ПОЛИТИКА

Иво Инджев: Уж се зъби на Изтока, а вади зъбите на прозападните българи. Що е то?

alt

Пак ще припомня прословутия съвет на предишния руски посланик Юрий Исаков към Бойко Борисов да покаже зъби на Запада. Той се сбъдва сега под формата на озъбване – привидно към Изтока, но всъщност като опит да бъдат извадени зъбите на прозападните българи с цел да им бъде отнет главният пробългарски аргумент срещу управлението на ГЕРБ: че е повече проруско, отколкото пробългарско. 

На акциите на властта с привидно антируски характер в момента се радват искрено само привържениците на твърдението, че ГЕРБ е прозападната и автентичната десница, поради което т.н. традиционна десница трябва да бъде лишена от основното си оплакване, свързано с безбройните доказателства за съглашателството на Борисов с руската политика  – от мърморенето за санкциите, през Северен, до Турски поток, които по индукция пълнят гьола в Белене, захранван от крокодилските сълзи за неродената руска централа, без която сме щели да останем на сухо.

Само почакайте да видите как ще набъбне от това сълзливо наводнение потопът от въодушевените язовирни посетители на сборището край “Копринка” , насрочен за събота, 14 септември! Ще има русофилски рекорд по масовост след като властите отвориха шлюзовете на обоснованите съмнения, че преследват без основания такъв хубав човек като Николай Малинов и другарите му. 

Време е тук да поясня: арестите, както и предхождащото прозрение на външното ни министерство, че съветската окупация не е освобождение, са толкова закъснели и гузно прикрити косвени признания за престъпното протакане и отказа от съпротива срещу руската хибридна война в България, че ефектът от тях сега е обратен. Все едно да лекуваш с аспирин възпален апендицит, нуждаещ се отдавна от операция. 

Трудно може да бъде оборена основната защитна теза на обвинения началник на Националното движение “Русофили” Николай Малинов, че той отдавна и напълно открито е действал за налагане на руското влияние тук. Човекът се хвали с това отдавна. Сега му търсят отговорност за нещо, което не е крил. Дори се е предлагал на властите ни на тепсия на онази предизборна среща с Бойко Борисов през март  2017 г., което си беше търговия с влияние – аз на вас русофилщина, вие на мен властови комфорт да си помпам руското влияние (на снимките - отново - Борисов на предизборна срещу с Малинов и ръководството на организацията в нейната централа през март 2017 г.) . 

Както вече писах, повтаря се като фарс  анекдотичната история с Тодор Живков, който се криел от царската полиция, без тя да го е търсила. 

И чак днес ли осъзнаха какви ги върши като вършее из България като емисар по въпросите на надзора над растежа и процъфтяването на московската пета колона Леонид Решетников, дългогодишен водещ специалист на КГБ и отрочето й ФСБ по антибългарска политика на Кремъл? Извинявайте (и не ми пука като ми приписвате “самохвалство”, защото не съм направил и постигнал нищо особено), но още през 2011 г. в книгата си “Течна дружба” съм им го извадил пред скоби. Забелязал съм го защото и той не се криеше.  

Ами шпионският Руски институт за стратегически изследвания? И него ли не бяха регистрирали в антибългарската му дейност и финансирането на антибългарски филми за руска консумация? РИСИ най–официално и тържествено дефилираше на изложенията на книгата в НДК с цялото си шпионско ДНК и с физиономиите на брадатите (по образ и подобие на реставрирания от Решетников и брадатия им олигархичен работодател Малофеев в  наши дни образ на добрите стари руски имперски монархисти). И за това съм писал многократно – нищо за хвалене, лесно беше, а и какво от това! Единственото, с което се сдобих по повод моите “открития”, беше все по-дълбокото ми закопаване в дупката на забравата в т.н. водещи медии, следващи слугински официалната политика на покорната пред Путин българска власт.

