СНАЙПЕР

ПАЧАВРАТА в кухнята на БСП или пари, предателство, пари прим. Нинова не свали Гуцанов, но го вади от играта за вота

alt

Борислав Гуцанов обяви война на Корнелия Нинова с медийната декларация в неделя при Илиана Беновска и в "Канал 3", че подава жалба срещу нея в Контролната комисия на БСП за неправомерното му освобождаване от поста председател на БСП-Варна.

Кирил Добрев пристигна в понеделник да потуши напрежението в БСП-Варна. Такава беше общата оценка след срещата на заместник-председателя на БСП с лидера на местната организация Борислав Гуцанов и Градския съвет на партията.

Очакванията бяха други, сигналите от "Позитано"20 бяха други - че ще дойде с екип от 12 апаратчици, които да направят ревизия на структурата - финансиране, членска маса и прочие оргвъпроси.

Седмица по-рано Корнелия Нинова и част от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП обявиха на пресконференция, че са свалили политическото доверие от Борислав Гуцанов и са посочили Христо Боев за временен председател до градската конференция. Нинова дори се позова на чл.35 от устава на БСП.

Гуцанов изненада Нинова и не си подаде оставката, за да остави на заден план неуставността на опита за свалянето му, даде отпор. Така се стигна до срещата в понеделник с Кирил Добрев. Отново агитки, подкрепа за Гуцанов, пак напрежение.

Красноречива оценка направи бившият областен председател на БСП-Варна Аврам Тодоров - "Във Варна Гуцанов и Добрев разиграха един водевил. Малка театрална пиеса с комедиен характер. Тя завършва като всяко действащо лице изпълнява по един куплет. БЕШЕ ВЪЛНУВАЩО. Всичко остава за сметка на Корнелия Нинова".

Кирил Добрев обяви, че Борислав Гуцанов не е отстранен след свалянето на политическото доверие, тъй като това не е според устава на БСП, т.е. опроверга Корнелия Нинова.

"Политическите решения на Изпълнителното бюро са факт и те не се коментират. Ние нямаме по същество отстраняване на градски председател, имаме едно политическо решение, в което се казва, че сваля политическото си доверие. Това не е прецедент, това е оценка, която дава Изпълнителното бюро. Това е политическа позиция, която не кореспондира с устава. В устава има посочени форми на наказание, но това не е наказание", заявил Добрев.

Това в официалната част. Иначе се чуваха квалификации като "пачавра", "предателство", "липса на другарство", "пари, много разкешени пари".

Очевидно пачаврите в червената кухня не могат да прикрият класическата схема - пари, предателство, пари прим.

Нинова не можа да свали Гуцанов, принуждавайки го с атаката да подаде оставка, защото подцени подкрепата, която той получи от организацията, подцени клановете "Гуцанов" и "Лилов".

(Асен Марков, член на клана "Лилов", е убедил Корнелия Нинова, че действа неуставно и номерът от конгреса с Борислав Гуцанов няма да мине.)

Сергей Станишев и групата около него се възползваха и контраатакуваха - ето че Нинова може да губи, Гуцанов даде отпор, не можа да го свали и прочие.

Ако Нинова не беше дала заден ход с маневрата на Добрев, Станишев щеше да вкара казуса "Гуцанов" в ПЕС, заяви източник от "вътрешната опозиция" в БСП.

Корнелия Нинова не можа да свали Борислав Гуцанов преди конференцията, но го вади от играта за местните избори. Сега ще се цакат с "тайминга" на конференцията и вота, но Нинова няма да пусне негова листа с общински съветници.

Листата ще бъде редена от Иван Иванов и Кирил Добрев. Гуцанов няма да е в нея. Всъщност това е голямата цел - ГУЦАНОВ АУТ ОТ БИЛДИНГА.

В същото време Борислав Гуцанов се готви за реванш след изборите - неговата група ще бойкотира вота, ще сравнява резултати, ще атакува и ще се опита да "осребри" битката си с Корнелия Нинова с влизане в националното ръководство след свалянето й с пуч от групата "Станишев-Гергов".

"Гуцанов ще бъде едно от многобройните знаменца, които ще се веят след местните избори за свалянето на Нинова", заяви бивш местен лидер.

Борислав Гуцанов беше фронтмен, но зад кадър в операцията "Бламиране на Корнелия Нинова във Варна" участваха и други знакови фигури, групата на "картоиграчите" - Красимир Янков, който загрява за лидер на БСП, Асен Димитров, който се готви да "пренареди Тестето", и Пламен Стоянов, който го играе "бекграунд".

