ПОЛИТИКА

Цв. Василев: Пеевски е по-силен от всякога, а Борисов е изцяло зависим от него. Пеевски вече има повече влияние от Доган в ДПС

alt

Пеевски е по-силен от всякога, като дори е иззел голяма част от властта на Доган в ДПС, а премиерът Бойко Борисов е изцяло зависим от кръга около тях двамата.

Това заяви бившият мажоритарен собственик на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев в едно редките си интервюта пред Явор Дачков за сайта "Гласове". 

alt

Интервюто идва малко, след като вчера бе публикувано предизборно открито писмо от почетния председател на ДПС Ахмед Доган до останалите членове на партията и симпатизантите ѝ. В него Доган моли за прошка и призовава вътрешните борби в партията да не спъват развитието на младите кадри.

Цветан Василев пребивава в Белград вече 5 години, тъй като все още няма решение на местните власти в отговор на искането на българската прокуратура да бъде екстрадиран в България. Той е задочен обвиняем по делото за фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), като според прокуратурата е ръководел престъпна група, която източвала банката с години. Василев обаче отказва да се прибере в България, тъй като според него няма да получи справедливо правосъдие, а и се страхува за живота си.

В интервюто той отново лансира тезата си, че управлявал банката коректно, но тя станала жертва на "много дълбок заговор" с участието на Бойко Борисов, който влязъл в сила след затварянето ѝ от БНБ на 20 юни 2014 г. По негови сметки в момента данъкоплатците отделят 7 млн. лв. месечно за издръжката на синдиците и техните екипи. Той още коментира, че наскоро обявената от тях сума от 600 млн. лв., която ще бъде разпределена между кредиторите, е по-малка от наличните в банката при затварянето ѝ 680 млн. лв.

По думите на Василев Борисов първоначално е имал желание и шанс да спаси банката, когато тя бива поставена под специален надзор. След като преминава от опозицията във властта обаче, Борисов променя мнението си, с което подписва крайната си зависимост от кръга около Пеевски и Доган, коментира Василев.

Борисов и кръга Пеевски

Според него тази крачка прави Борисов зависим от тях и досега, което е видимо от управленските кадри в правителството, половината от които се контролират от центъра около Пеевски и Доган. Василев обаче спори, че тази зависимост не се основава само на нуждата от парламентарно мнозинство. Въпреки че според него Волен Сидеров се е "продал на концесия и неговите постове по структури са всъщност хора на Пеевски", Борисов има друга възможност за сформиране на мнозинство в лицето на Марешки и партията му "Воля".

По думите на Василев зависимостта има и икономическо измерение, но е най-вече чисто институционална, тъй като прокуратурата се държи от Пеевски на 100%. Според него бизнесменът и депутат от ДПС държи Борисов от времето на скандала "Ало, Ваньо" през 2011 г., когато изтичат телефонни разговори между Борисов и вече покойния шеф на митниците Ваньо Танов. В тях Борисов заръчва да бъде спряна проверка в пивоварната на друг настоящ покойник - бизнесмена Михаил Михов - Мишо Бирата по молба на тогавашния президент Георги Първанов.

Тогава експертите постановиха, че разговорите били манипулирани, а разследващият прокурор Пламен Георгиев (настоящ шеф на КПКОНПИ) прекрати преписката. Според Василев самият Пеевски му споделя навремето, че Бойко Найденов фалшифицира аудиозаписа, така че гласът на Борисов да не е автентичен и разследването да бъде спряно. 

Медиите

Въпреки че Василев изцяло финансира начинанията на Пеевски навремето, в интервюто коментира, че последният далеч не е успешен в бизнес стратегиите си. Той заявява, че Пеевски досега никога не е влагал лични средства в никое от бизнес начинанията си, ликвидирал е няколко предприятия, а до 2013 г. дори не можел да си плаща данъците. Единственият бизнес, който поддържал, било издаването на вестниците и "парцалите му там". 

По негова информация сега Пеевски се гласи да закрие Канал 3, който работел "почти изцяло с крадена техника на ТВ7". Василев още коментира покупката на "Нова телевизия" от бизнесмена Кирил Домусчиев и я описа като "нова голяма играчка" за Пеевски. Той още направи паралел между ролята на параван, която Домусчиев ще изпълнява в "Нова", и неговата собствена в управлението на ТВ7 навремето.

