СНАЙПЕР

Нинова избухна срещу ГЕРБ: Кой лъже? Уважаеми ГЕРБ, защо лъжете? За "Техноимпекс" и Корнелия Нинова?

alt

Корнелия Нинова скочи едновременно на ГЕРБ и ДПС - отнесоха го Цветан Цветанов, когото не била канила на "лидерска среща", както и Мустафа Карадайъ.

Лидерката на БСП обвини гербаджиите в лъжа. Засега не го отнасят "медиите на Пеевски и Борисов", но и техният ред ще дойде, твърдят осведомени "позитанци".

alt

"Докато съм била в Лисабон, доста интересно се е развила темата за "Техноимпекс". Вчера прочетох заглавия – "Пет дни до истината". Дайте да не чакаме петте дни и да си кажем истината днес. Какво твърдят ГЕРБ за приватизацията на "Техноимпекс" и Корнелия Нинова?

Цитирам: "Корнелия Нинова излъга, че сделката е проверявана няколко пъти. Във всички тези изказвания говорят за криминална приватизация, за далавери и не са подавани сигнали, не са извършвани проверки, не е извършвано досъдебно производство относно приватизационната сделка на "Техноимпекс". Това е тезата на ГЕРБ.

alt

Моля да обърнете внимание, представям ви документ №1. Годината е 1998-ма. органът е МВР, Дирекция "Национална полиция – Икономическа полиция". Документът е до мен, Корнелия Нинова, в качеството ми на изпълнителен директор на "Техноимпекс". В този документ пише: "Във връзка с прокурорска преписка №326/98 г., моля нареждането ви за предоставяне на заверени служебни копия", и са изредени документи на "Техноимпекс", баланси, одиторски доклади и т.н. Т.е. 98-ма има прокурорска преписка №326.

alt

Моля, погледнете документ №2. Годината вече е 99-а. органът е ВКП. В този документ пише: "Днес 12.03.1999 г., долуподписаният Пламен Цанков, прокурор при Върховна Касационна прокуратура  на Република България, приех в кабинет №48, ет. 4 на Съдебната палата в гр. София лицето Корнелия Петрова Нинова – изпълнителен директор на "Техноимпекс", която предаде следните документи във връзка с извършвана предварителна проверка за приватизацията на "Техноимпекс".

alt

Моля да погледнете вече документ №3. Градска прокуратура. Годината е 2001-ва. Постановление, изпратено до КТ "Подкрепа". Обръщам внимание на това. В него пише: "С постановление от 13.08.1999 г. Софийска апелативна прокуратура е отменила постановлението на СГП и е указала допълнителна проверка и извършване на финансова ревизия на дружеството "Техноимпекс".

alt

В изпълнение на тези указания е възложена допълнителна проверка и с постановление от 10 юли 2000 г. е разпоредено извършване на финансова ревизия на "Техноимпекс" от Софийска прокуратура." На следващия лист на този документ №3 е заключението на всичко това: "От предварително извършената проверка, допълнително извършената такава, втора, включително и от заключението на извършената финансова ревизия за 1998 г., се налага изводът, че при осъществяване на приватизационната  сделка на "Техноимпекс", Министерството на търговията и туризма е спазило необходимите процедури, изискуеми от закона, нормативната уредба, действаща в този период, поради което прокурорите считат, че липсва достатъчно данни, даващи основание за образуване на предварително производство и постановяват отказ да образуват предварително производство. И прекратяват преписката.

alt

Сега, да се върнем към ГЕРБ. Не са подавани сигнали. Лъжа №1. Подаден е сигнал от КТ "Подкрепа", подписан от К. Тренчев. Виждате го от документ №3, в който СГП уведомява подателя на сигнала, или жалбоподателя КТ "Подкрепа" за действията си.

alt

Не са извършвани проверки. Лъжа №2. Виждате от документ №3 на ВКП от 2001 г. и документ №3, че са извършвани две такива, плюс финансова ревизия. Заключението от всички тези проверки в годините ви го прочетох – не са намерени данни за извършени престъпления и са прекратени.

Да се прехвърлим в наши дни. ГЕРБ цитират писмо от главния прокурор Сотир Цацаров. Вие виждали ли сте и чели ли сте това писмо цялото? Никъде го няма. Чете се едно изречение от него, но не се показва документът. Много апокрифно някак си го крият ГЕРБ това писмо.

