ПОЛИТИКА

Борисов ще се опита да направи личен контакт с Тръмп, с който да получи периметър на свобода за политиката с Русия

alt

Илиян Василев, член на УС на Центъра за балкански и черноморски изследвания и бивш посланик на България в Русия, в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус” „Това е България”

Водещ: В понеделник във Вашингтон предстои среща на министър-председателя Бойко Борисов с президента на САЩ Доналд Тръмп. В какъв контекст попада срещата и какви резултати да очакваме от нея? Следва анализът на Илиян Василев, член на УС на Центъра за балкански и черноморски изследвания и бивш посланик на България в Русия. Защо срещата с осъществява сега?

Илиян Василев: Вероятно защото календарът е такъв. В смисъл, има натрупвания, които логично правят срещата след сделката, преди други събития. Просто календар, който съвпада с възможностите на президента Тръмп. Нищо особено не виждам в избора на конкретната дата. Иначе има хиляди причини, които се обуславят от развитието на конкретни проекти, интереси и т.н.

Водещ: Какви са очакванията на американския президент от тази среща и какви на българския премиер?

Илиян Василев: Вероятно от американска страна енергетиката ще присъства високо, както и това, което в последно време стана факт, а именно сделката за самолетите. Тя не е самодостатъчна, очевидно трябва да се говори за следващите самолети, за радарните системи, за допълнителни инвестиции, които България прави в рамките на изпълнение на задълженията си към НАТО. Знаете, че в момента самолетите не са самодостатъчни, защото за тях трябва наземна инфраструктура, радари, системи за водене, които в момента не са налице. И ние общо взето там някъде едва сме започнали този процес на военно сътрудничество. От друга страна са проблемите, специално от американска страна, които в енергетиката постоянно се поставят, за диверсификацията на природния газ, която все не се случва, за равните условия за конкуренция на американски и всеки друг природен втечнен газ, за други сделки, които има, включително в сферата на ядрената енергетика, за които настоя повече българската страна. И изобщо за други въпроси, които са приоритетни за Америка и американската външна политика. Имам предвид тук и „Северен поток“, и „Турски поток“, и контекста, в рамките на който се реализират, и някои действия на българското правителство по отношение на прелитането на самолети, С-400. Изобщо много широка гама от въпроси, които ще бъдат засегнати. Надявам се, че ще бъдат засегнати въпроси, засягащи върховенството на закона. Но това не е най-типичното за този американски президент. Предишните със сигурност щяха да го поставят.

Водещ: А в какъв контекст попада тази среща?

Илиян Василев: Контекстът е т.нар. транзакционна дипломация или политика. Или това е политиката, при която отпред се поставят интереси, сделки, възможности за бизнес. Знаете, че президентът Тръмп е доста известен със своя бизнес подход в отношенията с другите страни, с които се обсъждат конкретни сделки. Със сто процента гаранция мога да кажа, че подобен транзакционен подход ще бъде приложен и от премиера Борисов. За него е изключително важно да влезе в групата на лидерите в Европа, които имат лични отношения с Тръмп, защото, както е Ердоган, както е Орбан, както е Путин, както са и Нетаняху, както и саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман. Това е важно, защото именно благодарение на личните отношения примерно Ердоган успя да отложи налагането на санкции спрямо Турция. Има такава опасност и за България от санкции, разбира се, заради „Турски поток“. И те ще дойдат неминуемо, ако американската страна наложи санкции на „Северен поток“, тъй като те са близнаци проекти. И в това отношение за Борисов е изключително важно именно личните контакти с Тръмп, за да може Тръмп да осигури периметър от свобода на действие на българския премиер, в рамките на който за една година той вече да представи проекта „Турски поток“ като приключен, като свършен факт.

Водещ: Това ли е най-голямата сделка, която ще бъде сложена на масата?

