ПОЛИТИКА

Гинка Върбакова се оплака от "политически шантаж" и заплаши да съди клеветниците и злосторниците

alt

Гинка Върбакова, собственик на фирмата, предпочетена от чешката държавна компания ЧЕЗ за купувач на българския й бизнес, заплаши със съд всички, които са тиражирали злонамерени твърдения срещу нея и "Инерком България". Тя заяви, че заедно с адвокатите на фирмата ще направят преглед на казаното по техен адрес през последната седмица и ще потърсят правата си по съдебен ред.

Това се случи на извънредното съвместно заседание днес на Комисията по енергетика и Комисията за контрол над службите за сигурност в Народното събрание, която изслушва участници и институции за сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България на "Инерком". Решено беше то да има открита и закрита част, заради чувствителната информация.

Изслушването започна с Върбакова, която изчете от листовете пред себе си информация за започналата процедура, за това кои са "Инерком", кои са им партньорите в сделката. Преамбюлът й беше посветен на злостната кампания срещу нея и фирмата, в която те прозират интереси на конкуренти и на други, които искат да си вдигнат политическия рейтинг.

По този повод Върбакова изчете от листовете реплика, насочена срещу лидера на БСП Корнелия Нинова:

...От една партия попитаха как може Гинка от Стамболийски, на 43 години да си купи ЧЕЗ. Бих върнала въпроса - как може млада дама на 28 години от село Крушовица да си купи "Техноимпекс".

Вие питате, ние отговаряме

След Върбакова думата взеха шефовете на КЕВР и на Комисията за финансов надзор - Иван Иванов и Юлия Ненкова, които отново заявиха казаното по-рано от тях, че ще направят необходимите проверки, когато приключи сделката. Към момента по нея има сключен само предварителен договор.

Шефът на разузнаването (ДАР) Драгомир Димитров пък заяви само, че по тяхна информация оценката на активите на ЧЕЗ в България е била за 225 млн. евро, "така че постигнатата цена (между 320 и 340 милиона евро, по непотвърдена официално информация - бел.а.) e много над тази оценка".

Колегата му - директорът на контраразузнаването (ДАНС) Димитър Георгиев обясни, че "във връзка с чл.4 на закона за ДАНС, снабдяването и разпределението на електроенергия не е стратегическа дейност, а дружеството не е част от стратегическите обекти според ПМС 181". А финансовото разузнаване щяло да провери, каквото трябва да провери, стана ясно от изказването му.

Как така първоначално офертата на "Инерком" е била за над 250 милиона евро, а впоследствие е била повишена на над 300 милиона евро, откъде "Инерком" са имали тази информация, запита Славчо Велков (БСП). Това ПМС е променяно над 12 пъти, ЧЕЗ е част от стратегическата инфраструктура, не е вярно, че не е, посочи той.

Правителството е знаело, държавата се е ангажирала по тази сделка чрез единствената държавна банка Българска банка за развитие, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се позова на документа, заведен в секретна секция на Народното събрание и внесен от премиера Бойко Борисов.

В него, както стана известно по-рано, се отбелязва, че ББР е приела да гарантира изплащането на заема на "ЧЕЗ Разпределение" към Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), ако стане предсрочно изискуем.

Затова сега г-жа Върбакова се чуди да се поддаде ли на шантажа на премиера да си прехвърли акциите и три милиона българи да станат заложници на Гинка Върбакова от Пазарджик, запита Нинова.

Нито един лев от банката не е ангажиран със сделката за ЧЕЗ, каза Стоян Мавродиев, главен изпълнителен директор на ББР. Нито веднъж премиерът Бойко Борисов или министърът на финансите Владислав Горанов не са влияли по никакъв начин на банката за нито една нейна сделка, заяви той. Той отрече да е изпращал каквото и да е писмо с такова намерение, както се твърди в чешкото издание "Лидове новини", което цитира говорителя на ЧЕЗ.

Единствените контакти, които сме имали по тази сделка - има едно запитване от "Инерком България", молба за рефинансиране на заема от ЕБВР, т.е. ние сме имали само кореспонденция с тях, това писмо не представлява правно обвързващ ангажимент от страна на ББР, няма внесено искане за финансиране от "Инерком България", няма издадена банкова гаранция.