Е, аз се сдобих с него. И ви обръщам внимание на документ № 4 от главния прокурор Сотир Цацаров до ГЕРБ, където пише: С резолюция на АП – София от 10.07.2017 г., /преди 4 – 5 месеца/, съгласно т.14 от Указание за осъществяване на институционен и служебен контрол на Прокуратурата, съгласно Заповед № ЛС- 1986 /2014 на главния прокурор на РБ, постановлението на СГП е потвърдено и освен това е посочено и, че по преписката не са налице данни за извършени престъпления по Чл. 282 от НК и чл. 220 от НК.

За ваша информация, тези текстове от НК са – длъжностни престъпления за сключена неизгодна сделка и длъжностни престъпления при нарушение или неизпълнение на сключен договор, или сделка. Всичко, което ГЕРБ лъжат, че е станало. Преди 5 месеца, очевидно с тези документи и сегашният главен прокурор с това писмо, казва отново проверено 10.07.2017  и потвърдено, че по преписката не са налице данни за такива престъпления.

Дотук с фактите. Сега малко въпроси и изводи. Сега Нинова пита. Кой лъже? Уважаеми ГЕРБ, защо лъжете? За "Техноимпекс" и Корнелия Нинова? Кой сега ще излезе и ще каже открито пред вас и обществото и ще каже – ние излъгахме. И ще обясни, защо излъга. Излизам от частния случай, защото аз съм частен случай във всичко това. Тук стои нещо много по-голямо и политически, и държавно.  

Цялата идея за ревизията на прехода в последните няколко седмици, поне публично и поне засега, се свежда до "Техноимпекс" и Корнелия Нинова. чули ли сте някой от ГЕРБ да говори нещо друго по ревизията на прехода? Чули ли сте някой да говори по приватизацията на големите, на гигантите в българската икономика, на Химко, Кремиковци, БТК, Булгартабак, електроразпределителните дружества?

Кога някой от тези, които приватизираха тези активи, защото аз не съм продавал държавно и общинско имущество, кога някой от тези, които разпродаваха и разпарчетосваха, ще излязат с такива документи? Кога ще видим документите на Булгартабак, дали са проверени три пъти и няма престъпление?

Кога ще видим документите за прехвърлянето на Сибанк, за придобиването на Пампорово, за продажбата на Бойко Борисов на 33% на електроразпределителните дружества или за имотите от Столична община? Кога ще минат през това, което е минало "Техноимпекс"?

Кога ще застанат пред обществото така и ще кажат – това е истината? Но истината за идеята за прехода лъсна. Тези хора нямат никакво намерение да въздадат справедливост и възмездие. Защо го казвам? Освен, че досега говорят само за "Техноимпекс" и за мен, което също ще обясня, защо мисля, че го правят политически, на поканата ми на лидерска среща да седнем и да вземем политическо решение, политическо – всички, национално съгласие, че този преход ще бъде ревизиран, но целият – бонови книжки, концесии, обществени поръчки, силови групировки, всичко на масата, кой даде златото на България на концесия, кой даде Софийска вода на концесия?

Защо българският народ плаща такива цени за водата? Кой злоупотреби с боновите книжки? Всичко на масата. И когато предложих лидерите да се съберем и да се съгласим, че слагаме всичко на масата, изчезнаха яко дим. Получих писмо от Цветан Цветанов, когото не съм канила на такава среща, освен ако тайно след конгреса им да са го сменили Бойко Борисов и да е станал той  председател на партията.

Получих писмо от Цветан Цветанов, че бил зает и затова изпраща Данаил Кирилов. Данаил Кирилов ще пише законодателни текстове. Таова и ние можем да го направим. Данаил Кирилов не е лицето, което ще вземе политическото решение. Тази партия лидер няма ли? Къде е г-н Борисов, като лидер на партия, не като премиер.

Г-н Карадайъ е в чужбина и ми написа, че не може да дойде на тази среща. Патриотите мълчат. Къде изчезнахте яко дим бе хора? Когато се заговори за целия преход на масата? Кой сега го е страх от това? БСП ли? Чух някъде, че Корнелия Нинова я било страх от приватизацията. Няма никакъв проблем.

