ПОЛИТИКА

Валерия Велева: Между прегръдките с Тръмп и целувките с Путин

alt

Сряда, 8 януари 2020 година, ще знаков ден за българската политика и дипломация. Поставена в менгемето на великите сили България чрез своя министър-председател ще трябва да защити националното си достойнство, лавирайки между безкомпромисно налаганите интереси на САЩ, Русия и Турция.
Едва ли някога в историята ни е имало такъв ден, който ще започне с пристигането на пратеник на американския президент в София, чиято основна мисия ще е прокарването на интересите на САЩ, предимно в областта на енергетиката, и ще завърши със среща с руския и турския президенти в Истанбул, които ще настояват за същото.

И така да видим какво ще ни предложи 8 януари 2020

ДЕЙВД ХЕЙЛ - ПРАТЕНИКЪТ НА ТРЪМ 

Рано сутринта премиерът Борисов ще приеме Министерския съвет американска делегация, водена от помощник държавния секретар по политическите въпроси на САЩ Дейвид Хейл.

Хейл е специален пратеник на президента Тръмп, третият човек по влияние в американската администрация, а в делегацията са включени специалисти по отбрана, енергетика и енергийна сигурност, борба с тероризма и борба с корупцията, правоприлагане и върховенство на закона. С тях ще започнат и първите разговори по изпълнение на подписаното от през ноември от Борисов и Тръмп стратегическо споразумение между България и САЩ. Безспорно най-важните теми ще са проектите за нови газопроводи и хъба “Балкан”.

"ТУРСКИ ПОТОК" - ТРЪН В ПЕТАТА

На масата на "Дондуков" 1 ще са “Турски поток”, заедно с други тръби. А "Турски поток" вече е под санкции, наложени със закон от американския президент - приятелят на Борисов, които ще се прилагат както за морската му част, така за всичи допълнителни линии, изградени в бъдеще.
Първата тръба на "Турски поток" е предназначена за вътрешния пазар на Турция (15,75 милиарда кубически метра годишно). Втората тръба с допълнителни 15,75 млрд. куб м/г е предназначена за европейския пазар като маршрутът е през България, Сърбия и Унгария и завършва в газовия хъб Баумгартен край Виена.

Позицията на американската администрация на Тръмп е категорична - "Турски поток" има за цел да създаде национална и регионална зависимост от руските енергийни доставки - използвайки тази зависимост да оказва недопустимо ниво на икономическо и военно влияние. С тази нагласа Дейвид Хейл ще седне на масата на разговори срещу премиера Борисов.

НАРИЧАЙТЕ ГО "БАЛКАНСКИ ПОТОК"

Борисов обаче упорито налага термина "Балански поток" за продължението на тръбата на "Турски поток", която преминава през българска територия. За българското правителство "Турски поток" е просто "разширение на газопреносната система", която се изгражда по правилата на ЕС. 

"Турски поток" приключва до нашата газоизмерителна станция "Странджа 2", нататък ние имаме нашата газотранспортна система, която се подчинява на правилата на Третия енергиен пакет на ЕС, казва енергийният експерт проф. Атанас Тасев, и подчертава, че на наша територия няма руско участие в изграждането на газопровода.  Това е българската позиция, която бе изложена през ноември пред президента Тръмп и която ще бъде следвана и на разговорите с помощник държавния секретар Хейл.

Засега Борисов не изглежда притеснен от американски санкции, заради формулировките, заложени през ноември в съвместното комюнике с американския президент. И защото в текста по санкциите в Закона за бюджета за отбраната на САЩ няма изричен списък на сегментите на "Турски поток" в отделните страни. Там обаче се посочва, че санкциите касаят както морските участъци, така и всеки следващ проект "приемник", независимо какво ще е името му. Как ще се промушим през този текст, само Борисов знае.

АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН ГАЗ - КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ

Каквото и да говорим тук, каквито и формулировки да измисляме, американците настояват, пак "по правилата на Европейския съюз", които допускат достъп на алтернативни доставчици до всеки газопровод, приемането на американски втечнен газ (LNG) в количества, които те предлагат. А те предлагат много. Без съмнение Хейл ще иска да провери на място възможностите за разширяване на вноса на американски втечнен газ (LNG). Само за изминалата 2019 година доставките на LNG са малко над 400 млн. куб. м., което е около 1/7 от годишната консумация на България.

И тук ще е първата схватка на Борисов с Хейл. Защото още през ноември по време на разговорите край камината в Овалния кабинет Тръмп настоя България да приеме такива колическа американски втечнен газ, които да заместят изцяло руските доставки. Което означава замяната на един монопол с друг и зачеркване на принципа за диверсификация. И премиерът отказва това.

Борисов трябва да убеди пратениците на Тръмп и, че капацитетът на транзитния газопровод през България не е резервиран само за руски газ и за руски доставчици, както те са убедени и което би противоречало на европейските правила за алтернативни доставчици.
След срещата си с американския президент през ноември м.г. Борисов заяви, че е убедил Тръмп, че истинската диверсификация за България е да ползва природен газ от възможно най-много доставчици, без да се акцентира върху LNG. И че е получил уверението на Тръмп, че САЩ искат България да стане "регионален стратегически газоразпределителен център". Това засега е на книга, практическите действия предстоят.

ГАЗПРОМ - ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПАЗАРА

Договорът с "Газпром", който изтича през 2022, гарантира 80% от доставяните годишно на България 2,9 млрд. куб. м. Това означава, че американците могат да се надяват на количества LNG, не повече от тези, които внасят в момента. Това обаче не ги удовлетоворява. 
Какви цифри ще се разиграват на масата на преговори утре сутрин, можем само да гадаем.
Но че преговорите ще са тежки, е повече от сигурно.

БЕГОМ КЪМ ЛЕТИЩЕТО - В 15.00 ТРЯБВА ДА Е В ИСТАНБУЛ

Не знаем как ще завърщи срещата му с Хейл, но щом затвори зад гърба му вратата на кабинета си, Борисов трябва спешно до отлети за Истанбул, където от 15.00 часа българско време започва официалната церемония по отриването на първия участък от "Турски поток".

На 19.11.2019 "Газпром" обяви, че двете тръби, които трябва да пренасят руски пророден газ под водите на Черно море до Турция и оттам до страните от ЕС и Югоизточна Европа са готови и запънени.

Общият капацитет на газопровода е 31,5 куб.м/г. Дължината му е 930 км.

Над 12 млрд. куб. м газ ще излизат директно от България към Сърбия. Останалото количество ще остава в страната ни както за вътрешно потребление, така и за захранване на планирания от българското правителство газов хъб “Балкан”, от който да се доставя гориво в Централна и Източна Европа.

На 30 ноември президентът Ердоган повече от доволен обяви, че церемонията по откриването на първата линия на "Турски поток" ще е на 8 януари 2020 в Истанбул и покани президента Путин заедно да отрежат лентата. Две седмици по-късно от Кремъл съобщиха, че Путин приема поканата.
В София обаче покана за премиера Борисов пристигна чак на 29 декември. Защо?

ПУТИН - ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ РАЗМАХА ПРЪСТ

Три седмици преди това, на 4 декември 2019 изненадващо Путин остро разкритикува България, че забавя изпълнението на продължението на газопровода "Турски поток" на своя територия.

С назидателн тон, в присъствието на сръбския президент Вучич (който също е поканен утре на официалната церемония в Истанбул), за да е пълно унижението, Путин предупреди, че Русия ще намери други възможности за реализацията на "Турски поток", ако България не иска. Почти като в училище, пред черната дъска ученичката Сърбия беше похвалена за напредъка си по строежа на тръбата, а София беше посочена с пръст като изоставаща.