След местните избори тази група ще се пренесе в София и заедно с Гергов, Миков и Мерджанов ще се опита да свали Нинова. Ако пучът успее, Гуцанов ще иска от Янков позицията на Кирил Добрев.

Преди това трябва да даде всичко от себе си, за да се провалят щабистите на Кирил Добрев, въпреки че ще твърди друго - колко много е работил за успеха на БСП на изборите - "картоиграчите" ще му окажат пълна "логистична подкрепа", за да бъдат избрани само четирима общински съветници.

Така битката между Гуцанов и Нинова обслужва ГЕРБ във Варна - Иван Портних да победи на първи тур с голяма разлика, а гербаджиите да вкарат общински съветници за самостоятелно мнозинство.

Враждуващите групи в БСП всъщност са калкулирали загубата на местните избори - групата на Нинова ще се опита да отрази атаката след местните избори, за да смачка опозицията на конгреса, а "пучистите" ще се опитат да я свалят с искане за свикване на конгрес веднага след вота.

Корнелия Нинова се погрижи за пиара на Борислав Гуцанов. Ако пучът срещу нея успее, той ще се бори за национална позиция в партията - или на мястото на Драгомир Стойнев (вече работи по каналите на Пеевски), или на позицията на Кирил Добрев, колкото и на някои това да им изглежда "в повече".

Условието за тази интервенция е само едно - пълен разгром на БСП не само във Варна.

bgsniper.com

 
СНАЙПЕР
News image

ББ цака жокера "Белене". Пентагонът ще поръча Тръмп като Кенеди, но ще стопира "перспективното ядрено оръжие" на Путин с

Бойко Борисов не е мафиот, не е мутра, не е бодигард - иначе нямаше да си лъска обувките, докато уж пази "царя". ББ е "перде" - толкова пъти цака оръфаната карта АЕЦ "Белене", че ако ВВП взимаше насериозно обещанията му, щеше да го набие след първата врътка. Мартин Мартинов вече съ...

News image

"Берлин" поема НСО. Сарая и Радев "партия" за сваляне на ББ, решението е взето, останалото е "въпрос на техника"

"Данчо Дяков си отива, защото изпусна контрола върху службата и се опасява от атентат на високо равнище, за който не иска да носи отговорност", хвърли бомбата източник от службите. Според него Сретан Йоцич никога не е искал да отстреля ББ и отдавна са се "разплатили", но в Сърбия имало ...

News image

Орлин Алексиев пак ще е "жокер" в Играта. Маджо, Сарая и "Позитано"20 цакат оферти, остава с ББ

Който отписва Орлин Алексиев от Играта, защото няма да е общински съветник и Финансист на София, ще сгреши. Бившият "кмет в сянка" остава ключова фигура в София. И не само - Маджо му предлага позицията на Втори в своята схема. Сарая и "Позитано"20 го "заграждат" с оферти, Орлин Але...

News image

ГЕРБ без Орлиновци в листата на София. Фандъкова иска нови кадри за съветници като условие за кандидатурата си

Йорданка Фандъкова не е искала да се явява на местните избори тази есен, разкри социологът Андрей Райчев по бТВ тази сутрин. "Тя все пак се явява, явно поставя условия - нови кадри", обясни той. "Това важи навсякъде за ГЕРБ, след като г-н Цветанов си тръгна." Клуб Z научи, че в дейст...

News image

Арх. Борислав Игнатов може да отвее "Мая" и Фандъкова. Профилът му е под индиго с кмета-легенда инж. Иван Иванов

Самоковката Йорданка Фандъкова и кюстендилката Мая Манолова не бива да подценяват кандидатурата на варненеца арх. Борислав Игнатов за кмет на София. Кандидатурата и програмата му са под индиго с кмета-легенда на София - сливналията инж. Иван Иванов - стоп на корупцията и модерно градоус...

News image

Сарая и ДСП вкараха ББ в енергиен Сандвич между "Симеонов&Цветанов" и "Няма такава държава"

Бойко Борисов наричаше лидери на ГЕРБ-Варна "тарикатчета" през зимата на 2012г., но той се опита да се направи на най-големия Тарикат в еврокампанията. И успя донякъде, защото Корнелия Нинова и Кирил Добрев не смеят да шукнат за Сарая (Георги Свиленски пробва, но пък му взеха оставката). ...

