ПОЛИТИКА

Когато ДС нахлува във властта – няма случайни назначения

alt
Петър Воденски е един от петимата агенти на комунистическите тайни служби, които преди две седмици бяха назначени на отговорни позиции в политическия кабинет на новия министър на външните работи Теодора Генчовска - доскоро съветник на пРезидента Румен Радев и предложена за министерския пост от ПП "Има такъв народ". 
 
След силното обществено възмущение на това 
 
масово нахлуване на ДС-агенти
 
в политическото ръководство на МВнР, ченгетата-пенсионери бяха набързо освободени от постовете им. По тяхна "лична молба", както те твърдят. Но въпросът КОЙ ги назначи, не формално, а добре обмислено и планирано – остава открит. 
Добре е всеки сам да си отговори на този въпрос, защото едва ли министърът, лидерът на партията ИТН, премиерът Петков или пРезидентът Радев публично ще го направят. 
За този КОЙ те избягват да говорят. 
За да помогнем в намирането на верният отговор КОЙ е този всевластен господар на България, ще представим няколко "жокера". 
 
Ето кратката визитка на Петър Воденски, публикувана в интернет сайта "Епицентър". Дали е случайност, че тази медия е предпочитана за десетките публични изяви на специалиста по „Турция", е друг въпрос. А днес, освен по "турска линия", Воденски се изявява като водещ специалист и по въпросите, свързани със започването на преговори за членство на РС Македония в ЕС. И вероятно е съавтор на т.нар. "формула 5+1" за началото на двустранни преговори с РС Македония, инициирана от пРезидента Радев преди три месеца.
 
Ето какво пише "Епицентър" на 8.11.2021 г. :
"Петър Воденски е дипломат. Бил е генерален консул в Истанбул (1990) и посланик в Анкара (1991-1992), Кишинев (1995-2001) и Никозия (2005-2009). Два пъти е бил началник на Кабинета на министъра на външните работи (при Станислав Даскалов и Соломон Паси). 
Член на Стратегическия съвет към президента и на Инициативния комитет, който издигна кандидатурите на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат."
 
В публикация на несъществуващия вече вестник "Преса" от 2013 г. се казва, че "о.р. полк Петър Воденски е бил сред най-секретните ни разузнавачи на служба "Военна информация" в МО и е бил „щатен служител на Разузнавателното управление на Генщаба, където е стигнал до чин полковник. Роден е на 15.01.1951 г. в София. Завършил е английската гимназия, после е бил в казармата. Випускник е на МГИМО (Московский государственьi институт международньiх отношений - б.а.) със специалност Турция. Постъпва на работа в МвНР през 1978г." 
Този "разузнавач" на комунистическата Народна република България, ежедневно, в продължение на десетилетия, е
 
работил срещу страните членки на НАТО,
 
които са днешни наши съюзници. 
Нормално е да се запитаме - какво е правил след "промените" на 10.11.1989 г.? За кого е работил? Освободен ли е от дипломатическите си постове, които вероятно са били само за прикритие на шпионската му дейност? А ако бяха разкрити досиетата на всички агенти на Държавна сигурност веднага след 1990 г, както направиха в Германия, дали "професионалисти" като Воденски щяха да направят такава шеметна дипломатическа кариера?
 
"Народна Република България" престава да съществува като тоталитарна комунистическа държава след 1990 г., но пък кариерата на Петър Воденски започва стремглаво да се развива нагоре и нагоре по върховете на МВнР на "демократична" Република България, член на НАТО от 2004 г. и на ЕС от 2007 г.
Случайни ли са тези назначения на полк. о.р. Воденски? Стремглавото му кариерно развитие плод на неговите дипломатически професионални умения ли е или на нещо друго?
 
