ПОЛИТИКА

Борисов: Да не ги наричаме десница, а внуци на червената номенклатура. Защо ги дразни, че сме евроатлантическа партия

alt

За "огорчение" от десницата и за "съешаване" между демократите и левицата говори днес надълго лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на национална среща на партията с новоизбраните кметове, коментирайки "Демократична България". Всъщност, по-голямата част от словото на Борисов бе посветена именно на т.нар. градска десница, голяма част от която реши да подкрепи независимата (подкрепена от БСП) Мая Манолова на балотажа срещу Йорданка Фандъкова. А посланието бе ясно - ГЕРБ, а не "Демократична България" има претенцията да представлява десните хора.

В цялото си слово Борисов атакува лидерите на ДБ персонално - като хора, призовали демократичната общност да се гласува за Манолова. Което те никога не са правили директно, призоваваха да се гласува по съвест. В крайна сметка разликата между двете претендентки за кметския пост бе едва 5 на сто в полза на Фандъкова, като голяма част от симпатизантите на ДБ гласуваха за независимата кандидатка.

Знаково на първия ред до лидера на управляващата партия от двете му страни бяха настанени президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), който в миналия мандат на кабинета "Борисов" бе считан за връзката между ГЕРБ и коалиционния партньор тогава Реформаторски блок и лидерът на СДС Румен Христов в качеството си на партньор на управляващите.

Двамата се изказаха преди Борисов, като поантата отново бе - демократите не са никакви демократи. Речите се държаха на фона на строените отзад кметове на ГЕРБ.

alt
 
"Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са бившите деца, внуци на червената номенклатура", заяви Борисов.
 
"Това не е градска десница. Това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била.

"Те ли демократи, бе! Те ли се съешиха с Христо Иванов и Атанасов. Искаш ли да ти кажа, Росене, това не е градска десница, това е опозицията вътре в комунистическата партия, която е била!", обърна се към Плевнелиев Борисов, вероятно визирайки "съешение" между лидерите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов с левицата.

Борисов продължи да атакува десницата, определяйки я като едва ли не комунистическа партия. Посочи, че неговото правителство е спряло сделката с шведските изтребители "Грипен" и е дало "геостратегическо направление за пръв път на България реално", като е осъществило сделката за американските F-16. И реши да посочи, че опонентите му се "озлобили най-много" от тази сделка (Десните всъщност много отдавна я подкрепиха, б.р. "За" "Грипен" бе служебното правителство на президента Румен Радев).

Изтъкна, че вече се строи интерконектор с Гърция за американски втечнен газ, а службите са изгонили за шпионаж "един по един няколко човека", очевидно намеквайки за руски дипломати.

"Ето това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова! Защо не ни подкрепиха поне сега!" Какво им хареса Манолова! Мутра ли е Фандъкова, каква е! Или диктаторът!", продължи Борисов с атаката срещу гласоподавателите.

По отношение на коалиционните си партньори от СДС той обясни, че с Румен Христов "не сме най-добрите приятели". Но изтъкна, че в залата присъстват и кметове на СДС, които са били срещу ГЕРБ на местния вот, защото двете партии са обединени от синия цвят.

"Ние няма да ставаме една партия. Принципа на синия цвят ни задължава да бъдем заедно.  Да подкрепиш срещу десните партии опонента си. Защо ви дразни това, че ние сме евроатлантическа партия! Кое ги дразни толкова, та да предпочетат другите!", продължи в същия дух речта на Борисов.

Той все пак призна, че е научил нещо от Корнелия Нинова, а именно ограничението за не повече от три мандата за избираеми длъжности.

"Но я гледах на една такава трибунка с десетина човека около нея, тя обяви старта на промяната. А един социолог говори за "приятния пукот на пропукването на ГЕРБ". Това ме провокира да покажем с Румен Христов, със земеделците как изглежда пропукания ГЕРБ. По техните разбирания ако излезем отвън това ще е голям протест. В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. Когато става въпрос за ценности, за т.нар. синя идея, за демокрацията, антикомунизма, ние нямаме какво да се замислим. Нашият противник на ГЕРБ във Видин (Цветан Ценков) е тук с нас. В Пазардик с Тошко (Тодор Попов) се борихме, той днес е с нас. Те по изконната си същност са демократи. Нали само преди три мсеца от Хасково тръгваше промяната? Е, гражданите на Хасково ни дадоха на първи тур още победа. По-добра реабилитация от тази няма (към Делян Добрев - б.р.)