Ето - всичко до последния лист. Готова съм още веднъж на всичко. Само че това с приватизацията на "Техноимпекс" е третата стъпка от голямото в политиката. Първото беше да нахранят опозицията, като им дадем постове, за да мълчат – председател на парламент, министри… Не им се получи. Второто беше – да ги разбием отвътре, с голяма коалиция за ГЕРБ. На Конгреса видяха, че и това не им се получава. Третата стъпка е – дайте да злепоставим опозицията, за да им отнемем моралния облик да говорят за корупция днес. И това няма да им се получи. Нямам никакви зависимости.

И да ме гонят от парламента, и да ме плашат с дела, фактите и истината са на лице. И това няма да ме спре да казвам истината. Но да дойдем на истината в днешно време. Както видяхте, миналото е тук, с документи и факти на масата. Престъпления не съм извършила. В резултат на няколко проверки в различни времена.

Готова съм, ако някой твърди, че съм причинила вреди на държавата – имуществени или каквито и да е – тук е СГС, може винаги да ми заведе дело. Декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност по такива искове, при условие обаче, че всички други председатели на партии сложат такава декларация на масата и кажат – няма да се позоваваме на давност за целия си професионален живот. И наистина да видим цялата истина за този преход. Сега да дойдем към действителността, защото всичко това е отклоняване на вниманието от истината днес."


Най-мощната атака ще бъде насочена срещу Георги Гергов, който ще бъде изключен от БСП, категорични са източници от "Позитано"20, близки до Корнелия Нинова.

bgsniper.com

 
СНАЙПЕР
News image

Провал на us-разузнаването и Обама подготвя почвата за руската подривна дейност преди изборите в САЩ 2016 г.

Тази загадка тлее във ФБР и ЦРУ от дълги месеци и тихо тормози американските разузнавачи, които разследват обвиненията в това, че Русия се е намесила в миналогодишните президентски избори в САЩ. "Как трупа на Михаил Лесин, най-влиятелният медиен магнат на Москва и основател на поддържан...

News image

Експерт: Президентът Радев издържа мурафетите на Франсето с "Рафал"-а

Изгледах няколко пъти едно видео във ФБ. То се състои от два "епизода" и по-интересен е първият. Полетът е над горния край на облаците и в първият епизод се изпълняват общо пет елемента. Очевидно е следното: - Самолетът не се пилотира от Румен Радев, а от Франсето; Жан-Гий...

News image

ДАНС-Варна окупира "Вълшебния извор" в Девня. Агентите празнуват Никулден в "обедната почивка"

Варненските дансаджии избраха "Вълшебния извор" в Девня, за да се почерпят с маркови питиета и да си хапнат шаран с орехи, както повелява традицията. Агентите са настанени във ВИП-сепаре и персоналът много внимава някой да не приложи спрямо тях "нерегламентирани СРС-та". Големите к...

News image

Масони от Великата ложа на старите свободни и приети зидари се събраха във Варна. Румен Ралчев представи книгата си

Масони от най-високите степени от Великата ложа на старите свободни и приети зидари се събраха в събота вечерта на среща и коктейл в хотел "Черно море" във Варна. Сред тях бяха майстори и зидари от най-високите степени - брат Румен Ралчев, брат Вили Жечев, брат Никола Николов, брат Емил...

News image

Борисов литна по "турската писта", веднага след като кацна от полета по "геостратегическата писта" на Саудитска Арабия

Бойко Борисов заформи демонстративен рейд в "геостратегическия триъгълник" между Турция, Иран и Саудитска Арабия, между които освен Путин посредник е и Ердоган. Веднага след пиар рейда Борисов се пусна по "турската писта" - веднага след като кацна от полета по "геостратегическата писта" н...

News image

Цветанов крие оферта на ДПС за "официална коалиция". Срещите с преговарящ от Сарая в "Есте" са филмирани от "службите"

Цветан Цветанов се опитва да прикрие офертата на ДПС за "официална коалиция", но Йордан Цонев вече мощно го опроверга в няколко тв интервюта. Схемата на Б.Б. с Делян Пеевски е башка. "Ние не включихме ДПС в нашата декларация за БСП поради простата причина, че ДПС никога не са правили за...

