ПОЛИТИКА

Изборът на България по случая "Скрипал" е гибелен. Това предателство към съюзниците и реална държавна измяна

alt

Управляващите вкупом се опитват да ни откачат от Запада – и съответно да ни прикачат към Русия – в най-неудачния възможен момент. Това заяви политологът Евгений Дайнов по повод решението на Съвета за сигурност към МС по случая "Скрипал".
Българското правителство оповести, че подкрепя Великобритания, но няма да гони руски дипломати.

Това е сегашният момент, в който, след дълго разсейване, общността на демократичните и развитите страни предприема действия за собствената си защита от външна агресия. Да припомня малко история. Западните демокрации по природа не са агресивни. Никога две такива страни не са воювали помежду си.

Техните управници са под контрола на населението и работят за едно – същото това население да живее все по-добре всяка изминала година. Това прави западните демокрации уникално мудни, когато около тях някой, който по нищо не прилича на тях, започне агресивни действия.

До последната възможна секунда – дори след последната възможна секунда – западните лидери не се мобилизират за отпор. Надяват се нещата да се разминат, за да не натоварват своите граждани с допълнителните грижи по самоотбрана, заявява още Дайнов за Dir.bg.

alt

Ето каk още той коментира проблема:

"Нарастващата агресия на Русия е добра илюстрация. През 2008 година руски войски нападнаха Грузия и поеха покровителство върху два отцепили се грузински региона, Абхазия и Южна Осетия. Западът шумно преглътна и – нищо. Няколко години по-късно руски войски взеха Крим от Украйна.

Руски подразделения подкрепиха украински сепаратисти, чиято цел бе да отцепят от Украйна – и прехвърлят към Русия – териториален пояс, който да съедини Донбас, през Мариупол, с Крим; и, впоследствие, да погълне Одеса.

Руската армия трябваше да излезе на румънската граница, лишавайки Украйна от достъп до море. Западът този път доста се разшумя.

Но руският план пропадна не заради този шум, а заради напълно неочаквания героизъм на жителите на Мариупол, които опасаха града си със защитни съоръжения и ясно заявиха, че ще се отбраняват сграда по сграда, ако бъдат нападнати.

Последва опит за преврат в Одеса, не успял – отново – не заради някакъв отпор от страна на Запада, а заради нежеланието на населението да живее под брезентовия ботуш на руските войници.

Не след дълго руските служби почти успяха да направят преврат в Черна гора. И там черногорците се оправиха сами, докато Западът се чудеше, как да гледа в друга посока.

alt

Всеки историк ще ви напомни, че точно това бе поведението на западните демокрации по повод агресивните действия на Мусолини и на Хитлер през 1930-те години. Западът се разяри едва тогава, когато Хитлер, вече погълнал няколко държави, нападна Полша. Този път Западът, провокиран по аналогичен начин от Владимир Путин, се разяри преди да се е стигнало до голяма война.

Все пак се стигна до нападение с военни средства – отравянето на бившия руски агент Скрипал и дъщеря му Юлия. Това нападение бе проведено с бойно отровно вещество (БОВ) на територията на водеща западна държава, Великобритания. БОВ е военен инструмент и се прилага (макар по принцип да е забранен) от армии по време на война. След като си дадоха сметка, че са нападнати с военни средства, западните демокрации се разяриха. „Хайде стига толкова!” – заваляха репликите на западни лидери, европейски и американски. Войната, обикаляща покрай Запада от години, беше влезнала вътре в него. И всяка отделна държава си направи ясната сметка: днес жертви са англичаните – утре може да сме ние.

Разяряването на западните демокрации обяснява напълно безпрецедентното масово изгонване на руски дипломати и шпиони от САЩ и от страните на Европейския съюз. Западът най-сетне реши да се отбранява, преди да се е стигнало до голяма война. Може би се сетиха, че миналия път, когато проспаха всички провокации и се стигна до голяма война, накрая сметката показа 60 милиона трупа и разрушена Европа.

