ПОЛИТИКА

Иво Инджев: Уж се зъби на Изтока, а вади зъбите на прозападните българи. Що е то?

alt

Пак ще припомня прословутия съвет на предишния руски посланик Юрий Исаков към Бойко Борисов да покаже зъби на Запада. Той се сбъдва сега под формата на озъбване – привидно към Изтока, но всъщност като опит да бъдат извадени зъбите на прозападните българи с цел да им бъде отнет главният пробългарски аргумент срещу управлението на ГЕРБ: че е повече проруско, отколкото пробългарско. 

На акциите на властта с привидно антируски характер в момента се радват искрено само привържениците на твърдението, че ГЕРБ е прозападната и автентичната десница, поради което т.н. традиционна десница трябва да бъде лишена от основното си оплакване, свързано с безбройните доказателства за съглашателството на Борисов с руската политика  – от мърморенето за санкциите, през Северен, до Турски поток, които по индукция пълнят гьола в Белене, захранван от крокодилските сълзи за неродената руска централа, без която сме щели да останем на сухо.

Само почакайте да видите как ще набъбне от това сълзливо наводнение потопът от въодушевените язовирни посетители на сборището край “Копринка” , насрочен за събота, 14 септември! Ще има русофилски рекорд по масовост след като властите отвориха шлюзовете на обоснованите съмнения, че преследват без основания такъв хубав човек като Николай Малинов и другарите му. 

Време е тук да поясня: арестите, както и предхождащото прозрение на външното ни министерство, че съветската окупация не е освобождение, са толкова закъснели и гузно прикрити косвени признания за престъпното протакане и отказа от съпротива срещу руската хибридна война в България, че ефектът от тях сега е обратен. Все едно да лекуваш с аспирин възпален апендицит, нуждаещ се отдавна от операция. 

Трудно може да бъде оборена основната защитна теза на обвинения началник на Националното движение “Русофили” Николай Малинов, че той отдавна и напълно открито е действал за налагане на руското влияние тук. Човекът се хвали с това отдавна. Сега му търсят отговорност за нещо, което не е крил. Дори се е предлагал на властите ни на тепсия на онази предизборна среща с Бойко Борисов през март  2017 г., което си беше търговия с влияние – аз на вас русофилщина, вие на мен властови комфорт да си помпам руското влияние (на снимките - отново - Борисов на предизборна срещу с Малинов и ръководството на организацията в нейната централа през март 2017 г.) . 

Както вече писах, повтаря се като фарс  анекдотичната история с Тодор Живков, който се криел от царската полиция, без тя да го е търсила. 

И чак днес ли осъзнаха какви ги върши като вършее из България като емисар по въпросите на надзора над растежа и процъфтяването на московската пета колона Леонид Решетников, дългогодишен водещ специалист на КГБ и отрочето й ФСБ по антибългарска политика на Кремъл? Извинявайте (и не ми пука като ми приписвате “самохвалство”, защото не съм направил и постигнал нищо особено), но още през 2011 г. в книгата си “Течна дружба” съм им го извадил пред скоби. Забелязал съм го защото и той не се криеше.  

Ами шпионският Руски институт за стратегически изследвания? И него ли не бяха регистрирали в антибългарската му дейност и финансирането на антибългарски филми за руска консумация? РИСИ най–официално и тържествено дефилираше на изложенията на книгата в НДК с цялото си шпионско ДНК и с физиономиите на брадатите (по образ и подобие на реставрирания от Решетников и брадатия им олигархичен работодател Малофеев в  наши дни образ на добрите стари руски имперски монархисти). И за това съм писал многократно – нищо за хвалене, лесно беше, а и какво от това! Единственото, с което се сдобих по повод моите “открития”, беше все по-дълбокото ми закопаване в дупката на забравата в т.н. водещи медии, следващи слугински официалната политика на покорната пред Путин българска власт.

