ПОЛИТИКА

Кой е Орлин Алексиев, заради когото депутати напускат Слави Трифонов

alt
"Орлин Алексиев е мой приятел, познаваме се от 20 години. Нямам представа с какво се занимава, беше в ГЕРБ, но една от причините за приятелството е, че не си говорим за политика. Познавам различни хора - от обикновен човек от Чипровци до Михаил Горбачов, Лех Валенса, Карл Люис, Брад Пит... Какво да направя?! Такъв ми бил животът". Това каза Слави Трифонов в отговор на въпрос в интервюто си за "Дарик радио" попитан за коментарите, че Алексиев е кукловодът на "Има такъв народ".
 
"Името Орлин Алексиев е червената линия, която ме накара да напусна "Има такъв народ". Крайно решение взех в неделя след изказването на Трифонов", каза пред "Нова нюз" Светлин Стоянов - един от депутатите, напуснали партията на шоумена. "Приказките на Слави, че не знае с какво се занимава Орлин Алексиев, са приказки от шипковия храст", добави Стоянов.
 
Друг напуснал "Има такъв народ" депутат - Георги Георгиев, заяви, че представители на строителни фирми ходят в комплекса "Делта Хил", за да коментират с посредници условията за подписване на договори за текущо поддържане на пътищата, след това ги обсъждат с Алексиев, който предава на регионалния министър Гроздан Караджов кои фирми да бъдат избрани. Схемата в министерството на регионалното развитие е включвала 5 процента "ресто" към брокери на кръга "Делта Хил", твърди Георгиев. Караджов отрече всичко това и с колегите си от "Има такъв народ" се оплака от "натиск от мутри".
 
"Делта Хил" е луксозен жилищен комплекс в полите на Витоша до с. Кладница, където според медийни публикации имот има Алексиев, сценаристи и музиканти от "Шоуто на Слави", а доскоро в съседство собственост е имал и самият Трифонов. През миналата година в 45-тото Народно събрание, като депутат от "Има такъв народ" влезе и Антон Адамов, също свързван със собствениците на "Делта Хил".
 
Сега Светлин Стоянов обясни още: "Не знам каква е ролята на Орлин Алексиев в нашата партия, но знам кой е той - бивш общински съветник в ГЕРБ, докато нашият лидер Слави Трифонов каза, че се познава с него от 20 години, приятели са, но не знае с какво се занимава приятелят му от 20 години насам. ... Това не мога да го приема. В 45-ото Народно събрание проф. Николай Радулов е избран за народен представител, но след разговор с ръководството той се отказва от мандата, а на негово място влиза г-н Адамов (Антон - бел. ред.), който е близък до г-н Алексиев. Другият депутат, който беше твърде близко до Орлин Алексиев, е Георги Захаринин Попов, който беше в 45-ия и 46-ия парламент, а сега е назначен в МРРБ от министър Гроздан Караджов, по-точно в "Автомагистрали". Г-н Адамов сега е в Министерството на енергетиката."
 
"Целият замисъл около Слави Трифонов е деструктивен за българската политическа система. Слави е човек, който не от днес и от вчера е използван за политически цели. Орлин Алексиев, Доган и Пеевски го използват за торпилиране на цялата политическа система, разчистване на терена и попълване с невежи и неосведомени хора. Той работи като съюзник с ГЕРБ и специализираната прокуратура", каза по БНТ преди два дни бившият депутат Татяна Дончева.
 
Миналата година Дончева влезе в сериозен конфликт с "Има такъв народ" пак заради Алексиев. На 4 септември в отговор на нейни обвинения за обвързаности на Трифонов с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и Орлин Алексиев, когото нарече "касичката на ГЕРБ", Тошко Йорданов обяви в ефира на БНР, че тя е отишла на разговор с депутат от партията и се е опитала да го убеди да отцепи от групата депутати, които да подкрепят с гласовете си евентуален кабинет с мандат на "Изправи се.БГ! Ние идваме!". Йорданов твърдеше, че тя драскала на листче "Половин милион ще ти дам", а Дончева отговори, че това са "абсолютни бълнувания". Депутатът се оказа министърът на спорта Радостин Василев, който сега подаде оставка и обвини Трифонов в същите зависимости.
 