"Някой да финансира и да обира всичките негативи, той вече си е пакетирал медията – Вяра Анкова е ясно, че години наред беше човекът на Пеевски в БНТ, заедно с Маргарита Николова. Освен това сестричката на Зинаида Златанова – Миляна Велева. Сега очаквам и Ина Стоянова – „Въздесъщата“, да стигне до Нова телевизия и тежко му и горко на Домусчиев, просто си купи фабрика на 8 септември", коментира той. 

ДПС

Запитан защо един мъж на възрастта на Пеевски би могъл да се радва на такъв "триумф", Василев отговаря, че той може да е необразован, но не е лишен от качества. "Очевидно обаче е заслужил доверието на този милиционерски център, който на практика управлява държавата, къде по-активно, къде по-неактивно от началото на прехода", допълва той.

Според него обаче успехът в България минава само през зависимост и триумфът на Пеевски се дължи най-вече на "една сериозна база от компромати за всеки един". Василев смята, че неговото влияние вече надвишава дори това на Ахмед Доган в собствената му партия. "Ако забелязвате в момента, активни са хората на Пеевски напред, Менти разни, Хамиди, Мамути и не знам какви си още изкопаеми. Те са фронтът на ДПС", коментира той. 

Елена Йончева

Според Василев обвиненията срещу Елена Йончева за пране на пари са несъстоятелни, тъй като целта на фирмата им била производство на филми, които да не натоварват бюджета на вечно намиращата се в дефицит ТВ7. По негови думи е имало сделка със CNN да изкупува някои от филмите.

Той още заяви, че преди два месеца е подал сигнал до главния прокурор Цацаров за организирана престъпна група (ОПГ) на Пеевски с бТВ за отклоняване на средства, финансирани от същата офшорна фирма, за която съдят Йончева. "При Йончева става въпрос за 200-300 хиляди, но в случая с Пеевски, Красимир Гергов и бТВ става дума за 15 млн. долара", добави Василев.

Европейският съюз

Василев още обвини Европейския съюз в цинизъм и двойни стандарти. "Ако си спомним правителството на Орешарски, то беше непрекъснато атакувано през Брюксел, заради неформалната подкрепа на Волен Сидеров. А сега Волен Сидеров официално участва в управленската коалиция и това вече не е проблем за Жозедоловци и Юнкеровци, и разни други", коментира той.

Според него е показателно, че влиянието на Пеевски расте в страна-членка на ЕС и че от фалита на КТБ насам, държавата пада непрекъснато във всички класации по корупция и по индекс на свобода на медиите. Василев заяви, че Европейският съюз е пропит от корупция и структурата му също така позволява малцината българи, които работят в институциите му, да упражняват известен контрол върху информацията, която циркулира за България.

"И това успяха да направят, по същия начин успяха да спрат разследването на Европейския банков орган в Лондон по отношение на КТБ през есента на 2014 г. с активното участие на българи, аз знам и кои са те. Всъщност тази ситуация даде достатъчно свобода на Пеевски, бидейки далеч от фокуса на Европа, да работи спокойно за надграждането на своята Империя за злото. За най-голямо съжаление обаче, в САЩ обърнаха внимание, а моята апликация по Магнитски беше началото", допълва той.

Източник: Offnews

 
ПОЛИТИКА
News image

Бойко Борисов сменя "касиерите" в София?! Фандъкова: "Очаквам в подготовката партията да направи промени в екипа"

„ГЕРБ прави своите анализи, някои досегашни кметове се отказват. Не е важно кой ще е на поста, а да работи за развитие за нашите градове", заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.   Икономиката на София е в подем, благодарение на добрата работа на администрацията. Това, ...

News image

Фандъкова е кмет - "Мая" губи заради Сарая. Цветан Василев е зад кандидата на Десницата, Цветанов мачка в кампанията

Фандъкова ще е кметица на София за четвърти мандат, а конците ще дърпат босовете. "Демократична България" обяви силен кандидат, който ще отнеме последния десен глас за Мая Манолова. ("За омбудсмана Мая Манолова, която може би ще е "независим кандидат" за кмет, от "Демократична България" до...

News image

Решено: архитект Борислав Игнатов и Методи Лалов - начело за София

Окончателно - арх. Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на София от "Демократична България", както Клуб Z първи съобщи във вторник. За водач на листата е поканен, след като напусне официално съдебната система, подалият оставка съдия Методи Лалов - той ще е предложението за пред...

News image

Бойко Борисов огорчен от Мая Манолова за "поредното предателство". Връща Цветан Цветанов "тайно" в кампанията за София

Бойко Борисов бил изключително огорчен от Мая Манолова заради "поредното предателство", твърди източник от най-близкото му обкръжение. "Борисов й прости за "Костинброд", тя пое ангажименти, че няма да влиза в схемите на Пеевски и ДПС. След това премиерът й помогна много, когато се лекув...