Но това не му стигна на Путин. Гневът му продължи да се излива върху България с обвинението, че София съзнателно бойкотира строежа на Трансграничния газопровод. И дори сравни позицията на днешните български власти с унизителното поведение на Пламен Орешарски (08.06.2014), когато под натиска на тримата американски сенатори конгресмени, начело с "ястреба" Джон Маккейн, зачеркна завинаги "Южен поток".

И днес, ден преди срещата на Борисов с Путин, трябва внимателно да си припомним точни думи на руския президент от началото на декември 2019, защото с тази нагласа той ще се ръкува утре с Борисов:Сръбският участък на газопопровода от границата на България до Унгария е почти готов. Около 90% вече са положени тръбите, 80% от тях са почти готови. Това, което ние виждаме, независимо от многократните заявления и многократните молби от руска страна за обезпечение на доставките на нашия газ през Турция към България, виждаме, че българската страна, колкото тъжно и странно да звучи, съзнателно забавя реализацията на проекта на своя територия. Искам да кажа директно и публично – много пъти ръководството на България се е обръщало с молби, след като те провалиха "Южен поток", да реализират "Турски поток" на всяка цена. И тук, явно под натиска отстрани, те извършват дейностите, без да бързат. Ще видим как ще продължи реализацията на този проект на българска територия. Ако българите, не българите, а българското ръководство не иска, ще намерим други пътища за реализиране на нашите възможности през Южна Европа".

Повече от ясно е, че утре Путин няма да посрещне с разтворени обятия българския премиер. Впрочем, двустранна среща между двамата не е предвена в рамките на официалната церемония. 

БОРИСОВ: СТРИМ ПО 4-5 км НА ДЕН, ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕМ

Отговорът на българския премиер не закъсня. Още същия ден Борисов реагира нервно: „Путин не е информиран правилно. Към 160-170 км вече има построени, изкопани и се полагат тръби. Ние, за разлика от Сърбия, Турция и Русия, спазваме правилата на ЕС. Правим това, за да не стане като с „Южен поток”. Ние по-бързо от това - по 4-5 км на ден, не можем да направим".

Дали обаче това е вярно? Ако строим по 4-5 км на ден, дали досега не трябваше да сме завършили това 485-километрово газово трасе до Сърбия? И няма ли Путин да попита точно това?
Веднага след като получи поканата за церемонията Борисов реши отвисоко да снима (03.01.2020) полагането на тръбите и снимките да ги покаже на Путин. Разбира се, че никой няма да гледа снимки и че упражнението за прелитането над Плевен е повече да успокоението на самия Борисов. Защото да доказваш по този начин, че си свършил нещо, което се вижда, че не е свършено, е най-малкото унизително.

По-важното е, че Борисов нареди на медиите неднъж завинаги да наричат тръбата на "Турски поток" към Европа "Балкански поток". Точка! "Уведомил съм и турския президент, и руския президент, че ние държим на територията да се нарича "Балкански поток". Оттук влиза в Сърбия и те да си го наричат както искат...", поясни с категоричен тон Борисов. Само че едва ли и Путин, и ЕС, че и Тръмп ще делят една тръба с различни наименования, както на нас ни се иска.

Какво ще открива утре Борисов в Истанбул? "Турски поток"! Ако е така, какво ще обяснява на Тръмп?  

Как ще изиграе Борисов този танц между трасетата на "Турско-Балканския поток", ще убеди ли Путин, че вече сме положили 18 000 тръби, други 3 700 вече са на бургаското пристанище, че на терен работят 400 работници - италианци, българи и саудитците от "Аркад", които са официалният изпълнител на трасето, ще видим.

Борисов се зарече до края на май газопроводът да е готов. Ако наистина тръбополагането върви с темповете на 4-5 км на ден, то най-много за два месеца, трябва да сме готови. Но, едно са приказките, друга е действителността...


Рискована е играта на премиера, без съмнение. В средата на 2020 в България се подготвя посещение на Путин в чест на годишнината от установяването на дипломатически отношения. Тогава Българската тръба или т.нор. "Балкански поток" вероятно ще бъде церемониално открит. Ще успеем ли? Ще угодим ли на всички капризи на великите сили?