Изненадан съм от пълния непрофесионализъм на Надзора на ЧЕЗ, който не е изискал неотменима банкова гаранция или друг солиден банков документ, който да обезпечи исканата цена. Потресаваща е тази информация, която изнася бордът на ЧЕЗ, те манипулират чешкия премиер по този начин и аз искам г-н посланикът да комуникира тази информация, беше категоричен Мавродиев.

Атанас Костадинов (БСП) запита Върбакова как така само 4% от средствата са по сделката са на дружеството й, а две от банките, които ще осигурят част от финансирането - една в ЕС и една извън ЕС, са замесени в практики за заобикаляне на данъчното законодателство.

Първата банка хикс е глобена с над 700 млн. долара в САЩ, а другата, която е потвърдила гаранциите на привлеченото финансиране,  е замесена в най-големите скандали на ФИФА за ощетяване на бюджетите на Германия и Франция, каза соцдепутатът. Той допълни, че по негова информация, която ще предостави на ДАР и ДАНС, замесени са и офшорни фирми от скандала, известен като Парадайз Пейпърс като Score Trade например.
 
Може ли сериозно да разглеждаме предложението на Гинка Върбакова българската държава да е забъркана и да е част от такава конструкция на сглобено финансиране, запита Костадинов.

Началото

Народните представители решиха заседанието да има открита и закрита част. Шефът на енергийната комисия Делян Добрев прочете писмо от "Инерком България", с което се настоява за закрито заседание в частта, в която ще бъдат обявени подробности за сделката, поради тежките клаузи за конфиденциалност за кандидат-купувача на "ЧЕЗ-България". Душан Щраух, посланик на Чешката република в България, също присъства на заседанието.

След като й бе дадена думата, Върбакова изчете от куп листове пред нея защо са тук, че са жертва на злостна кампания и че "Инерком България" е компания с репутация, както и наетите от нея консултанти и експерти за сделката.

Върбакова прочете, че се води "безпрецедентна кампания, насочена срещу компания като нашата, която е ясна и прозрачна, и се случи, защото сме избрани за купувач".

"Свидетели сме на един политически и икономически шантаж, намеса в инвестиционните намерения на нашата компания, достигнала до степен на сатанизиране. Определени политически сили видяха в тази сделка възможност за повишаане на политическите си рейтинги, тиражиране на спекулации. Когато преди повече от година подготвяхме документите си за тази процедура, сериозно подценихме ролята на политическата интрига в тази ситуация".

По думите на Върбакова, те са атакувани от "конкуренти, които искат да провалят сделката и да я обърнат в тяхна полза, заради икономически интереси на вече отпаднали кандидати, които искат да спечелят по служебен ред, задкулисно, чрез доказване на политически натиск, тиражирайки откровени лъжи и инсинуцаии, това е сценарий, в който категорично отказваме да участваме".

Едноличната собственичка на купувача на най-голямото електроразпределително предприятие в България заяви, че е тук, защото иска да опровергае съмненията, "че нямаме професионална биография и капацитет - длъжни сме да защитим доброто си име, дължим го на хората, институциите и банките, с които работим". Върбакова заяви, че заедно с адвокатите на дружеството ще прегледат всички изявления, направени по техен адрес, и "ще си търсим правата по отношение на всички последващи спекулации и лъжи, тиражирни слухове, че сме подставени лица и участваме в схеми за скрито придобиване".

Гинка Върбакова назова компаниите и експертите, наети от "Инерком", за реализиране на сделката: Аllen & Оvery - най-голямата адвокатска кантора в света по брой сделки за м.г., според Thomson Reuters, осъществили правната защита на интересите на "Инерком", адвокатската кантора от България "Спасов и Братанов", Mane Capital - "бутикова компания в сферата на инвестиционното банкиране", както я определи Върбакова, а Илиян Скарлатов от "бутиковата компания" също е на заседанието на парламентарните комисии, "Делойт България" пък са осъществили финансовия и данъчния дю дилиджънс.