Ама сега тя била изригнала най-после… Нима? Посланик Макаров откровено й се подиграва и още по-явно ни заплашва вкупом. Пожела на България, чието небе е обект на дългогодишни руски въздушни военни провокации, “мирно небе”. В превод – нещо като “дупе да ви е яко” (ама не на Борисов , с когото е в явен сговор, а на българския народ). Най-вече в рамките на едно изречение московският наместник на два пъти  даде да се разбере във връзка с арестувания заради “Проект България” Николай Малинов, че Русия ще продължава “проектите в България”. И открои най-важният от тях :  разширяването на ядрената база на Русия у нас, за което Борисов се натяга като стар новобранец пред Москва да се докаже в ролята на осъзнала се фурнаджийска лопата, заела най-после правилната, прокремълска позиция: 

„Продължаваме да работим по проектите с България. Следващата седмица ще бъдат обсъдени редица проекти, включително АЕЦ „Белене”. Същевременно получаваме такъв изстрел”, “стреля” от упор в десетката Макаров.

Може ли да се окаже целият този маскировъчен шум да е постановка за заглушаване на съпротивителните гласове в България и да е опит за камуфлажна мрежа за пред Запада върху осъществяването на реалната възстановка на пиесата “АЕЦ “Белене”? Може, може. Особено щом посветеният в сценария Макаров намеква, най-вероятно става дума  за договорка с руските хибридни хитреци. Хи-хи…

Измамно е създаденото за миг впечатление, че с арестуването на виден русофил Борисов е наредил да се бие самара, за да се сеща магарето. То не издържа проверката на логиката, според която на свобода на действие се радват руските шпиони с дипломатическо прикритие или онези, монтирани на места и позиции, които те заемат без да се афишират русофилски. 

Обвиненият в шпионаж Николай Малинов, познат досега предимно на потребителите на кебапчета край “Копринка” (бивш язовир “Георги Димитров” ) вече говори като Герги Димитров на Лайпцигския процес в националния телевизионен ефир и едновременно с това се прави на Никола Петков. Сбъдва в русофилските представи мита за преследването на комунистите от началото на 90-те години на миналия век, който ги втвърди и ги върна на власт чрез избори като изключение на ставащото в бившите съветски европейски колонии. 

Но има една издайническа подробност. Малинов старателно избягва да обвинява Борисов. Дори твърди, че не иска да обвинява никого. Те го “бият”, той им вика “мерси”. Защо ли? Какъв добродушен руски шпионин само! Направо да го запишеш в групата за шпионско приятелство с България по аналогия на групата за приятелство с Русия в Народното събрание, в която гербаджиите са най-многобройните агенти за руско влияние в законодателния храм.  

Ако приемем, че Малинов е паднал изобщо, то падналите не ги ритат, освен ако ритащите не са фанатични другари и другарки, призовавали наистина за смъртта на Никола Петков. Предстои да бъде доказано в съда, че явната дейност на Малинов и организацията му в полза на Русия е била резултат от някакъв осъдителен чак с днешна предизборна дата таен план. 

А парите, плащани на явни проводници на политиката на Путин, не са никаква тайна – поне онези хилядарки, които премиерът на Русия Медведев връчи като награда на двойката Светлана Шаренкова – Димитър Иванов на червения килим в Кремъл за заслуги в проруската пропаганда в България. 

Прав е, уви, Решетников да ехидничи, че в България просто няма какво да се шпионира. Прав е също и в откровението си, че тъкмо “простите българи”  не вярват на версията за шпионажа. Нали са прости, като един наш премиер, които се прослави с подобна констатация за разбирателството си с “простите” като него българи.

И аз се оказвам донякъде “прост” в това отношение. Писал съм не веднъж, че за руския шпионаж няма тайни у нас. Така мислят и “простите” западните служби, които дозират обмена на информация с нашите по тази причина. В интервю за “Течна дружба” служебният министър на отбраната Велизар Шаламанов сподели в интервю  пред автора на тези редове за книгата “Течна дружба”, че в руското посолство просто научават какво се говори в българското военно ведомство в рамките на час.