Не за първи път великите сили ме изправят пред такива изпитания”, е единственият коментар на Борисов пред утрешния ден.

ПУТИН НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ

Кремълският властелин ни скастри и през октомври 2018-а, когато на пресконференция след срещата си с австрийския канцлер коментира бъдещето на газопровода "Северен поток - 2". "България се отказа от "Южен поток" под натиск отвън. Сега те съжаляват, сега те говорят, че биха искали да получават руски газ, но вече през "Турски поток". Не бихме желали цяла Европа да изглежда като България, която прояви такава слабост и неспособност да защитава своите национални интереси", каза Путин, изваждайки за пореден път на показ васалното поведение на българските власти от години наред.

Е, утре е ден да се покажем, че не сме васали.
И че прегръдките с Тръмп и целувките с Путин ще бъдат само и еденствено в името на българските национални интереси.

Валерия Велева, "Епицентър"

 
ПОЛИТИКА
News image

МВР и службите мачкат на протеста ултрасите?! Заповедта на Борисов и боса от "Берлин" е да се действа максимално твърдо

Босът от "Берлин" дава решителна битка на бившия бос на хазарта във вечерта на "помитането на властта". Според източници от службите Бойко Борисов и Делян Пеевски са решени да приключат с протеста и "реваншиста от Дубай". "Пеевски готви изненада за Божков с ултрасите от "София-Запад"...

News image

"Отровното трио" готви протест "Бунт срещу диктатурата на Борисов": "Тази вечер ще ги издухаме, ще ги пометем! Оставка!"

Мащабен протест под мотото "Бунт срещу диктатурата на Борисов" е планиран за тази вечер. Подготовката на събитието вече е огласена във фейсбук и се администрира от Арман Бабикян и "Отровното трио". Решението е в отговор на вдигнатата блокада, която по думите на лидера на НФСБ Валери Сим...

News image

Борисов не подаде оставка, не излязоха хиляди пред МС. И полицията разтури блокадите и премахна палатките

Бойко Борисов изигра пунта мара на форума на ГЕРБ - "Готов съм да си тръгна, да се оттегля...", но не каза, че е готов да подаде оставка. И не подаде. На другия ден Коалиционният съвет реши правителството да продължи да управлява до края на мандата със същия премиер. Вечерта нямаше...

News image

МВР премахна палатковите лагери в страната. Жандармерия с над сто служители е блокирала кръстовището на Орлов мост

Около 4:15 часа тази сутрин служители на МВР започнаха да премахват блокадите от кръстовищата София, Варна, Пловдив и Стара Загора. За по-малко от час всички палатки и личният багаж на протестиращите бяха прибрани на тротоара. Обитателите на лагера са имали време да приберат личните си ве...

News image

Борисов не подаде оставка след заявката за "оттегляне". Президентът "илюзорен" служебен кабинет ли ще прави?

Премиерът Бойко Борисов изигра театро в София Тех Парк с "Готов съм да си тръгна, да се оттегля...". Обаче оставката зависела от решение на Коалиционния съвет, тъй като бил поел ангажимент за пълен мандат с коалиционно споразумение. (Борисов не каза "Готов съм да подам оставка", а да се ...

News image

Андрей Райчев: Борисов още не е решил какво да прави, но да предаде властта на Радев не може

Според социолога Андрей Райчев напрежението в страната е голямо. "Това са хора, които са свикнали, че са във властта, не могат да повярват, че това приключва, нервничат и съответно грешат страшно", коментира той в bTV. Според него много по-важен въпрос е какво беше това събитие вчера и ...

News image

Слави Трифонов за протестите и за каалиции с ГЕРБ и ДПС

Телевизионният водещ и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов подкрепя протестите и твърди, че ако влезе в следващия парламент, коалиция на партията с ГЕРБ и ДПС е невъзможна. Това се разбра от отговори на въпроси на "Дневник" по време на предаването му във вторник (4 август) вечерта.* Триф...