В публикувано на 24.12.2021 г. в "Епицентър" отворено писмо на бившия ДС-генерал Тодор Бояджиев, в което той настоява да бъде закрита Комисията по досиетата, авторът известява държавните институции и лидерите на водещите политически партии в България, че "конкретен повод" за писмото му е "историята" с "посланик" Петър Воденски в МВнР.
В писмото си Бояджиев не споменава имената на другите четирима новоназначени ДС-агенти. Нито името на началника на политическия кабинет на министър Генчовска, нито името на главния секретар на министерството, нито имената на останалите ДС-съветници, сред които бе и бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. 
Защо историята с Петър Воденски е предизвикала такава остра реакция от страна на дипломата - шпионин Тодор Бояджиев?
Най-близко до истината може би е отговорът, че полковник-посланик Петър Воденски е бил 
 
особено ценен кадър за ДС/КГБ/РУМНО/ГРУ- агентурната мрежа в България,
 
 наричана задкулисие, и е имал вероятно някаква неотложна дипломатическа работа за вършене в Министерството на външните работи на евроатлантическа България. Макар и на 70 години, човекът явно е бил винаги готов да работи за държавата. 
За коя държава обаче? Въпросът остава без отговор. 
 
Може би ще стане ясно, ако се отговори на въпроса КОЙ организира вътрешно-партийния преврат в БКП на 10.11.1989 г. Кой е този КОЙ може да се съди по кадрите, които са назначавани на ключови постове в управлението на страната през последните 32 години на демократични промени. Особено кадрите в министерствата на външните работи, на отбраната, на енергетиката и на вътрешните работи, както и в ръководствата на специалните служби за сигурност. 
Дали е случайно назначаването на Петър Воденски за началник на политическия кабинет на министъра на външните работи Станислав Даскалов /също агент на ДС/ в коалиционния кабинет с премиер Любен Беров през 1993-1994 г.? 
 
КОЙ инициира коалиционния кабинет на НДСВ и ДПС през 2001 г. и всъщност КОЙ организира "проекта" НДСВ и връщането на Симеон Сакскобурготски в България? Можем да си помогнем в намирането на отговора като видим кого са назначили за началник на политическия кабинет на изненадващо издигнатия за министър на външните работи депутат-седесар от Великото народно събрание Соломон Паси. 
За началник на политическия кабинет на казионния атлантик Соломон Паси отново е назначен....Петър Воденски. Дали е случайност?
 
А случайно ли бяха назначени за министри, зам. министри, посланици, шефове на дирекции и държавни фирми толкова много агенти на Държавна сигурност в този период? Случайно ли те заеха най-високите постове в управлението на страната? Случайно ли тогава, както и сега, пристигнаха от чужбина млади, с дипломи от престижни западни университети, но публично неизвестни хора? После се разбра на кого са били деца и близки роднини, а днес те са сред най-успелите и богати български "бизнесмени".
 
Може би и това е случайност.
Но дали е случайност, че пенсионерът Петър Воденски става член и на Стратегическия съвет на пРезидента Румен Радев, който пък, да припомним, бе избраника на руския генерал Решетников за президент на България. Това стана ясно от изтекло в медиите проучване на българското обществено мнение на оглавявания от Решетников Руски институт за стратегически изследвания /РИСИ/ към президента на Русия Владимир Путин. Може би е случайност, че член на същия стратегически съвет, е практически извършилия "проучване на българското обществено мнение" по поръчка на РИСИ социолог Живко Георгиев. Добре е да си припомним и за добилите публичност през 2016 г. явни и тайни срещи на получилия преди време забрана да посещава България за 10 години Решетников. Знакови срещи с български политици още преди Румен Радев да победи на президентските избори през есента на 2016 г. А "победи", защото ГЕРБ не искали да ги спечелят, както лидерът им Борисов публично сподели по-късно. 
А дали няКОЙ не е посъветвал бившия член на БКП Бойко Борисов, че е по-добре кандидатът на ГЕРБ да не спечели и да остави Радев да „победи“? 
 