Ама сега тя била изригнала най-после… Нима? Посланик Макаров откровено й се подиграва и още по-явно ни заплашва вкупом. Пожела на България, чието небе е обект на дългогодишни руски въздушни военни провокации, “мирно небе”. В превод – нещо като “дупе да ви е яко” (ама не на Борисов , с когото е в явен сговор, а на българския народ). Най-вече в рамките на едно изречение московският наместник на два пъти  даде да се разбере във връзка с арестувания заради “Проект България” Николай Малинов, че Русия ще продължава “проектите в България”. И открои най-важният от тях :  разширяването на ядрената база на Русия у нас, за което Борисов се натяга като стар новобранец пред Москва да се докаже в ролята на осъзнала се фурнаджийска лопата, заела най-после правилната, прокремълска позиция: 

„Продължаваме да работим по проектите с България. Следващата седмица ще бъдат обсъдени редица проекти, включително АЕЦ „Белене”. Същевременно получаваме такъв изстрел”, “стреля” от упор в десетката Макаров.

Може ли да се окаже целият този маскировъчен шум да е постановка за заглушаване на съпротивителните гласове в България и да е опит за камуфлажна мрежа за пред Запада върху осъществяването на реалната възстановка на пиесата “АЕЦ “Белене”? Може, може. Особено щом посветеният в сценария Макаров намеква, най-вероятно става дума  за договорка с руските хибридни хитреци. Хи-хи…

Измамно е създаденото за миг впечатление, че с арестуването на виден русофил Борисов е наредил да се бие самара, за да се сеща магарето. То не издържа проверката на логиката, според която на свобода на действие се радват руските шпиони с дипломатическо прикритие или онези, монтирани на места и позиции, които те заемат без да се афишират русофилски. 

Обвиненият в шпионаж Николай Малинов, познат досега предимно на потребителите на кебапчета край “Копринка” (бивш язовир “Георги Димитров” ) вече говори като Герги Димитров на Лайпцигския процес в националния телевизионен ефир и едновременно с това се прави на Никола Петков. Сбъдва в русофилските представи мита за преследването на комунистите от началото на 90-те години на миналия век, който ги втвърди и ги върна на власт чрез избори като изключение на ставащото в бившите съветски европейски колонии. 

Но има една издайническа подробност. Малинов старателно избягва да обвинява Борисов. Дори твърди, че не иска да обвинява никого. Те го “бият”, той им вика “мерси”. Защо ли? Какъв добродушен руски шпионин само! Направо да го запишеш в групата за шпионско приятелство с България по аналогия на групата за приятелство с Русия в Народното събрание, в която гербаджиите са най-многобройните агенти за руско влияние в законодателния храм.  

Ако приемем, че Малинов е паднал изобщо, то падналите не ги ритат, освен ако ритащите не са фанатични другари и другарки, призовавали наистина за смъртта на Никола Петков. Предстои да бъде доказано в съда, че явната дейност на Малинов и организацията му в полза на Русия е била резултат от някакъв осъдителен чак с днешна предизборна дата таен план. 

А парите, плащани на явни проводници на политиката на Путин, не са никаква тайна – поне онези хилядарки, които премиерът на Русия Медведев връчи като награда на двойката Светлана Шаренкова – Димитър Иванов на червения килим в Кремъл за заслуги в проруската пропаганда в България. 

Прав е, уви, Решетников да ехидничи, че в България просто няма какво да се шпионира. Прав е също и в откровението си, че тъкмо “простите българи”  не вярват на версията за шпионажа. Нали са прости, като един наш премиер, които се прослави с подобна констатация за разбирателството си с “простите” като него българи.

И аз се оказвам донякъде “прост” в това отношение. Писал съм не веднъж, че за руския шпионаж няма тайни у нас. Така мислят и “простите” западните служби, които дозират обмена на информация с нашите по тази причина. В интервю за “Течна дружба” служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов сподели в интервю  пред автора на тези редове за книгата “Течна дружба”, че в руското посолство просто научават какво се говори в българското военно ведомство в рамките на час.