News image

"Ела тука бе, боклук" – мъже от събитието на ГЕРБ нападнаха журналистката Полина Паунова

Яки мъже, част от тях с баджове на ГЕРБ, нападнаха брутално и блъскаха безнаказано и без да им бъде попречено от никого журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова. Телефонът й, с който снимаше сбирката на актива на партията на Бойко Борисов в "София тех парк", няколко пъти беше...

News image

Премиерът с оставка в джоба. Но "да осигурим стабилността"

Премиерът Бойко Борисов няма да подава оставка, но пък си я носи в джоба. И е готов да изслуша всички искания на протестиращите. Намекна и това, че е готов да се оттегли, но правителството да продължи да работи с друг премиер.  В реч пред елита на ГЕРБ той се разграничи и от ДПС и от изб...

News image

Борисов: Има вариант да си тръгна, но правителството да продължи

Дълго бих могъл да ви говоря. Исках да събера елита на партията и да кажа, че съм готов да си тръгна по всяко време. Не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците.   Не желая държавата да бъде разединена. Ще продължа разговорите със своите ко...

News image

Илиян Василев зове към блокада за оставка на ББ. Експосланикът в Москва очаква президентът да го направи премиер

Илиян Василев зове за блокада на Бойко Борисов на форума на ГЕРБ в София на 5 август, която да го принуди да подаде оставка. Вече писахме, че той е фаворит на президента Румен Радев за премиер на служебното правителство. Бившият посланик в Москва явно иска да свали Бойко Борисов и ...

News image

Блокада на мероприятието на ГЕРБ приключва въпроса с оставките. Ако си направят пропагандата, ще получат тласък

Както казах - една блокада утре на мероприятието на ГЕРБ приключва въпроса с оставките и прочие. Но има много отворени въпроси. Кога, откъде, с какви сили. Защото ББ няма да се поколебае да го играе едни граждани срещу други и полицията арбитър. Но е факт, че ако си направят пропаган...

News image

Николай Марков: Истината, Радев. Всички очакваме истината

Дадох кредит на доверие на президента Румен Радев, заради обявената война на мафията. Никога не съм казвал, че му вярвам! За това трябва време и преки доказателства. Следвам собствен протокол и ще го правя докрай, верен на принципи, не на въображнието си. Радев обеща, че след приключване...

News image

Цветан Цветанов преиграва с атаките към ГЕРБ. Партията му няма да влезе в парламента с тази линия

"ГЕРБ се превърна в най-мразената партия", обяви Цветан Цветанов. Това станало от 12-13 месеци, т.е. след отстраняването му от лидерската позиция в ПГ на ГЕРБ. Цветанов вече преиграва с атаките към ГЕРБ - той е правил тази партия, той е първият председател, той е отстранявал областни ко...

News image

Иван Костов: Всеки протест постига нещо, нищо че хората са малко. "Дубайският емигрант" нагло се опитва да го употреби

"Всеки протест постига нещо, защото е граждански, нищо че хората са малко. Социолгията казва, че действията им се подкрепят от повече от половината граждани. Всeки следващ управляващ да знае, че не може да остави държавата ни пленена, каквато е сега в момента", заяви бившият премиер Ива...

News image

Американците и руснаците в София против служебно правителство. "Янките" заради F-16, руснаците за "Турски поток-2"

Американците и руснаците в София са силно против служебно правителство на президента, разкриват източници от службите. Президентът Румен Радев обяви, че е готов със служебния кабинет, но той може да си остане само на хартия заради позицията на двете големи посолства в София. Америк...

News image

Радев няма подкрепа от американците и руснаците за служебен кабинет. ЦРУ с ултиматум към Борисов: "Никаква оставка!"

Президентът Румен Радев няма подкрепата на американците за служебен кабинет, заявиха източници от службите. Посланик Херо Мустафа реагира на сондажа през бургаска медия за среща с Румен Радев - "Не е предвидена такава среща". Резидентът на ЦРУ е заявил ултимативно на Бойко Борисов ...