Илиян Василев: Със сигурност. Това е… Сега, какво ще се докладва, защото знаете, че при тези преговори има неща, които се говорят, преговарят и т.н., и друго, което се изнася по медиите. Вероятно, с голяма вероятност казвам, това е практиката на протокола на Белия дом, срещата ще завърши с въпроси на журналисти. Обикновено в тази сесия на въпроси и отговори нещата не стигат до българския министър-председател, защото знаете, американската политика в момента ври и кипи, и вероятно всичко ще бъде насочено към Тръмп. Но премиерът със сто процента ще има възможност да представи нещата така, както той ги вижда, за случилото се пред българските медии и пред другите медии. Но аз съм уверен, че накрая всичко ще приключи на тази последна среща със снимките, репортажите, ще има „приятеля Бойко“, „прекрасна среща“, „прекрасно сме се разбирали“ и т.н. Тоест това е добре за България. Разбира се, винаги е добре, когато български премиер, без значение кой е, се среща в Белия дом с американски президент, без значение кой е. И затова аз си мисля, че от гледна точка на символиката, срещата е важна. От гледна точка на конкретните съдържания – вече там има различни нюанси. Онова, което трябва обаче премиерът да знае – че Ердоган, Нетаняху и т.н., другите, имат лична дипломация с Тръмп, която ги спасява от реакциите на Конгреса. В българския случай това първо, е по-малко вероятно, защото България все пак е от друга лига, и второ, именно защото в момента ври и кипи във Вашингтон.

Водещ: Какви геостратегически теми, освен енергетиката, ще бъдат поставени на масата? Ще стане ли дума и за сигурността? Вече се заговори за вероятна милитаризация на Черно море.

Илиян Василев: Значи има две теми – сигурността, която ще бъде засегната, това е първо, ще се говори за онова, което тук се приема като „руско проникване“, шпионски афери и тъй наречената хибридна война. Това е една от темите, за които ще се говори при всички случаи и второ, разбира се – напрежението в Черно море, където България още не е намерила оптималното в реакцията си, тъй като ние някак си отсъстваме от общите теми на НАТО, защото трябваше да се направи проект, да могат кораби на наши партньори да посещават и да пребивават по-дълго време временно с български флаг, или с румънски, или с някакъв друг.Това са много практични теми. Много са въпросите, включително от гледна точка на противодействието, също Русия, Турция е много важна тема, изключително важна тема, тъй като отношенията между САЩ и Турция, както се казва, осцилират около различни стойности на изненадите и на непредсказуемото, и в това отношение Америка и специално онези институции, които се занимават с дългосрочно планиране на външната политика, търсят различни варианти за заместване, евентуално и компенсиране на извеждане на американски активи, тъй като те са и на НАТО активи от Турция, именно заради проблеми с непредсказуемото поведение на Ердоган. Знаете, че той като член НАТО самостоятелно реши да влезе в Сирия, като по този начин поставя на изпитание член 5 от договор за НАТО. Това нещо няма как да минава без съответните реакции и тревога. Така че, много неща могат да се разглеждат, сега аз малко съм скептик от гледна точка на покриването на целия възможен спектър по време на разговорите на Борисов с Тръмп. Обикновено се акцентира върху няколко теми, и аз мисля, че бизнес темите ще бъдат най-вече – интерконекторът, турски поток, американски втечнен природен газ и т.н.

Водещ: Каква сделка ще очаква американският президент? Ще очаква Тръмп от Борисов?

Илиян Василев: Първо, тя сделката вече се случи с тези самолети – тази сделка има доста голямо значение, символ, защото за първи път България сключва голяма сделка, която маркира нов етап в развитието на нейната авиация. Така че, това са допълнителните неща, които, както казах – радарите, защото не може с руски радари, това е същата ситуация, както С-400 и Ф-35 в Турция. Не може, ние сега в момента имаме един С-300 и то стара версия, който е до София, под Витоша, и с него да обслужваме американските самолети. Той е тотално несъвместим с Ф-16, както и цялата ни система. Изобщо трябва доста неща да преработваме, и в тази връзка военното сътрудничество ще бъде със 100% поставено като една от темите. Сътрудничество в сферата на сигурността, както казах. Сега, не съм сигурен дали ще бъдат интегрирани и другите теми, за които говориха представителите на спецслужбите при посещението си в Америка, но очевидно, ако мога да кажа за слушателите, че това е посещението, при което Борисов ще се опита да направи личен контакт, който да му позволи да има някакъв периметър на свобода, в който да реализира своите проекти и особена политика на балансираност спрямо Русия.