Като толкова много искат да покажат съпротива срещу кандидатите за екзекуторите на Русия в България нашите власти можеха да направят нещо за разкриване на онези, които от години заплашват моята особа с убийство по русофилски подбуди. После, когато не срещнаха институционален отпор, вдгнаха залога и ме опаковаха с още 7 известни българи. “Неизвестен и досега, близо две годни по-късно) извършител” призова в специално създаден профил във Фейсбук да бъдем обезглавени, където бъдем срещнати, а отрязаните ни глави да бъдат снимани и демонстрирани в мрежата.

Не, бившият депутат и член на ръководството на БСП не е нито развенчаният другар враг с партиен билет Трайчо Костов, а още по-малко е преследвано подобие на Никола Петков. Но се опитват да го превърнат в нещо такова с обратен знак в името на обезоръжаването на прозападните критици на проруската политика на Борисов и на сплотяването на русофилските редици. И в двата случая полза от това имат само архитектите на идеята, чийто московски представител тук Макаров се прави на изненадан от нейното осъществяване. 

Какво да очакваме? Всичко. Например тържествено покайване на Борисов чрез още по-триумфално пристъпване към практическо насаждане на руската ядрена база у нас край концлагера в Белене. Руската йезуитска политика никога не е преставала да следва използвания и от нацистите принцип “целта оправдава средствата”. Не е жалила средства, а още по-малко пешки, когато си разиграва коня на чужда троянска шахматна дъска, нарочена за присвояване. Голямата империя, от чиято огромност се възхищават тук русофилските човечета, си преследва големите цели и няма проблем да пусне (още) “малко кръв” на свои хора, ако това се налага в името на имперското си величие. 

Тъй че и вие, човечета, не се радвайте прекалено на шанса да получите поощрителна кауза. В сметката на руския кашалот сте само планктон.

alt

ivo.bg

 
ПОЛИТИКА
News image

От клуба на привържениците на "Левски" искат среща с Борисов след разговора с Васил Божков

Запалянковци на "Левски" от Националния клуб на привържениците (НКП) обявиха, че искат среща с министър-председателя Бойко Борисов. Феновете твърдят, че не проявяват загриженост към частни икономически, финансови или политически интереси. Решението им идва ден след срещата с Васил Божко...

News image

Шефът на Национална лотария: Симеонов не само не познава нашия бизнес, но и Конституцията

От това, което казва г-н Симеонов единственото, което разбирам е, че той няма никакви познания за нашия бизнес. Той не е длъжен да ги има, но непознаването на Конституцията вече е лошо. Нейните принципи са за свобода на търговията, на бизнеса, на частната инициатива и забрана на монополите. ...

News image

ГЕРБ подкрепи идеята на Валери Симеонов за спиране на лотариите на Васил Божков

Държавното предприятие "Български спортен тотализатор" да има изключително право да организира лотарийни игри, а лицензите на частните компании, които в момента се занимават с тази хазартна дейност, да бъдат прекратени. Такъв законопроект внесоха в четвъртък седем депутати от "Обединен...

News image

Някога либералите в Русия имаха големи надежди в Медведев

Някога либералите имаха големи надежди за бившия руски премиер Дмитрий Медведев, защото той изглеждаше „по-учтив и отворен от Путин". Но скоро Путин отново стана доминиращия президент, а Медведев остана избледнял премиер, „запазвайки лоялността към ръководителя на „тандема&...

News image

Какво точно става в Русия? Последиците от речта на Путин и оставката на Медведев

Три часа след като президентът на Русия Владимир Путин предложи промени в конституцията, които могат да му позволят да остане на власт и след края на настоящия му мандат през 2024 г., последва нещо още по-драматично. Правителството подаде оставка. Експертите по Русия и Кремъл веч...

News image

Отставка стала для Медведева неожиданной: «Не знал до последнего»

Дмитрий Медведев до последнего не знал о своей отставке с поста премьера, а члены правительства совершенно точно до официального объявления не ведали об отставке кабинета министров. Многие из них отправились из Манежа, где Путин выступал с посланием, по своим делам, но их срочно позвал...

