ПОЛИТИКА

Убийството на журналист е клеймо, което може само да притеснява властите. Но те си го изработиха с последователност

alt

Обезобразена, изнасилена, убита. 30-годишна жена, чийто живот е отнет жестоко, посред бял ден, на оживено място в голям град, в европейска България.

Случилото се е ужасно и трагично. И без допълнителните нюанси и различните акценти – журналистка от русенската медия ТВН, разследваща журналистка, в чието предаване са гостували Димитър Стоянов от „Биволъ“ и румънският му колега Атила Биро,, самата тя работела по свое следващо разследване, не всъщност, бивша манекенка и водеща на лайфстайл предаване…

Бързо се появиха двете паралелни истории. Така в едната полицията работи по всички версии, но все пак е малко вероятно убийството да е свързано с работата ѝ, а наблизо има психиатрична клиника, или е внимателно обмисляно, или е внезапна жестокост, свързана с личния ѝ живот… А на мястото има много ДНК.

В другата убитата млада жена е смел разследващ журналист, станала жертва заради своята работа…

Единственото обосновано предположение засега е, че истината трудно ще излезе наяве. И дори това да се случи и разследващите да си свършат работата – съвестно и професионално, без обичайните пропуски  (примерно – унищожаване на следи от местопрестъплението, както при убийството на сестрите Белнейски, невъзможност да бъде заловен избягал рецидивист, защото си е пуснал брада и ходи с яке с качулка, или разкриване на престъпление поради активността и смелостта на две непълнолетни момичета – като в случая с убития с нож в Борисовата градина 15-годишен Георги…), съмненията ще останат.

Какво се знае за убитата

Виктория Маринова е била в Съвета на директорите на фирмата "Май Фай", която е собственик на русенската телевизия ТВН. Според местни медии до началото на тази година е била омъжена за Свилен Максимов. Той е собственик на една от най-големите фирми доставчици на телевизия и интернет в региона "Нетуъркс-България", нейна е и телевизията ТВН. Двамата се развели, но запазили добрите си отношения. Имат дъщеря на 7 години.

Имала е активна гражданска позиция, подкрепяла е каузата на майките на децата с увреждания. От водеща на лайфстайл предаване през последните месеци Маринова е започнала да води предаването "Детектор". В последното му издание е излъчено интервю с журналиста от "Биволъ" Димитър Стоянов и румънския му колега Атила Биро, които бяха арестувани от полицията, докато работеха по разследване за източване на евросредства, свързано със строителната компания "Джи Пи груп". Маринова не е правила това интервю. Като водеща го е анонсирала.

Самият факт, че в медийната среда в България малката местна телевизия е решила да излъчва подобно интервю, е било акт на смелост. Журналистите извън София са изложени в още по-голяма степен на натиск и агресия от местните феодали, които задават правилата и освен финансови неблагополучия - лишаване от реклама, приходи, уволнения, могат да заповядат и физическа разправа, и то за материали, които нямат общо с разследване, а са с критичен тон или недостатъчно възторжени.

Световната реакция като търкаляща се снежна топка

Убийството влезе като новина в най-авторитетните и влиятелни медии по цял свят – Ройтерс, Би Би Си, АФП, „Гардиън“, Си Ен Ен, "Франфуртер алгемайне цайтунг", "Ал Джазира", в „Политико“ до късния следобед на понеделник беше най-четената новина.

В общия вариант със заглавие „В България беше убита разследваща журналистка“.

В реакцията на "Репортери без граници" от българските власти се настояваше да хвърлят цялата светлина върху "този ужасяващ акт". Комитетът за защита на журналистите поиска те да положат всички усилия и да използват всички ресурси, за да изправят отговорните пред правосъдието.

В туитър реакции на еврокомисаря по правосъдието Вера Йоурова, както и на зам.-шефа на ЕК Франс Тимерманс призоваха българските власти да си свършат работата бързо, като се отбелязваше, че Брюксел ще следи отблизо какво се случва.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази притеснение и очакване, че управляващите ще гарантират престъпленията срещу журналисти да бъдат наказвани.

В редица изказвания се припомняха показните убийства на разследващата журналистка от Малта Дафне Каруана Галиция, взривена в колата си след поредица от разкрития за корупция по върховете на властта в островната държава, и на словашкия ѝ колега Ян Куцияк, разследвал бизнесмен, близък до управлението на подалия оставка премиер Роберт Фицо.

Убийството на Виктория Маринова беше поставено в тази поредица от брутални посегателства на свободата на словото в ЕС.