Участието ни в процедурата започна преди повече от година, всички преговори се водеха в Чехия, а договорът за покупко-продажба се сключи по английското право, преговорите се водеха в централата на ЧЕЗ в Прага, едва тази сутрин се запознах с министър-председателя Бойко Борисов, обясни Върбакова на депутатите.""

Ние сме съгласни да включим държавата в сделката, така че тя да има контрол върху ЕРП в бъдеще. Но тъй като в предварителния договор е поета дългосрочна забрана за промяна на собствеността, веднага ще започнем да преговаряме за включване на държавата, каза Гинка Върбакова.

След което последва остра реплика, също прочетена от листовете пред нея:

"На въпросите как една Гинка от Стамболийски на 43 години може да купи ЧЕЗ, ще попитам: А как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи "Техноимпекс" (насочено към лидера на БСП Корнелия Нинова, която също присъства на съвместното заседание - б.а.).

По-рано днес Бойко Борисов покани Гинка Върбакова в Министерския съвет и заяви желанието на държавата да участва в сделката, а тя пое ангажимент да представи в Прага това искане.

Клуб Z

 
ПОЛИТИКА
News image

Помпео иска оръжие от Б.Б. Тръмп даде заявка, САЩ готвят сблъсъци в Иран. Б.Б. очаква принц Мохамед бин Салман в София

Заформя се голяма оръжейна сделка. Майк Помпео ще поиска от Бойко Борисов да осигури големи оръжейни доставки за опозицията в Иран под формата на ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА МИЛИАРД В ДОЛАРИ. След срещата с Помпео премиерът ще посрещне в София принца-престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин...

News image

ФСБ отомстит за Петрова и Боширова. ФСБ проверяет утечку личных данных Петрова и Боширова

ФСБ России начала проверку по факту размещения личных данных Александра Петрова и Руслана Боширова, обвиняемых Лондоном в отравлении экс-полковника ГРУ и его дочери. Сейчас спецслужбы разыскивают сотрудников МВД, которые предоставили журналистам анкеты на получение загранпаспортов и данные о...

News image

Израиль официально объявлен в России "врагом народа". Нетаньяху еще раз позвонил Путину — тот сказал, что виноват Израил

Премьер-министр Израиля Биньямин Нетаньяху провел еще один телефонный разговор с президентом России Владимиром Путиным по следам решения России о поставках Сирии комплексов ПВО С-300. Как сообщается на сайте Кремля, «продолжено обсуждение обстоятельств случившегося с учетом того, что пр...

News image

Борисов отвори заводите в Карнобат след "гореща линия" с Пеевски. Младен Маринов "предал" Шиши. Акция "пълзящ преврат"

Войната между Бойко Борисов и Делян Пеевски се размина на косъм. Засега. Залогът беше КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ПРЕМИЕР В ДЪРЖАВАТА. Очевидно вбесен от врътката с министерството на транспорта, Шеф Шиши тръгна "ва банк". И му оформиха сглобка с още един "портфейл". Пеевски разбрал, че е загуби...

News image

Кирил Добрев води БСП десанта във Варна. Нинова ще пропусне да подхване Борисов за корупция заради среща с посланици

Червеният депутатски десант, воден от заместник-председателя на БСП Кирил Добрев, ще превземе Варна през втората половина на седмицата. Корнелия Нинова почти сигурно няма да дойде заради срещата с посланиците от ЕС на 27 септември. В същото време е ясно, че Кирил Добрев няма да про...

News image

Летендирането "агент на прикритие" пази "агент под прикритие" няма да мине за Младен Маринов. Покриването не работи, ще

Години наред се тиражираха слухове и дори "оперативни препратки" за връзката на Младен Маринов с Мето Илиенски. Сегашното покриване на темата не само не работи, но може да провали Схемата, заради която М.М. бе направен министър - мачкане на "неправилните олигарси". Веднага след номинира...

News image

Младен Маринов ще казва "НЕ", даже ВИСаджия да изкара снимка с Мето. "Агент на прикритие". Инфото класифицирано

Скандално е това да се е случвало, ако се е случвало, през лятото на 2003г. и да няма "неоперативни" следи - вече имаше добри телефони. Все едно е Хари Худини. Тихомир Стойчев не го ли махнаха от ЦС БОП-НС БОП, защо "бил карал колата на Фатик", без даже да му е шофьор, когато дори нямаше ...