News image

Варна празнува, ГЕРБ работи за победа на вота. Чистка в БСП, не дават пълномощно на Гуцанов за регистрация на листата?!

Варна празнува днес - вместо на 27 юли, когато през 1978г. за "ЧРД" на императрицата руските войски влизат в града. Денят на Свети Николай Мирликийски Чудотворец е "зает" - от Бургас. Така че днес почитаме Света Богородица. Варна е празнична - лъсната като за Бойко Борисов, който не про...

News image

Голяма Богородица е - най-големият летен християнски празник

Днес е Голяма Богородица - един от 12-те велики християнски празници, чествани и от православни, и от католици. В България денят на Божията майка е най-големият летен християнски празник. Според Светото писание това е денят, в който Божията майка на 64-годишна възраст напуска земния ...

News image

Антимафиоти откриха склад с над 100 кг наркотици, автомати в София и 4 тефтера със счетоводство на разкритата наркогрупа

Антимафиоти откриха склад с над 100 кг различни наркотици и автомати в София, съобщи "24 часа". Подозират, че съоръжението е на Радо Ланеца. Той е сочен за един от тримата лидери заедно със Стъклето и Телето на най-голяма наркогрупа, залавяна през последните години у нас. Информацият...

News image

"Изпържването" на Мая Манолова започна, водела на Фандъкова с 5%. Б.Б. разиграва пиниза от евровота с "догонването"

Социологическите агенции стартираха "пърженето" на Мая Манолова. Бойко Борисов разиграва пиниза от евровота и парламентарните избори през 2017г. с "догонването". "Изпържването" на Мая Манолова започна, явно "семейният приятел" е имал изпреварващо инфо, за да предупреди ден по-рано за пос...

News image

Заев: "Един педераст няма да свали правителството!". "Сарайни котараци" могат ли да свалят Борисов с "врътка" в София?!

"Аз съм борец и ще продължа да се боря за тези ценности докрай, стига гражданите да ми дадат позиция. Със сигурност няма да позволя на няколко престъпници, суетен журналист и - да ме извинява ЛГБТ-общността - един педераст да свали това правителство. Не.", заяви премиерът на Северна Македони...

News image

Ще спре ли Тръмп руския „Северен поток 2“?

По-късно този месец американският президент Доналд Тръмп ще посети Европа, за да се опита да постигне нещо, което не се удаде на неговите предшественици, от Кенеди до Рейгън – а именно, да спре тръба за износ на руски суровини. Администрацията на Тръмп и Конгресът на САЩ се...

News image

„Росатом“ официално е заявила интерес да строи АЕЦ „Белене“

Руската държавна ядрена корпорация „Росатом“ е подала заявление за участие в процедурата за строителство на АЕЦ „Белене“, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред БНТ. Преди два дни премиерите на Русия и на България, Дмитрий Медведев и Бойк...

News image

"Отдавна отминали времена". Силова акция в заведение провокира напрежение в столицата

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) масово привиква криминално проявени и осъждани, за различни престъпления, жители на София от вторник сутринта, научи Свободна Европа. Повод за т.нар. профилактика на контингента е силова акция срещу заведение на бул. "Тодор Каблешков", по...

News image

Б.Б. нареди бързи арести за погрома в BESO, но "мутрите" се потопили в Македония. "Шефът да се обади на когото трябва...

Към 18 часа в понеделник група мъже са нахълтали ненадейно в популярното заведение на столичния бул. "Тодор Каблешков" BESO, като са започнали да блъскат и чупят маси. Пред очите на смаяните клиенти и посетители те са забили нож в една от масите, разпорвали са столове и са отправял...

News image

Дональд Трамп заявил, что в России на Белом море взорвался «Буревестник» — новейшая ракета с ядерным реактором

В Архангельской области при испытании новейшего «изделия» 8 августа произошел взрыв, при котором погибли пятеро сотрудников Саровского ядерного центра и двое военных. После взрыва зафиксировали повышение радиационного фона, участок Белого моря закрыли для судоходства. США официально заявили,...

News image

Гняв в интернет! Руски полицай удря с юмрук в корема протестираща млада жена. Видеото е гледано над 3 млн пъти

Клип, на който руски полицай удря млада жена в корема, предизвика гняв сред много руснаци, които смятат, че властите са използвали прекомерна сила, за да разпръснат продължаващите от седмици политически демонстрации в Москва, предаде Ройтерс. Видеото (https://twitter.com/i/status/1160307...