News image

Убитият Солеймани ли стои зад атентата в Бургас?

Замесен ли е убитият в началото на годината ирански генерал Касем Солеймани в организирането на бомбения атентат на бургаското летище на 18 юли 2012 г., при който загинаха петима израелски туристи и българският им шофьор? Според редица световни медии този въпрос има ясен отговор и той е ...

News image

САЩ: Касем Солеймани планирал атаки в България

Ликвидираният лидер на Бригадите "Кудс" към Революционната гвардия на Иран Касем Солеймани е планирал нападения и в България. Това става ясно от внесена от републиканеца Тед Круз Резолюция 466 в Сената на САЩ. Резолюцията е внесена на 9 януари 2020 г. Резолюцията отдава почит на ам...

News image

«Американцы показали, кто в доме хозяин». Иранская ракета подорвала влияние России на Ближнем Востоке

Совершенно неожиданно для мирового сообщества Иран сделал то, на что не сразу решались даже демократические державы: громко признал вину за сбитый гражданский самолет, а командующий КСИР попросил у соотечественников прощения. Какие выводы могла бы сделать российская власть, глядя на иранскую...

News image

Заедно. Как изглежда коалицията между ГЕРБ и "Патриотите" след ареста на Нено Димов

Обединените патриоти най-вероятно ще излъчат следващ министър на околната среда и водите на мястото на Нено Димов, който беше "показно убит от прокуратурата" според вицепремиера Каракачанов. Най-обсъжданите имена, които да поемат поста, са на депутатите Емил Димитров, наричан често Рев...

News image

Атанас Атанасов: Кой арестува Нено Димов? Началникът му Борисов

"Когато вяма вода - ето ви зрелище" - така лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов определи ареста на министъра на екологията в оставка Нено Димов заради водната криза в Перник. Пред бТВ Атанасов каза днес, че не иска да влиза в разговора в детайли, защото Д...

News image

Алексей Милер: България строи продължението на „Турски поток“ по-активно след забележката на Путин

България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа след критики от страна на руския президент Владимир Путин, заяви в интервю за руската обществена телевизия президентът на компанията „Газпром“ Алексей Милер, цитиран от TACC и Агенция "Фокус". ...

News image

Солеймани разстреля стотици, но иранците пак скочиха срещу режима в Техеран. В София никой не протестира срещу ББ

Касем Солеймани разстреля стотици протестиращи, но иранците скочиха срещу режима в Техеран след лъжата за украинския самолет. В София никой не протестира - съчинени метежи, пучове, протести, конспиративни сценарии за преврат срещу Бойко Борисов. И нищо. 130 000 областен град е на вод...

News image

Протести в Техеран след признаването за свалянето на украинския самолет

Режимът на Иран е разтърсен от вълна от международно осъждане и вътрешни протести, след като властите признаха, че силите на страната са свалили украинския пътнически самолет със 176 души на борда и излъгаха, за да прикрият вината си в катастрофата, пише британският вестник The Guardian, цит...

News image

Меркел подкрепи Путин след шамара от "пудела" Тръмп със Солеймани. Този път президентът на Русия не я плаши с куче

Канцлерът на Германия Ангела Меркел прие спешната покана на руския президент Владимир Путин да посети Москва. Путин покани Меркел на 6 януари и четири дни по-късно тя бе на линия в Кремъл с немска акуратност. Три дни преди поканата Тръмп нареди ликвидирането на ген. Касем Солейм...

News image

Непростительная ошибка. Подтвердившаяся версия. Иран признался в ракетной атаке на украинский самолёт

Власти Ирана признали, что по ошибке сбили авиалайнер Boeing 737-800 «Международных авиалиний Украины», который разбился 8 января. Жертвами авиакатастрофы стали 176 человек. Иранская ПВО приняла самолёт за «враждебно настроенную цель». Сюжет: Авиакатастрофы и летные инциденты ...