Преживяваме един от онези редки моменти в историята, които променят всичко. Нещата, които са били възможни преди него, вече не са възможни. И неща, невъзможни дотогава, стават възможни.

alt

В такива моменти всеки избира, на коя страна да застане. От този избор зависи неговото бъдеще за десетилетия или за поколения напред. Изборът, който в момента се опитват да направят българските държавни мъже и жени, ще предопредели съдбата на България за много време напред. А този избор е гибелен.

В момента, в който западният свят се мобилизира за самоотбрана, нашите предводители се опитват да ни подредят до Русия. Нямало да гонят никакви руски дипломати, защото нямали били информация. Е, браво... Тридесетина държави, наши съюзници в НАТО и ЕС, имат информация. Само нашите нямат.

А когато идната седмица пристигне информацията от лабораториите на различните международни организации, занимаващи се с химическа война – и тогава ли няма да имат информация? Липсата на информация няма никакво отношение към поведението на политици в такива случаи. В такива случаи те вземат политически решения, избирайки между различни политики – т.е. между различни варианти на бъдещето.

Истински тревожно е плътното обединение между премиера, президента и лидера на опозиционната БСП около избора да обърнем гръб на нашите западни съюзници, за да се подредим до Русия. Още по-тревожни са почти бащинските поздравления, които те получават от руското посолство.

Не в липсата на информация, разбира се, е „заровено кучето”, както казваше навремето руският болшевишки главатар Ленин. Къде е заровено кучето – това можем да разберем от изказванията както на Бойко Борисов, така и на Корнелия Нинова от последните две денонощия. И двамата искат България да стане... „мост” (Нинова) или „посредник” (Борисов) между Европа и Русия.

alt

Чакайте малко... Цялото това съобщение е потопено в пропагандна лъжа. По „мостове” лесно минават, гърмейки с ботушите си, военни подразделения. За посредничество пък изобщо не може да става въпрос. Как така България ще е посредник между Европа (и, предполага се, САЩ, които изгониха най-много руски лица) – след като същата тази България е член както на ЕС, така и на НАТО?

Посредник може да бъде само някой, който е външен както на Запада, така и на Русия. Ние сме вътрешни на Запада, част от всички негови международни структури и институции. Нашите закони са уеднаквени със „западните”. Нашите деца живеят на Запад и нашата икономика е напълно обвързана със западните.

Намерението на нашите държавни предводители е повече от ясно: да се използва разколът между Запада и Русия, за да бъде България опозорена пред своите съюзници така, щото да й остане единствено Русия като съюзник. Това е намерението както на управляващата партия, имаща в заглавието си „европейско”, така и на опозиционната БСП, която е член на Партията на европейските социалисти.

За да е по-сигурно това развитие на нещата, българската армия е оставена без бойна авиация, която е връчена на... Русия за ремонт и поддръжка. При положение, че в американските санкции срещу авиационната руска фирма МиГ ясно е казано: всеки, който си има работа с МиГ, може да се окаже в режим на санкции. За да си държим бойните самолети в Русия сме готови да поемем санкции, налагани ни от главния ни днес глобален съюзник и гарант на нашата независимост, САЩ.

alt

Става ли ясна картинката? Не за пръв път български държавници действат така, все едно прилагат на дело разпоредбите в Наказателния кодекс, събрани в главата „Държавна измяна”. Днес, когато Западът се е мобилизира за отбрана срещу руската агресия, подобно поведение е бременно с истинска, реална държавна измяна.

Западните страни – нашите съюзници от над десетилетие – рядко се мобилизират и разяряват едновременно. В момента са. А когато са – не прощават предателства. А пък е ясно, че както от предателствата, така и от тяхното не-прощаване страдат обикновените хора. Накрая сметката отново ще платим ние. Каква беше онази българска басня за стоте тояги, торбата сол и онова другото нещо?"