КОЙ не искаше в никакъв случай президентът Росен Плевнелиев да се кандидатира и да спечели втори мандат? КОЙ избра възможно най-слабият кандидат на ГЕРБ - бивш член на БКП Цецка Цачева, да се изправи срещу „натовския“ генерал Радев?
 
"Всичко скрито явно ще стане"
 
Някой ден.
С какво точно се е занимавал този президентски Стратегически съвет, ръководен от Александър Маринов, също агент на ДС с псевдоним "Майстора", може да се съди от дейността и публичните изяви на членовете на този "стратегически съвет" през последните две години и половина. В тях може да се открият знаци и следи от "стратегическите планове" за "промяната" и тактическите действия тя да се осъществи по определен план и ред. Едва ли са "случайност" проведените три парламентарни избори през отиващата си 2021 г., заради уж невъзможност да се състави коалиционно правителство. Но затова пък имаше седем-месечно еднолично управление на Румен Радев и съчетаване на парламентарните с президентските избори в един ден. И като по чудо вече нямаше проблем да се състави коалиционно правителство. Вместо премиер, ПП ИТН предложи кандидати за министри на външните работи и на енергетиката. А „Продължаваме промяната“ - премиер, министър на отбраната и на вътрешните работи. Това са стратегическите министерства за всяка независима държава. КОЙ на практика ги координира и направлява днес?
Случайност ли са тези събития и назначения? Едва ли.
Няма случайни назначения. Нито днес, нито вчера, нито през всичките изминали 32 години стават случайни назначения по върховете на управлението на България.
И така КОЙ стои зад всички тези назначения?
Лицата на политическата сцена се сменят, но кадрите на бившите комунистически тайни служби остават скрити зад кулисите, 
 
направлявани от "невидимата" ръка на Кремъл
 
"По плодовете им ще ги познаете". 
И по назначенията.
 
Пресцентър на АСБ
Източник: "Фактор.бг"
 
ПОЛИТИКА
News image

Анализатор: Западът знаеше за плановете на Путин за Украйна още през лятото на 2021 г., но продължи да флиртува с него

Ако Путин искаше да атакува Украйна, защо не го направи през 2014 или 2015 г.? В крайна сметка тогава украинската армия беше по-слаба, отколкото сега, а лоялността на източните и южните региони беше доста висока.   Това пише в свой анализ за "Главред" Павел Вернивский, анализатор, ик...

News image

Адютантът Дмитрий Миронов, новият фаворит на Путин. Никой от Совбеза няма достъп до Първия без негова санкция

Дмитрий Миронов, бивш охранител на Путин и ексгубернатор на Ярославска област, е адютант на президента и новата звезда в Кремъл.   Според инсайдъри в Кремъл никой от Совбеза няма достъп до Първия без санкция на адютанта на Путин - дори смятаният за негов най-вероятен приемник секрета...

News image

Американски институт: Северодонецк е новият Мариупол в Украйна. Защо?

Основните усилия на руските войски са насочени към опити да се доближат до Северодонецк. Както се отбелязва в доклада на ISW, стремежът да се спечели битката за този град може да се обясни и с желанието да се отговори на критиките към цялостния ход на руската военна кампания в Украйна в меди...

News image

Адмирал США в отставке Эрик Олсен сдался в плен в Мариуполе?

На протяжении большей части сегодняшнего дня (воскресенье, 15 мая 2022 г.) циркулировали многочисленные сообщения о том, что  отставной адмирал армии США сдался российским войскам на металлургическом комбинате «Азовсталь» в Мариуполе, на Украине.   По состоянию на 18:17 воскресенья, ...

News image

Проф. Кристина Шпор: Войната промени баланса на силите - Финландия и Швеция в НАТО. Точно това искаше да избегне Путин

"Който насилва историята, рано или късно насилва и хора." Цитатът е от известния британски историк проф. Саймън Шама. Войната, която руският президент Владимир Путин започна срещу Украйна, доказва верността на тези думи. Той отдавна обосновава исторически правотата си да нахлуе в Украйна, но...

