ПОЛИТИКА

Даниел Митов: АМ "Хемус" не е само пътят към Варна, а пътят на Варна към просперитет и инвестиции

alt
"Ясно е какво е магистралата за Варна - тя не е само пътят към Варна, а е пътят на Варна към повече инвестиции. Това е пътят, където е пристанището, където е летището, където са хората. Където са хората, там е икономиката. Не е сложно"
Това заяви на среща на активите на двете партии ГЕРБ и СДС във Варна водачът на листата на 3 МИР-Варна, два пъти външен министър, депутат и заместник-председател на ПП ГЕРБ Даниел Митов.
 
Той започна с това, че двете партии са заедно в коалиция, защото са от едно семейство и имат общи цели, обща идеология и продължи с това, че много хора от ГЕРБ са започнали политическата си кариера от СДС.
 
alt
 
IncreaseМитов подчерта още, че и ГЕРБ и СДС винаги са имали постоянна позиция и никога не са влизали в безпринципни коалиции и следват пътя, очертан от обща идеология.
 
За новите политици Митов бе категоричен, че  "не знаят леви ли са, десни ли са, обявяват се за десни, а всички решения, взети в парламента и на правителството са леви".
 
Според него, когато взимаш политически решения, когато решаваш проблеми, свързани с живота на цялото общество, с устройството, "с начина, по който всички ще вървим напред, имаш поне няколко пътя, като минимум са поне два и те винаги са ляв и десен. Така, че трябва да си даваме сметка на какви ценности стъпваме, как точно се ориентираме като общество, а и като общност."
 
И продължи:
 
"Вчера казах, че преди две години България я сполетя бедствие с библейски размери. Двамата юнаци и Демократична България успяха да направят всичко възможно за осем месеца да докарат държавата до там, до където левицата винаги я е докарвала, а именно до поредица от кризи. И отново десницата трябва да се справя с проблемите и пак ние ще трябва да вадим държавата от блатото, в което са ни набутали онези отляво. Направиха всичко възможно да спрат инфраструктурните проекти. Във Варна, когато си говорим с хората, няма нито един човек, който да не започва с АМ "Хемус"."
 
"Те, обаче, това не го знаят. Асен Василев, който е завършил уж Харвард, знаем, че е привърженик на една теория на един харвардски професор Майкъл Портър, ляв икономист, който казва в общи линии следното: раздавайте пари, като ги раздадете на хората, хората харчат, увеличават потреблението, потреблението , увеличава производството и така се задвижвала икономиката. Да, обаче тази теория първо важи за добре развити икономики, които имат сериозен производителен капацитет.", допълни още Даниел Митов.
 
И допълни още:
 
"Когато гледаме, обаче към това, което направиха, нищо не виждаме. Проглушиха ни ушите със съдебна реформа. Да, обаче за тях съдебна реформа е закриване на някакви институции, както закриха специализирания съд и прокуратура и да сменим Пешо с Гошо. Тоест, да си наслагаме наши хора. Да сложим Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, да махнем Гешев, да сложим някой техен човек. И когато дойде незаконния арест на Бойко Борисов, мисля, че всички разбраха за какво става въпрос. Защото болшевишките методи никога не могат да останат скрити. Болшевиките винаги си личат. По злобата и по незачитането на законите и правилата. Той Кирил Петков дойде като министър с нарушение на Конституцията. и от там насетне реши, че всичко може да нарушава."
 
Същата тази общност ни проглуши ушите, че политически партии не не могат да говорят такива неща. Защото има институции, които решават кой е виновен и кой невинен. Всичко се прави на база на доказателства и т.н. А сега, когато Кирил и Асен се снимат пред затворите, щурат се наляво и надясно в лов за наивници, никой от тези хора не излезе да им каже: А бе вие какво правите точно? Вие не знаете ли как е устроена една демокрация? Не знаете ли, че има разделение на властите, че съдебната власт е независима и не решавате вие, кой е виновен и кой не.
 
По думите му, двойните стандарти винаги са били основна характеристика на хората от Демократична България.
 