Тези сериозни обвинения, към които прокуратурата не проявява никакъв интерес, са повод да проследим биографията на Алексиев по изцяло публични източници. Той впрочем си е направил сайт, в която е осветил събитията от живота си, до които е преценил, че може да допусне публиката.
 
От първо лице
 
В автобиографията му четем, че е на 55 г. от София, завършил е техникума "Киров", а след това право в Югозападния университет и бизнес администрация в НБУ. Станал е доктор в Международното висше бизнес училище с дисертацията "Държавно управление и регулиране на икономическите и социалните процеси в пазарната икономика".
 
От 1991 г. до днес се занимава с частен бизнес, не е уточнено какъв. В търговския регистър фигурира като управител и собственик в редица дружества.
 
В политическия живот влиза през 2007 г. като общински съветник от ГЕРБ (в продължение на три мандата) и важен кадър в управлението на София - бил е председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет и е член на постоянната комисия по икономика и собственост. Ръководил е Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд, Управителния съвет на Националната компания "Железопътна инфраструктура", бил е представител на Столичната община в общото събрание на Общинска банка. Във визитката си Алексиев посочва че е сред инициаторите общината да си върне контрола над банката като мажоритарен акционер - става дума за времето, когато фирми, свързвани с Христо Ковачки, имат блокираща квота в управлението.
 
Общинската му кариера приключва през 2019 г., когато изпада от листата на ГЕРБ за местните избори.
 
Алексиев посочва, че е сред учредителите на Асоциацията на вносителите на автомобили (АВА) през 2004 г. и до 2016 г. е в ръководството й. Изтъква, че е "българинът с най-добро постижение в най-престижната офроуд надпревара - рали "Дакар", като заема 17-то място в класа и 61-то в генералното класиране, в 34-тото издание на ралито".
 
"Първото издание на това състезание се провежда през 1979 г. от Париж до Дакар, както е и първоначалното наименование на ралито. То е организирано по идея на Тиери Сабен, който година по-рано се губи с мотора си в либийската пустиня. За първи път в надпреварата участват българи през 2011 г., но две години по-късно Орлин Алексиев, в екипаж с Пламен Николов записват най-доброто българско постижение в този спорт до момента със 17-то място в класа и 61-то в генералното класиране", четем на страницата на Алексиев.
 
Именно след участието му в ралито гръмна скандал, в който името му беше намесено.
 

Рали "Дакар", кокаинът и Брендо

 
През февруари 2014 г. "по сигнал на българските служби" във Франция са задържани 1.4 тона кокаин, скрити в гуми на камиони, връщащи се от ралито "Париж - Дакар". Тогавашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров намеква, че връзка с трафика има общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.
 
Главният секретар Светлозар Лазаров заедно с френския посланик съобщи, че близо 1400 килограма наркотик е открит в кораб, отплаващ от пристанище Валпарайсо в Чили към френското пристанище Хавър. Кокаинът бил скрит в автомобилните гуми, натоварени на камион, превозван от кораба, във всяка гума по 100 кг, разфасовани на пакети по 5 кг. Корабът превозвал техника и автомобили за рали "Дакар".
 
Следва показна акция на МВР в заведения и автокъща на Алексиев, както и в Столичната община. От полицията съобщават, че по време на претърсванията са заловени служители в офис на общинския съветник, които са унищожавали документи. Той заявява, че това са документи по големи обществени поръчки на местната управа, които са изгаряни, защото най-вероятно са били на пода. По думите му те не са секретни и по никакъв начин нямат връзка с наркоканал. Според общинари обаче той е нямал право да изнася такива документи, защото в тях има лични данни. Оказва се, че общинският съветник е и подслушван, но в крайна сметка не е задържан и не му е повдигнато обвинение.
 