Реакцията отвън е обяснима – в Европа чувствителността след двете убийства на журналисти от последната година е още по-изострена, като това се случва сред нарастващото влияние на популистки и ксенофобски партии и на общия фон на криза на толерантността на Стария континент.

А журналист, разследващ и убит в едно изречение, са важна новина винаги и навсякъде. Заради основополагащия принцип, че свободата на медиите е гаранция за доброто функциониране на демокрацията.

Така убийството, което МВР все опитва да побутне към графа битови или по лични причини, за Европа стана убийство на журналист заради неговата работа по разкриване на корупционни схеми по източването на еврофондове.

Клеймо, което може само да ужасява българските власти. Но което са си извоювали с последователност в създаването на зловредна медийна среда в страната.

„Може да е опасно да си журналист в България“

От по-близка вътрешна перспектива определението „разследващ журналист“ за Виктория Маринова изглежда преувеличено.

(Дори и да е чисто битово престъпление - това ще е поредната убита жена в България, станала жертва заради пола си.)

Медиите в България обаче са в толкова тежко положение, че не се оказа трудно да се заподозре, че убийството има политическо измерение.

Страната се намира на 111-о място от общо 180 държави по отношение на медийната свобода в класацията на „Репортери без граници“. В ЕС е на последно място по този показател, представя се зле и в сравнение с почти всички балкански държави. Откакто станахме член на ЕС, медийната свобода в страната непрекъснато се свлича надолу. Ситуацията е толкова лоша, че „Свободна Европа" реши да поднови дейността си за България.

Припомняме картината, очертана от „Репортери без граници“, при представянето на доклада за състоянието на медиите в началото на годината:

"Макар че в момента е ротационен председател на Съвета на ЕС, България е по-ниско в индекса в сравнение с всички страни от Западните Балкани, някои от които са кандидати за членство в ЕС. Корупцията и тайното сговаряне между медиите, политиците и олигарсите са широко разпространени. Най-видимото проявление на това ненормално положение е Делян Пеевски, бивш шеф на българска разузнавателна агенция и собственик на "Нова българска медийна група". Неговата група има шест вестника и контролира близо 80% от разпространението на печата. Отпускането на европейски фондове от правителството при пълна липса на прозрачност практически ги подкупва, за да не бъдат критични към правителство в своите публикации или за да се въздържат от покриване на проблематични истории. Заплахите и атаките срещу журналисти зачестяват през последните месеци.“

 „Може да е опасно да си журналист в България", се подчертава в доклада на "Репортери без граници".

Опасно до загуба на живота.

Чувството за безнаказаност

Задушаването на коректните журналистически практики и израждането на медийната среда в България до царство на медии бухалки, които се разправят с неудобните на властта и на медии, пиари на успехите на управляващите и свеждането на разследващата журналистика едва ли не до развлекателното тв предаване „Господари на ефира“ са придружени и от чувството за безнаказаност в заподозрените в нарушения или корупция.

Всичко това на фона на общата атмосфера на липса на доверие към институциите.

Според актуалното изследване на агенция „Алфа рисърч“ от действията на полицията са доволни едва една пета от българите, 37 на сто имат отрицателно мнение, 43 са без ясно мнение. Одобрението към главния прокурор е 9 (девет!) процента, отрицателните оценки са 41 на сто.

Това са процентите, но недоверието има не само количествени измерения.

В България винаги се мисли най-страшното и най-лошото, а институциите полагат сериозни усилия, за да оправдаят и подплатят с дела тази народопсихологическа особеност.

Така показни убийства обикновено остават неразкрити. Последното е, което беляза началото на европредседателството на страната – на бизнесмена от Велико Търново, близък до ГЕРБ, Петър Христов, застрелян на оживено място в София, и то посред бял ден на 8 януари тази година.

През 2015  г. шефката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова бе убита пред гаража си, без наоколо да има очевидци; през 2016 г. собственикът на модна къща „Агресия" Александър Антов беше убит в гората до Бистрица, а през лятото на 2017 г. дупнишкият бизнесмен Данаил Божилов бе убит в пловдивски парк. Това са само няколко припомняния на неразкрити криминални случаи от последните три години.

Сега подозренията са, че или убийството на Виктория Маринова няма да бъде разкрито, или че някой дежурен виновник с минимални способности да се защити ще бъде посочен за извършител – някой психично болен, някой клошар (с препратка към палежите на Тютюневите складове в Пловдив).