News image

Снайперист постави рекорд с изстрел на 1.5км. Борисов да го взема, че ще го плашат не със Сретен Йоцич, а с "Хаджията"

В състезание за военни снайперисти от НАТО, с участието на 19 нации, военнослужещият от 31-ви механизиран батальон ефрейтор втори клас Крум Хаджипетков прави точен изстрел на километър и половина с пушка, подпряна на раницата му и с една ръка по мишена 50 см на 1 м. Постижението му е обяв...

News image

Екшънът "Буда&сайтчетата" да не стигне до: "Някои хора съвсем скоро ще трябва да ми се извиняват" - Пеевски за Станишев

Какво се случва? МВР арестува журналисти, докато главният секретар Младен Маринов е номиниран за министър. Въпреки това той става министър. На следващия ден "Биволъ" получава "премиерско ресто". Пресцентърът на МС разпространява съобщение, че премиерът е разпоредил чиновниците, които са...

News image

Б.Б. разпореди: вън чиновниците в "Биволъ". "Буда" не кляка на "бутикови сайтчета", сключи сделка за Ивайло Спиридонов

"Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят временно или в отпуск всички държавни служители и експерти, които са споменати в журналистическо разследване на сайта "Биволъ" за нередности при усвояването на евросредства, докато текат проверките по случая", съобщи правителствения...

News image

Путин не случи на "пудел" с Тръмп. САЩ мачкат ВПК на Русия със санкции, удрят по Китай заради сделки за С-400 и Су-35

След срещата в Хелзинки Тръмп бе наречен от пресата във Великобритания "пуделът на Путин". Оказа се, че Путин не случи на "пудел" с Тръмп. Всъщност "Дълбоката държава" - Пентагонът, ЦРУ, ВПК на САЩ са фактори, с които американският президент не може да не се съобразява. ген. Иг...

News image

Русия разположи трети дивизион С-400 в Крим, докато САЩ убеждават Ахмед Доган да подкрепи плана за "Пейтриът"

Седмица преди американският посланик Ерик Рубин да отиде на крака при Ахмед Доган в централата на ДПС, командването на ВС на Русия разположи трети дивизион С-400 в Крим. Запознати смятат, че скоро лидерът на ДПС ще върне визитата в посолството, където американците няма да пропуснат да го ...

News image

Божественное оружие: «Тюльпаны» и «Пионы» пугают американцев. Американские СМИ рассказали о ренессансе «божественного» о

Американское аналитическое издание The National Interest (The Big Guns are Here: Russia is Bringing Back Its Cold War "God of War" Heavy Artiller by Michael Peck) сообщило о модернизации российских минометов 2С4 «Тюльпан» и гаубиц 2С7 «Пион». Эта, как ее назвали сами авторы, «божественная» т...

News image

Операция "Разкалване". Бойко Борисов даде ресурсния ресор на Групата "Сорос" въпреки атаката на Групата "Пеевски"

Премиерът Бойко Борисов даде министерството на транспорта на Групата "Сорос" въпреки атаката на Групата "Пеевски" с операция "Разкалване" за връзка между Румяна Бъчварова и Росен Желязков. Новоизбраният министър на транспорта Росен Желязков обяви, че информациите за любовна афера между н...

News image

Новые похождения Петрова и Боширова. Получив загранпаспортов, получаем доступ к базе агентов. ГРУ надо расформировывать

Расследовательская группа Bellingcat и российское издание The Insider 20 сентября опубликовали новые данные, которые могут свидетельствовать о работе Александра Петрова и Руслана Боширова на Главное управление Генштаба Министерства обороны России (бывшее Главное разведывательное управлен...

News image

Бойко Борисов: Ако Манолев беше казал за катастрофата, щеше да остане. Премиерът изпраща послание към Цветанов и Пеевски

Премиерът Бойко Борисов каза в Залцбург, че първият номиниран от него за министър на транспорта - Александър Манолев, който се отказа от поста заради информация, че преди време е участвал в катастрофа с жертва, е можело да остане, ако предварително му е бил съобщил за инцидента. Бойко Б...