Лазаров заявява и че през Столична община са минавали средства към "Кокаиновите крале". Включва се и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров с неясното съобщение, че "през 2010 г. е имало поръчка за Алексиев, която е касаела подобен предмет". Казусът беше оприличен на мафиотския филм "Семейство Сопрано" от Десислав Чуколов от "Атака". Депутатът от БСП Атанас Мерджанов, по това време председател на комисията по вътрешна сигурност в парламента, е заплашен от Алексиев със съд, защото го свързва с "един от т. нар. кокаинови крале".
 
Заради действията на МВР тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев е викнат в парламента да дава обяснения. "Всички действия, които са предприети, включително по отношение на офиси и фирми, свързани с г-н Алексиев, са абсолютно обосновани. Ако не бяхме предприели тези действия можеше основателно да бъдем обвинени, че не сме си свършили работата по закон", заявява той.
 
По-късно, когато подава оставка, министърът на вътрешните работи в първата година на правителството на ГЕРБ и Реформаторският блок - Веселин Вучков, нарича случая "ченгеджийски номер, с който МВР директно се впрегна в политическа провокация срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов". Самият Борисов също използва случая постфактум, за да обвинява МВР, че разиграва циркове.
 
Съветници и от ляво, и от дясно смятат Алексиев за дясна ръка в общината на Борисов. Самият Борисов заявява по повод обвиненията, че общинският съветник от ГЕРБ е замесен в наркоскандала: "Пред мен потвърди, че няма нищо общо с всичко това, за което говорят. Ако има подобно участие, той разбира се, ще бъде изгонен отвсякъде."
 
Алексиев дава няколко телевизионни интервюта по темата. По БНТ съобщава, че се обадил на Бойко Борисов и той го посъветвал "да отиде да си каже" по телевизията, защото останал с впечатление, че задържаният от французите камион е на българския екип.
 
От разказа на Алексиев се разбра, че последен е научил за претърсванията на заведения и офиси - чак когато късно вечерта дошли в дома му, откъдето взели компютъра на сина му, "някакъв договор" и няколко флашки. Полицаите нямали заповед за действията си, но въпреки това той им съдействал, защото те му заявили, че действат в ситуация на неотложност. "Според МВР става въпрос за 14 гуми за камион, в които има кокаин. В нашия камион се събират не повече от 10 автомобилни гуми, които определено не могат да съберат толкова", коментира Алексиев.
 
 
Случаят съвпада с благоприятни събития за наркотрафиканта Евелин Банев - Брендо. Докато е съден за трафик в Италия по аферата "Кокаинови крале", а също и в Румъния, той е предаден на България, за да бъде съден за пране на пари от наркотици. Вместо това делото срещу него е прекратено, а в началото на 2016 г. състав на Софийския апелативен съд му разрешава да напуска страната. Оттогава Брендо изчезва, едва миналата година стана ясно, че е станал украински гражданин и не може да бъде върнат нито в България, нито в Румъния, нито в Италия.
 
Алексиев отрича сюжетите на жълти медии, че се бил срещал с Брендо, че е получил заплахи от него и затова ходи с охрана.
 

Защо го свързват с пътните фирми, получили безотчетно пари по времето на ГЕРБ

 
Преди седмица министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви: около 1 милиард лева, дадени от правителството на Бойко Борисов за строеж на пътища, са били отклонени по сметки на дружества и лични сметки, изтеглени и използвани за строеж на луксозни жилищни сгради, вили, вилни селища и нежилищни сгради - в София и на около сто километра "малко на запад".
 
След намека на Рашков последва обяснението на напусналия "Има такъв народ" Георги Георгиев пред "Нова тв": "Основната цел беше Гроздан Караджов да получава много пари като министър по проекти, които ние смятаме, че трябва да се случат по друг начин. При срещите ми със строители става ясно, че има схеми. Беше обещан половин милиард на общините за ВиК проекти. Аз съм се срещал с човек, който се представи от името на Орлин Алексиев да договаря с кметове на общини да бъдат финансирани техните проекти, като условието е да ги спечели правилният строител. Това е фирма, която те ще посочат и която ще се съгласи да си плати после комисионна. Схемата е свързана с фирми с офшорни сметки."
 