Под натиск

Премиерът Бойко Борисов тези дни е необичайно лаконичен. Той само обяви, че убийството ще бъде разкрито.

"От това, което знам, от многото ДНК материал, който има, съм убеден, че е въпрос на време да го изкарат. Моля ви да не ги пресирате. Най-добрите криминалисти сме пратили там", каза той в неделя.

(В понеделник МВР шефът Младен Маринов обяви, че е „твърде рано за съвпадение на ДНК следите“.)

В понеделник Борисов запази мълчание.

Вероятно чака бурята откъм Европа да отмине и всичко да се забрави на принципа за тридневното чудо. В момента обаче от ЕС изпращат не дотам приятни сигнали с обещания да следят как напредва разследването и даже с предложенията си да изпратят помощ.

Наблюдателите отдавна подчертават, че е необходимо държавите членки на ЕС да заемат ясна позиция за медийната свобода в България и ако трябва, да предявят изисквания към страната.

Дали убийството на Виктория Маринова ще катализира такъв процес, или Брюксел ще предпочете да остане в по-комфортната позиция, според която България е примерен член на ЕС, който не създава проблеми от мащаба на Полша и Унгария?

Каквото посееш, това ще пожънеш

В тази ситуация властта се оказа в позицията на Лъжливото овчарче – след като упорито твърдиш, че има много медии, медийна свобода и всички свободно си критикуват премиера и управляващите, разкриват корупционни схеми, а властта наказва провинилите се (по Борисов), въпреки че реалността е диаметрално противоположна, идва момент, в който дори и да казваш истината, трудно ще ти повярват. Така сега дори и в престъплението да няма политически мотив, да не е поръчково като отмъщение заради работата на Виктория Маринова, подозрението ще остане.

А за западните медии убитата е разследващ журналист, защото за страна с репутацията на „гнила ябълка“ не е трудно да приемеш, че разследващите журналисти ги убиват.

Изглежда иронично. Но е съвсем логично.

 

 
ПОЛИТИКА
News image

Нинова призна изборите и загубата, не подава оставка, връща ПГ в НС. Обяви, че ще участва в пряк вот за лидер

Корнелия Нинова изпревари искането на оставката й от "вътрешната опозиция", като заяви на първата си пресконференция след изборите, че няма да подаде оставка след загубата на евроизборите. "Не можете да считате, че съм председател в оставка. Няма правила за избор на нов председател", каза Ни...

News image

Радев прелъсти и изостави БСП. Флиртува с ВМРО и "ДБ" - тества "десен проект" със Слави срещу омразния Борисов и ГЕРБ

Румен Радев прелъсти и изостави БСП, вече открито флиртува с ВМРО и "Демократична България". Ревнивата и отмъстителна "Корнела" ще му го върне. Красимир Каракачанов няма да отвърне на "ласките" му. Христо Иванов, Радан Кънев и Атанас Атанасов от "Демократична България" ще го опаковат за...

News image

ДПС-Варна с вот на макс, взима 16 708 гласа. Бригадите на Веско Дупката газят наред, "меверейци" ги пазят

ДПС потвърди на макс вота във Варна и областта СПОРЕД ЗАЯВКАТА И РЕСУРСА, взе 16 708 гласа след преброяването на бюлетините, въпреки мощната конкуренция на терена на контролирания вот от БСП, ВМРО и "Воля". Бригадите на Веско Дупката газеха наред. Извозването си вървеше. Разкешване ням...

News image

Математик от Варна: ГЕРБ ще победи БСП с 2 мандата разлика. Вотът на БСП е силно надценен

Математик от Варна, който гласува протестно срещу ГЕРБ, но не пуска бюлетина за БСП, прогнозира в събота вечерта победа за партията на Бойко Борисов с два мандата разлика. "Вотът за БСП е силно надценен. БСП се вкара в капан. Ако Борисов натисне още в края на деня, загубата за БСП ще е ...

News image

Активисти на БСП организират гласуване за АБВ, искат оставки и коалиция с Първанов. Нинова отговаря с "чистка"

"Предателите от вътрешната опозиция вече открито работят за АБВ", възмущава се активист на БСП пред изборна секция. "Не можем да спечелим избори с разделена Левица, докато в същото време ГЕРБ овладява десницата. Наши хора наистина работят за АБВ. Загубата на БСП може да е полезна, ...

News image

Изборите не са решени. ГЕРБ уж води с мандат, Нинова вдига партията на бой с "резервистите" на Радев

Изборите не са решени. БСП уж губи дори според щабистки сметки на "Позитано"20,  но президентските "резервисти" могат да обърнат вота. Протестната вълна се надигна покрай "Апартамент гейт", обаче БСП не успя да я яхне - скандалът бе провокиран от други фактори. През последната седми...