Борисов заяви, че сега няма да се кара на актива, за да не бъде използвано това от противниците на ГЕРБ.

"Ние с тая армия ако им направим предсрочни избори какво ще стане? Ние имаме 800 000 гласа, те (БСП) - 400 000! Няма сфера, в която да няма ръст", похвали се още Борисов.

Той специално изтъкна, че ромите има за какво да го обичат:

"Те като ме видят скачат и викат, защото им осигуряаме работни места, вкарахме и 50 000 деца да учат, не да се учат да крадат."

"Ако не са ромите, кой ще ни чисти! Метат като пчелички! В гробищните паркове... Имаме право да гласуват за нас!"

"Ромската тема" влезе в речта на Борисов заради факта, че т.нар. ромски секции в София отявлено са гласували за Фандъкова на вота. На което Борисов излезе със своя "ромска" статистика - за президентските избори, когато кандидатката на ГЕРБ Цецка Цачева загуби от този на БСП Румен Радев.

"Гледай какво става сега, Роска - 40 915 гласа срещу 19 532 за нашата Цецка тогава", цитира данни лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова лидерката на БСП Корнелия Нинова да изпрати при него кандидатите на БСП, които твърдят, че срещу тях е бил оказан натиск от държвната администрация. И декалрира, че ако това е вярно, той лично ще им се извини, като намекна, че ако някой си е превишил правата, ще си понесе отговорността.

"Ние за Кърджали ако решим да пискаме, то е чудо там. Но пак се справихме добре. Да поздравя българските мюсюлмани, които подкрепиха нашите кметове в смесените райони", каза още Борисов.

Източник: Клуб Z

Снимки Веселин Боришев

 

 
ПОЛИТИКА
News image

Шествието начело с президента се превръща в римейк на 2013г.?! Ако ултрасите на "Левски" излязат, може и да стане

Шествието под патронажа на президента в почит на Левски може да се превърне в римейк на бунта на "Атака" на 19 февруари 2013г., ако ултрасите на "Левски" се включат в него. Въпросът е дали Бойко Борисов ще подаде оставка като на 20 февруари 2013г. или медийната машина, която подкре...

News image

Президентската спалня покри скандала за "копойските методи". Радев се ръкува с "мутрата" и "копоя", който го игра джен

Постът на президентшата Десислава Радева във Фейсбук, в който обяви, че се засегнала от коментара за спалнята й, покри скандала за "копойските методи" на управлението на Бойко Борисов. Преди това президентът Румен Радев прие да се ръкува с "копоя"-премиер и така сам опроверга тезата си ...

News image

Десислава Радева се засегнала, че се заговорило за спалнята, скочи срещу Цвета Караянчева

"Малко се засегнах като стана дума за спални вчера. Иска ми се да уточня, че има случаи, в които и службите са безсилни... Love conquers all“.  Този пост беше написан в късните часове тази нощ от съпругата на президента Десислава Радева. Към него има и две снимки – на първата...

News image

Борисов и да не отвърне за "копоя", Радев ще стигне докрай. Колите, цигарите, поръчката за "инкасото", грамата "SIMO"

Народът не се вдигна срещу кабинета и не напълни площадите след обръщението на президента Румен Радев. И той бе принуден да тръгне на лична вендета - СРС-тата са повод, Радев е наясно, че Борисов няма да се набърка пряко. Борисов дори да не отвърне лично за "копоя", Радев ще стигне...

News image

Президентът няма да свали Бойко Борисов с интервю за служебен кабинет. Трябва да напълни площада с "несъгласни българи"

Президенът Румен Радев отново атакува премиера Бойко Борисов и показа, че няма да спре войната. В същото време Борисов не контраатакува и се прави на миролюбец срещу войнстващия президент. Румен Радев няма да свали Бойко Борисов с интервю за служебен кабинет. Трябва да напълни площада с "...