Георгиев разказа, че се е срещал и с друг човек, който е бил поканен на среща във връзка с новите обществени поръчки за ремонт и поддържане: "Неговият шеф на фирмата е ходил в "Делта хил", там се е срещнал с друго лице, което е казало, че ще предаде на Орлин Алексиев, а Алексиев ще предаде на Гроздан Караджов."
 
"В момента изпълнителният директор на "Автомагистрали" в 46-ия парламент ни се представяше като близък на Орлин Алексиев. Зам.-министърът Деляна Иванова за мен е близка до този кръг "Делта Хил", в нейната декларация е посочено, че живее там. Заместник-министърът Явор Пенчев също е имал свързани действия с този кръг. Този кръг осигурява връзката между това да бъде финансиран един проект, възложителят - община или АПИ, да подготви така документацията, че да спечели правилната фирма. По отношение на общинските проекти още не се е случило, при текущите ремонти вече се е случвало. Вече е имало и изплащане на комисионни. Доколкото знам на фирмите им е предлагано срещу едни 5% да им бъдат одобрени за разплащане спорните проекти, които минаха през Народното събрание", каза още Георгиев, като не пожела да каже при кого точно са отивали петте проценти, но уточни, че механизмът е доста по-сложен от чекмеджето в Банкя.
 
"Дневник" търси Орлин Алексиев за коментар на събитията и твърденията от последните дни, но не успя да се свърже с него и отправя покана за интервю и публично.
 
"Дневник"
 
ПОЛИТИКА
News image

Кирил Добрев "премиер в сянка", назначаването на Деница Златева за шеф на "Булгаргаз" атака срещу Корнелия Нинова?!

Кирил Добрев се опитва да влезе в ролята на "премиер в сянка" под патронажа на президента Румен Радев, коментираха източници от "Позитано"20 назначаването на Деница Златева, изявен критик на Корнелия Нинова, за шеф на "Булгаргаз".   Назначаването на Деница Златева за шеф на "Булгарга...

News image

Иво Прокопиев и президентът Румен Радев вече не са "партия" и не делят "порциите" във властта

Преди парламентарните и президентските избори миналата година изглеждаше, че Иво Прокопиев и президентът Румен Радев са "партия" и ще делят "порциите" във властта.   След като Кирил Петков и Асен Василев, сочени тогава като близки до Иво Прокопиев, направиха управленска коалиция с Ко...

News image

Тимъти Снайдър: Войните са предсказуемо непредсказуеми, но TELLMES казва, че Русия губи войната

Украйна, според мен, е в състояние да спечели тази война. Но има фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, за да не се обърнат обстоятелствата.   И друг път съм писал, че тази война не се води заради нацисти, ядрено оръжие и НАТО, тя е за оцеляване и самоуправление.  Сега ще...

News image

Американците усилват натиска срещу Русия с прехвърлянето на десантчици от 101-а въздушнопреносима дивизия в Европа

"Завръщане с гръм и трясък", гласи постът на мисията на САЩ в НАТО в профила й в Twitter - "След 80 години 101-ва въздушнодесантна дивизия, известна като Screaming Eagles, се завръща в Европа.".     След десанта в Нормандия през 1944 въздушнодесантна дивизия десантира в Изто...

News image

ГЕРБ-контраатака за #ГАZwithme. Петкова: Прекратиха доставките от "Газпром", за да купуват руски газ от посредници

"Булгаргаз" трябваше да избере алтернативни доставчици на втечнен природен газ веднага след спряното подаване от "Газпром". В рамките на нашето управление е изградена цялата инфраструктура. Те избраха посредниците. Превъзложиха на тях своите функции и се стигна до кризисната ситуация". Това ...

News image

ПП&ДБ влиза в битка с ГЕРБ-СДС за десния вот във Варна с #ГАZwithme срещу проГазпром линията на Борисов?!