News image

"ВОЛЯ" догонва ВМРО, пренарежда властовия пасианс?! "Войводите" готвят контраатака в неделя. Мизата в събота стигна 200

Битката между Веселин Марешки и Красимир Каракачанов на евроизборите ще е "шоуто на вечерта", коментира иронично щабист на БСП. "ВОЛЯ" догонва ВМРО, разликата е много малка и милионите на бизнесмена могат да решат нещата в последния момент, коментира източникът от щаба на БСП. "Ние ...

News image

Ивелина Василева става втора с преференции и първа след оттеглянето на Мария Габриел. Димитър Николов я подкрепя мощно

Ивелина Василева, кандидат за евродепутат, която е на девета позиция в листата на ГЕРБ, събира десетки хиляди преференции и става втора в листата след Мария Габриел и първа, когато тя стане еврокомисар. Това заяви източник от щаба на ГЕРБ. Кметът на Бургас Димитър Николов е зад нея...

News image

ГЕРБ взема корпоративния вот на ТИМ (30 000 гласа), печели седем мандати! Емил Радев влиза в Европарламента

ГЕРБ печели изборите, щабистите на Бойко Борисов вече гонят мандат разлика с БСП. ГЕРБ взема корпоративния вот на ТИМ, около 30 000 гласа, има реални шансове за седем евромандати. Емил Радев събира рекордни преференции. Според щабисти на ГЕРБ със сигурност са вече повече от 20 000. Само...

News image

Акция "Радев руски агент" спира президента да подкрепи БСП след социологическия "Костинброд"?!

Президентът Румен Радев отказал на "Позитано"20 подкрепа за БСП на финала на кампанията заради предупреждения за медийна атака "Радев руски агент". Корнелия Нинова му се обадила в четвъртък, когато избухна социологическия "Костинброд", и го помолила да даде рамо на БСП. Радев отказал. ...

News image

Иван Костов: ГЕРБ ще има 7 евромандати, БСП 6, ДПС 3, а ВМРО 1. ДПС няма да оттегли неформалната си подкрепа за ГЕРБ

Ръководеният от бившия министър-председател Иван Костов Център за анализ и управление на рискове публикува тази седмица прогноза за разпределението на мандатите на българските евродепутати. Костов разкри в интервю за mediapool как се прави консолидираната прогноза. "Методиката предполаг...

News image

Социологически "Костинброд-2"?! В деня на вота вадят проучвания, че ГЕРБ печели със 7-8%, БСП няма да признае изборите

"Този път "Костинброд" няма да е преди изборите. В деня на вота ще излезе проучване, че ГЕРБ води със 7-8% и два мандата разлика пред БСП. Очаква се, че провокацията ще стартира в 16 часа и Корнелия Нинова няма да признае изборите", заяви източник от щаба на ГЕРБ. "Нинова ще се опита да...

News image

Марешки, Пеевски, "войводите", АБВ и ГЕРБ в комбина с парола - "Всички срещу БСП!". Цената на глас закова на 100 лв

Вместо БСП да изгради общ фронт срещу ГЕРБ, всички основни играчи на терена на контролирания вот работят срещу "Позитано"20. Изборджиите на Марешки, Пеевски, "войводите" и ГЕРБ са в комбина с парола - "Всички срещу БСП!". През уикенда цената на глас все още бе 50 лева, вече закова ...

News image

"Служебна победа" на ГЕРБ. "Позитано"20 няма проблеми с опорките. Нинова няма да подаде оставка. Дъждът работи за ГЕРБ

Корнелия Нинова обяви в Плевен първата опорка за евентуална загуба на евроизборите от БСП. ГЕРБ подготвя служебна победа чрез регистрацията на "Коалиция за България на АБВ и други леви партии. Контраопорка на вътрешната опозиция в БСП - "Кой отказа коалиция на АБВ". ГЕРБ се го...

News image

Двама просветители и учители създават „Върви, народе възродени”

На 15 май, през 1892 година, е роден текстът на великолепния химн „Върви, народе възродени”. Имаме го благодарение на двама български просветители и учители. През 1892 г., големият български писател и общественик Стоян Михайловски, тогава преподавател по френски език в Ру...

News image

ГЕРБ натиска за 7 евродепутати. Битката: Емил Радев (ТИМ) или Лиляна Павлова, Сашо Йорданов (СДС) или Асим Адемов (Б.Б.)