News image

Протестиращи искат "американско ресто" пред посолството. Акцията е демонстрация, че Путин не може да свали Борисов

"Руското ресто" така и не дойде, за да свали Бойко Борисов. Руското посолство за разлика от американското не коментира протестите. Държавни руски агенции дори подкрепиха кабинета. Лидерът на "Русофили" Николай Малинов заяви, че Западът стои зад протестите, за да смени Борисов. Протес...

News image

КОЙ вкара интрига между фронтмените на Цветан Василев и Васил Божков?! Борисов печели от блокадата на "Орлов мост"

Фронтмените на Цветан Василев и Васил Божков на протеста се скараха кой да води Дружината. Агитките на бившия банкер и бившия бос на хазарта бяха заедно на блокадата на "Орлов мост" първия ден. След екшъна между Петър Кърджилов и възрастна жена, която дава атакува протестиращите по...

News image

Борисов е менте водач на хунта, пичове пият биричка на "Орлов мост" и си правят ташак с Мишката. Путин щеше да ги помете

Оказва се, че протест срещу корупция Хунта не сваля. След толкова пачки и записи - Борисов все още не е "чао". Иначе Путин досега да е "чао" с неговите милиарди и дворци, а протест, макар и в пъти по-мощен от София, има само в Хабаровск. Ако някой се беше опитал да постави палатки на...

News image

Радев влезе във война с Доган и Пеевски, но не вдигна София. Призова "Мутри, вън", но не и "Сарая вън"

Христо Иванов, лидер на "Да, България", заяви в bTV, че е координирал акцията с в "Росенец" на 7 юли с НСО. Това потвърждава тезата на бившия президент Росен Плевнелиев, че се е договорил с президента Румен Радев. Няма как директорът на НСО ген. Красимир Станчев да координира акция...

News image

Борисов вади "тайни срещи" на Цветанов и Нинова: "Договарят се за коалиция след изборите"

Бойко Борисов ще извади компромат за "тайни срещи" на Цветан Цветанов и Корнелия Нинова преди прекия вот в БСП, заяви източник от "Позитано"20. Така хем ще си отмъсти на Цветанов, хем ще обслужи опозицията в БСП. Цветанов ще бъде дискредитиран пред структурите на ГЕРБ, от които "ръфа", ...

News image

Служебен кабинет няма да има, Борисов тепърва ще разтваря Кесията. Пуска "мюрета", за да провокира ДС-кръга около Радев

Протестът прикючи на 16 юли по график на амбасадата. Юлската Жега не се състоя. Кристалина Георгиева се договори с Бойко Борисов и Групата "Сорос" се оттегли от протеста. Служебен кабинет няма да има, Борисов пуска "мюрета", за да провокира ДС-кръга около президента Румен Радев, който п...

News image

Протестиращите не уважиха Пеевски за ЧРД и провалиха "протеста на президента". Какъв Сорос, каква Кристалина Георгиева?!

Протестиращите не уважиха Пеевски за "ЧРД" и провалиха "протеста на президента" - само стотина на площада край президентството. Какъв Сорос, каква Кристалина Георгиева, атакувани от два дни в ПИК като босове на "шпицкоманди" - къде са?! Групата Сорос" отдавна напусна протеста. ...

News image

Мая Манолова, която "предложи" Пеевски, скочи срещу Спонсора: "Мерките на Борисов са подарък за рождения ден на Пеевски"

Мая Манолова сокчи срещу Спонсора -  "Мерките на Борисов са подарък за рождения ден на Пеевски", позовавайки се на наш материал -  "Борисов разкеши милиарди за "ЧРД" на Пеевски през бюджета и милиарди с проекти".   "Апетитното парче от тортата на Борисов ще отиде за строителните фирм...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Божков загуби битката с Пеевски, босът от "Берлин" държи властта. Доган не обяви, че му "мирише на избори"

News image

Бойко Борисов не подаде оставка. Което не означава, че властта е в него и той е в нея. Васил Божков не успя да го свали в Юлската Жега, която уж щеше да разкара ББ. Главната причина е, че Делян Пеевски го подкрепя чрез влиянието с в службите и МВР. Божков загуби битката с Пеев...