ГЕРБ води на "Продължаваме промяната" с 1.5-2%, но във Варна според социологически проучвания разликата е по-голяма.    Административният ресурс на голяма община и петте районни кметства, както и силната листа с преференциални лидери като проф. Костадин Ангелов и Славена Точева дават...

News image

ГЕРБ-СДС печели изборите във Варна с голяма разлика пред ПП. БСП, "Възраждане" и "Български възход" в битка за левия вот

ГЕРБ-СДС води с голяма разлика пред "Продължаваме промяната" и ще спечели изборите във Варна.    Няма да има значителни промени в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС. Водач на листата отново ще бъде проф. Костадин Ангелов.    Павел Христов, Бранимир Балачев, Медиха Хамза ...

News image

Гуцанов председател на предизборния щаб на БСП. "Нинова го качва на пързалката като Красимир Янков и Кирил Добрев"

Преди месец написахме, че Борислав Гуцанов ще бъде председател на Националния предизборен щаб на БСП в кампанията за парламентарния вот, което вече е факт.   Националният съвет на БСП избра за председател на Националният предизборен щаб секретаря по организационните въпроси на партия...

News image

Одеса е цел №1 за Путин, но Русия му е по-важна. Ако в операцията загинат десетки хиляди, в Русия може да настане "смут"

Путин ще се опита да превземе Одеса отвътре, "купувайки" проруски бизнесмени. Военна операция може да провокира "смут" в Русия заради жертвите.    Затова Путин натиска през Шрьодер за прекратяване на огъня. Пропагандисти обаче обявяват, че ще превземе Одеса и ще стигне до Сърбия. ...

News image

Путин трябва да направи ген. Евкуров министър на отбраната и полк. Гиркин началник на Генщаба, за да не загуби войната

Путин трябва да направи ген. Юнус-Бек Евкуров министър на отбраната и полк. Игор Гиркин (Стрелков) от ФСБ началник на Генщаба, ако не иска да загуби войната в Украйна.    Ген. Евкуров е доказан военачалник, десантчик от ВДВ, но решаващо е Путин да направи полк. Гиркин началник на Ген...

News image

Експулсират генконсула на РФ във Варна за събиране на информация за НАТО проекта "Черно море" и летище за F-16 в Балчик?

"Генералният консул на РФ във Варна Владимир Климанов беше експулсиран заради събиране на информация за НАТО проекта за магистрала "Черно море" и модернизирането на летището в Балчик за F-16", заяви източник от службите.   Според източника от службите Климанов е полковник от ГРУ и е ...

News image

Борисов и Пеевски свалиха кабинета "Петков", а не Русия. Кирил Петков си прави пиар като "враг на Русия"

"Русия иска да ме свали от власт завинаги", заяви премиерът в оставка Кирил Петков пред "Таймс".    "Ние не разбирахме, че корупцията и руското влияние в България са едно и също нещо. Корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите", заявява Кирил Петк...

News image

Консервативна коалиция под патронажа на Радев - ВМРО, "Изправи се БГ" и "Български възход" реди русофилски кабинет?!

Консервативна коалиция под патронажа на президента Румен Радев може да получи 10-15% на парламентарните избори и да се превърне във фактор за създаването на русофилско правителство заедно с БСП и "Възраждане" като алтернатива на проамериканската коалиция под егидата на посолството на САЩ - Г...

News image

Предизборна коалиция на ПП и ДБ няма да има. Американците готвят управленска коалиция на ГЕРБ-СДС и ПП плюс ДБ

Председателят на "Да, България" Христо Иванов отправи призив за предизборна коалиция на "Демократична България" и "Продължаваме промяната".   Искрен Митев, депутат от ПП коментира - "Христо Иванов прибърза с решението за създаване на голяма предизборна коалиция.".   Росен Кос...

News image

Калоян Паргов влиза в отбора на президента, прави тандем с Кирил Добрев срещу Корнелия Нинова?!