ГЕРБ ще натисне на макс в изборния ден - с всички ресурси, за да вкара в Европарламента седем депутати. Обаче има интрига от пето до осмо място. Принципно Бойко Борисов уж забрани преференциите и пренареждането на листата, но седмата Лиляна Павлова заяви, че ще разчита на тях. Шестат...

News image

АФИС: БСП - 27,4% ГЕРБ - 26,1%. "Станишевата агенция" дава преднина на БСП с "тенекия" - можело да има "разместване"

"Станишевата агенция" дава преднина на БСП с "тенекия" - можело да има "разместване" - "С оглед на близките дялове е важно да се отбележи, че двете формации се ползват с различна степен на мобилизация на своите привърженици. Анализът на данните показва, че въпреки минималната преднина на БСП...

News image

"Барометър България": ГЕРБ води с 30,9% срещу 27,2% за БСП. Това гарантира 6 сигурни евродепутати за ГЕРБ и 5 за БСП

Няколко дни преди изборите за Европейски парламент „Барометър България“ проведе финално експресно телефонно проучване за нагласите на българските избиратели. С наближаването на изборния ден намерението на гласоподавателите твърдо да отидат до урните леко се е повишило - от 33,8% ...

News image

ГЕРБ: Тежка манипулация преди вота - БСП лепят стикер с техния номер върху плакатите ни в Габрово!

ГЕРБ-Габрово входира жалба в Районната избирателна комисия срещу нерегламентирани действия от страна на БСП. Върху номера в бюлетината, отбелязан на плакатите на ПП ГЕРБ, са залепени стикери с номера на „БСП за България“. В жалбата е посочено, че с това действие БСП въвеждат в забл...

News image

"Галъп": БСП печели 28-32%, ГЕРБ - 27-31%. "Коалиция за България" може да отнеме до 3% от гласовете за БСП

Дни преди вота формулата на влизащите в ЕП е 3+1+евентуални шансове за още две формации. Степента на предвидимост е ниска, възможни са развития в последните дни и часове. ГЕРБ и БСП се открояват. ДПС са трети, а ВМРО вече преминава бариерата и от финалните дни на кампанията ще зависи дали и ...

News image

Велизар Енчев: В ход е социологически Костинброд, целящ да осигури служебна победа на ГЕРБ и ВМРО

В тези часове върви масивна социологическа атака в полза на властта, целяща да убеди избирателите, че ГЕРБ не само печели изборите и изпреварва на финала „БСП за България“, но и го прави с убедителна преднина от 4-5 процента. Почти всички социологически агенции вече излязоха ...

News image

Александър Йорданов прави евроофиса си в сградата на СДС-Варна. Б.Б. му гарантира шестата избираема позиция

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов е решил да направи евроофиса си в сградата на СДС-Варна. Йорданов е обявил това на предизборно събрание на СДС потвърди източник от централата на сините. "Сашо Йорданов едва ли ще има проблеми с преференциите. ГЕРБ-СДС ще иг...

News image

Марешки разкешва 20 "милки", взима 250 000 гласа, отнема вот на БСП! И става "лейтенант" на троянските кончета на Путин

"Марешки разкешва 20 "милки" в кампанията, взима 250 000 гласа по план и влиза в Европарламента", твърди източник от службите от квотата "Пеевски". Освен това - МАРЕШКИ ОТНЕМА ПОВЕЧЕ ВОТ ОТ БСП ОТКОЛКОТО АБВ, категоричен е ДАНСаджията - с "ресурс". Веселин Марешки и "Воля" ще са сен...

News image

Борисов прецака Нинова "под индиго". БСП никога не е печелила срещу ГЕРБ, Ген. Радев е друга бира - "Решетниковбергер"

Когато преди месец написахме, че Бойко Борисов ще прецака Корнелия Нинова "под индиго" като през 2017г., когато БСП уж пак водеше на ГЕРБ, само един "позитанец" беше съгласен с нас - Асен Марков, известен като "Сивия кардинал" в централата. Другите припяваха на Нинова - "Само БСП е била Г...

News image

И "червената" "Медиана" дава аванс на ГЕРБ пред БСП. "Бойко" в щаба: "Щом и Червен Кольо призна, че водим, значи бием!"

Три дни преди изборите за европарламент ГЕРБ води с 31,1% пред БСП, която е с 29.8%. Това сочат данните от изследване на "Медиана", оповестени днес. На трето място е ДПС с 11,4%, следвана от ВМРО с 5,6% Преди 10-ина дни "Медиана" оповести изследване, според което БСП водеше на ГЕРБ с 2%....