News image

Радев: Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже

Нова порция атаки и обвинения отправи държавният глава Румен Радев към премиера Бойко Борисов. За първи път в последните две години президентът си позволи директно да заплаши премиера със "служебен кабинет". "Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване...

News image

Гешев надминава Радев по рейтинг с "вятъра с устата" и "залъка на гражданите". Вече го сочат за премиер или президент

Иван Гешев влиза в ролята на новия "народен герой", направо размазва на виражите Бойко Борисов с неговите лафове, когато беше главен секретар на МВР. Знакови фигури от политическия елит вече го сочат като бъдещия премиер или президент, лансиран от "Берлин" и Сарая. "Те вместо да си...

News image

Гешев: Радев, Борисов, Нинова, Домусчиев и Ковачки да не дават акъл на прокуратурата. Да не си правят вятър в устата

Радев дава акъл на прокуратурата накъде да гледаме. Борисов кой да размаже и кой да не размаже. Нинова се упражнява върху нас. Разни дребни бизнесменчета - Ковачки и Домусчиев също дават акъл на прокуратурата. Това заяви в ефира на Нова ТВ главният прокурор Иван Гешев, който в момент...

News image

Михаил Миков: Има тежки противоречия в партията и в доверието в партията

БСП е в отчетно-изборна кампания, но отчети няма. Въпросът е какъв отчет за последните 4 години може да даде ръководството на БСП, каква енергия ще предложат? Това заяви пред БТВ бившият председател на БСП Михаил Миков. Има тежки противоречия в партията и в доверието в партията. Не се зна...

News image

Борисов работи за Нинова, изкара връзката с Наришкин "компромат". БСП е русофилска партия и това е знак от Путин

Много пъти сме вадили връзката на Корнелия Нинова с шефа на разведките на Русия Сергей Наришкин, която направи Румен Радев президент, но медийната машина на ГЕРБ реагира едва след аферата "Наришкин-Божков". Антон Тодоров изкара връзката във "Фактор", ПИК мощно го подкрепи и машината се за...

News image

Красимир Янков скочи срещу Кирил Добрев, Нинова остава лидер. ББ печели вота в БСП, пренарежда "Позитано"20 през бизнеса

Красимир Янков скочи срещу Кирил Добрев. Двамата бяха сочени като основни съперници на Корнелия Нинова в битката за лидерския пост. Георги Гергов не успя, или не поиска, да ги обедини срещу Нинова. Гергов явно работи изборите в БСП да ги спечели Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ пренаре...

News image

Сергей Станишев: В БСП започва огромна драма, ще се избира вожд. Войната сега е срещу хората на Кирил Добрев

"Притеснявам се, като гледам атмосферата, защото този избор, който може да даде енергия и може да легитимира БСП като силна партия, е стартиран накриво. Заченат е порочно", това каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев.  "Не с идеята как да се разшири влияние, да се види сблъсък на идеи, да се...

News image

Сините "отбиха номера" с подкрепа за Божков. Сайтове не цитират "педераст" и "курво" срещу ББ, хит са във Фейсбук

Хиляди привърженици на "Левски" преминаха в шествие покрай МС. Сайтовете, с две-три изключения, не цитираха скандиранията срещу Бойко Борисов с възгласи като от протестите през 2013г. - "педераст" и "курво", с които феновете на практика изразиха закъсняла подкрепа за Васил Божков.    ...

News image

Държавата с нов жесток удар по Божков. Актове за 700 млн. неплатени данъци са връчени на фирмите му

Държавата нанесе нов жесток удар по Васил Божков. Новосформираната Държавна комисия по хазарта (ДКХ) е наложила 4 акта на фирмите на обвинения в 11 престъпления бизнесмен, които възлизат на общо 700 млн. лева. Става ясно, че обект на наказателни постановления са компаниите "Национа...