News image

Валерия Велева: Дейвид Хейл изразява позицията на САЩ и персоналната на Тръмп за зачеркването на "Турски поток"

„Наскоро се договорихме да проведем сериозен диалог за конституционна реформа и за отчетността на съдебната власт”. Това заяви тази сутрин в ефира на БНР Дейвид Хейл – заместник държавен секретар на САЩ по политическите въпроси. И още от това интервю: САЩ са проти...

News image

Почему и как иранцы сбили украинский Boeing 737. За гибель стольких людей и самолета Ирану придется дорого заплатить

Украинский Boeing 737 над Тегераном был сбит иранцами по тому же сценарию, что и малазийский Boeing 777 россиянами над Украиной в 2014-м. Согласно заявлению руководства США, Канады, Великобритании, 176 человек погибло в результате атаки зенитно-ракетного комплекса "Тор-М1". Этот комплек...

News image

Дейвид Хейл: САЩ са против втората линия на "Турски поток" заради геостратегическото му значение за Москва

„Приветстваме България, че се нагърби с водеща роля по редица регионални проблеми. Но силата на България зависи от силата на нейната демокрация“, заяви пред БНР Дейвид Хейл – заместник държавен секретар на САЩ по политическите въпроси. В интервю на Деян Йотов за предава...

News image

САЩ спират втората линия на "Турски поток"?! Американските компресорни станции няма да бъдат завършени

Г-н Борисов твърди, че се бил разбрал с г-н Тръмп "Турски поток" да минава през България.   Вчера обаче третият човек в Държавният департамент (за пореден път) е заявил, че САЩ са против това. Което с огромна вероятност означава, че компресорните станции, които са американски, ...

News image

Смертельный "Тор". Как иранцы сбили украинский "Боинг"

Иран признал, что его военные "непреднамеренно" сбили украинский самолет.​ Еще до этого заявления западные политики и эксперты говорили, что по "Боингу" была выпущена ракета зенитно-ракетного комплекса "Тор-M1" российского производства. Это уже второй случай за последние 6 лет, когда г...

News image

«Приняли за врага»: Иран признался в атаке на украинский Boeing. Самолет вряд ли мог быть сбит по ошибке

Иран признал, что по ошибке сбил самолет Boeing 737-800 «Международных авиалиний Украины» 8 января. В авиакатастрофе погибли 176 человек. Лайнер летел вблизи важного военного объекта КСИР под Тегераном и был принят иранской ПВО за «враждебно настроенную цель». Власти республики пообещали, чт...

News image

Оставката и арестът на Димов не отказват БСП от вот на недоверие

По повод предстоящия вот на недоверие БСП канят за консултации ДПС, "Воля" и независимите народни представители на 16 и 17 януари. Социалистите подчертават, че обявяването на инициативата им за внасяне на вот на недоверие е отключило последващите събития (вчерашната акция заради водната к...

News image

Ако Нено Димов не е давал вода на фирми, Перник нямаше да е на режим. Прокуратурата иззела документи, свързани с "Юлен"

„Ако министърът бе изпълнил служебните си задължения и не бе отпускал огромни обеми вода към две дружества, в момента яз. Студена щеше да има приблизително над 7 милиарда литра вода, които са напълно достатъчни, за да няма воден режим в Перник. И това - въпреки окаяното състояние на т...

News image

Пропуск или не: Регионалният министър все още не е разпитан за водната криза в Перник

Миниcтърът нa рeгиoнaлнoтo рaзвитиe и блaгoуcтрoйcтвo Пeтя Aврaмoвa oбяви прeд журнaлиcти, чe вce oщe нe e рaзпитвaнa. Прoпуcкът нa ДAНC, МВР и прoкурaтурaтa e cтрaнeн, тъй кaтo Миниcтeрcтвo нa рeгиoнaлнoтo рaзвитиe и блaгoуcтрoйcтвoтo (МРРБ) oтгoвaря зa ВиК ceктoрa в cтрaнaтa. Кaктo вe...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Руски бос поръчал сараен "смотрящий" във Варна за Единичка в "зелено"?! "Лейтенанти" на Маджо се изтеглиха от каналите

News image

Могъщ руски бос, "партия" с наши наркобосове, поръчал сараен "смотрящий" във Варна за Единичка в "зелено", твърдят независими източници от службите. Според източниците от службите босът е техен колега от руския "БОП", полковник от резерва, който от години контролира наркоканалите от Кон...