News image

Кремълски медии атакуват "двуличния" Борисов: "Говори за море на мира, но край Варна корабите на НАТО риба ли ловиха?!"

"Българският премиер видя в Русия и враг, и приятел. Борисов демонстрира пред Медведев чудеса от дипломатическа амнезия" е озаглавена кореспонденция на руското издание News.ru от форума в Туркменистан и срещата на премиера с руския министър-председател Дмитрий Медведев. Явно позицията на...

News image

"Фейкът", че Борисов и Медведев ще обсъждат изграждането на АЕЦ "Белене" се оказа ТОП-НОВИНА "ПЪРВО В ПИК"

"В рамките на форума премиерът Борисов ще се срещне с руския си колега Дмитрий Медведив и двамата ще обсъждат енергийни проекти, сред което е разклонението на газопровода "Турски поток" през България, както и изграждането на АЕЦ "Белене"", написа Клуб Z, позовавайки се на Правителствената инфо...

News image

МО е превело 1.2 милиарда долара за 8-те F-16 Block 70. (Б.Б. с новина-"ресто" за платноходките в Черно море на мира)

Министерството на отбраната е превело цялата сума в размер на 1.2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от Правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. ...

News image

Медведев "инструктира" Борисов: Черно море трябва да остане море на мира - с фериботи, яхти, газопроводи!

Черно море трябва да остане море на мира, търговията, транспортните връзки с развитие на фериботи, яхти и газопроводи, заявил руският премиер Дмитрий Медведев на срещата с българския си колега Бойко Борисов, предава РИА Новости. Двамата лидери се срещнаха в рамките на Каспийския икономически...

News image

Фандъкова, Манолова, Лалов, Бонев и всички други, които искат да станат кмет на София

Омбудсманът Мая Манолова би приела подкрепа за кметската си кандидатура в София от всякакви формации, без расистки, а съдията Методи Лалов напусна съдебната система и обяви, че може да се включи в надпреварата за столицата. Така научихме за две от подготвяните кандидатури за кмет на Со...

News image

Руснаците първо купуват газа от Туркменистан и след това го вкарват в своята преносна система, т.е. - той става руски

По повод поредните изхвърляния на Б. Борисов в Туркменистан, че щял да пита Дмитрий Медведев дали случайно ”Газпром” не иска да прави суапови сделки с газ в триъгълника Туркменистан-Русия-България, да напомня, че ”Газпром” никога не транзитира и не прави суап* с чужд ...

News image

Пеевски набутва Борисов в капан с Медведев за Курбан Байрям. Скандалът между двамата за "Турски поток" сваля кабинета

"Очаква се тема на разговорите да бъдат енергийните проекти и по специално Балкански поток", пише Валерия Велева в "Епицентър". "Премиерите на България и на Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев се очаква да се срещнат в понеделник в Туркменистан в рамките на Каспийския икономически фо...

News image

"Фейк", че Медведев и Борисов ще обсъждат АЕЦ "Белене" излезе и в "медии на Пеевски". Ами ако Медведев повдигне темата?!

"Премиерите на България и на Русия Бойко Борисов и Дмитрий Медведев се очаква да се срещнат в понеделник в Туркменистан в рамките на Каспийския икономически форум. По предварителна информация двамата трябва да обсъдят изграждането на българския участък от газопровода "Турски поток" и реализаци...

News image

"Хидростроец" на среща с Доган в "Росенец", Падишахът го приема преди Курбан Байрям. "Агент" на Сарая шета из Варна

Докато Велико Желев-"Вичо" чакаше през седмицата Бойко Борисов да го покани за среща в "Евксиноград", варненски топбизнесмен беше приет от Доган в Летния Сарай в "Росенец". Видният "хидростроец" всъщност не иска да се афишира връзката му със Сарая. В морската столица се понесе слух, че Са...

News image

САЩ имат свещена мисия — да ръководят целия свят. Ако сте съгласни с нея, няма да имате проблеми

Не всички осъзнават, че ние сега се намираме във война с англо-саксонската цивилизация. Те няма да се успокоят, докато не ни довършат. Аз съм служил във външното разузнаване и мога с цялата отговорност да заявя, че ние сме техния главен враг.  Не Китай, не Индия и не други държави. Рус...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

КОЙ и ББ мачкат Нинова, клиентите им я саботират. "Пуч" я сваля след местния вот, Гуцанов се кандидатира за лидер?!