News image

Цветанов мачка президента по поръчка на "доброто ченге" Борисов. ГЕРБ се договаря със Сарая зад гърба на Румен Радев

Цветан Цветанов скочи за пореден път на президента Румен Радев и обяви, че между него и БСП има договорка за свалянето на правителството "Борисов 3". Всъщност ГЕРБ се договаря със Сарая зад гърба на Румен Радев и на последното заседание на КСНС това лъсна илюстративно. Бойко Борисов ...

News image

Корнелия Нинова активира "руска връзка" заради Георги Гергов. Изключват го от БСП за интриги и доноси?!

Корнелия Нинова може да активира топлата си връзка с шефа на руското външно разузнаване (Слу́жба вне́шней разве́дки Российской Федерации - СВР России) Сергей Наришкин (на снимката с Нинова), за да неутрализира влиянието на Георги Гергов по "руската писта в България", разкриха отлично осведомен...

News image

Марешки "легна" на Борисов за бюджета, вдига мизата за вота на недоверие. Б.Б. пуска фъндък на КОЙ, ако прибере "Воля"

"Тайната среща" в Банкя с петролни и оръжейни босове, преди да отлети Бойко Борисов за Брюксел, даде първия си резултат. Депутатите на "Воля" гласуваха заедно с мнозинството от ГЕРБ и "Обединените патриоти" за бюджета. Който гласува за бюджета, подкрепя политиката на правителството. Акс...

News image

Борисов привика на "тайна среща" в Банкя контрольори на "КОЙ" в НС. Иска тотален провал на вота на недоверие

"Тайна среща" в Банкя реши вота на недоверие. Б.Б. привлича депутати от групата "КОЙ" да гласуват за бюджета и новия министър и срещу вота на недоверие. Часове преди да отлети за Брюксел, Бойко Борисов се срещна със "спонсори-контрольори" (от оръжейния и петролния сектор) на депутати от...

News image

"Пиклата без цици" на Б.Д. покри Сделката за вота на недоверие. КОЙ лапна Касата и още едно министерство с Кирил Ананиев

Божидар Димитров се изцепи ефирно КАТО ГОВОРИТЕЛ НА БОЙКО БОРИСОВ, за да неглижира темата за "спасяването на българските евреи от Червената армия" с "пиклата без цици" Мария Захарова, която била говорител на МИД на Русия, но не на Русия и Путин, ти да видиш. Маша Захарова се е поизпъ...

News image

Вашингтон иска от Б.Б. да пусне американски газ от Хърватия и Сърбия за Украйна. Руснаците го тестват с вота

Свалянето на Бойко Борисов от власт е спешен "външен проект" заради избухналата газова война на Балканите между САЩ и Русия.   Американците искат от Бойко Борисов да пусне американски газ от Хърватия и Сърбия през България за Украйна. Ако "янките" успеят да спрат "Турски поток" ще натисна...

News image

Мария Захарова "ръкува" Хилъри Клинтън с Осама бин Ладен в "Россия 1". Долнопробен хибриден монтаж

(За да осъзнаем с кого (с коя) си имаме работа, можем да се запознаем с подвизите на Маша Захарова от много по-голям мащаб от стриптийзът на нейното невежество по въпроса за спасяването на българските евреи. Защото Маша е не само наша- тя е руски нашизоиден гьобелсурат.  Заловена е в това ...

News image

Кой е "Професорът" от руското досие на Тръмп

Малтийски гражданин, който живее в Лондон, се оказа в центъра на разследването за връзки между предизборния щаб на Доналд Тръмп и руските власти. Началото на съдебния процес срещу бившия съветник на Тръмп по външната политика Джордж Пападопулос разкри самоличността на т.нар. "Професор", ...

News image

Екс-съветникът на Тръмп, който излъга ФБР за Русия

Пол Манафорт беше човекът, към когото всички погледи се насочваха в деня на първите официални обвинения от екипа на Робърт Мълър по досието "Русия". Изненадващо: по-интересната новина около разследването на прокуратурата се оказа фигурата на бившия съветник на Доналд Тръмп по външната по...