News image

Валери Симеонов сваля Б.Б. в "партия" с Цветанов. Борисов предупредил бившия втори в ГЕРБ, че Пеевски натиска за арест?!

Валери Симеонов поставя ултиматум на Бойко Борисов да извади Сарая от енергетиката. Иначе излиза от коалицията и кабинетът пада. "Май ше бъде септември този път. Готвим се НФСБ да излезе от коалицията и да правим избори две в едно през октомври. Валери Симеонов се разбра с Цветанов...

News image

КОЙ и ББ мачкат Нинова, клиентите им я саботират. "Пуч" я сваля след местния вот, Гуцанов се кандидатира за лидер?!

"Пеевски и Борисов качват Нинова на Пързалката", твърди щабист на ГЕРБ. "Пеевски контролира половината "Позитано"20, Борисов - другата, какво остава за Корнелия", пита иронично гербаджията от щаба. Това, разбира се, е пресилено, но Пеевски и Борисов наистина имат влиятелна клиентела на "П...

News image

Обрат! "Позитано"20 се отказва от "фаворита на Пеевски" Божидар Чапаров. БСП подкрепя "независим кандидат" от бизнеса

Обрат! "Позитано"20 се отказва от "фаворита на Пеевски" за кандидат-кмет на Варна. "БСП ще подкрепи независим кандидат от бизнеса", заяви общински съветник от групата на червените. Според източника масонът, който е и общински съветник също нямал желание да го издигат. "Божо Чапаров няма...

News image

Нинова вади "позитански бушони" след местните избори. Станишев и Гуцанов й готвят преврат: "Време е за нов лидер!"

Корнелия Нинова не е "времянка" на "Позитано"20, зад нея е най-големият играч в БСП - Румен Овчаров, който го играе "Луканов 2", но внимава с руснаците. Лидерката предвижда различни варианти за ситуацията след изборите. Според един от най-острите сценарии ще вади "позитански бушони", ак...

News image

Семеен приятел на Мая Манолова: "Пеевски e зад Мая, но ще я изпържат". Ако Манолова стане кмет, Пеевски превзема София

"Ако Мая Манолова стане кмет, Пеевски превзема София", написахме преди скандала между него и Б.Б. за "Турски поток". "Играта" вече е война! Изключително близък семеен приятел на Мая Манолова заяви сензационно - "Мая си вирна носа, защото Пеевски застава зад нея". Слави Трифонов е по...

News image

Екшънът в BESO послание до Борисов?! Източник от ъндърграунда: "Бойко не може да арестува нито Маджо, нито Котараците!"

Aкцията в BESO няма нищо общо с неуреден бизнес между съдружници. Ако има "търкания", те са между Маджо, Котараците и други босове, категоричен е източник от ъндърграунда. "Бойко не може да арестува нито Маджо, нито Котараците! Той ги покрива, но може да загуби изборите в София заради тях...

News image

Иван Иванов и Христо Боев с пълномощни за вота. Кирил Добрев вади Гуцанов от Билдинга, той готви "ресто" с Мая Манолова

Поредната интрига избухна в БСП-Варна. Докато Бойко Борисов организира мачкането и на двата клана в местната структура чрез ресурса на кмета Иван Портних, битката в БСП е кой да получи пълномощните за реденето на листите и членовете на комисиите за изборите. Депутатът Иван Иванов и посо...

News image

Борисов задейства операция "Евксиноград". ГЕРБ се готви да мачка БСП във Варна и областта в комбина със СДС, ДПС и ВМРО

Бойко Борисов прекъсна за кратко почивката си в "Евксиноград", за да се срещне с премиера на Русия Дмитрий Медведев в Туркменистан. Всъщност Борисов пунтира, че е на почивка - срещите са една след друга. Най-често с лидера на ГЕРБ е кметът на Варна Иван Портних. Обаче при премиера ...

News image

Слави дава рамо на Фандъкова. Мая Манолова няма как да стане кмет на София, "Демократична България" издига Методи Лалов

Мая Манолова няма как да стане кмет на столицата. Въпреки декларацията й пред водещата Биляна Гавазова в bTV - "Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет!". Слави Трифонов ще подкрепи кметицата Йорданка Фандъкова, след като обяви учредяването на "Няма такава държава". Шоуменът си ...

