотели в Куба. Негови партньори в хазарта разкриват, ...

News image

"Ресурс" за ДОСТ минава през сметките на двама бизнесмени от Варна. ДАНС готви арести. Гьокче плаши с "ресто" премиера

Службите са по следите на замесени в схема за финансиране на ДОСТ. "Ресурс" за подкрепяната от Анкара партия минава през сметките на двама бизнесмени от Варна. Част от средствата се насочват към общини, където ДОСТ напира да "удари" ДПС - като Дългопол и Суворово във Варненска област. ...

News image

Война на наркодилъри в "Аспарухово". Ламята да ги подкарва наред. Башовете чакат зареждане с "материал"

Големите босове ще се уредят с война на наркодилъри-доносници на меверейците, ако не вземат неотложни мерки. "Шанаджии" се правят на квартални отговорници. Поръчват се взаимно в сайтове. Пеят акапелно и се отчитат на ченгетата. Сашо Ливанеца, раздуващ, че зарежда видни политици с "...

News image

Компромат за контрабанда виси със страшна сила над "Позитано"20. Битката за МВР осветява "червен канал"

Години наред през Варна минаваше "червен канал" за контрабанда на акцизни стоки през летището. След като корпоративните фактори го поеха, схемата рязко прекъсна. Обаче инфото остана в службите. И не само... Амбициозен кадър на "Позитано"20 бе засечен в далаверата и тутакси бе отсвирен о...

News image

Портних се разтовари от "Тъстовете". ТИМ, Вичо и останалите фактори на Варна се съобразяват само с него

Бойко Борисов проведе няколко срещи с кмета на Варна Иван Портних, след като ГЕРБ загуби президентския вот. Резултатът - вече не бургаският кмет Димитър Николов, а Иван Портних е кметът-фаворит на "Бойко" Димитър Николов и софийската кметица Йорданка Фандъкова се уплашиха и не се навиха д...

News image

ГД БОП разкри и закова поръчителя на опожарявания в "Напоителни системи". ДАНС влезе в играта. Чакат се арести

На връх "ЧНГ" бе опожарен автомобилът на един от шефовете в "Напоителни системи" клон "Черно море". Служебният автомобил "Фолксваген Пасат" на Ивайло Комитов пламна на ул. "Найчо Цанов" в малките часове на нощта. В началото на октомври във "Възраждане" 4 бе запален семейният автомобил н...

News image

Алчен гербаджия трупа пачки от рушвети. "Икономическа полиция" от Бойко Борисов ли чака нишан?!

ГЕРБ загуби изборите във Варна от Веселин Марешки. Катастрофално. Позорно. Това се случи само година, след като Иван Портних спечели кметския си мандат с рекордните 76 268 гласа. Потресаващата корупция удави гербаджиите в морската столица. Години наред пишем за далаверата със сладоледа ...

News image

2500 лв. рушвет на обект от Коледния базар във Варна прибра намазан гербаджия. Възмутени изпращат сигнал до Цацаров

Докато кметът на Варна Иван Портних беше събрал гербаджийските първенци за паленето на елхата, намазан местен гербаджия надипли яки пачки от Коледния базар. Информатори от Билдинга твърдят, че ненаситният властник е лапнал по 2500 лв. на обект - общо 25 000. Икономическа полиция сп...

News image

Адвокат Константин Симеонов предизвиква премиера в оставка: "Бойко Борисов никога няма да съди Цветан Василев"

Адвокат Константин Симеонов е убеден, че Бойко Борисов никога няма да съди Цветан Василев, както се закани заради твърденията на банкера пред Сашо Диков, че му е пращал Александър Сталийски да го рекетира. "В закона пише, че ако в един такъв процес бъде доказано, че твърдението на Цветан ...

News image

Цветан Василев: Готвеха ми нещо като на Мишо Бирата... Имат опит

"През целия период след падането на КТБ Бойко Борисов непрекъснато пращаше послания, че ще я спаси." Това казва Цветан Василев в последната трета част от интервюто си пред Саш...

News image

Цветан Василев: Най-големият цинизъм на кабинета "Борисов-2" е, че на практика е управление на Борисов и Пеевски

За мен няма съмнение, че от 2009 г. насам имаме мафиотски режим на управление на държавата практически без прекъсване. Четири години от единия клан, една година от втория клан, а в последните две години – съвместно управление. Това заяви банкерът в изгнание Цветан Василев в специа...

News image

Бъдещият съветник по националната сигурност на Тръмп на една маса с Путин. Ген. Майкъл Флин прие предложението

Бивш шеф на военното разузнаване, помагал на Асад, става съветник по националната сигурност на Тръмп. Ген. Майкъл Флин, бивш шеф на военното разузнаване към министерството на отбраната на САЩ (РУМО), става съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп, съобщи агенция Associate...