News image

Заговорът срещу Америка. Вече е ясно, че президентският пост на Тръмп е спечелен с престъпление

В понеделник президентът на САЩ Доналд Тръмп опита да се дистанцира от скандала, който се разгоря, след като обвиненият бивш шеф на кампанията му Пол Манафорт и неговият помощник Рик Гейтс се предадоха на правосъдието. Пол Манафорт "Извинете, но това е преди години, преди Пол Ман...

News image

За оставката на един голям лекар като министър. Защо е влязъл в правителството с този "товар на шия"?

Генерал Николай Петров напусна министерския пост. 15 часа след излъчването на репортажа по bTV, който разкри, че докато е бил директор на Военномедицинска академия, е сключил договори за 1,6 млн. лв. с фирмата на своя зет, той връчи оставката си на Борисов. Премиерът я приел - 10 минути пред...

News image

За препирнята в БСП били виновни…американците, според медийни агенти на ГЕРБ

Тъкмо се чудех как да си обясня необяснимите препирни във винаги монолитната и моногамна спрямо Избирателя БСП, когато ме споходи откровението за същината на животрептящия въпрос във всяка будна (спяща) червена клетка на българското  т.н. общество. Разкри ми се истината от ЕАК (Една агенция ка...

News image

Отборът "Нинова" прегази кликата "Гергов". Красимир Янков загуби на конгреса като "един от деветимата"

Красимир Янков, известен като приближен до Георги Гергов, е сред деветимата "опозиционери". Той беше незаслужено пренебрегнат от медиите в деня на конгреса, но също е от кликата "Гергов", която бе прегазена от отбора "Нинова". Янков не само не се разграничи от знаковите фигури на кликат...

News image

Нинова към хората на Гергов: Вие не сте опозиция, вие сте на хранилка на ГЕРБ

Корнелия Нинова превърна "герговистите" и техния "вожд и учител" в илюстрация за фалшива опозиция. "Вие не сте опозиция, вие сте на хранилка на ГЕРБ. Защитавате едрия капитал, а не дребния и средния бизнес", отсече лидерът на БСП. Нинова визираше "онзи пловдивски олигарх", когато обвини...

News image

Бетонираха Нинова като лидер. Приключват "опозицията" за половин година. Изключват "намазания олигарх"

В началото на открития от Корнелия Нинова конгрес на БСП бе направен опит да бъде обърнат дневния ред на конгреса и да се разгледа промяна в устава, с която да се отмени прекия избор на председателя на партията. Гласуването показа ясно разположението на силите сред делегатите - смазващо в по...

News image

"Опозицията в БСП-Варна": "Борислав Гуцанов налага с договорки Цветан Янакиев за председател на ГС на БСП"

"Борислав Гуцанов налага с договорки Цветан Янакиев за председател на ГС на БСП", заявяват от "Опозицията в БСП-Варна", в която личат и бивши съратници на градския лидер на партията Борислав Гуцанов като Николай Джагаров и Пламен Начков. Опозиционерите твърдят, че председателят на ГС на...

News image

КОЙ им слага сиренцето в Капана?! Точат се за "числа" от бюджета, докато ги чакалят за подборен отстрел срещу "РЕСТО"

КОЙ им взема сиренцето е очеизвадно - КОЙ. Делян Пеевски е илюстрация, КОЙ е олицетворение на Симбиозата. Питането е - КОЙ им слага сиренцето в Капана. Докато се точат за "числа" от бюджета, ги чакалят за подборно "ресто". "Зъбчето" го оправиха за десетки милиони, няКОИ от тях ще г...

News image

ДОСТ скача на ДПС преди срещата на Борисов с Ердоган. MIT играе ОСТРО. Доган цака с бюджета?!

"Тайна среща" на виден ДОСТаджия с резидента на MIT е засечена от службите. Рандевуто се е състояло в онзи същия ресторант, в който Цветан Цветанов редеше изборната игра с Рушен Риза през есента на 2015 г. Шпионите на Ердоган се активираха след медийната дунанма за ДОСТ и "онази фондаци...

News image

Държавата плаща сметките на служители на ДАНС в елитни заведения и ресторанти

Държавата ще плаща сметките в елитни ресторанти и заведения на служителите на Държавна агенция „Национална сигурност“. Службата, която е на пряко подчинение на премиера, е отделила 150 170 лв., които е предоставила на 5 фирми, за осигуряване на топла храна по време на дежурс...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

САЩ настъпват на Балканите с постоянно военно присъствие в региона

News image

В САЩ бе представен проектът за нова стратегия на Балканите. Нейните три ключови елемента са: постоянно военно присъствие на САЩ в региона, помирение със Сърбия и активно посредничество при разрешаването на регионалните спорове. Източниците на "Комерсант" в балканските правителствени кръг...