Бившият председател на БСП-София Калоян Паргов даде знак, че влиза в отбора на президента Румен Радев с коментар пред Euronews Bulgaria - "Едва ли дърленето с президента ще направи БСП по-силна. Президентът стартира промяната през 2020 г.".   Въпросът е дали ще направи тандем с Кирил...

News image

Кирил Добрев заяви позиция срещу войната, която Нинова обяви на Радев: "Социалистите и левите хора харесват президента"

"Социалистите и левите хора харесват президента. Това е несериозно отношение, но го разбирам - на крива ракета, Космосът й пречи", заяви в Euronews Primetime Кирил Добрев, който само преди ден беше възстановен от Върховния касационен съд като член на ръководството на БСП, след като през деке...

News image

Защо президентът прави русофобски служебен кабинет. Респектиран е от неуспеха на "специалната военна операция" на Путин

Коментарът на авторитетни експерти по военно дело, че Русия е спечелила войната срещу Украйна още преди година вече звучи като виц.    Повече от пет месеци Путин не може да изпълни главните задачи - защита на населението в Донбас, тъй като Донецк все още е обстрелван, и да постигне "...

News image

Президентът взривява русофилите, реди русофобско служебно правителство?! Този път ще бъде и проСАЩ, и пробританско

Президентът Румен Радев, атакуван като "прикрит русофил", може да взриви русофилите и да състави русофобско служебно правителство. Според източници от политическите среди този път няма да е само проамериканско, но и пробританско.   Това обаче няма да е толкова явно като с Кирил Петко...

News image

Нинова обяви война на Радев: Президентът свали правителството, ще вземе социалисти зад гърба ни в служебния кабинет

Корнелия Нинова обяви война на президента Румен Радев. Така БСП може да загуби леви и русофилски избиратели не само от "Възраждане", но и от симпатизиращите на президента в партията.    "Президентът, заедно с опозицията, не ни остави и 100 дни толеранс. Смятаме, че той е част от груп...

News image

Отказаха Нинова да стиска мандата, тя не се дърпа. Част от бонусите за оръжието и назначенията трябва да разкеши за вота

Коментаторите, които прогнозираха, че Корнелия Нинова ще "стиска" мандата, не нацелиха ваксата за нейните писти.   Отказаха Нинова да "стиска" мандата, тя не се дърпа - не влиза в загубени битки. Кандидатира се за председател на БСП, когато зад нея застанаха милионерите в партията, и...

News image

Делян Пеевски отново бигбос в държавата, получи презент за "ЧРД" за "Магнитски". И БСП обяви, че връща мандата на "ЧРД"

Делян Пеевски отново става бигбос в държавата, получи презент за "ЧРД" за "Магнитски" и БСП заяви, че връща мандата.   Специализираната прокуратура обяви на 27 юли, че прекратява проверката срещу Делян Пеевски по "Магнитски" поради липса на данни за извършено престъпление.    ...

News image

ПП отказва коалиция за изборите на ДБ. Кирил Петков не иска да дели милиони с Христо Иванов в предизборната кампания

Христо Иванов предложи общо явяване на изборите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България".    "Това е логично при много голямото електорално припокриване, което има при нас. Ако все пак мислим за хората, които трябва да представляваме, сме длъжни да им осигурим възможност...

News image

Христо Иванов предлага на "Продължаваме промяната" общо явяване на изборите. ГЕРБ-СДС може да победи коалиция на ДБ и ПП

Христо Иванов предлага на ПП общо явяване на изборите, за да изпревярят ГЕРБ-СДС на вота и да получат първия мандат за правителство.   "Демократична България" ще предложи на "Продължаване промяната" да се явим заедно на изборите, за да се избегне възможност електоратът да се дели", з...

News image

БСП връща мандата, Слави Трифонов блокира съставянето на кабинет. БСП отива на избори, които "Позитано"20 не иска

БСП връща мандата, след като със 119 гласа "за" депутатите решиха точката за гласуване на законодателна управленска програма, предложена от БСП, да отпадне от дневния ред.   "Утре ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен. Под указанията на Десислава Атанасова и Йордан Цо...