News image

ГРУ на Украйна: Повратният момент ще настъпи през втората половина на август. В Русия вече планират свалянето на Путин

Войната в Украйна ще приключи преди края на годината и всички територии, временно окупирани от Русия, ще бъдат върнати под украински контрол.   Това заяви началникът на украинското министерство на отбраната Кирило Буданов. Това направи изявлението в интервю за Sky News.   ...

News image

Проф. Кънчев: Големият проблем на Русия е, че Западът също се готви за дълга война в Украйна

Има признаци, че Русия се готви за една дълга война в Украйна. Може да продължи и 2, и 3, и 4 години. Няма да има проблем от страна на Русия от гледна точка на военните запаси, нито от гледна точка на руската икономика. Големият проблем пред Русия е, че Западът също се готви за продължителна...

News image

Джордж Фридман: Как ще свърши войната в Украйна?

Русия води война в Украйна от малко повече от два месеца. Това не е особено дълго време. Корейската война продължи три години, Втората световна война - шест. Арабско-израелските войни, от друга страна, отнеха само няколко дни. За продължителността на една война допринасят различни фактор...

News image

Кирил Петков се срещна с вицепрезидента на САЩ Камала Харис

Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с вицепрезидента на САЩ Камала Харис. В рамките на разговора им в Белия дом двамата обсъдиха стратегическото партньорство между София и Вашингтон и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в интерес на двете страни, съобщиха от прав...

News image

Петков обсъдил със Съливан как "да накарат Русия да плати за своите действия"

Ейдриън Уотсън, говорител на Съвета по национална сигурност към Белия дом, направи изявление по повод срещата на съветника по националната сигурност Джейк Съливан с министър-председателя на България Кирил Петков вчера, съобщиха от посолството на САЩ в София.   Съветникът по националн...

News image

Нападнаха руския посланик в Полша, заляха го с червена боя

Посланикът на русия в Полша Сергей Андреев стана жертва на нападение при опит да поднесе цветя на военното мемориално гробище на загиналите съветски воини във Варшава, предава кореспондент на ТАСС от мястото на събитието.     Посланикът, съпругата му и придружаващите ги дипл...

News image

Полк. Виктор Баранец: Ремонтът на украински танкове и оръдия в България е схема за износ на оръжие

Военният журналист полк. Виктор Баранец коментира в предаването "60 минути" на РТР искането на президента на Украйна Володимир Зеленски България да ремонтира танкове и оръдия.   Според полк. Баранец ремонтирането на украински танкове и оръдия в България е схема за износ на оръжие. ...

News image

Путин отваря втори фронт в Приднестровието и Молдова, за да спре Полша и Прибалтика за Черно море?!

Войната на Путин не е само с Украйна, но и с Полша и Прибалтика, които са логистичен тил на Киев и може да въведат "доброволци", за да влязат в Западна и Южна Украйна.   Целта на Полша е да заеме геостратегически позиции от Балтийско до Черно море - "Полша от море на море".    ...

News image

Украински самолети товарят оръжие и боеприпаси на летищата в София и Бургас

Малко преди 22 ч. в четвъртък районът на летище София три камиона с извънгабаритен товар минават по Ботевградско шосе. Час по-късно те са на перона на летището, близо до украинския АН-124. В полунощ камионите качват завития с брезент извънгабаритен товар на борда. Електрокари започват да тов...

News image

Петков нищо не решава за оръжието за Украйна. Защо Нинова не скочи на "Херо", а поръчва "премиера на янките"?!

Кирил Петков нищо не решава за оръжието за Украйна. Може да го наричат всякакъв - "маша" на американците, "слуга" на САЩ, все тази - България е отдала част от суверенитета си на НАТО и ЕС и това е главното, най-важната част - за сигурността и финансите.   Кой премиер е отказал нещо н...