 
ПОЛИТИКА
News image

Президентът пробива схемата за нов главсек на МВР. Б.Б. натиска за Ивайло Спиридонов, протеже на Маджо да поеме ГД БОП

Близкият до Делян Пеевски съветник на президента Румен Радев по сигурност и отбрана Илиан Алипиев, е настоял президентът да не подписва указ за нов главен секретар, ако премиерът му предложи Ивайло Спиридонов, директор на ГД БОП, Христо Терзийски, директор на ГДНП, и Георги Арабаджиев, заместн...

News image

Екшънът "Буда&сайтчетата" да не стигне до: "Някои хора съвсем скоро ще трябва да ми се извиняват" - Пеевски за Станишев

Какво се случва? МВР арестува журналисти, докато главният секретар Младен Маринов е номиниран за министър. Въпреки това той става министър. На следващия ден "Биволъ" получава "премиерско ресто". Пресцентърът на МС разпространява съобщение, че премиерът е разпоредил чиновниците, които са...

News image

Путин не случи на "пудел" с Тръмп. САЩ мачкат ВПК на Русия със санкции, удрят по Китай заради сделки за С-400 и Су-35

След срещата в Хелзинки Тръмп бе наречен от пресата във Великобритания "пуделът на Путин". Оказа се, че Путин не случи на "пудел" с Тръмп. Всъщност "Дълбоката държава" - Пентагонът, ЦРУ, ВПК на САЩ са фактори, с които американският президент не може да не се съобразява. ген. Иг...

News image

Русия разположи трети дивизион С-400 в Крим, докато САЩ убеждават Ахмед Доган да подкрепи плана за "Пейтриът"

Седмица преди американският посланик Ерик Рубин да отиде на крака при Ахмед Доган в централата на ДПС, командването на ВС на Русия разположи трети дивизион С-400 в Крим. Запознати смятат, че скоро лидерът на ДПС ще върне визитата в посолството, където американците няма да пропуснат да го ...

News image

Божественное оружие: «Тюльпаны» и «Пионы» пугают американцев. Американские СМИ рассказали о ренессансе «божественного» о

Американское аналитическое издание The National Interest (The Big Guns are Here: Russia is Bringing Back Its Cold War "God of War" Heavy Artiller by Michael Peck) сообщило о модернизации российских минометов 2С4 «Тюльпан» и гаубиц 2С7 «Пион». Эта, как ее назвали сами авторы, «божественная» т...

News image

Операция "Разкалване". Бойко Борисов даде ресурсния ресор на Групата "Сорос" въпреки атаката на Групата "Пеевски"

Премиерът Бойко Борисов даде министерството на транспорта на Групата "Сорос" въпреки атаката на Групата "Пеевски" с операция "Разкалване" за връзка между Румяна Бъчварова и Росен Желязков. Новоизбраният министър на транспорта Росен Желязков обяви, че информациите за любовна афера между н...

News image

Новые похождения Петрова и Боширова. Получив загранпаспортов, получаем доступ к базе агентов. ГРУ надо расформировывать

Расследовательская группа Bellingcat и российское издание The Insider 20 сентября опубликовали новые данные, которые могут свидетельствовать о работе Александра Петрова и Руслана Боширова на Главное управление Генштаба Министерства обороны России (бывшее Главное разведывательное управлен...

News image

Бойко Борисов: Ако Манолев беше казал за катастрофата, щеше да остане. Премиерът изпраща послание към Цветанов и Пеевски

Премиерът Бойко Борисов каза в Залцбург, че първият номиниран от него за министър на транспорта - Александър Манолев, който се отказа от поста заради информация, че преди време е участвал в катастрофа с жертва, е можело да остане, ако предварително му е бил съобщил за инцидента. Бойко Б...