Водещ: Той как ще го постигне с бизнесмен като Тръмп?

Илиян Василев: Ами точно, защото е бизнесмен, той трябва да му предложи някакъв бизнес – голям. Сега, в „Турски поток”, между другото, не гледайте само руски интереси, в него има и някакви други интереси, и аз затова днес се опитах да повдигна завесата зад турски поток. Особено зад компаниите, които го изпълняват, включително саудитската компания „Аркад“

Водещ: САЩ ще изпратят екип от енергийни експерти, съобщи в петък американският посланик Херо Мустафа, това върви в логиката на казаното от вас. Въпросът е, че те накъде ще се насочат – към Балкански поток и газохранилищата или към АЕЦ „Белене“?

Илиян Василев: Значи това не е „и“, „или“, в случая с АЕЦ „Белене“ това е отново предложение на Борисов с цел Тръмп да маркира интереса на Америка така, че да може да стане проектът. Това е схемата. Сега, аз изобщо не го виждам, как ще стане, защото технологията е руска, Америка може да се включи само от гледна точка на оборудване, и системи за сигурност и т.н., много други неща, но при никакъв случай тя няма да се включи като инвеститор, а като доставчик. Имате пари – плащате, ще ви доставим, защо да не ви доставим. А на Борисов му трябва геополитиката, за да може да се върне и да каже – ето, аз от Белия дом договорих АЕЦ „Белене“ – американците ще участват. И тогава вече обикновеният слушател,  той не разбира разликата между един, който дава пари, в даден случай парите ще се дадат от китайци и частично от руснаци и онзи, който е в групата на хилядите подизпълнители, и разбира се, едни от големите съамерикански компании могат да бъдат. Очевидно не става въпрос нито за ядрени технологии от Америка, може би да стане въпрос за свежо ядрено гориво, което също е съвсем друг ранг, друга лига, друг проблем, отколкото осъществяването на АЕЦ „Белене“. Ако не може да намери бизнес в АЕЦ „Белене“ да представи на Америка, той ще се опита да предложи нещо в АЕЦ „Козлодуй“, но и там от гледна точка на извеждането на експлоатация, там също това е много голям бизнес и е много труден, но пак казвам, ще стане въпрос, и това е може би апогеят или най-важната среща на Борисов в цялото му управление, тъй като той ще се опита да надскочи себе си, да играе в лига, в която той по принцип не попада. И ще се пробва в тъй наречената политика на сделките – какво ще предложи, и какво ще бъде прието, и дали си е направил добре сметката, тъй като в голяма част от нещата, пак казвам, той трябва да убеди Тръмп да му остави периметри в рамките, на които той да прави сделки с Русия.

Водещ: Това как ще се комбинира с руските интереси?

Илиян Василев: Точно по начина, по който ви казах.  Примерно достатъчно е Тръмп да направи така, че реакцията на Америка за „Турски поток” да се забави и той да бъде завършен проект, тоест да се реализира.

Водещ: Това ще може ли да се постигне?

Илиян Василев: Ами вижте, в Америка санкциите се налагат от Конгреса, но се изпълняват от изпълнителната власт. Изпълнителната власт е под контрола на президента Тръмп. Както виждате, тази схема на транзакционна дипломация работи при Ердоган, той се разбра с президента Тръмп. И именно Тръмп задържа изпълнението на вече гласуваните санкции в Конгреса, поради което виждате изслушванията и това напрежение. Което вероятно ще накара Конгресът да предприеме още по-драстични мерки, така че, както се казва, Ердоган отложи неизбежното, а пък вече за Борисов не съм сигурен дали изобщо ще успее да влезе в тази група, тъй като стратегическият интерес на Америка от Ердоган и от Турция са от друг калибър, макар че мога съвсем спокойно да ви уверя, че България има нарастващо значение, именно във връзка с голяма част от проблемите с Русия в Черно море, и с Турция в Сирия и в Източното Средиземноморие също.