News image

Арестуваха министъра на икономиката на Русия Алексей Улюкаев. Путин е получавал всички данни от началото на разработката

Алексей Улюкаев, министър на икономическото развитие на Русия, е арестуван по подозрение в изнудване за получаване на подкуп и заплахи към представител на държавния петролен гигант "Роснефт".   Според Следствения комитет (СК) на Русия Улюкаев е задържан през нощта на 15 ноември при...

News image

"Паралелните мрежи" на ГЕРБ и БСП излязоха на Терена. Вече не става дума САМО за кампания, а за "социологията" на Терена

Вторник. ДПС се ослушва. В същото време "паралелните мрежи", евфемизъм, разбира се, на ГЕРБ и БСП излязоха на Терена. Вече не става дума САМО за кампания, а за "социологията" на Терена. Щабовете на ГЕРБ работят на макс. Борисов, Цветанов и Паунов са ги подгонили здраво - нали залогът би...

News image

Ченгета дебнат нова схема за "купуване на гласове"?! Пунктове ще бъдат засипани от "печеливши талони"

Башовете на Варна за "купуване на гласове" все още не са привикани от босовете. Това се случва за пръв път. Обикновено две седмици преди гласуването всичко е наредено. Сега голямото разкешване ще бъде за втория тур. Обаче. Не само за башовете. Разгърната е нова схема за Раздавачка по де...

News image

Борисов се взриви за "двете каки", че ""Делян" и "Бойко" са си партия"": Три пъти ви казвам, че това е лъжа, говорете си

"НЕДЕЛНО ИЗДАНИЕ: БОЙКО И ДЕЛЯН ВИНАГИ СА ИГРАЛИ ПАРТИЯ". И в понеделник Бойко Борисов е в Нова тв - ТОВА БЕШЕ ТЕМАТА, А ОСТАНАЛОТО БЕШЕ МИКС ОТ ПЛЪНКИ. И - "Пеевски няма нищо общо с управлението на ГЕРБ. Никога не е имал", уверява Борисов. Темата за "двете каки" ядоса Бойко Борисов...

News image

Бареков напусна студио на bTV. Хубавите БАДЖАЦИ на Жени Марчева разбиха кампанията: Гласуваме за БАДЖАЦИТЕ на Марчева!

Втора седмица Жени Марчева (по)разголва хубави крака. Факт. Само с президента беше "по-прибрана". СРАВНИТЕЛНО. И? Дочака да я "праснат" с брутален "комплимент" за "ХУБАВИТЕ БАДЖАЦИ". "Занимавате се с английския на Бареков, при положение, че в държавата е пълен батак", избухна Никол...

News image

Рашидов: Пеевски явно някъде си върши работата... "Бойко" дали не работи за "презент" от "партията" си "Делян"?

"Яневагейт", неделно издание: "Бойко и Делян винаги са играли партия", дали не е илюстрация на посланията, които цяла седмица Борисов изпраща към Сарая?! "Виждам, че в момента Пеевски не е в спрягането на какъвто и да е проблем, така че к'во да го въртиме Пеевски сега. А обществото ...

News image

Борисов блъфира за "излаза на ДПС към властта" чрез ГЕРБ. При загуба на втория тур няма да подаде оставка без натиск

"Ако аз бях на тяхно място, щях да подкрепя тези, през които ще имам излаз към властта след това. Така бях постъпил, защото всяка една партия с изключение на ДСБ се бори да управлява. Само те се борят да са истинска опозиция. Те са идеалните за БСП и ДПС в управлението. Те не се борят з...

News image

Методи Андреев спипа Корнелия Нинова в лъжа – скрила, че е собственик на 37% от "Техноимпекс-98"

Тежък скандал беляза и днешния пленарен ден в парламента. Страстите между управляващи и опозиция отново се нагорещиха около специалната комисия, която трябва да разследва мините на Христо Ковачки. Реформаторът Петър Славов обясни от трибуната, че концесията на мини "Бабино" е класически...

News image

РБ разкрива заговор в парламента. ГЕРБ, АТАКА и ПФ търсят разпускане на НС и предсрочен вот

Реформаторите съзряха пъклен заговор в проваленото заседание на парламента. Какъв ли?Възможен сценарий е ГЕРБ, Патриотичният фронт и "Атака", които днес не се явиха в пленарната зала за извънредното заседание, да търсят дестабилизация, разпускане на 43-тото НС и предсрочен вот. Това доп...

News image

Орешарски откри кампанията си във Варна. Къде беше учредено ДПС?! Резултатът ще изненада дори "знаещия" Борисов

Бойко Борисов се обясни в ненавист на Пламен Орешарски в зала "Армеец". Защото му седна на стола за кратко ли? Защото от кръга "Станишев-Моника" мина в кръга "Доган-Пеевски". Или защото го смята за посредник в разбирателството между Сокола и Черепа след толкова години "война". Кой "дялк...