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Георги Гергов "вади" Мая Манолова срещу Корнелия Нинова?! Румен Овчаров застава зад Калоян Паргов

News image

Корнелия Нинова стартира битката за пряк избор на лидер със заявката на пресконференция, че ще се кандидатира. Веднага плъзнаха "позитански слухове" - Георги Гергов "вади" рейтинговия лидер Мая Манолова срещу Корнелия Нинова. В същото време Румен Овчаров оттеглял подкрепата за "Кор...

Борисов "мъсти" на Радев: Доволен съм, при този хейт срещу нас и това участие на президента в полза на БСП, ние ги бихме

News image

"Благодаря на хората, че не се поддадоха на тази жлъч и злоба. Очевидно е, че беше преувеличена ролята на Цветанов и тоя залп срещу него беше излишен. Видяхте, изтеглих го назад, а структурите работят", заяви премиерът Бойко Борисов, докато инспектираше как върви строежа на обходния път на Г...

Радев няма да прави "Проект", оттегля подкрепата за БСП. Флиртът с "Позитано"20 приключи, войната с Борисов ескалира

News image

"Искам да поздравя победителите", заяви с "протоколна рафинираност" президентът Румен Радев, след като изпрати Иво Христов да мачка "онези". Бойко Борисов неслучайно веднага реагирал изключително остро  - "Не ме занимавайте с този из...!". Румен Радев не може да направи никакъв "Проект",...

АКЦИЯ

С "Корнела" или без "Корнела", БСП губи местния вот. ГЕРБ-СДС-ДПС-ПЕЕВСКИ-ВМРО ще вземе цялата власт с "игнор" на Радев

News image

Корнелия Нинова иска да си гарантира мандат с пряк вот преди загубата на местните избори. Но тогава ще й поискат оставката с протести на партийни членове. (Освен ако Мая Манолова не я победи на прекия вот) БСП загуби не само евровота, изпусна стратегическата инициатива - загубата може д...

БСП загуби изборите заради агресивната реторика и защото вкара президента в кампанията. Радев изостри критиките към ГЕРБ

News image

Резултатите са такива, каквито са. Въпреки повишената температура на политическо говорене, офанзивната кампания на опозицията, скандалите, гейтовете, аферите, оставките във висшия ешелон на властта нищо не може да попречи на свръхмобилизацията в управляващата партия. Ниската изб...

КИЛЪРИ

Washington Examiner: Америка напомни на Русия кой е господар в небето над Аляска

News image

САЩ постигнаха голяма победа над Русия, купувайки Аляска от нея през 1867 година. В понеделник, 20 май, САЩ отново стигнаха до победа над Русия в небето над Аляска. Тази победа бе под формата на реакция на Америка спрямо две групи руски военни самолети, които влязоха в зоната на ПВО на Аляск...

Борисов освети връзките на Елена Йончева с "ГРУ". Как тя изпреварва «Бросок на Приштину» на ВДВ на летище "Слатина"

News image

След като в събота Елена Йончева претопли баничката за "Къщата в Барселона" написахме, че Бойко Борисов ще поръча да изкарат връзките й с "ГРУ". Три дни по-късно това вече е факт. Как Йончева изпреварва «Бросок на Приштину» на ВДВ на летище "Слатина" през нощта на 11 срещу 12 юни 1...

МАФИЯ

Екшън между Марешки и ДПС. Мизата закова на 150. Полицията арестува изборджии на В.М.?! "Икономическа" работи ДПС

News image

"Бригадите на Веско Марешки и ДПС воюват за всеки глас във Варна и областта. Вече имаше няколко сблъсъка. Веско вдигна мизата на 150", заявил лидер на вражеска на "Воля" партия, който има сметки за уреждане с бизнесмена, пред колеги от други партии. ДПС в морската столица разчита на еди...

Социологическият "Костинброд" го НАЦАКВА на Б.Б.? 100 000 гербери в Елас, узо и... Нинова цака: Оставка, Борисов!

News image

Премиерът от Дубай се върна и колегата в София избухна в "социологията" - повечето агенции, даже и "Медиана", но без "Галъп" и "Афис", дават преднина на ГЕРБ. И? "Бойко бие Корнелия и Йончева!" е хит във форумите. Дали? Борисов се похвали - "помогнах на Алексис за изборите" с интер...

РЕКЛАМА
Банер