Водещ: По какво ще разберем, като се върне премиерът Борисов, дали е успял в транзакционната дипломация?

Илиян Василев: Едва ли ще разберем от неговите изяви, защото при него няма умереност в говоренето, при него е congratulations, хиперболите винаги присъстват, но ако малко мине време ще трябва внимателно да следим казаното от американска страна, казаното от българска страна, да видим онова, което се получи по професионалните канали, институциите, на държавният департамент изобщо на всички онези, които не използват възклицателни и не са политически заинтересовани. И ще разберем с времето и по действията, какво става в един процес, в друг процес. И така ще разберем, какво са се договорили.

Цоня Събчева

 
ПОЛИТИКА
News image

Корнелия Нинова и да спечели вота в БСП, няма да стане премиер. Кирил Добрев предлага сделка с ГЕРБ и Сарая и еврокинти

Корнелия Нинова може да спечели прекия вот, но няма да стане премиер. БСП не може да победи ГЕРБ на изборите, а няма с кого да направи коалиция като през 2013г. Партията на Цветан Цветанов ще влезе в парламента, но не може да участва в коалиция с БСП - ще преговаря за министерски позици...

News image

Пеевски и Цветанов "партия"?! Близки до тях сайтове си подават пасове в атаките срещу Божков и бранят... Борисов

Сайтове, сочени като близки до Делян Пеевски и Цветан Цветанов, си подават пасове в атаките срещу Васил Божков. "Фактор" превежда обзор на испанския журналист Серхио Чавес за "Къщата в Барселона" в подкрепа на Бойко Борисов, който "ПИК" публикува. Може ли да се окаже, че Цветанов и...

News image

Цветанов кеши повече кинти от Пеевски за вота? Американците наливат ресурс през Пентагона, спират антикампанията на ГЕРБ

Цветан Цветанов ще вкара повече кинти за изборите от Делян Пеевски, твърдят източници от службите, които обезпечават оперативно кампаниите на ГЕРБ.   Цветанов прави масирана предкампания за изборите - bTV, БНР, "Фактор", Клуб Z и други десни сайтове му осигуряват медийно покритие. ...

News image

"Сарафово-2" - какви снимки на пачки в спалнята на "Дон Боконезе"?! Пеевски и Гешев щели да го свалят в Жегата на юли...

"Президентски чатове", акция в ГД БОП срещу наркобопаджии и предотвратяване на терористичен акт - "Сарафово-2". Три в едно - какви снимки на пачки в спалнята на Бойко Борисов?! Иначе службите "на Пеевски" и Гешев щели да го свалят. Само акция срещу "Боса" - президента Румен Радев л...

News image

Американците натискат Борисов за "партия" с Цветанов?! Бившият втори поставя условие - кабинет без Томислав Дончев

"Американците натискат Бойко Борисов за коалиция с партията на Цветан Цветанов и Десницата в следващия парламент", заяви източник от ПГ на ГЕРБ. Това обаче означава Борисов да не е премиер, тъй като Десницата няма да приеме той да е начело на правителството. Бившият втори е постави...

News image

Демократическата партия зад проекта на Цветанов? Бившият втори в ГЕРБ учредява "антируска партия" след посещение в САЩ

Демократическата партия в САЩ стои зад политическия проект на Цветан Цветанов, разкриват източници от най-близкото обкръжение на бившия втори в ГЕРБ. Той обаче ще разчита и на подкрепа от републиканците чрез шефа на Държавния департамент Майк Помпео, бивш директор на ЦРУ, чрез което е и ...