"Когато им изнася, си мълчат. Когато, обаче, им се струва, че някой друг е нарушил правилата, проглушават, крещят, че някой нещо, според тях, не е направил както трябва. Трябва да ги държим отговорни с тези двойни стандарти и да им напомняме непрекъснато с кого са били в коалиция и в какво се превърнаха. Защото за мен, тези хора вече нямат място в дясно, каквото и да правят. Не успяха да овладеят инфлацията, само я стимулираха. Но успяха да направят няколко големи далавери. Тепърва ще разбираме, как и по какъв начин някой е взимал и по колко. А, че някой е взимал, е ясно. Първата голяма далавера беше с газа. Хвърлиха прах в очите и на Европа и на САЩ, и се опитаха и на публиката да хвърлят прах в очите и да се обясняват, че те били изгонили Газпром. А те какво направиха? Спряха плащанията към "Газпром", не резервираха капацитет, и оставиха фирми на "Газпром" да резервират капацитета, така, че "Газпром" продължи да си доставя същия газ, само, че с 30 % надценка. Това са около 100 млн. на месец. И със сигурност, част от тези шари отиват в швейцарски сметки. След започването на войната в Украйна, цената на руския петрол падна. А ние плащаме с 30 % по-скъпо гориво. Защо, бе? какъв е пазарният механизъм, по който се изчисляват тези цени? Очевидно не е пазарен този метод. Явно просто някой си слага по 1 лв. отгоре и ние си плащаме данък война и в същото време Асен Василев да може да си прибира парите и той...най-вероятно. Започнало е разследване по тази част и партньорски служби участват в това разследване. И тепърва ще разбираме каква е била истината и схемата, но едно нещо знаем със сигурност.", заяви още водачът на листата.
 
Той бе категоричен, че първото нещо, което ще направят ГЕРБ-СДС, е да свалят цените на електричеството. Тоест, натиска върху бизнеса, по-специално, да спадне.
 
"Ние изнасяме ток, имаше момент, в който отново имаше вариант да скочи електричеството. Но тогава Борисов помоли ЕК, да спрем износа на ток за кратък период от време. Никой не разбра за това, просто защото криза нямаше. Беше предотвратена. Така се действаше тогава - предвиждаха се кризи и се предприемаха превантивни мерки", добави още Даниел Митов.
 
Той допълни още, че другото, което трябва да направи коалицията, е да се обявят прозрачни търгове за доставка на газ и да се сключат дългосрочни договори. И цените на горивата има начин да се регулират.
 
"Както виждате, цената на горивата падна, откакто Кирил и Асен не са на власт. Как така се случи?", коментира Митов.
 
Той даде заявка, че туризмът ще трябва да стане национален приоритет и допълни"
 
"Със сигурност и туризма ще трябва да може да кандидатства по евро програми. За последните две години, договорените средства са нула. Без тези пари българската икономка страда. Ще възстановим и строежа на АМ "Хемус", както трябва да започне и строежа на АМ "Черно море"", категорично подчерта зам.-лидерът на ГЕРБ.
 
"Омразата, с която се говори през последните 2 години, доведе до там, че да има разделение на българското общество. Доведе ни до там да се мразим. А това никога не е добре. Може да гласуваме за различни партии, да се различаваме по идеологии, но да се мразим, не е добре.
 
Трябва да има нещо, на което да стъпим.
 
За едно нещо ще ви призова - дайте да се стегнем и да ги бием едно хубаво! И да им стане ясно, че не могат да пренебрегват легитимността и волята на мнозинството на българския народ. Защото те свикнаха това да правят- да пренебрегват своите собствени съграждани и да се правят, че не съществуваме. нашите опоненти се правят, че нас ни няма. Затова, дайте да ги набием едно хубаво на 2 октомври, та да стане ясно, че няма какво повече да правят, освен да стоят мирно и да разговарят.  Защото демокрацията е това.", завърши Митов, което предизвика аплодисменти от препълнената зала.
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
 
ВерсиЯ.бг
 
ПОЛИТИКА
News image

Лявото обединение няма свали Нинова и ще извади от играта със "стари муцуни". Петър Витанов може да е успешен лидер

Проектът Ляво обединение няма свали Корнелия Нинова и ще извади ог играта "Продължаваме промяната" със "стари муцуни". Георги Първанов беше успешен президент, но не преуспя като партиен строител.   Освен това в кръга на "старите муцуни" тлее битка между лобито на Георги Първанов с те...