News image

Борисов: Няма как Орбан да ме целува за твърдата подкрепа, а в България да се разиграва драма и изпляскване в медиите

"Няма как Орбан да ме целува за твърдата подкрепа, а в България да се разиграва драма. Няма точка дори в кулоарите да се обсъжда наказанието на Унгария", заяви премиерът Бойко Борисов. "Единственото, което вчера казах, е, че решението няма правна стойност. Да, то няма правна стойно...

News image

Б.Б.: Румяна Бъчварова се справя чудесно като началник на кабинета. Абсолютна лъжа е, че живее с Росен Желязков

Колкото призивите Бойко Борисов да подкрепи Виктор Орбан ОФИЦИАЛНО с решение на кабинета свършиха работа, толкова и апелите да "пенсионира" Румяна Бъчварова и да не я изпраща посланик в Израел ще имат резултат. Нещо повече Б.Б. дори атакува медиите, които го призовават да я "изхвърли". "...

News image

Горките патриоти. С какъв възторг обявиха защита за Орбан. Борисов отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата

И какво стана сега? Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан. Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата. Браво, господин премиер. Последователен сте. Не за пръв път правите една ...

News image

Будапеща раздаде 100 000 паспорти в Закарпатието. Според СБУ акцията продължава. Киев гони консула в Берегово

"Унгария е раздала повече от 100 000 паспорта преди въвеждането на безвизов режим на Украйна с ЕС", заяви в интервю за радио "Свобода" заместник-министърът на външните работи Василий Боднар. "Привлекателността на унгарските паспорти за украинците е практическа, може без проблеми да...

News image

Во всем виноваты евреи МО пытается маскировать самострел. Российский советник одобрил пуск дальнобойной ракеты ЗРК С-200

В ночь на 18 сентября истребители-бомбардировщики F-16 Армии обороны Израиля (ЦАХАЛ) нанесли бомбовый удар по целям к северу от прибрежного сирийского города Латакия, где, по израильским сведениям, были иранские оружейные склады с изделиями, предположительно предназначенными для радикального...

News image

МЕРКЕЛ ОБЪРНА ПОЗИЦИЯТА НА БОРИСОВ: "НИЕ СМЕ ДО ОРБАН, НО НЕ СМЕ ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ С ПРАВНА СТОЙНОСТ"

Меркел притисна Борисов в Залцбург и обърна позицията му за подкрепа на Унгария. "НИЕ СМЕ ДО ОРБАН! Ако един ден се стигне до такова решение срещу Унгария за отнемане на гласа ѝ в Европарламента, ние няма да го допуснем. Тоест ние ще се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнеман...

News image

Радев подписа. "Войната срещу олигарсите" по списъка "Пеевски" след поръчка на САЩ става тотална по списъка "Борисов"

"Олигарсите, които не искат да им конфискуваме ролсройсите, да спазват законите!", отсече премиерът Бойко Борисов. Това звучи като формула-парола - не се афиширайте толкова, ако не искате да ви прибираме ролсройсите по списък. Междувременно след внасянето на необходимите документи в съот...

News image

Това ли са "българите в чужбина"? Протестирам срещу този протест

Протестите в София и малкото, отчасти комични, картинки от бледи опити за протест пред български посолства в чужбина, се вписват в една еклектична и дифузна матрица, която не ни е непозната: потурено-цървулена, с байраци и хоругви, с щипка Русия и щипка фашизъм, колкото за цвят....

News image

Президентът на Полша предлага базата на САЩ да се нарича "Форт Тръмп". Варшава ще осигури 2 милиарда долари

Полският президент Анджей Дуда предлага новата американска база, която САЩ могат да открият в Полша да се нарича "Форт Тръмп", предаде Ройтерс. Според него това е единствената гаранция за защита на страната му от "агресивността на Русия". На пресконференция, дадена от двата президенти, ...

News image

Путин: Турският F-16 съзнателно свали Су-24, израелски самолет не е свалял наш. Това е верига от трагични обстоятелства

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин определи като "верига от трагични обстоятелства" катастрофата на "Ил-20" в Средиземно море, като същевременно поднесе съболезнования на близките и семействата на жертвите, предава TACC. "Когато хората умират, особено при такива трагични...