News image

Цветан Цветанов посочи Томислав Дончев като "зависим от Русия", но не разкри "тайната" - като следващия премиер

"Има официални правителствени представители, които са зависими от Русия. Кои са те в в България? Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Борисов са хората, които могат да дадат отговор на този въпрос, посочи Цветанов. Как и по какъв начин се взеха тези решения? Имаше ли външна намеса и срещи, про...

News image

Гешев скочи срещу Радев, не задържа Борисов. Оставка и служебен кабинет няма да има, Гешев следва линията на US и Доган

И какво излезе, вместо да задържи премиера Бойко Борисов преди да влезе в студиото на "Панорама", главният прокурор (контра)атакува президента Румен Радев. Главният прокурор Иван Гешев не оправда очакванията на фейсбук опозицията, че акцията в ГД БОП е подготовка, за да бъде задържан Бори...

News image

Гешев атакува Радев: Още двама съветници на президента са привикани за разпити. Каква оставка на Борисов, какви 5 000

Още двама съветници на президента Румен Радев са привиквани за разпити, като на един от тях му е иззет и телефона. Така заедно с разследвания за търговия с влияние секретар по правосъдие и антикорупция Пламен Узунов трима души от най-близкото обкръжение на държавния глава са обект на пр...

News image

Шефът на отдел "Контрол" в НАП напусна. Васил Панов е бил член на Държавната комисия по хазарта през "ерата на Божков"

Шефът на дирекция "Контрол" в Националната агенция по приходите е подал оставка, предаде БНР. Васил Панов, който има 25 години стаж в данъчната администрация, не посочва причини за напускането си, което е доброволно. Той беше член на Държавната комисия по хазарта, посочен от минист...

News image

Ген. Атанасов: В България няма разделение на властите, оперетата с ГДБОП се разигра, за да се смени ръководството

"В България няма разделение на властите, за да се разчита едната да възпира или контролира другата". Това каза генерал Атанас Атанасов, бивш директор на Национална служба "Сигурност“, председател на Демократи за силна България и съпредседател на политическото обединение "Демократична Б...

News image

Бойко Борисов "привика" Младен Маринов и го поздрави за операцията в ГД БОП: "Приемаш оставката на Ивайло Спиридонов"

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет, съобщи правителствената информационна служба. Министър Маринов докладва на премиера за съвместната акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР и Специа...

News image

Борисов подава ли оставка след сочения като негов приближен шеф на ГД БОП? Фейсбук опозицията чака Гешев да го задържи

Директорът на ГД БОП Ивайло Спиридонов очаквано подаде оставка след задържането на шефа на отдел "Противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици" и началника на сектор в същия отдел. Премиерът Бойко Борисов ще подаде ли оставка след сочения като негов приближен шеф на ...

News image

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов подаде оставка, която се очакваше след акцията в службата

Директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" гл. комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка, след като по-рано днес двама висши служители на дирекцията бяха арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри. Спиридонов поема отговорност за случилото се и отбелязва, ч...

News image

Радев готвел Узунов за премиер преди Prezident-Pl. Uzunov. Съветници са новите варианти след "октомврийска революция"

Президентът Румен Радев готвел Пламен Узунов за служебен премиер преди "Prezident-Pl. Uzunov". Двама съветници са новите варианти след "октомврийската революция" - Илиян Василев и Александър Маринов, твърдят източници от ДАНС. Президентът не успява засега да предизвика предсрочни и...

News image

Защо президентът "привика" шефовете на служби? ДАНС на КОЙ и ДАТО на ББ разработват ли Радев с Prezident-Pl. Uzunov?

В деня, в който ДАНС се похвали с успехи срещу разведката на Путин и най-вече с отстраняването на ген. Леонид Решетников, шефът на службата бе "привикан" от президента. Защо сега президентът "привика" шефовете на служби, а не когато отстраниха гуруто Решетников и резидента на ГРУ полк. Вл...