News image

Паси: "Премиерът е некомпетентен!". Фронтална атака по Б.Б. свива "ножицата" между ГЕРБ и БСП

"Старата хиена" Соломон Паси подсказва на "позитанците" как да свият "ножицата" между ГЕРБ и БСП на първия тур. "Премиерът е некомпетентен!", заяви бившият министър на външните работи в "Здравей, България" на Нова тв. "Това е най-големият външнополитически провал на България през послед...

News image

На вниманието на АБВ. Скандален украински журналист нападна Ким Кардашиян. Цунка я по "петата точка" откъм "задния вход"

Светски репортер се впечатли от думите на "говорителката" на АБВ-групата в парламента и се втурна към "задния вход" на звездата Ким Кардашиян. Скандалният украински журналист Виталий Седюк нападна Ким на влизане в елитен ресторант. Целуна я по знаменитата й "пета точка" о...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Леонид Решетников: Монархия в России неизбежна. В случае победы Путина на выборах сам станет блюстителем престола

News image

В свежем номере журнала «Регионы России» вышло интервью с заместителем председателя Общества «Двуглавый Орёл» Леонидом Решетниковым под рубрикой «Дискуссии о России». Публикуем материал без изменений: – Леонид Петрович, в начале ноября состоялось Всероссийское собрание ...

Балканите се превръщат в място на сблъсък между Русия и Запада за геополитическо влияние

News image

Б.Р: САЩ се надяват да решат конфликта между Гърция и Македония по повод името на бившата югославска република. Дипломатически източници от ЕС също твърдят, че въпросът за приемането на Македония в НАТО, блокирано досега от Гърция, ще бъде решен в рамките на три-четири месеца, както и въпрос...

Путинизмът функционира чрез насаждане на страх. Руският журналист Андрей Солдатов обяснява защо Путин ще бъде преизбран

News image

Лъжливи новини, унижения, мъчения и пропаганда на Кремъл са реалности в Русия. Въпреки всичко Владимир Путин ще бъде преизбран за президент на вота, насрочен за 18 март. Руският разследващ журналист и експерт по тайните служби Андрей Солдатов (42 г.) е наясно с обстановката ...

ПОЛИТИКА

Ген. Омельченко: Ликвидация Путина будет признана законной, по аналогии с убийством Усамы бен Ладена

News image

В интервью изданию "ГОРДОН" бывший народный депутат и член ПАСЕ, Герой Украины, генерал-лейтенант СБУ Григорий Омельченко рассказал о собственном расследовании авиакатастрофы, произошедшей в российском Смоленске и приведшей к гибели высшего политического руководства Польши, о роли президента...

Протест пред БНТ срещу Кошлуков. Лакеят на Пеевски да си ходи, призовават в социалните мрежи

News image

Протест срещу новият програмен директор на БНТ Емил Кошлуков се организира в социалната мрежа Фейсбук. Вече стотици са проявили интерес към събитието утре от 11 ч пред сградата на обществената телевизия в София. Протестиращите отбелязват, че "назначеният по поръчка на управляващите" Кошл...

Да плашим и мутрите, не само тракийските воини. Не сме добър пример за Западните Балкани

News image

Убийството на косовския сръбски лидер (лидер в много измерения на думата) Оливер Иванович показва колко крехък и уязвим, да не кажа направо кух PR, е приоритетът "Западни Балкани" на българското председателство. Накр...

АКЦИЯ

Ердоган стреля по кюрдите, но удря по Русия. Геополитическите цели на Анкара се сблъскват с интересите на Кремъл в Сирия

News image

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изглежда вече изпълнява заплахата си да започне бойна операция в сирийския град Африн, пише в "Независимая газета" Владимир Мухин. Според общоарабски и сирийски медии турски войски са нанесли вчера масирани удари по изградени в този анклав опорни ...

Да слагаме бурките и да се приключва! Патриотите ни са по-близки до ислямистите, отколкото до Европа

News image

По реакциите за Истанбулската конвенция имам едно недоумение: Не разбирам реакцията на всички националисти, тъй наречени консерватори и пр. (БСП не коментирам, защото точно в такива случаи се проявява абсурдността в твърдението, че БСП е "лява" партия и просто няма смисъл, БСП е едно недо...

КИЛЪРИ

Разстреляха бос на мафията в Гърция с 29 куршума от "Калашников"

News image

Показно убиха бос на мафията в Гърция, съобщава в. "Та Неа". 57-годишният Василис Стефанакос е бил разстрелян с 29 куршума в квартал в Атина. Показната екзекуция е станала около 19 ч. Двама мъже на мотоциклет се приближили до БМВ-то на мафиотския бос и открили стрелба. Властит...

Разстреляха лидера на косовските сърби Оливер Иванович. Президентът на Сърбия Александър Вучич свика Съвета за сигурност

News image

Известният сръбски политик Оливер Иванович е убит в Косовска Митровица. Йованович е бил прострелян пет пъти и впоследствие е починал, каза адвокатът му. Неизвестни нападатели са открили огън по 64-годишния Иванович пред офисите на неговото движение. Покушението е било извършено, докато...

РЕКЛАМА
Банер