News image

Лявото обединение е проект "анти-Нинова" и заявка за влизане във властта

Корнелия Нинова излезе с призив към поканените в Лявото обединение партии, сдружения и политици да се върнат в редиците на БСП.   Координаторите на идеята за Ляво обединение Костадин Паскалев, Мая Манолова, Татяна Дончева, Емилия Масларова, Светлана Шаренкова, Валери Жаблянов, Георги...

News image

Валерий Соловей: Салливан привез Зеленскому предложение забыть про Крым на 7 лет

Российский публицист Валерий Соловей в интервью УНИАН рассказал о реакции России на "формулу" мира, возможности переворота в РФ и об онкологии Путина.   Многие эксперты говорят о торгах на G-20, мол, Путин ни в какую не хочет отказываться от Крыма и Донбасса. У вас был прогноз по тра...

News image

Защо "нациките" станаха за Путин "украинските партньори"? Отказът на САЩ за преговори с Русия смени линията на Кремъл

Путин определи отстъплението на войсковата групировка на ВС на РФ в Украйна от Херсон като "жест на добра воля" и призова "украинските партньори" за преговори.   По време на преговорите в Истанбул отстъплението на руската войскова групировка от Киевска област също бе определено като ...

News image

Александр Дугин: Херсон - последний рубеж отступления

Сдан русский город, столица одной из областей России – такая же, как Белгород, Курск, Донецк или Симферополь. Если вам всё равно, то вы не русский. Русские сейчас сжимают зубы от боли, рыдают и страдают так, как если бы у них вырвали сердце, убили бы их детей, братьев, матерей и жён у ...

News image

Пропутинските геостратези отново в медийна "ваканция". Путин изтегли войската от Херсон, те очакваха да превземе Одеса

Пропутинските геостратези у нас отново излязоха в медийна "ваканция". След офанзивата на ВСУ в Харковска област се изтеглиха от медийния фронт.   Сега, след обявеното от командващия Обединената групировка войски на ВС на РФ в Украйна ген. Сергей Суровикин изтегляне от десния бряг на ...

News image

Генерал Суровикин предложи да предаде Херсон. Шойгу се съгласи и нареди да започне изтеглянето на войските зад Днепър

Командващият руската групировка в Украйна генерал Сергей Суровикин предложи на руския министър на отбраната Сергей Шойгу да изтегли войските в района на Херсон на левия бряг на Днепър. Това означава предаване на град Херсон.    Шойгу се съгласи с това предложение и нареди да започне ...

News image

Мариупол се оказа пирова победа за Русия и се превърна в сакрална жертва за Украйна и стратегически ход за ВСУ

Преди две години казахме на знаков варненски политик, изявен русофил, че главната цел на Путин е превземането на Мариупол.   Руската войскова групировка на ВС на РФ в Украйна превзе Мариупол, но затова трябваше да го срине с бомбардировки.    "Азовстал" и металургичният комби...

News image

Кога Русия ще започне Украйна "мъжката" и ще спре да се "лигави"?!

"Руснаците ще ги започнат мъжката", заяви през юли варненски политик с военно образование, който беше убеден, че Русия ще спечели войната срещу Украйна.   "Руснаците да спрат да се лигавят", написа преди седмица Богомил Бонев, който вероятно също е убеден в победата на Русия, ако Пут...

News image

Владимир Соловьов и компания вече не са актуални, българските тв каналите минаха на украинска пропаганда

Владимир Соловьов, Олга Скабеева, Евгений Попов и Маргарита Симонян, остриетата на кремълската пропагандаq вече не са актуални, българските тв канали минаха на украинска пропаганда.    Прифронтовата медийна у нас зона много се промени след офанзивата на ВСУ в Харковска област и настъ...

News image

Националният съвет на СДС заседава днес в Русе

По време на днешното заседание в Русе на Националния съвет на СДС една от разискваните теми е влизането на България и Румъния в Еврозоната.   Сините очертаха важността на Шенген за България и проблемите, които стоят пред приемането на страната ни.     Варненската дел...