News image

ГЕРБ-СДС привлича десен вот с "гушкането" на БСП и ДБ, Красен Кралев острие на акцията . Варна "аватар" за голяма победа

БСП и ДБ преиграха с "консенсуса" помежду си. Корнелия Нинова само дето не е заместила Георги Свиленски с Христо Иванов като "част от тялото си", както иронизира Тошко Йорданов, след като Иван Ченчев прояви ревност към "баджанака".   Корнелия Нинова и Христо Иванов сякаш наистина са ...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Боян Чуков: Зеленски знае къде ще удари Русия, изнася документи от Донбас, Запорожието и Николаев

News image

Все по-често наети евроатлантически анализатори започват да иронизират рязкото намаляване на динамиката на сраженията в Украйна. Създава се преднамерено усещане, че руснаците затъват поради липса на достатъчно военни части и наличието на ново западно вундервафе на украинския фронт. Създават ...

САЩ работят Русия да загуби "спечелената война". Целта е Путин да обяви мобилизация и да избухнат протести

News image

Американците усетиха след спирането на ВС на РФ пред Киев и Харков, че Русия може да загуби "спечелената война" в Украйна и стартираха програма за доставки на оръжие и боеприпаси.   След неуспешната операция на ВС на РФ в Донецка област "янките" вече работят Путин да загуби войната, ...

САЩ провокират Кремъл с атаката на летището "Саки" в Крим с ракети ATACMS. Може ли Путин да загуби "спечелена война"?!

News image

Сателитни снимки на американската компания Planet Labs показаха мащабите от взривовете във военна база на ВВС на ВС на РФ в Крим.   Военновъздушната база "Саки" в Новофьодоровка в Крим бе разтърсена от взривове във вторник. Най-малко осем самолета изглеждат унищожени или повредени, в...

АКЦИЯ

"Уолстрийт джърнъл": Русия започва лов на саботьори в Крим след експлозиите там

News image

Атаките в Крим показват най-новата стратегия на Украйна във войната с Русия, пише в заглавие в. "Вашингтон пост", цитирайки украински служители.   Изданието отбелязва, позовавайки се на интервю от вчера на украинския министър на отбраната Олексий Резников, че Украйна се надява новата...

США еще в октябре 2021 года поняли, что Россия собирается напасть на Украину. Вот как они пытались этому помешать

News image

Власти США пришли к выводу, что Россия собирается напасть на Украину, примерно за пять месяцев до начала войны. Пытаясь этому помешать, Белый дом пошел на необычный шаг и рассекретил свои разведданные о готовящемся вторжении. Однако эти прогнозы встретили со скепсисом как в Европе, так и в с...

КИЛЪРИ

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

"Поръчката" за Владимир Соловьов активно мероприятие на ФСБ. Путин намеси и ЦРУ, което може да поръча него, не Соловьов

News image

Путин задейства класическо активно мероприятие на ФСБ за "поръчката" за отстраняване на журналиста Владимир Соловьов, сочен като прокремълски пропагандатор и "журналиста на Путин".   Задържаните "руски неонацисти" като агенти на ФСБ ще пеят песновката на службите. Класика в жанра на ...

МАФИЯ

Семерджиев свидетел срещу Ланеца, свързан с мрежата наркодилъри от "София-Запад" на Таки

News image

"Някакъв си дрогиран направил катастрофа. Много важно." Това искат да ни внушат. Целта отново е да се възмутим за три минути, след което да си довършим вечерята и да си легнем.   Само че историята е много по-дълбока. Дръжте се. Оказа се, че убиецът Георги Семерджиев е свидетел на про...

Семерджиев е протеже на Таки и това го знаят и дилърите, и феновете на "Левски". А МВР май не може без агентите на Таки

News image

"На въпрос, свързан ли е Семерджиев с Таки, Рашков каза, че това подлежи на доказване и към момента не може да отговори", пише "Дневник".   Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е много по-информиран за босовете и групировките, отколкото показва в интервюта за медиите.   ...

РЕКЛАМА
Банер