Кой помпи рейтинга на "новия цар"? Партията "Има такъв народ" първа политическа сила, Слави Трифонов премиер?!

News image

Партията "Има такъв народ" на Слави Трифонов вече е втора политическа сила според "Маркет линкс", изпреварвайки БСП и само на две десети от ГЕРБ. "Алфа Рисърч" обяви преди дни, че е трета политическа сила - само на две десети от БСП. И това без да участва в протестите и без структури. ...

Борисов не каза: "Готов съм да подам оставка!". "Готов съм да се оттегля..." е пунта мара, играе го Иван Грозни

News image

Бойко Борисов дори не намекна за оставка на форума на ГЕРБ. Премиерът и лидер на ГЕРБ не каза: "Готов съм да подам оставка". "Готов съм да се оттегля..." е пунта мара - Борисов го играе Иван Грозни, оттегля се, стяга редиците на болярите и опричнината и дърпа конците от ГЕРБ-сарая. Б...

АКЦИЯ

Нападателят на Полина Паунова не е от НСО, но дали не е близък с охраната на Валентин Златев?!

News image

Нападателят на Полина Паунова, който отне два пъти телефона на журналистката, не е от Националната служба за охрана, заявиха от МВР. Фейк се оказа информацията, че е бил в екипа на охраната от НСО при посрещането на шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер. Обаче дали не е близък с охра...

Объркаха бияча на журналисти от конференцията на ГЕРБ с гард, охранявал Юнкер

News image

Кадър на мъж, нaпaднaл журнaлиcти нa кoнфeрeнциятa нa ГEРБ преди ден, поразително прилича на бодигарда, охранявал Жaн-Клoд Юнкeр по време на негово посещение в България. Това твърди "Eврoкoм". Според сайта на телевизията cнимкaтa, направена от Вeceлин Бoришeв e oт мeрoприятиe нa ГEРБ пр...

КИЛЪРИ

US обезпечават Бойко Борисов с оперативна информация. "Тайната среща" в Евсиноград с резидента на ЦРУ договори схемата

News image

Американците не само подкрепят Бойко Борисов, но и обезпечават сигурността му с оперативна информация от техните служби и ЦРУ-фирми за подслушване и проследяване - NSA и The MITRE. Схемата за логистична поддръжка за сигурността на Борисов е договорена на "тайна среща" с резидента н...

Борисов кара от Варна до София без авангард от НСО. Егати "преврата", егати заговорите

News image

Бойко Борисов кара показно без НСО-авангард от Варна до София по двупосочен път. Ако това е "преврат", егати заговорите. Путин не може да си го позволи в Русия, въпреки че го обявяват за самодържец. Не авангард, движението спират от Кремъл до резиденцията "Ново Огарьово". Борисо...

МАФИЯ

"Мутри, вън" - големите мутри и босове са Отвън, Борисов им дава бизнес Отвътре. Който поръча Бай Миле, е бос и "мутра"

News image

Датата 30 юли е знакова. Президентът обяви Бойко Борисов за Мутра, но на 30 юли никой от ДС-кръга около него не го "консултира" за разстрела на Милчо Борисов-Бай Миле през 2004г. Тогава Борисов беше главен секретар на МВР, а поръчката срещу Бай Миле гарантира, че няма да има "мора" за п...

Борисов финтира протестиращите, пие чай с бърбън с резидента на ЦРУ в "Евксиноград"?! Няма запис да псува Херо Мустафа

News image

Премиерът Бойко Борисов стартира обиколката в Деня на Големия Протест с "Балкански поток" - нишан към посланика на Русия и резидентурите, и финишира в "Евксиноград" със следобеден чай с резидента на ЦРУ. Президентът Румен Радев не получи покана за среща с посланика на САЩ Херо Мустафа, ...

РЕКЛАМА
Банер