News image

Борисов реди "Тъстовете" и "хидсростройци" в "Евксиноград". Премиерът гради паритетите за третия мандат на Портних

В сряда вечерта във Варна се проведоха две знакови срещи - в едната лидерите на групировката на "Тъстовете" тестваха играчи "отсреща", а в другата варненска тамада събра на една маса фронтмени на двата СИКаджийски клана. "Тъстовете" се активираха заради Бойко Борисов, който вече е на почи...

News image

Борисов и Пеевски редят "хидростройци", "Вичо" с трети кметски мандат. Рокадата е за милиарда в новия мандат на Портних

Бойко Борисов и Делян Пеевски пренареждат "хидростройци" преди третия кметски мандат на Иван Портних, който с подкрепата на "десните"&ДПС може да спечели на първи тур. Велико Желев не прояви интерес към кметската оферта-"капан" на Асен Гагаузов - нали и без това "кара града", както писа...

News image

Слави с "царски проект" под индиго. "Няма такава държава" ще бие ГЕРБ, ако не получи регистрация с "Има такава мафия"

Ахмед Доган е "главният инженер" на политическия проект на Слави Трифонов - "Няма такава държава" ще помете националистическите партии, които Бойко Борисов не пожела да отстрани. Слави Трифонов прави "царски проект" на Сарая под индиго - вместо Илия Павлов е неговият "корпоративен син" ...

News image

Слави прави "партия" със Сарая. При 120 депутати ДПС влиза във властта през "парадния вход"

"Няма такава държава" и ДПС могат да изберат следващия премиер и президент - Делян Пеевски и Слави Трифонов, примерно. "Няма такава държава" прави "партия" със Сарая, Пеевски стои зад Проекта. При 120 депутати ДПС влиза във властта през "парадния вход" Проектът "Няма такава държа...

News image

БСП издига Милена Георгиева за кандидат-кмет на "Аспарухово". Битката ще е с Ивайло Комитов за влизане във втори тур

Милена Георгиева, лидер на групата общински съветници на БСП-Варна, ще бъде издигната за кандидат-кмет на район "Аспарухово". Тя е смятана за "прокси" на Борислав Гуцанов, който след вечерята в четвъртък в заведението си Ролбата-"Наутилус" със Сергей Станишев "разпери криле" за изборни е...

News image

Кръгът "Водолей" подкрепя Ивайло Маринов за кмет. "Тъстовете" редят "коалиции по интереси" за победа на ГЕРБ в районите

Интригата в емблематичния за Варна район "Аспарухово" приключи. Нито Иван Недялков ще заформи интрига като "кандидат на Марешки", нито Ивайло Комитов, който спечели кушията с него за "прокси" на боса на "Воля", ще прескочи първия тур. Босовете на района решиха мача. Ивайло Мар...

News image

"Ресто" на Борисов във Варна, иска победа на всяка цена. Маджо и Пеевски работят за ГЕРБ в морската столица

Битката във Варна е за един милиард за следващия мандат. Бойко Борисов иска победа на всяка цена в морската столица. Борисов гласи "ресто" срещу подривната схема на БСП с "Няма такъв град" със Слави Трифонов и Цветан Василев. Според източници в най-близкото обкръжение на лидера на ГЕР...

News image

Б.Б. сече "Цветанови кметове", прави избори по схема на кмета на Бургас. Ако БСП вземе София и Варна, ГЕРБ пада от власт

Номинирането на кмета на Велико Търново Даниел Панов за трети мандат е знаково сред "Цветановите кметове" - при това най-близкия до бившия Втори в ГЕРБ. (За Атанас Камбитов, спечелил номинацията в Благоеврград, не е сигурно, че ще бъде номиниран от лидера.) Бойко Борисов всъщност уст...

News image

Гуцанов и Станишев засечени на вечеря в Ролбата-"Nautilus". Номинират Гуцанов за кмет и водач на листата?!

Интригата в БСП-Варна в момента е кой ще получи пълномощното за регистрацията на листата за общински съветници, кой ще я реди и кой ще е шеф на градския щаб, заяви източник от "Позитано"20. Все още не е решено кой ще е номиниран за водач на листата. Борислав Гуцанов е получил номинации ...