News image

Израел не пое отговорност за сваления Ил-20, обвини Сирия, Иран и "Хизбула". F-16 се връщали, когато бил поразен Ил-20

Когато сирийската армия е изстреляла ракетите, свалили руския самолет, изтребителите на израелските ВВС вече са се намирали във въздушното пространство на Израел. Израел изразява съжаление поради смъртта на екипажа на руския самолет Ил-20, съобщи пресслужбата на израелска армия в комюник...

News image

Подставили под удар: почему Минобороны обвиняет Израиль о гибели Ил-20

17 сентября около 22.00 часов четыре истребителя F-16 военно-воздушных сил Израиля нанесли удар управляемыми авиационными бомбами по сирийским объектам в районе Латакии. Заход на цели осуществлялся на малой высоте со стороны Средиземного моря. В результате была создана опасная ситуация, котора...

News image

CNN: Сирия свали с руска ракета С-200 руски военен Ил-20 . МО на Русия: 15 военни загинаха заради израелска провокация

Разузнавателен самолет Ил-20 на ВС на РФ беше свален по грешка от сирийската противовъздушна отбрана с руска ракета С-200. Министерството на отбраната на Русия излезе с декларация, че това е станало заради израелска провокация. "Самолетите на Израел преднамерено създадоха опасна ситу...

News image

Убит Бадри Шенгелия, давший показания на криминального авторитета Владимира Барсукова ночной губернатор Санкт-Петербурга

В понедельник в Ленинградской области был застрелен предприниматель Бадри Шенгелия, проходивший свидетелем по целому ряду резонансных уголовных дел. Во многом благодаря его показаниям были задержаны и приговорены к длительным срокам заключения лидер тамбовского оргпреступного сообщества В...

News image

Росен Миленов от ДАНС-ГДБОП-ГЕРБ освети менте-протеста, спретнат от Б.Б. Вчера го написахме, някой да е изненадан

"Ние не визираме само ГЕРБ, някой да не ни разбере, че имаме нещо лично към ГЕРБ. Те БСП даже са по-зле от ГЕРБ, ДПС са още по-зле от ГЕРБ", заяви в bTV Росен Миленов, бивш служител на ДАНС и ГДБОП, нарочен за спец по подслушванията, който явно е "офицер на прикритие" на ГЕРБ в менте-протеста,...

News image

Цветанов загуби битката с Бъчварова. Борисов ще разпределя "порциите" между кръга "Капитал", Маджо и Пеевски

Цветан Цветанов загуби битката с Румяна Бъчварова. Цв.Цв. стоеше зад номинацията на Александър Манолев, но Б.Б. прецени, че две ресурсни министерства са му малко много. Петя Аврамова, смятана за протеже на Цветанов, поема министерството на регионалното развитие и благоустройството - вод...

News image

Стоян Братоев е фаворит на Борисов, Групата "Сорос" лобира за Росен Желязков. Доган играе срещу кандидата на "Сорос"

Ахмед Доган пратил хабер на Бойко Борисов, че номинирането на Росен Желязков, свързван с двете най-влиятелни дами в Групата "Сорос" - Цветелина Бориславова и Румяна Бъчварова, не е приемливо зе него. Номинирането на Росен Желязков ще означава ли край на "тайния достлук" между ДПС и ГЕРБ...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Летендирането "агент на прикритие" пази "агент под прикритие" няма да мине за Младен Маринов. Покриването не работи, ще

News image

Години наред се тиражираха слухове и дори "оперативни препратки" за връзката на Младен Маринов с Мето Илиенски. Сегашното покриване на темата не само не работи, но може да провали Схемата, заради която М.М. бе направен министър - мачкане на "неправилните олигарси". Веднага след номинира...