News image

Борисов: Няма как Орбан да ме целува за твърдата подкрепа, а в България да се разиграва драма и изпляскване в медиите

"Няма как Орбан да ме целува за твърдата подкрепа, а в България да се разиграва драма. Няма точка дори в кулоарите да се обсъжда наказанието на Унгария", заяви премиерът Бойко Борисов. "Единственото, което вчера казах, е, че решението няма правна стойност. Да, то няма правна стойно...

News image

Б.Б.: Румяна Бъчварова се справя чудесно като началник на кабинета. Абсолютна лъжа е, че живее с Росен Желязков

Колкото призивите Бойко Борисов да подкрепи Виктор Орбан ОФИЦИАЛНО с решение на кабинета свършиха работа, толкова и апелите да "пенсионира" Румяна Бъчварова и да не я изпраща посланик в Израел ще имат резултат. Нещо повече Б.Б. дори атакува медиите, които го призовават да я "изхвърли". "...

News image

Посланик Рубин направи презентация на F-16V Block 72 на Борисов и Доган. "Янките" работят за голяма коалиция "Локхийд"

Посланик Ерик Рубин направи лична презентация на премиера Бойко Борисов на F-16V Block 72 на срещата им на форума на Американската търговска камара. В това време представители на висшия мениджмънт на "Локхийд Мартин" правеха официалната си презентация. Посланик Рубин презентира  F-1...

News image

Защо посланик Рубин отиде на крака при енергетика Доган след среща с Борисов? Падишахът може "да сготви" Б.Б. пред Путин

Американският посланик отиде на крака при Ахмед Доган ЗА ПЪРВА СРЕЩА само ден след срещата си с Бойко Борисов на форума на Американската търговска камара - очевидно подгряващо събитие на посещението му в САЩ и "неформалната среща" с американския президент Доналд Тръмп. И ден преди гласува...

News image

Горките патриоти. С какъв възторг обявиха защита за Орбан. Борисов отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата

И какво стана сега? Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан. Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата. Браво, господин премиер. Последователен сте. Не за пръв път правите една ...

News image

Будапеща раздаде 100 000 паспорти в Закарпатието. Според СБУ акцията продължава. Киев гони консула в Берегово

"Унгария е раздала повече от 100 000 паспорта преди въвеждането на безвизов режим на Украйна с ЕС", заяви в интервю за радио "Свобода" заместник-министърът на външните работи Василий Боднар. "Привлекателността на унгарските паспорти за украинците е практическа, може без проблеми да...

News image

Во всем виноваты евреи МО пытается маскировать самострел. Российский советник одобрил пуск дальнобойной ракеты ЗРК С-200

В ночь на 18 сентября истребители-бомбардировщики F-16 Армии обороны Израиля (ЦАХАЛ) нанесли бомбовый удар по целям к северу от прибрежного сирийского города Латакия, где, по израильским сведениям, были иранские оружейные склады с изделиями, предположительно предназначенными для радикального...

News image

МЕРКЕЛ ОБЪРНА ПОЗИЦИЯТА НА БОРИСОВ: "НИЕ СМЕ ДО ОРБАН, НО НЕ СМЕ ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ С ПРАВНА СТОЙНОСТ"

Меркел притисна Борисов в Залцбург и обърна позицията му за подкрепа на Унгария. "НИЕ СМЕ ДО ОРБАН! Ако един ден се стигне до такова решение срещу Унгария за отнемане на гласа ѝ в Европарламента, ние няма да го допуснем. Тоест ние ще се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнеман...

News image

Радев подписа. "Войната срещу олигарсите" по списъка "Пеевски" след поръчка на САЩ става тотална по списъка "Борисов"

"Олигарсите, които не искат да им конфискуваме ролсройсите, да спазват законите!", отсече премиерът Бойко Борисов. Това звучи като формула-парола - не се афиширайте толкова, ако не искате да ви прибираме ролсройсите по списък. Междувременно след внасянето на необходимите документи в съот...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Делегацията: "Севдалина Арнаудова изревнува Бойко Борисов от преводачката Христина Иванова и го изплющя в "заден анфас"

News image

Изчакахме първия медиен залп и вместо "онова кадро" пуснахме снимка на щастливата Мелания Тръмп до американски войник. Вече върви канонада - Борисов губи както от измишльотините за "историческа среща" в проправителствените медии, така и от екшъна в малкото опозиционни сайтове. ...