Като толкова много искат да покажат съпротива срещу кандидатите за екзекуторите на Русия в България нашите власти можеха да направят нещо за разкриване на онези, които от години заплашват моята особа с убийство по русофилски подбуди. После, когато не срещнаха институционален отпор, вдгнаха залога и ме опаковаха с още 7 известни българи. “Неизвестен и досега, близо две годни по-късно) извършител” призова в специално създаден профил във Фейсбук да бъдем обезглавени, където бъдем срещнати, а отрязаните ни глави да бъдат снимани и демонстрирани в мрежата.

Не, бившият депутат и член на ръководството на БСП не е нито развенчаният другар враг с партиен билет Трайчо Костов, а още по-малко е преследвано подобие на Никола Петков. Но се опитват да го превърнат в нещо такова с обратен знак в името на обезоръжаването на прозападните критици на проруската политика на Борисов и на сплотяването на русофилските редици. И в двата случая полза от това имат само архитектите на идеята, чийто московски представител тук Макаров се прави на изненадан от нейното осъществяване. 

Какво да очакваме? Всичко. Например тържествено покайване на Борисов чрез още по-триумфално пристъпване към практическо насаждане на руската ядрена база у нас край концлагера в Белене. Руската йезуитска политика никога не е преставала да следва използвания и от нацистите принцип “целта оправдава средствата”. Не е жалила средства, а още по-малко пешки, когато си разиграва коня на чужда троянска шахматна дъска, нарочена за присвояване. Голямата империя, от чиято огромност се възхищават тук русофилските човечета, си преследва големите цели и няма проблем да пусне (още) “малко кръв” на свои хора, ако това се налага в името на имперското си величие. 

Тъй че и вие, човечета, не се радвайте прекалено на шанса да получите поощрителна кауза. В сметката на руския кашалот сте само планктон.

alt

ivo.bg

 
ПОЛИТИКА
News image

Победата на Портних няма да е загуба за БСП, кметът не подценява Клисарова. "Позитано"20 ще натисне за 10 съветници

Иван Портних и проф. Анелия Клисарова ще направят спокойна кампания. Кметът Портних не подценява Клисарова. Професор Клисарова стана фаворит за кандидат-кмет преди месец като номинация на кръга "Кирил Добрев-Иван Иванов". Въпреки отвода на конференцията в сряда не можа да откаже на...

News image

Кирил Добрев: Кандидат за кмет на Варна е проф. Клисарова, Гуцанов е със свалено политическо доверие

"Кандидат за кмет на Варна ще бъде проф. Анелия Клисарова, която ще води и листата". Това заяви пред медиите зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев. Той обясни, че НС на БСП категорично отхвърли кандидатурата на Костадин Костадинов за кандидат за кмет на Варна по много причини. ...

News image

Ангел Найденов проваля кампанията на Мая Манолова с подписката срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев?!

Ангел Найденов организира подписка срещу решението на пленума, тоест срещу Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Това на практика проваля кампанията на Мая Манолова - лидерката на БСП не прощава такива неща. Няма как мъжът й да иска бламирането на Корнелия Нинова, а тя да мобилизира БСП ...

News image

Гуцанов: "Анелия Клисарова всъщност не е от БСП! Корнелия Нинова продаде изборите!". Контра: "Гуцанов ще саботира вота"

Борислав Гуцанов потвърди минути преди влизането си в студиото на "Беновска пита", че ще съди ръководството на БСП за нарушението на устава с пренареждането на листата, гласувана от конференцията на Градския съвет на партията И СКОЧИ СРЕЩУ АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА, КОЯТО ОТДАВНА НЕ БИЛА В ОТБОРА. ...

News image

Анелия Клисарова кандидат-кмет и водач на листата на БСП-Варна. Нинова бламира Гуцанов, извади го от листата

Депутатът от ПГ на "БСП за България" проф. Анелия Клисарова, която на конференцията на ГС на БСП си направи отвод, е утвърдена от племуна на БСП за кандидат-кмет и водач на листата на БСП-Варна. Борислав Гуцанов отвръща на удара в "Беновска пита". Делегати заявяват, че "ще съди Корнелия ...

News image

Легендата на БНТ Лили Вучкова с въпрос към Мая Манолова: Кога ще се извините на гражданите на Костинброд?