Младен Маринов ще казва "НЕ", даже ВИСаджия да изкара снимка с Мето. "Агент на прикритие". Инфото класифицирано

News image

Скандално е това да се е случвало, ако се е случвало, през лятото на 2003г. и да няма "неоперативни" следи - вече имаше добри телефони. Все едно е Хари Худини. Тихомир Стойчев не го ли махнаха от ЦС БОП-НС БОП, защо "бил карал колата на Фатик", без даже да му е шофьор, когато дори нямаше ...

Младен Маринов брониран като "шофьор и охрана на Мето". СЕГА ОХРАНЯВА БОЙКО БОРИСОВ от схемите на Таки, Маджо и Пеевски

News image

Водещите в телевизиите не питали Младен Маринов за Мето Илиенски, но кой пречи на някой от "капиталните" да го попита, или да зададат въпрос на Бойко Борисов - той ще отговори като за Александър Манолев. Всъщност липсата на въпроси работи срещу М.М. Многократно е писано, че Младен Маринов...

АКЦИЯ

Снайперист постави рекорд с изстрел на 1.5км. Борисов да го взема, че ще го плашат не със Сретен Йоцич, а с "Хаджията"

News image

В състезание за военни снайперисти от НАТО, с участието на 19 нации, военнослужещият от 31-ви механизиран батальон ефрейтор втори клас Крум Хаджипетков прави точен изстрел на километър и половина с пушка, подпряна на раницата му и с една ръка по мишена 50 см на 1 м. Постижението му е обяв...

Б.Б. разпореди: вън чиновниците в "Биволъ". "Буда" не кляка на "бутикови сайтчета", сключи сделка за Ивайло Спиридонов

News image

"Премиерът Бойко Борисов разпореди на министрите да отстранят временно или в отпуск всички държавни служители и експерти, които са споменати в журналистическо разследване на сайта "Биволъ" за нередности при усвояването на евросредства, докато текат проверките по случая", съобщи правителствения...

КИЛЪРИ

Кръговете "Берлин" и "Банкя" в службите мачкат олигарси. Маджо пробива Миню Стайков с агент "Славян"

News image

Кадри на кръговете "Берлин" и "Банкя" в ГД БОП и ДАНС внедрили агенти в "нелегалния бизнес" на олигарсите Ветко Арабаджиев и Миню Стайков. Неформален координатор на акция "Спонсори" срещу Ветко и Миню Стайков е зам.-директорът на ДАНС Недялко Недялков, сочен като враг на Цв. Василев и п...

Б.Б. удари схема на Миню Стайков със сина на ДС-генерал от обкръжението на Т.Ж. ЦРУ-София даде командата

News image

Бойко Борисов отлетя за Израел със специални мерки за "летателна сигурност" с чартър, различни отметки на радара и прочие пинизи, след като обсъди с Георги Първанов "отношенията с Македония" - Ветко и Миню Стайков имат "добри търговски отношения" по канал за цигари и алкохол през Македония з...

МАФИЯ

Посланик Рубин направи презентация на F-16V Block 72 на Борисов и Доган. "Янките" работят за голяма коалиция "Локхийд"

News image

Посланик Ерик Рубин направи лична презентация на премиера Бойко Борисов на F-16V Block 72 на срещата им на форума на Американската търговска камара. В това време представители на висшия мениджмънт на "Локхийд Мартин" правеха официалната си презентация. Посланик Рубин презентира  F-1...

ВИС-2 или СИК - нищо лично, всичко е бизнес. Маджо и Таки "резнаха китки" под патронажа на DEA

News image

"Значи, да назначиш къртицата на ВИС да управлява МВР в държавата на СИК – ей това е висша форма на доверие! Завиждайте", написа журналистката Весислава Танчева във Фейсбук след номинирането на главния секретар на МВР Младен Маринов за министър. Конспиративна ирония? Вероятно. Ин...

РЕКЛАМА
Банер