News image

Божков атакува Пеевски: Аз съм се изправил срещу прокурори, които изкарват неудобните невинни – виновни. #КОЙ го реши

Във връзка със светкавичната реакция на прокуратурата, ще споделя следното: Снимките са изпратени от симпатизант. Дали е следил или не Кънев, няма как да знам. Притискането на НАП от прокуратурата е грубо нарушение на законите. Редно ли е ВСС да толерира тези актове? Радв...

News image

25 юни, денят на Свети Прокопий Варненски, покровител на Варна

Когато Прокопий бил на 12 години, заедно с неговия баща – беден селянин, пътували от родното село за Варна. Минали през гората и пред коня пробягал един глиган, който изплашил животното. Но след малко се чул кучешки лай и пътниците видели група турци, които отивали на лов. Когато ги на...

News image

Бойко Атанасов: Гешев е зависим от Борисов. Ако тръгне да разследва, ще влязат в конфликт и ще последват фатални неща

"Иван Гешев е показал, че е зависим от Бойко Борисов. Ако тръгне да разследва, ще трябва да влязат в сериозен конфликт, след който ще последват фатални неща", заявява Бойко Атанасов в интервю за "Фрог нюз". Главният прокурор Иван Гешев обяви ден преди атаката на президента Румен Радев, ...

News image

Борисов&Пеевски насочи "жегата зад ъгъла" срещу Радев с US "добро". Главният прокурор е само "инструмент"... на Борисов

Пеевски и Борисов насочиха "жегата зад ъгъла" срещу президента с US "добро", главният прокурор е само "инструмент" на... Борисов и американците, които го приеха на високо равнище във Вашингтон. Радев атакува изпълнителите, но не скача срещу "поръчителите" - Борисов, Пеевски и американци...

News image

РАДЕВ АТАКУВА ГЕШЕВ: ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР Е ВЪЗТОРЖЕН ФЕН НА БОРИСОВ, прави кризисен пиар на премиера и брани кабинета

Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва следствената тайна, произволно решава кое е "висок обществен интерес" и кое - не, навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет, заяви пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпро...

News image

Имиджът на едрия български бизнес - дясно и олигархия?

Искам да съм дясна, но всеки сблъсък с образите на едрия български бизнес ме отвращава и настройва реакционно. Как пък всичките са толкова нагли и лишени от благородството на богатия и успял човек?! Последният след Божков, който поразява с публичните си обяснения е Бобоков. Очевидно иска...

News image

Регистрираха на партията "Има такъв народ", Слави Трифонов отива на избори

Софийски градски съд позволи вписването на партия „Има такъв народ” в публичния регистър на политическите партии. Съдебният състав, с председател съдия Цветанка Бенина, прие, че са изпълнени всички законови изисквания, молбата за регистрация е основателна и процесуално допустима....

News image

Пламен Узунов: Това, което се случва, е някакво отношение към президента. Целта е президентът, аз съм средството

Познавам Пламен Бобоков откакто съм секретар на президента. Това заяви по бТВ Пламен Узунов. Обвиненията в търговия с влияние са най-малкото безпочвени. Никога по никакъв повод не съм взимал и не ми е предлагана имотна облага. Ще държа името ми да бъде изчистено. Причината да познава...

News image

Васил Божков: Парите в брой от мен са давани на лицата Б.М.Б. и В.И.Г.! Те да обяснят къде са

За първи път Прокуратурата проведе обективно разследване. Изтеглените в брой пари от банката наистина са стигнали “лично, единствено и само“ до мен. Припомням им, че всичките ми лични разходи са плащани по банков път. Този път няма да питам къде са парите в брой. Ще ви кажа &...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Божков провокира Хунтата да го "поръча". Босовете й от Пентагона и военната секция на ЦРУ могат да организират "Аруба-2

News image

Хунтата няма да рискува да "поръча" Божков в Емиратите. (Божков не сочи Пеевски като част от Хунтата.) Босовете й обаче разполагат с власт и ресурс за организиране на остро мероприятие "Аруба-2" в Дубай. Медийното прикритие ще го обезпечат с активни мероприятия - конкуренти на Божк...