Легендата на БНТ Лили Вучкова - "кака Лили", отправи от ефира на националната телевизия два въпроса към кандидат-кмета на София Мая Манолова след нейното участие в предаването "Денят започва с Георги Любенов". Г-жо Манолова, как ще управлявате като кмет на София без реален общински съве...

News image

Мая Манолова скочи театрално на Корнелия Нинова: Няма такива условия, които да ми постави която и да е партия!

Няма такива условия, които да ми постави която и да е партия - категорично, заяви кандидат-кметът Мая Манолова на въпрос в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ дали ще изпълни условията, които Нинова щяла да постави с цел подкрепа на изборите. "Чух, че има очакване да обсъдим ...

News image

Паси провокира Борисов: Ако имаме дупе да се опълчим на руското разузнаване, трябваше да изритаме руския посланик

Големият въпрос е, че в България има руски шпиони. В посолството те са 63. Извън руското посолство са над 100 под пагон. А колко не са под пагон, не се знае. Има и американски шпиони. Те са акредитирани към ДАНС, към ГДБОП, към МВР. Това са партньорски служби, дошли да работят заедно с Бълга...

News image

БСП-Варна утвърди Костадин Костадинов за кандидат-кмет. Вадят компромата с автомата, НС на БСП посочва кандидат-кмет

Градският съвет на БСП-Варна утвърди в събота Костадин Костадинов, лидер на партия "Възраждане", за кандидат-кмет, подкрепен от партията. В сряда на градската конференция беше делегирано право на председателя на БСП в морската столица Борислав Гуцанов да води преговори с Костадин Костад...

News image

САЩ с мерки срещу "агресията с мека сила" на Путин. Шпионският скандал в София - илюстрация за форум в Полша?!

Няколко дни след като посолството на САЩ в София излезе със заявление - "Запознати сме с разследването на българските правоприлагащи органи по предполагаем случай на шпионаж. САЩ изцяло подкрепят усилията на България да защити суверенитета си от злонамерено влияние", в Полша се провежда форум ...

News image

Шаман зове - "Россия без Путина". КОЙ строява медийни шамани за бунт, копипейст от февруари 2013 - "България без Тирана"

Шаманът Александър Габишев вдигнал бунт срещу Путин. И това се превърна в медийна сензация. Президентът на Русия явно не го оценява като заплаха за властта си, защото не изпраща "Росгвардия" срешу шамана бунтар, за разлика от офисите на Алексей Навални. КОЙ строява медийни шамани за...

News image

Гергов и Гуцанов кроят преврат на пленума в неделя като "руски проксита", Нинова тоже цака "руски жокер"

Екшъните на конференцията на ГС на БСП във Варна и мощта, която демонстрира Борислав Гуцанов, са част от комбинация за свалянето на Корнелия Нинова след местните избори. Всички заговорници са руски проксита - Борислав Гуцанов е свързан с ГРУ по фамилна традиция, и много близък с генконс...

News image

РЕСТО ОТ "ПОЗИТАНО"20, Нинова "реже" Гуцанов. Той остава водач на листата, ако приеме да е кандидат-кмет

Корнелия Нинова категорично отхвърли предложението на лидера на местната организация Борислав Гуцанов БСП да подкрепи председателя на партия "Възраждане" Костадин Костадинов за кандидат-кмет на Варна, заяви източник от "Позитано"20. Нинова е осигурила мнозинство за пленума в неделя, кое...

News image

Гуцанов водач, Костадинов от "Възраждане" кандидат за кмет. Скандал при броенето на бюлетините, сигнал за фалшификации

Както и се очакваше, на конференцията на градската организация на БСП-Варна Борислав Гуцанов си направи отвод за кандидат-кмет.  Гуцанов предложи БСП да подкрепи за кмет лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, но срещу това се обяви заместник-председателят на партията Кирил Добрев. ...

News image

БСП-София подкрепи Мая. Ще извади ли Борисов "розов компромат" след "ПОРНО ГЕЙТ" И...ТАЗИ СНИМКА?!

БСП подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, реши градската конференция на партията след като останалите 17 кандидати за номинацията на партията си направиха самоотвод. Мая Манолова не присъства на конференцията. Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че само двама ...