News image

Номинират Иван Портних за трети мандат, Сарая го подкрепя. ГЕРБ ще мачка БСП в районите, най-вече в "Аспарухово"

Иван Портних ще получи официална номинация за кандидат-кмет на ГЕРБ и ще спечели трети мандат, заяви източник от предизборния щаб на партията. След като овладя последната интрига между знакови фигури в екипа си за морската градина във Варна, Портних вече планира кампанията. Междувре...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Корнелия Нинова печели от загуба на Мая Манолова, десните няма да я подкрепят на балотаж

News image

"Към днешна дата изглежда, че основната битка за София ще е Манолова-Фандъкова. По-скоро очаквам Манолова да се кандидатира за кмет на столицата, но ще държи това в тайна до септември. Мая Манолова натрупа критичен минимум от публично поведение, от който ще й бъде трудно да се върне назад...

Корнелия Нинова реже Румен Петков за общо явяване на БСП и АБВ на местния вот въпреки отказа от "Коалиция за България"

News image

"Корнелия Нинова ще отреже Румен Петков за общо явяване на БСП и АБВ на местните избори", заяви източник от "Позитано"20. "Всички в Изпълнителното бюро са против общо явяване с АБВ. Няма как да сме заедно с тях, те открито ни саботираха с "Коалиция за България", продължи източникът. ...

Леонид Кравчук: САЩ не ни позволиха да имаме ядрени ракети, управлявани от Москва и прицелени в Америка

News image

За създаването на собствена държава, по искане на западните страни начело със САЩ, Украйна се е отказала от правото да има свое ядрено оръжие. Това заяви първият президент на страната Леонид Кравчук в ефира на местния „24 канал“, предава агенция EA Daily, цитирана от "Фокус". ...

АКЦИЯ

Борисов уволни и "кмета в сянка" на София. "Позитанци" с оферта към Орлин Алексиев, за схема с Пеевски и Божков

News image

Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова напълно потвърдиха информацията на източниците ни от щаба на ГЕРБ преди седмица за Чистка в София. ББ уволни и "кмета в сянка" на София, след като отстрани Цветан Цветанов - Орлин Алексиев излиза УЖ от играта с приятеля "Бойко", но продължава с "Котарац...

ГЕРБ взема Варна и Бургас, губи в Пловдив, на ръба е в София. Цветанов може да свали Борисов и да "си унищожи партията"

News image

Цветан Цветанов може да разбие структурите на ГЕРБ на местните избори, да предизвика загуби в знакови областни центрове, дори в София, и да свали Бойко Борисов като "си унищожи партията", която създаде, заяви източник от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, близък до бившия Втори. ГЕРБ печел...

КИЛЪРИ

Борисов може да изгони Цветанов, не и Маргина. Ланеца е друга бира, ДАНС-"Берлин" го вкара в пазара на босовете

News image

Големия Мартин уж се бил развилнял на Слънчев бряг - уж. Б.Б. не се намесвал, не натискал МВР да погне мутрите. Сетне Фрог-материалът бе свален. И? Медийната интрига се оказа ФЕЙК, постановка срещу Бойко Борисов - "съчинение" по картинка. Обаче Маргина наистина е фактор по Южното Черномо...

Б.Б. юрка службите по "стари поръчки" във Варна?! Пращат му доклад за Гела, Ластика, Лазар Анев и Венци Боксьора

News image

Бойко Борисов "внезапно" се заинтересува през февруари от разстрела на Жоро Каратиста, твърдят източници на информация в най-близкото му обкръжение. През март беше пикът на интереса му. Сетне вниманието му привлече "рестото", което отекна във връзката между Иван Тодоров-"Хакера" и Големия...

МАФИЯ

007 подкрепи Иван Гешев. След похвалното слово на Ема Хопкинс само Анатолий Макаров и ГРУ могат да го спрат

News image

"Оперативните колеги" на посланика на Великобритания Н.Пр. Ема Хопкинс й казали, че "много добре работят" с Иван Гешев. Колегите на 007 застават зад заместник-главния прокурор Иван Гешев. Сега и протести "ала Пеевски" не могат да го спрат - Христо Иванов знае защо. Надеждата на "пр...

Главният редактор на The Insider: Руското посолство в София се ползва като плацдарм за ГРУ

News image

"Активността на руското военно разузнаване ГРУ в България е в пъти по-висока отколкото в другите източно европейски страни", заяви пред влогъра Асен Генов главният редактор на сайта за разследваща журналистика The Insider Роман Доброхотов. "Една част от разследванията ни се изразява в пр...

РЕКЛАМА
Банер