News image

"Пеевски и Борисов качват Нинова на Пързалката", твърди щабист на ГЕРБ. "Пеевски контролира половината "Позитано"20, Борисов - другата, какво остава за Корнелия", пита иронично гербаджията от щаба. Това, разбира се, е пресилено, но Пеевски и Борисов наистина имат влиятелна клиентела на "П...

Обрат! "Позитано"20 се отказва от "фаворита на Пеевски" Божидар Чапаров. БСП подкрепя "независим кандидат" от бизнеса

News image

Обрат! "Позитано"20 се отказва от "фаворита на Пеевски" за кандидат-кмет на Варна. "БСП ще подкрепи независим кандидат от бизнеса", заяви общински съветник от групата на червените. Според източника масонът, който е и общински съветник също нямал желание да го издигат. "Божо Чапаров няма...

Борисов може да изгони Цветанов, не и Маргина. Ланеца е друга бира, ДАНС-"Берлин" го вкара в пазара на босовете

News image

Големия Мартин уж се бил развилнял на Слънчев бряг - уж. Б.Б. не се намесвал, не натискал МВР да погне мутрите. Сетне Фрог-материалът бе свален. И? Медийната интрига се оказа ФЕЙК, постановка срещу Бойко Борисов - "съчинение" по картинка. Обаче Маргина наистина е фактор по Южното Черномо...

АКЦИЯ

Орлин Алексиев върти схеми в София в триъгълника "Борисов-Божков-Пеевски". "Позитано"20 пада в капана на ББ с Котараците

News image

Орлин Алексиев-"Кмета" е многопластов играч - има позиции и отношения с тримата големи в София - Бойко Борисов, Делян Пеевски и Васил Божков-"Черепа". (Орлин Алексиев върти многопластова игра и схеми в София в триъгълника "Борисов-Божков-Пеевски", а "Позитано"20 пада в капана на "Котара...

Путин посочи "наследник" - Игор Бабушкин, полковник от ФСБ. Губернаторът на Астраханска област е новата звезда в Кремъл

News image

Президентът на Русия Владимир Путин посочи поредния "наследник" - полковника от ФСБ Игор Бабушкин. Изпълняващият длъжността губернатор на Астраханска област е новата звезда в Кремъл - президентът го приема всеки месец. В петък Путин прие Бабушкин, за да обсъдят нов проект -...

КИЛЪРИ

Екшънът в BESO послание до Борисов?! Източник от ъндърграунда: "Бойко не може да арестува нито Маджо, нито Котараците!"

News image

Aкцията в BESO няма нищо общо с неуреден бизнес между съдружници. Ако има "търкания", те са между Маджо, Котараците и други босове, категоричен е източник от ъндърграунда. "Бойко не може да арестува нито Маджо, нито Котараците! Той ги покрива, но може да загуби изборите в София заради тях...

Б.Б. юрка службите по "стари поръчки" във Варна?! Пращат му доклад за Гела, Ластика, Лазар Анев и Венци Боксьора

News image

Бойко Борисов "внезапно" се заинтересува през февруари от разстрела на Жоро Каратиста, твърдят източници на информация в най-близкото му обкръжение. През март беше пикът на интереса му. Сетне вниманието му привлече "рестото", което отекна във връзката между Иван Тодоров-"Хакера" и Големия...

МАФИЯ

Разкриха депо за "бяло" в Бургас, най-сетне удариха наркопласмента. ББ и Маджо заформят "ресто" на сърбите и рашките?!

News image

Открито е голямо количество (75кг) чист кокаин в склад за цитруси в Бургас, обявиха от прокуратурата в Бургас и ОД на МВР. "Нямаше как Бойко и Маджо да не оформят "ресто" на руснаците и сърбите за постановката с кокаина BB край Калиакра", коментира източник от службите. Според източ...

Пътищарите са му скъпи на Б.Б., милиард чакат от него. Велико Желев-"Вичо" му е най-скъп "СЛУЖИТЕЛ", но Пашов...

News image

Бойко Борисов подкара спецджипа срещу бомбене и подслушване по "Хемус" - до изборите няма да има спирка. Социолозите вадят проучвания от "терена", Б.Б. ЩЕ Е НА ТЕРЕН ДО МЕСТНИЯ ВОТ. След инспекцията на "Хемус" премиерът ще наобиколи Пробива на бул. "Васил Левски" - скъпичък му излезе, ч...

РЕКЛАМА
Банер