Корнелия Нинова сочи "симбиоза" между ГЕРБ и ДПС. Бойко Борисов поръчал да извадят нейни "тайни срещи" в Сарая?!

News image

Корнелия Нинова реши да разкрие "симбиозата" между ГЕРБ и ДПС и "тайната коалиция" между Сарая и Банкя, както я посъветва преди време Богомил Бонев. След танца със саби с принца на Саудитска Арабия Бойко Борисов й обявява "джихад" - поръчва да извадят нейни "тайни срещи" в Сарая преди д...

"Еърбъс"-ът на правителството не бил допуснат да лети над Иран на път за Саудитска Арабия. Ердоган помага на Борисов

News image

Правителственият самолет "Еърбъс", с който премиерът Бойко Борисов замина вчера на официално посещение в Саудитска Арабия, е бил принуден от изтребители да прелети над Ирак вместо над Иран. Самолетът, с който премиерът Бойко Борисов пристигна на посещение в кралство Саудитска Арабия...

АКЦИЯ

Б.Б. заиграва с Нинова, за да прикрие коалицията "КТБ" с "ДПС-Пеевски". Сарая държи компромат за 50 милки от "оградата"

News image

Бойко Борисов окончателно скъса с Георги Гергов - вече не му трябва по линия на комбинацията с оста "Цацаров-Пеевски", и заигра с Корнелия Нинова, смазала опозицията в БСП. Борисов заиграва с Нинова, за да прикрие коалицията с "ДПС-Пеевски". "Патриотите" само мрънкат - консумират властт...

"Попитай тоя, дето е платил оградата". Изречението предизвика смях, дюдюкания, а някой извика: "Цецо, кажи си"

News image

БСП публикува на страницата си във "Фейсбук" документалния филм "Граница" на Елена Йончева. Вчера 20-минутната лента бе представена официално в зала 42 на НДК. На премиерата се появиха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов. На кадрите анонимен служит...

КИЛЪРИ

Как Хуго Шмайсер създаде АК-47 за Сталин. Калашников е просто пропаганден клоун и никога не е изобретявал АК-47

News image

"Калашников не можеше да работи дори като чертожник. Техниката на проектирането и изчисленията бяха за Михаил Тимофеевич напълно непознати … Как би ли могъл никому неизвестният сержант със седмокласно образование да удържи победа в съревнованието с опитни конструктори-оръжейници, ако за...

Шеф на службата за сигурност на виден СИКаджия: "За кого пристигна снайперист от Приднестровието?!". Бъзикат "Бойко"

News image

Големите босове знаят, че увеличаването на охраната не спира проектилите - особено от снайпери. Въпреки кевларените покривала. Само вдига цената на поръчката, както казал шеф на трибуквена Групировка на приятел от РУМНО. Раздвижването в петрола и джепането вещае "мокри поръчки", отсича ...

МАФИЯ

Пеевски, Деляне, приятелю Наш, сготвиха те алангле - Бойко Борисов и аяните в ДПС, диван-чапраз пред Ахмед

News image

Пеевски, Деляне, приятелю Наш, помниш ли как ни скочи с "външно" на 8 август 2013, за да защитиш НАШИЯ ПРИЯТЕЛ, твой бигбос. Няма лошо. Отказа се... Сега да ти реднем нещо ОСТРО, не като Кольо Парамов, византийско-векерейската. Сготвиха те алангле, приятелю Наш - Бойко Борисов и аяните в ...

Цветанов на крака при Борисов. Босове обсъждат на яхта край Малта КОЙ идва при падане на кабинета "Борисов"3

News image

Цветан Цветанов е бил "на кафе при Борисов" рано сутринта в събота, съобщават отлично осведомени от най-близкото обкръжение на премиера. Междувременно из коридорите на спецслужбите се понесе сочен слух. Босове обсъждали на яхта край Малта КОЙ идва при падане на кабинета "Борисов"3. ...

РЕКЛАМА
Банер