Лидерите на лобитата на Доган и Пеевски при президента. Сарайната хармония спира Рестото за "Турски поток"

News image

Пълна хармония се възцари в ДПС след отстраняването на Лютви Местан. Лобитата на Доган и Пеевски бяха на линия при президента. Председателят Мустафа Карадайъ е за Падишаха като постовия, който Ататюрк дава за пример на генералите как се "играе" на руска рулетка. Хамид Хамид е лидер...

Тръмп ще свали ББ преди изборите в САЩ, ако не спре "Турски поток". Путин няма ресурс заради кризата с Иран и Украйна

News image

Американците ще свалят Бойко Борисов, ако не спре "Турски поток". Нещо повече - първо ще го спрат, блокирайки изграждането на американските компресорни станции, без които втората линия на "Турски поток" е "пунта мара" разставени тръби, а сетне и ще го свалят. Путин няма ресурс да го свали...

АКЦИЯ

Искал да остане на власт ли? Не, Путин се чуди как да я напусне без рискове

News image

Нова година, нов късмет. В посланието си за 2020 г. пред Федералното събрание Владимир Путин даде заявка за предстоящи промени в руската конституция. Но въпреки многото коментари, че с това Путин цели да остане на власт завинаги, намерението му е точно обратното. Той всъщност чертае пътна ка...

Защо Путин назначи за премиер чиновник-милиардер с неясни доходи

News image

Руските медии не спират да коментират назначаването на Михаил Мишустин за премиер на Русия. Кой е той и откъде го изкопаха, продължават да се питат мнозина. Все повече въпроси се задават и за неговото богатство и луксозни имоти, които досега не са декларирани, и които изплуваха покрай заеман...

КИЛЪРИ

Руска медия: Касем Сюлеймани нареди атаката на "Хизбула" за терористичния акт в Бургас през 2012г.

News image

Касем Сюлеймани е наредил атаката на "Хизбула" за терористичния акт в Бургас през 2012г., когато загинаха петима израелски граждани, пише "Новая газета". Според вестника терористът е действал след заповед на ген. Касем Сюлеймани, лидер на "Ал Кудс", спецназът на Корпуса на Стражите...

Джини Диксън не е предсказала кой ще организира атентати за босове на Хазарта и Енергетиката или инсценировка за Първия

News image

Джини Диксън, предсказала изстрелите в Далас срещу американския президент Джон Кенеди и написала, че през 2020 ще има Армагедон, не пише нищо за атентат в София - нито за босовете на хазарта и енергетиката, нито за овластените лидери. "Цеките", сочени като едни от босовете в хазарта, обяв...

МАФИЯ

Война между "Бойко" и "Цецо". Пуч срещу Борисов през март няма да има, Цветанов цепи ГЕРБ и прави "ОФ" с Мая Манолова

News image

Бойко Борисов обяви война на Цветан Цветанов с ареста на Ирена Соколова, сочена като "мотор на партийния проект" на бишия втори в ГЕРБ и евентуален председател на "ГЕРБ-2". Пуч срещу Борисов през март няма да има, но Цветанов ще стартира кампания за разцепването на ГЕРБ. Бившият вт...

Цветанов провокира Борисов за липса на позиция по атаката на САЩ срещу Иран. Посланието е: "Борисов не подкрепя Тръмп"

News image

Цветанов Цветанов публикува подкрепяща позиция във Фейсбук за атаката срещу ген. Касим Солеймани, представяйки се като "човека на САЩ в България" Бившият втори в ГЕРБ остро провокира Бойко Борисов за липса на позиция по удара на САЩ срещу Иран. Посланието е: "Борисов не подкрепя Тръмп"....

РЕКЛАМА
Банер