News image

Верно ли такива глупости приказва? Всички СРС-та се разрешават от съда. Къде има разрешени СРС-та срещу президента

"Верно ли такива глупости приказва? Той не познава закона. Това, че някой е къкал-мъкал и после омазал, изведнъж мен ме замесват в тази работа. Аз не само че нямам достъп до СРС-тата, а и всички специални разузнавателни средства се разрешават от съда. Къде има разрешени СРС-та срещу президен...

News image

Президентът е подписал указа за премахването на частните лотарии

Президентът Румен Радев е подписал указ за обнародване на промените в Закона за хазарта, с който се премахват частните лотарии, съобщиха за "Дневник" от "Дондуков" 2. Очаква се промените да бъдат обнародвани в Държавен вестник другата седмица. Предложените от лидера на НФСБ Валери Симео...

News image

Руснаците, президентът и Вальо Златев залагат на Корнелия Нинова. Борисов и Гергов подкрепят "прокси" за голяма коалиция

Гореща интрига се заформи на "Позитано"20. Влиятелни играчи в централата работят по сценария "Всички срещу Нинова" на втория тур на прекия вот за лидер на БСП. В същото време мощни външни и вътрешни фактори се намесват в играта в полза на Корнелия Нинова. Руснаците, президентът и Валент...

News image

Тихомир Стойчев: Знае се всичко за приватизацията, в по-голямата си част бе престъпна

Не е неочакван бумът на престъпления. Престъпността е социално явление и то е явление от процесите в обществото. Профилът на полицая, който обра банка, е на добър човек и добър служител. Потребностите на хората са тези, които тласкат хората да извършват престъпление. Това каза бившия...

News image

Цветан Цветанов: Във финалната част на съвместната ни работа се оказа, че не съм познавал Борисов

"Имам отговор на въпроса кой стои зад „Апартаментгейт“ - близкото обкръжение около премиера. Хора, които смятаха, че партията е даденост и могат спокойно да заемат позицията ми", обяви председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов в предаването „Де...

News image

“По-вероятно е ДАНС да провери орбитата на Сатурн”. Експертите за проверката на приватизацията

Само часове след като стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е възложил на ДАНС да направи "пълна проверка на целия приватизационен процес" в България, неговата говорителка Сийка Милева уточни каква е целта на начинанието. По думите й тя е да се установи какви щети са били нанесен...

News image

Красен Станчев: Представям си ДАНС как проверява 10 000 сделки и с друго не се занимава

„Приватизацията е проверена. Представям си как ДАНС ще започне да чете биографията на Иван Костов или моята. Тук няма тема. Интересно е, че ще се разглежда процеса след 1991 г., т.е. преди времето на Андрей Луканов, но тогава също има много успешна приватизация“, коментира пред б...

News image

Нинова: "Поздравяваме главния прокурор за разследването на сделките на прехода". Ами ако и "Техноимпекс" е в Темата

"Поздравяваме главния прокурор за инициативата да се разследват всички приватизационни сделки. Дано най-накрая истината за прехода да излезе наяве, проверката да бъде всеобхватна, да има справедливост и да се носи отговорност". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журнал...

News image

Радев: Най-важният е връзката премиер - прокурор. ДАНС е подчинена на премиера, той знаел ли е, че подслушват президента

Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“ във връзка с последните сакндали около подслушването на президента и шефа на...

News image

Машинното гласуване няма да победи машината за избори на ГЕРБ. Нинова се бори за поста в БСП, Борисов готви нова победа

Машинното гласуване няма да победи "машината за избори" на ГЕРБ. Бойко Борисов ще реже лентички и ще налива пари предизборно, а Иван Гешев ще мачка "опозицията" с валаверите в приватизацията - от Иван Костов до Корнелия Нинова. Докато Нинова се бори за поста в БСП, Борисов готви нова побе...

News image

Борисов: Отпускаме средства за машинно гласуване, макар че не съм убеден, че това ще реши нещо

Отпускаме средства за машинно гласуване, макар че не съм убеден, че това ще реши нещо. Това се говори от много време и не искам върху правителството да тегне съмнение, че не желаем. Ще похарчим много пари, не съм убеден с това, че ще се реши нещо. Възлагам на Томислав Дончев и ЦИК да го напр...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Служебно правителство няма как да има с колебливо ръкуване вместо мощни протести. Борисов и Пеевски свалят Радев?!