News image

Кампанията срещу оръжие за Украйна няма значение, САЩ изнасят оръжие от България. Премиерът е "бушон", даваме и С-300

Никакво значение няма кампанията срещу износа на оръжие от България за Украйна. Бойко Борисов показа, че "царицата" - Корнелия Нинова, която като вицепремиер и министър на икономиката формално отговаря за търговията с оръжие, е дибидюс гола.   Статията в "Ню Йорк Таймс" разкри публич...

News image

Почему генерал российской разведки оказался в Лефортово. Ген. Сергей Беседа отвечаал за официальных контактов с ЦРУ

Начальник Пятой службы ФСБ генерал-полковник Сергей Беседа содержится в Лефортовской тюрьме.   В марте Беседу поместили под домашний арест. Ходили слухи, что Беседа поссорился с Путиным — ведь именно Пятая служба ФСБ в основном отвечала за предоставление разведывательных данных...

News image

НАТО достави на Украйна оръжие за $9 млрд, само Полша за $1.6 млрд. Оръжието от България, освен ЗРК С-300, няма значение

Страните от НАТО, без Унгария и България, предоставиха на Украйна оръжие и боеприпаси за $9 млрд.    Само Полша достави оръжие и боеприпаси за $1.6 млрд. Никакво значение няма дали България ще предостави оръжие.   Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба пристиг...

News image

Кирил Добрев може да сгреши, не ДБ ще напусне коалицията. "Янките" ще отстранят Нинова, след като им каза "Идите нахуй"

""Демократична България" ще напусне коалицията, ако НС не гласува оръжия за Украйна", заяви пред bTV бившият втори в БСП Кирил Добрев.   Кирил Добрев е "хищна хиена" в политиката. Бившият втори не е по-малко русофил от Корнелия Нинова, но не се е срещал със Сергей Наришкин.   ...

News image

Може ли Гуцанов да влезе в играта и да подкрепи на балотажа кандидата на групата "Лорер"?! Може, ако не го спре ТИМ

Борислав Гуцанов се включи в атаката на групата "Лорер" срещу кмета на Варна Иван Портних.    Гуцанов е председател на парламентарната комисия по транспорт и съобщения и работи с ресорния министър Николай Събев, който е много близък с Даниел Лорер и ключова фигура в групата "Лорер". ...

News image

Стартира Раздаването за кметския вот във Варна, кои са играчите. Може ли Емил Радев с подкрепата на ТИМ да стане фаворит

Предкампанията за кметския вот във Варна по традиция стартира година и половина преди изборите с битката за номинациите.   Групата "Лорер", която е острие на "Продължаваме промяната" за овладяването на местната власт в морската столица, първа влезе в Раздаването.   След като ...

News image

Борисов реди "партия" с Портних във Варна, издига го за кандидат-кмет?! "Лорер" може да загуби битката и от Емил Радев

Бойко Борисов е комбинативен политически и корпоративен играч - три мандати премиер и партиен лидер без алтернатива.   Борисов даде битка на Бойко Рашков и натрупа точки за ГЕРБ, която отново е първа политическа сила, но не бърза да се връща на власт.   Сега Борисов води друг...

News image

Руски режисьор: Стига със "специалната военна операция". Трябва да обявим война на Украйна

Русия трябва да прекрати "специалната военна операция" заради унищожаването на кораба "Москва" и да обяви война на Украйна.   Крайцерът "Москва" потъна, призна Русия Тази революционна идея предложи със сълзи на очи руският режисьор и бивш депутат от Държавната дума Владимир Бортк...

News image

Морская охрана Украины: экипаж "Москвы" не был эвакуирован из-за шторма

Российским военным не удалось эвакуировать экипаж затонувшего крейсера "Москва", заявила пресс-секретарь морской охраны погранслужбы Украины Наталья Гуменюк.   "Попадание привело к детонации боекомплекта - и началась борьба за живучесть. Мы наблюдали за тем, как другие корабли пытали...