Борисов удари в земята президента на Полша, предложил на Тръмп базата в Безмер да се казва "Форт Мелания Тръмп"

News image

Премиерът Бойко Борисов е ударил в земята президента на Полша Анджей Дуда, който предложи базата на ВС на САЩ в Източна Полша да се казва "Форт Тръмп". Анджей Дуда и Доналд Тръмп Борисов предал чрез посолството в САЩ писмо-предложение модернизираната база в Безмер да се нарича ...

Кой пази властта на Б.Б., докато е в САЩ?! Цялата власт е в съгласувания с американците Младен Маринов и Томислав Дончев

News image

Бойко Борисов ще е в САЩ почти седмица - кой му пази властта в София. Цялата власт е в "съгласувания" с американците Младен Маринов и Томислав Дончев. Бойко Борисов овладя "пълзящия преврат" с акцията в Карнобат с няколко телефонни разговора в събота вечерта и си приготви багажа за...

АКЦИЯ

Президентът пробива схемата за нов главсек на МВР. Б.Б. натиска за Ивайло Спиридонов, протеже на Маджо да поеме ГД БОП.

News image

Близкият до Делян Пеевски съветник на президента Румен Радев по сигурност и отбрана Илиан Алипиев, е настоял президентът да не подписва указ за нов главен секретар, ако премиерът му предложи Ивайло Спиридонов, директор на ГД БОП, Христо Терзийски, директор на ГДНП, и Георги Арабаджиев, заместн...

Рубин покани Доган в посолството заради СРС-та. Там ще се говори за Ердоган, ЦРУ , Пентагона, F-16V, за Patriot, сблъсък

News image

Ходът на американците посланик Ерик Рубин да отиде на крака при Ахмед Доган на пръв поглед е преди всичко демонстрация в началото на новия политически сезон с делова съставляваща - лобиране за F-16V, тактическа активност. Всъщност ходът е стратегически - САЩ са доловили разочарованието на...

КИЛЪРИ

Кръговете "Берлин" и "Банкя" в службите мачкат олигарси. Маджо пробива Миню Стайков с агент "Славян"

News image

Кадри на кръговете "Берлин" и "Банкя" в ГД БОП и ДАНС внедрили агенти в "нелегалния бизнес" на олигарсите Ветко Арабаджиев и Миню Стайков. Неформален координатор на акция "Спонсори" срещу Ветко и Миню Стайков е зам.-директорът на ДАНС Недялко Недялков, сочен като враг на Цв. Василев и п...

Б.Б. удари схема на Миню Стайков със сина на ДС-генерал от обкръжението на Т.Ж. ЦРУ-София даде командата

News image

Бойко Борисов отлетя за Израел със специални мерки за "летателна сигурност" с чартър, различни отметки на радара и прочие пинизи, след като обсъди с Георги Първанов "отношенията с Македония" - Ветко и Миню Стайков имат "добри търговски отношения" по канал за цигари и алкохол през Македония з...

МАФИЯ

Качват Б. Б. на Пързалката - свалят го, докато е в САЩ. Шеф Шиши нареди акцията, но протестът е срещу "Боко Тиквата"

News image

Бойко Борисов привиква Делян Пеевски в Банкя преди да отлети за САЩ, твърдят източници от ДАНС от квотата "Борисов". Очевидно Б.Б. иска напрежението в Карнобат да бъде овладяно. (През гаража като Цветан Василев ли ще влезе?!) Как? Първо го провокират в навечерието на празника и след "прев...

ВИС-2 или СИК - нищо лично, всичко е бизнес. Маджо и Таки "резнаха китки" под патронажа на DEA

News image

"Значи, да назначиш къртицата на ВИС да управлява МВР в държавата на СИК – ей това е висша форма на доверие! Завиждайте", написа журналистката Весислава Танчева във Фейсбук след номинирането на главния секретар на МВР Младен Маринов за министър. Конспиративна ирония? Вероятно. Ин...

РЕКЛАМА
Банер