News image

Борислав Гуцанов фаворит за кандидат-кмет на БСП?! "Позитано"20 държи топ бизнесмен като жокер

Борислав Гуцанов остана единственият от номинираните за кандидат-кмет на морската столица от БСП-Варна, който не си е направил отвод половин час преди конференцията от 18 часа в сряда. Кирил Добрев ще бъде представителят на ръководството на БСП на конференцията, на която ще присъстват и...

News image

Иво Инджев: Уж се зъби на Изтока, а вади зъбите на прозападните българи. Що е то?

Пак ще припомня прословутия съвет на предишния руски посланик Юрий Исаков към Бойко Борисов да покаже зъби на Запада. Той се сбъдва сега под формата на озъбване – привидно към Изтока, но всъщност като опит да бъдат извадени зъбите на прозападните българи с цел да им бъде отнет главният...

News image

Олег Бондаренко: България е антируска държава. София е център на американското присъствие на Балканите

Обвинението на председателя на движение „Русофили“ Николай Маринов в шпионаж може да е направено по заповед от Запад. Такова мнение изказа директорът на Фонда за прогресивна политика и ръководител на портала „Балканист“ Олег Бондаренко, цитиран от "Фокус". &bdquo...

News image

Цацаров за Радев: Неоспорими факти се представят пред съд, а не пред други органи. Малофеев също е със забрана от ДАНС

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред парламента, че днес председателят на ДАНС е наложил забрана на руския гражданин Константин Малофеев да влиза в България за срок от 10 г. Главният прокурор пристигна в Народното събрание по искане от партия "Атака". Обвинител №1 дава информация...

News image

ДАНС: "Русофили" и "Двуглав Орел" водят хибридна война. Малинов участва в схема, която засяга националната сигурност

При проведените допълнителни мероприятия са придобити данни, че Малинов е изготвил докладна записка на руски език относно необходимостта от геополитическата преориентация на България. В докладната записка се предлага да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с определени действия...

News image

Смотрящий за Ушаковым шпион эвакуирован в США из-за болтливости Трампа

Что нового расскажет американской разведке российский дипломат Олег Смоленков Высокопоставленный источник американской разведки, работавший в российском правительстве, об эвакуации которого рассказал в понедельник CNN,  - это Олег Смоленков, в разные годы работавший в администрации прези...

News image

Леонид Решетников: Прощай, Болгария!

Прощай, Болгария! 10 лет невъезда - это много, пожалуй, не доживу. Я ни о чем не жалею. Десятилетия,связанные с Болгарией, были счастливыми в моей жизни. Прекрасный, в своей основе, народ, потрясающая история, великолепная природа, священный болгарский язык. Кто этого не знает, м...

News image

Борисов си изми ръцете за "Русофили": Делото за шпионаж не е срещу Москва. Аз нямам никаква роля в този процес

"Не виждам никакво основание да се свързват отношенията ни с Русия и шпионския скандал", заяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов. Повдигнатото обвинение за шпионаж в полза на руски организации срещу председателя на движение „Русофили“ Ник...

News image

Атлантически съвет: Румен Радев да бъде разследван по руската намеса

Да се разследва доколко Румен Радев има отношение към руската намеса на президентските избори у нас през 2016 г. - за това настояват от Атлантическия съвет на България.Припомняме, па-рано днес Радев оспори действията на властите по шпионския скандал и заяви, че тезата за шпионаж в полза на Р...

News image

Решетников: Няма какво да се шпионира в България, има държави, които са много по-важни в това отношение за Русия

Заместник-председателят на Съвета на Дружеството за развитие на руското историческо образование "Двуглав Орел", генерал-лейтенант от Службата за външно разузнаване от резерва Леонид Решетников, коментира задържането в България на лидера на Национално движение "Русофили" Николай Малинов в инт...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Бламирането на Борислав Гуцанов е по-тежък удар за рашките от ареста на Николай Малинов. "Маджо гейт" не ги компенсира

News image

Борислав Гуцанов попадна в сандвича между ареста на Николай Малинов и поредната акция на Корнелия Нинова срещу него. Оказа се, че силно сме надценили влиянието на Георги Гергов и Сергей Станишев върху Националния съвет. Решаващо бе друго. Заговорът на групата "Гуцанов" срещу Нинова...