News image

Тройната загуба на Нинова - загуби подкрепата на Кремъл и САЩ. Путин се преориентира към бизнеса за "проруска игра"

Корнелия Нинова загуби битката за оръжието за Украйна - взеха й схемата с износ през Полша и Румъния, загуби и подкрепата на Кремъл след гласуването в парламента.   Нинова се подхлъзна и по американската писта - "янките" я отписаха от играта. Това означава, че БСП няма да види в...

News image

Ходорковский: Почему Зеленский до сих пор не убит? Сейчас сделать это уже не так просто, а вот в начале войны. Почему?

«К сожалению, мы увидели, как ворюга превращается в кровопийцу» Большое интервью Михаила Ходорковского — о том, что будет с Россией после Путина (и будет ли она вообще).   Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выпо...

News image

Путин няма да спечели с "бойни комари", а със спецназа на ГРУ. Кадиров е мишка пред имам Шамил, но е прав за войната

Путин няма да спечели войната срещу Украйна с пропагандната кампания за "бойните комари", а със спецназа на ГРУ.   Няма да я спечели и с ударите по гражданската критична инфраструктура на Украйна, само ще провокира украинците.   "Хохлите" и без това мразят "кацапите" от веков...

News image

Главная битва - Херсон. Город укрепляют на случай попытки ВСУ пойти на прорыв

Враг продолжает прощупывать нас на херсонском направлении. Тактику неонацистов разгадал Виктор Баранец. Он объяснил, почему ВСУ так торопились взять Херсон, отметив, что сейчас ситуация меняется.   Херсонская область остаётся одной из красных точек на карте противостояния. Однако ярк...

News image

План Суровикина: названы варианты наступления России на Одессу. "В Генштабе уже есть план"

Владимир Путин, выступая вчера на заседании Валдайского клуба, многих заинтриговал, отвечая на вопрос иностранного гостя о судьбе Одессы. Из ответа президента так и не стало ясно, есть ли красавица-Одесса в планах российского Генштаба или нет. Военный эксперт, капитан 1 ранга в запасе Васили...

News image

Красен Кралев: Питам се какво ДБ правят в съюз с БСП

След изказването на колегата Гуцанов, не мога да не се запитам какво правят "Демократична България" в съюз с БСП. Това е една дълбоко нереформирана партия. Двойнственият момент, който през цялото време присъства при тях, за мен е малко енигматичен. Не мога да си отговоря на въпроса как при т...

News image

ISW: Руските сили продължават да се подготвят за улични боеве в Херсон

Руските сили не напредват значително около Бахмут, Донецка област или където и да е другаде по фронтовите линии в Украйна. Руска информационна операция разпространява слуха, че руските сили постигат значителен напредък в Бахмут, което вероятно ще подобри и личната позиция на финансиста на гр...

News image

Когда "Армата" появится в зоне спецоперации

С 2015 года на парадах в День Победы 9 Мая демонстрируются боевые машины следующего поколения на платформе «Армата», включая основной боевой танк (ОБТ) типа Т-14. С разрешения Минобороны РФ короткие интервью давали военнослужащие, лестно отзываясь о новой технике. А в ходе международных воен...

News image

Константин Малофеев: Валдайский прорыв Третьвого Рима

Русский консерватизм от двухвековой теории переходит к практике. Выступление Владимира Путина на XV заседании клуба "Валдай" ещё предстоит детально разобрать и проанализировать, но одно очевидно. Это финальная точка в отношениях с либерально-глобалистским Западом. И братская рука, протянутая...

News image

ISW: ЧВК "Вагнер" набира пилоти за авиационни отряди и екипажи на зенитно-ракетни комплекси

Руската частна военна компания "Вагнер" се опитва да набира пилоти за авиационни отряди, за да разшири възможностите си във въздуха, предаде Униан.    Наемниците са започнали да разполагат по-сложна техника наравно с руската армия, се казва в доклад на американския Институт за изслед...

News image

Британската разведка: Разбрали, че са неподготвени, руските сили минават в отбрана

Русия вероятно е подсилила някои от своите части западно от река Днепър с мобилизирани резервисти. Това съобщава британското военно разузнаване в последната си сводка.   Отбелязва се обаче, че подкреплението е с крайно недостатъчен състав. През септември руски офицери описват роти в ...