News image

Няма за кога да има протести - зимата е мека, сметките за ток явно не провокират към бунтове. Шествието към паметника на Васил Левски едва ли ще се превърне в "бунта на "Атака" през 2013г., не й с президента начело, рискът да го обявят за превратаджия е прекалено голям. Въпреки че може да им...

РАДЕВ ПРИЕ ДА СЕ РЪКУВА С "КОПОЯ" ВЪПРЕКИ НАМЕКА ЗА СПАЛНЯТА. Как го сваля, че и опасен служебен кабинет прави

News image

Президентът Румен Радев прие инициативата на Бойко Борисов да се ръкуват пред медиите след острата атака за "копойските методи" на управление и ресто-намека за спалнята и "кучката".   "Аз отидох при него и го поздравих, не се възползвах от трибуната една дума да кажа. На мен ник...

Иван Гешев очаквано беше атакуван за Пеевски и ДПС. И очаквано бе обявен за независим от тях, че и от американците дори

News image

"Иван Гешев налита на политиците, но не обелва дума за Ахмед Доган. Вярно, че досега те не са казали публично нищо за него, но защо да го правят, ако той е техният човек? Колкото й да отрича Гешев подобно нещо, нещата изглеждат точно такива. Писали сме многократно, че се готви диктатура...

АКЦИЯ

Москва: Наришкин не е преговарял в ОАЕ за Божков. Фалшивата новина е на Валери Симеонов!

News image

Москва обвини директно заместник председателя на Народното събрание на България Валери Симеонов в пускане на фалшиви новини, които са плод "на неговото болно въображение, умножено по ниското ниво на неговата компетентност". Реакцията на Русия  след като преди два дни в българските медии и...

Шефът на руското разузнаване Наришкин е бил в ОАЕ. Той ли се застъпва за Божков?

News image

Вицепрезидентът и министър-председател на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум прие в понеделник директора на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, и придружаващата го делегация, съобщи Emirates News Agency, цитирана от БГНЕС. На срещата присъстваха шейх Хамдан бин Мо...

КИЛЪРИ

Божков не може да се укрие от боса на турската мафия в Черна гора, ако го "поръча". Гули Бакински си свърши работата

News image

Гули Бакински, "лейтенант" на Седат Пекер, боса на турската мафия и водач на "Сивите вълци", си свърши работата - бригадата му "грузинци" с ролс-ройс мотивира силно Васил Божков да напусне страната. Никакъв арест не може да го уплаши, както заявява в интервю за bTV - нито един "олигарх"...

Босът на турската мафия и водач на "Сивите вълци" превзема хазарта и "трафика" на Божков. Гули Бакински му е "лейтенант"

News image

В пика на акцията срещу Васил Божков попитахме защо службите не работят по боса на турската мафия и водач на "Сивите вълци" Седат Пекер, който държи казина с подставени бизнесмени и пере пари от наркотрафика от Узбекистан до Косово. Пекер атакува не само хазарта на Божков, но и "трафика"....

МАФИЯ

Божков освободен след намесата на шефа на руската разведка Наришкин. Може да го търсят в Москва, "Мы своих не бросаем!"

News image

Емиратите освободиха Васил Божков след намесата на шефа на рускито разузнаване Сергей Наришкин. Сега могат да го търсят в Москва - "Мы своих не брасаем". Хазартният бос Васил Божков е бил освободен от ареста в Абу Даби, научи NOVA. От МВнР коментираха, че не са уведомени за това...

Президенът получи знак от руснаците, че извеждат Божков от играта. И запазва капия при американците за втори мандат

News image

Президентът Румен Радев изненадващо оперативно подписа указа срещу частните лотарии. Очевидно е получил знак от руснаците, че извеждат Васил Божков от играта. Никакъв "пуч", всенародни пропрезидентски протести и предсрочни избори явно няма да има, след като руснаците се отказаха от полити...

РЕКЛАМА
Банер