Кметски "Апартамент гейт" избухва във Варна?! Вендета на групата "Гуцанов" срещу кандидат-кметове

News image

Очакванията, че предизборната кампания във Варна ще е вяла и скучна може и да не се оправдаят. Независим кандидат-кмет готви компроматна атака срещу опонентите, заявиха източници от кметството. Подаръкът за един от кандидатите е от преди няколко месеца, няма асансьор като на Цветан...

Пеевски губи София, ЦРУ го мачка. Десните строени зад Фандъкова от US-шефове на Борислав Игнатов от офис "Римски терми"

News image

Всуе се напъват за стоторни медийни интриги прокситата на Делян Пеевски, за да стопират гласуването на Десницата за Йорданка Фандъкова. Първо, Десницата е подредена край арх. Борислав Игнатов. Скочиха му с порно компромата. И? Това променя ли, че зад него са знакови фигури като Иван Ста...

АКЦИЯ

Венедиктов: Путин е убеден, че руснаците, белорусите и украинците са един народ и той ще ги обедини във велика Русия

News image

Крим беше отнет от Украйна несправедливо, нечестно и незаконно, но не вярвам, че някога ще се върне в Украйна, казва известният историк и журналист - Господин Венедиктов, вие сте един от малцината руски журналисти, които лично познават Владимир Путин, познавате доста добре начина му на м...

Руски журналист: "Курица не птица, Болгария не заграница"

News image

Буквално преди дни аз самият се върнах от България. И съвсем късогледо не усетих коварството на братушките, които сега отричат ролята на Съветския съюз за освобождението на народите на Европа. Същата тази България, която "не е заграница", защото - "курица – не птица" (става въпрос за п...

КИЛЪРИ

ЦРУ ли изработи "платинени топки" на ББ?! Mi-6 пробива групата "Малофеев", олигархът разкешил за "ГРУ-пуч" през ноември

News image

Слуховете, че групата "Малофеев" готвела "пуч" през ноември с логистичната подкрепа на ГРУ по сценарий като в Черна гора през 2016г. с покушение срещу властовия лидер, изглежда не са само "слухове", но този път за изпълнители са били привлечени наемници от "Вагнер", твърдят източници от служ...

ВСИЧКИ СА "ХВАНАТИ" ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ - ДОГАН, ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ. "Запознати с разследването" на ЦРУ казва всичко

News image

Всички реални властови фактори са "хванати" от американците - Доган, Пеевски, Борисов, Цацаров. "Частичен суверенитет...". И когато Кремъл тръгна да "окупира" България отдолу с "Турски поток", а отгоре с АЕЦ "Белене", ЦРУ се намеси. Изявлението не е на посолството на САЩ, а на рези...

МАФИЯ

Колкото Йоца опраска Борисов, толкова и Путин ще го нареди. Първо трябва да нацели поръчителите - Пеевски и Доган

News image

Сретан Йоцич-Йоца Амстердама е "килър"-легенда, вълшебник на "мокри поръчки" и... "бивш" агент на ЦРУ и DEA, което вече не само в Сърбия е публична тайна. Повече от 15 години се чакаше да поръча пуцане по Бойко Борисов - медийни сюжети. Сега из форуми на спецове се вихри екшън - Пу...

ВЪЗПИТАНИЧКА НА МОСКОВСКАТА ШКОЛА ЗА СНАЙПЕРИСТИ КАНДИДАТ КМЕТ НА СОФИЯ. Ректорът на МГУ доверено лице на Путин

News image

Първото висше на Мая Манолова е история. В предишния си пост написах, че не мога да установя това висше московско учебно заведение, където е изучавала тази дисциплина. То е назовано навсякъде, вкл. и в биографията й, представена навремето на депутатите, като ИМ.  Такъв ИМ нито има сега, нито...

РЕКЛАМА
Банер