News image

Путин: Русия е готова за преговори, САЩ трябва да дадат сигнал на Киев да промени позицията си

Руският президент Владимир Путин каза днес, че Москва е готова за преговори за прекратяване на конфликта в Украйна, но заяви, че Киев не е готов да седне на масата за преговори, предаде Ройтерс.   "Не става въпрос за нас, ние сме готови за преговори. Но лидерите в Киев решиха да не п...

News image

Кадиров съобщи, че при украински обстрел са загинали 23 чеченски бойци

Чеченският лидер и съюзник на руския президент Владимир Путин Рамзан Кадиров съобщи, че при украински обстрел по-рано тази седмица са загинали 23 от бойците му, а 58 са били ранени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.   В публикация в социалната мрежа Телеграм Кадиров уточнява, че това...

News image

"Нужны изменения. Сейчас!" Къдиров заявил о новом провале генерала Лапина

"Нужны изменения. Сейчас!" Къдиров заявил о новом провале генерала Лапина   Из-за нового провала генерала Лапина грозит повториться история с Красным Лиманом, заявил Кадыров. "Нужны тактические и кадровые изменения. Сейчас, а не завтра", - подчеркнул глава Чечни.   ВСУ без бо...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Битката за Мелитопол, Бердянск, Мариупол и Крим. Путин превръща отбраната на Крим и Мариупол в "народна война"?!

News image

Генералният щаб на ВСУ маскира предстоящата офанзива след отстъплението на Обединената групировка войски на ВС на РФ в Украйна от десния бряг на Днепър в Херсонска област и връщането на областния център Херсон.   Командването на ВСУ засега не прехвърля значителни части от 60 000 Херс...

И "генерал Армагедон" трудно ще се справи с "Батько наш Бандера", Путин провокира яростен национализъм в Украйна

News image

Първият влак от Киев за Херсон потегли с "Батько наш Бандера Украина - мати! Ми за Украину будем воювати!".     Изрисуваната влакова композиция с надписи "Потяг до перемоги" и "Азовсталь" е пропагандна акция на Киев, но и израз на национализма на украинците.    ...

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе?!

News image

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе, столицата на легендарния анархистки водач в Украйна Нестор Махно, громил белите, докато не почервенеят, и червените, докато не побелеят.   Путин очевидно подцени анархисткия дух н...

АКЦИЯ

Британското разузнаване: Русия продължава тежкия обстрел на Херсон

News image

Руските сили продължават да обстрелват Херсон ежедневно, въпреки че Украйна си върна контрола над града по-рано през ноември. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.   От ведомството посочват, че вчера, 27 ноември, в района ...

Украински и полски спецназ спират щурма на ЧВК "Вагнер" за превземане на Бахмут

News image

Няколко месеци щурмови групи на ЧВК "Вагнер" атакуват Бахмут и не успяват да го превземат. Атаките следват на вълни, но са спирани от украински спецназ и бивши командоси от полския спецназ "Гром".   Командването на ВСУ привлече резерви от "западенци", които воюват мотнивирано срещу р...

КИЛЪРИ

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

"Поръчката" за Владимир Соловьов активно мероприятие на ФСБ. Путин намеси и ЦРУ, което може да поръча него, не Соловьов

News image

Путин задейства класическо активно мероприятие на ФСБ за "поръчката" за отстраняване на журналиста Владимир Соловьов, сочен като прокремълски пропагандатор и "журналиста на Путин".   Задържаните "руски неонацисти" като агенти на ФСБ ще пеят песновката на службите. Класика в жанра на ...

МАФИЯ

Семерджиев свидетел срещу Ланеца, свързан с мрежата наркодилъри от "София-Запад" на Таки

News image

"Някакъв си дрогиран направил катастрофа. Много важно." Това искат да ни внушат. Целта отново е да се възмутим за три минути, след което да си довършим вечерята и да си легнем.   Само че историята е много по-дълбока. Дръжте се. Оказа се, че убиецът Георги Семерджиев е свидетел на про...

Семерджиев е протеже на Таки и това го знаят и дилърите, и феновете на "Левски". А МВР май не може без агентите на Таки

News image

"На въпрос, свързан ли е Семерджиев с Таки, Рашков каза, че това подлежи на доказване и към момента не може да отговори", пише "Дневник".   Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е много по-информиран за босовете и групировките, отколкото показва в интервюта за медиите.   ...

РЕКЛАМА
Банер