Жегата се изнася към Гърция, Пеевски и Гешев печелят Раздаване с Божков. Доган реди властовия пасианс в Летния Сарай

News image

Жегата се изнася към Гърция в толкова важния за Бойко Борисов юли. Кой ще протестира пред МС, вместо да се плацика в морето на гръцките курорти? Само Делян Пеевски успя да провокира хилядни протести през юли, но вече е в друга игра - дели икономиката и властта с Борисов. Фейсбук опоз...

Радев загуби войната с Доган, Пеевски, Гешев и Борисов, "янките" ги активираха заради F-16. Няма да има служебен кабинет

News image

Президентът Румен Радев загуби войната с Доган, Пеевски, Гешев и Борисов, отборът на американците в София. "Янките" активираха Доган, Пеевски, Гешев и Борисов заради F-16 - посочиха Радев за предател. "Какво искаш да правиш - пари или политическа кариера", пита го един от менторите...

АКЦИЯ

Разгневиха Божков с Веселин Балтов, вади Георги Попов. Бившият бос на хазарта изкарва "кинтите", Хунтата - "поръчки"

News image

Васил Божков реагира гневно на задържането на шефа на охраната си Веселин Балтов. Акцията в Сандански е най-острото оперативно мероприятие срещу бившия бос на хазарта досега. Източници от службите твърдят, че Балтов е бил "инкасо" на пачките до факторите от Хунтата. Бившият бо...

Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си "инструмент", за да се опитат да "заличат" свидетелите на престъпленията им

News image

Страхът на управляващата #хунта расте. Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си „инструмент“, за да се опитат да „заличат“ свидетелите на престъпленията им. Подхвърляне на фалшиви доказателства, вменяване на несъществуващи обвързаности и тормоз над невинни хора...

КИЛЪРИ

"Бронираните пердета" в офиса на Васил Божков, кевларените "одеяла" или защо няма да натисне на макс Хунтата

News image

Социоложката Мира Радева обяви пред Радио Пловдив, че в офиса на Божков видяла "бронирани пердета". Тя е ходила в офиси на равни по ранг на Божков босове в родния си град, виждала е и кевларени "одеяла". Пиар за бигбосовете и вдигане на цената на поръчката, коментират охранители. ...

Божков ше го поръчат клиенти на "хунтата" като Борис Немцов до Кремъл и ген. Руслан Ямадаев в Дубай, ако натисне на макс

News image

"Руското ресто" и Сретан Йоцич се оказаха медийни митове. Властта не трепна от кампаниите в сайтове и форуми - "Сретан ще поръча Борисов" се вихри вече 15 години, и от "руското ресто". Сега е на ред Васил Божков, който отправи призив за сваляне на "хунтата". Ако натисне на макс, клиенти н...

МАФИЯ

Бобоков усилва охраната след чата с Борисов? Президентът връща жеста, вади го от интригата с "мафията" и "Вагнер"

News image

Пламен Бобоков е усилил охраната след чата "Добро утро, бос" и коментара за "мафията", превзела танкера "Бадр" и препратката към петролния бизнес на "Вагнер" в Либия. Явно рискът си е струвал - жест към президента. Ако някой от едрите бизнесмени "случайно" не е бил в час кой решава пробл...

Радев губи вота за втори мандат? Бизнес група "Пирати" взе петрола на Либия с "Вагнер" и вади от уравнението Бобоков

News image

Румен Радев може да загуби вота за втория мандат. Сарая, Пеевски и бизнес група "Пирати" извадиха от уравнението Бобоков и Божков, сочени като негови "спонсори". Бобоков явно е обидил силно Сарая с излизането от сарайната схема и влизането в обкръжението на президента - Сарая не толерира ...

РЕКЛАМА
Банер