News image

Отмъщението на Русия: Удариха украински завод за производство на ракети край Киев

Украински военен завод край Киев, произвеждащ ракети, за които се твърди, че са използвани за поразяване на руския крайцер "Москва", е частично разрушен след руски удари през нощта, съобщава АФП, цитирана от БНР.     Цех и административната сграда на завода "Визар", който се...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Как САЩ провокираха Путин за война на руснаци срещу руснаци в Украйна и да вкара Финландия и Швеция в НАТО

News image

САЩ провокираха Путин за война срещу Украйна, където воюват руснаци срещу руснаци, отхвърляйки ултиматума за неразширяването на НАТО.   Иван Коновалов, военен експерт, заяви в предавенето "Вечер с Владимир Соловьов" на РТР, че "специалната военна операция се затегна, защото воюват сл...

Войната в Украйна и илюзията за блатния неутралитет на България

News image

Инфлацията в България изглежда е и политическо явление: припряно ражда нови партии. Ето, че преди броени дни Стефан Янев обяви създаването на неговата партия "Български възход". В партийното етикетиране "България" и производните ѝ отдавна са задължителна мода, а "възходът" трябва да внуши ед...

ВС на РФ не могат да превземат Николаев и Одеса, вече няма 22 бригада на ГРУ. Кадировци "затънаха" в Мариупол

News image

ВС на РФ не могат да превземат Николаев и Одеса, въпреки че руски генерал ги обяви като цел.    Руснаците ще срещнат там не само британски и щатски ЧВК, но и командоси от SAS и американски "тюлени".    Хиляди десантчици на ВДВ на ВС на РФ загинаха в щурмуването на отбранителн...

АКЦИЯ

Война на Черном море. Чьи ракеты полетят в Севастополь? Каков дальнейший сценарий войны в Украине?

News image

Мумин Шакиров: С нами на связи – Юрий Швец. С ним мы и поговорим о дальнейшем сценарии войны в Украине.   Одиночки поджигают военкоматы, это – радикальная форма протеста. К сожалению, выход на улицу в России сегодня – это тюрьма или изолятор. Вы можете привести прим...

Юрий Швец: Украина получит от США Patriot и дальнобойную артиллерию. Это изменит ситуацию на поле боя

News image

В новый пакет помощи США, по данным The Washington Post (а эта газета, как всегда, близка к Белому дому, когда там находится президент-демократ), войдет предоставление Украине долгожданных комплексов ПВО Patriot, а также дальнобойной артиллерии залпового огня.   В последнее время реч...

КИЛЪРИ

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

"Поръчката" за Владимир Соловьов активно мероприятие на ФСБ. Путин намеси и ЦРУ, което може да поръча него, не Соловьов

News image

Путин задейства класическо активно мероприятие на ФСБ за "поръчката" за отстраняване на журналиста Владимир Соловьов, сочен като прокремълски пропагандатор и "журналиста на Путин".   Задържаните "руски неонацисти" като агенти на ФСБ ще пеят песновката на службите. Класика в жанра на ...

МАФИЯ

Ердоган и "Османци Германия": Новите разкрития на един мафиот

News image

Близки до Ердоган турски организации в Германия, сред които забранената рокерска банда "Османци Германия", изглежда са били финансирани с нелегални пари от Турция. Това твърди мафиотът Седат Пекер в последното си видео.     Седат Пекер твърди, че самият той е изпращал пари н...

"Човекът с куфарчетата". Една смърт в България и неразказаните истории на турския елит

News image

Два дни преди Нова година двама мъже влизат в България от Турция на път за Германия. Часове по-късно те са част от информационния бюлетин на МВР за пътните инциденти в страната. Единият е загинал на място, другият – ранен. Дотук те са статистика.   Загиналият обаче не е случаен...

РЕКЛАМА
Банер