СНАЙПЕР

Илиян Василев: Чакам ви на Улицата! Защо у нас протестите не стават масови?

alt

Иван Гешев очаквано преодоля последната институционална преграда пред назначението си за главен прокурор. Сотир Цацаров чака формализацията на една предизвестена процедура по избора му за шеф на КПКОНПИ. С избора му репресивната система на прокуратурата ще се утвърди като основен инструмент на властта в републиката.

Неизбрана от никой, но контролираща всеки. 

Не можещите, не знаещите, а недръзновените, нереволюционерите, невизионерите са тези, които владеят държавната "бухалка", с която подчиниха целия парламент, пък и основните извънпарламентарни фактори. Единственото, което не са подчинили, са Улицата и гражданския протест.

Защо Улицата и Протестът останаха последната територия на Свободата и опора на Нормалността у нас.

Да започнем, че у нас баланс на силите, които да неутрализират злоупотреба с власт, няма. Изгледите това да се промени са различни, но близки до нулата. 

Илюзията "президент" приключи

Още по-страшно е, че не публично видими и избрани личности управляват и насочват кораба на България, нейните ресурси, не те определят бъдещето й, а някакво неясно статукво и задкулисие. Никой от вас не е избирал Делян Пеевски или Ахмед Доган, или Ковачки, и прочие политически и бизнес олигарси, но те определят какво да консумирате като законотворчество, като права и свободи, като публична среда и възможности, като благополучие и сигурност.

Илюзията "партии", като стожер на демокрацията и гарант на обществените баланси, също се изпари. Тези, които твърдят, че могат да направят промените, нямат достъп до медии и власт, а тези които са на власт, не могат да направят промени. Класика. 

Илюзията "избори" също е развенчана. Като имаш половин милион недействителни бюлетини, още толкова купен глас и контролирани медии, контролирани социолози и агенции, да не говорим да избирателни комисии, шансът различното мнение и това на визионерите и можещите да стигне до масата избиратели и да произведе отрицание на статуквото, също клони към нула.  Теоретично е възможна промяна, но сами преценете: от гледна точка на разположението на силите, подобна партия, коалиции или други сдружения трябва да имат гарантирана подкрепа от над 2,2 милиона души и то като започнат от нулата, за да гарантират смяна на властта и надмощие над събраните гласове на ГЕРБ, ДПС и Патриоти. Сложете и игрите с недействителните бюлетини, които подставени хора в и след избирателните комисии могат да "произведат" от всеки действителен глас със съответната допълнителна "маркировка" ... и промяна през изборна победа става просто невъзможни. При това забележете, с гарантирана от прокуратурата безнаказаност. Дотук не говоря изобщо за преправените списъци...

Затова и президентът накрая схвана, че изборите у нас не решават нищо. Хората не вярват че гласът им струва нещо, че те са господари на съдбата си и определят кой да ги управлява. И затова масово не отиват да гласуват. Дори да се появи някой свестен политик, те не вярват, че той може нещо да промени нещо, ако играе по текущите правила и в рамките на текущата Система. 

Напълно в сферата на теорията и фантазиите е сценарият, при който силите на промяната печелят огромно мнозинство в Парламента, през което да генерират промени в Конституцията, вадят Прокуратурата от съдебната власт и поставят под контрол главния прокурор. Вие можете да мислите друго, но аз съм убеден, че при тази власт и тези прокурори нито машинно, нито електронно гласуване ще има. Да не говорим за класическото, проверено от векове, гласуване по пощата.

Нормалният демократичен процес у нас не само буксува, той е е хронично увреден, неспособен да генерира най-доброто управление и най-добрия избор, които да ни гарантират благоденствие и сигурност. Шансът да смените статуквото не е по-голям от шанса да смените Тодор Живков, защото те са с един корен.

Остават единствено Улицата и Протестът - не само като автономна територия на изява на гражданската активност, не само като право, но и като задължение на гражданите, когато другита канали на демокрацията са "запушени".

Защо у нас протестите не стават масови?

Няма да ви занимавам с манипулациите на властимащите и медиите им. Това е по подразбиране. Който го е страх, не ходи в гората. 

Тоталният контрол над медиите вече играе против Тях. Хората искат и очакват спорещи страни, различни гледни точки, умни, образовани, не индоктринирани събеседници, които имат право да критикуват и осмиват властта, именно като част от оздравителните механизми на обществото.

Причината участието в протестите да се възприема като занятие на малцинството, на маргиналите, е натрупаната инерцията и безверие. Виждате, че протестите в Хонг Конг доведоха до по-висока активност и повече гласовоподаватели. Тоест Улицата, Протестът и Промяната взаимно се допълват и усилват. От действие на малцинството се превръщат в процес за мнозинството.

Друга причина за липсата на масовост в протестите е, че мнозина, включително млади, се ориентират към материално благополучие и на това подчиняват всичко. Виждат, че политическата различност не носи преки и бързи дивиденти, орязва достъпа до обществени поръчки и материални ползи. Има група от млади и не толкова млади политици, които мислят, че България ненужно се представя навън като страна с проблеми, когато има хиляди примери на успешни бизнесмени, стартъпи и иноватори, които мерят ръст с най-добрите в света. Тези нови бизнесмени имат нужда от "тишина" или поне от по-благоприятен фон, за да могат да продадат бизнеса си по-изгодно, да привлекат инвестиции, технологии и партньори. И "шума" от приказките за корупция, за непотизъм, за репресии им пречи.

Тези "бизнесмени" и "политици" имат своето основание - именно егоистичния интерес на личното и колективно благополучие. Единствената причина, обаче те да се намират в изолираните острови на "нормалността" е фактът, че Пеевски и прокурори, пък и олигарси, не намират още своето място в силно трансгранично свързан бизнес. Трудно го разбират, още по-трудно им е да го контролират, защото става въпрос за мрежи на знания, ноу хау, капитали и информация, от която се прави пари. Но и това е въпрос на време, както показаха рейдовете спрямо ТАД груп. Защото колкото и екстериториално да е благополучието на подобни бизнесмени, то пак опира да умението да не прекрачват граници, да приемат корупцията като приемливо състояние на "околната среда", да не предизвикват олигарси и силните на деня, да търпят лошата мека и твърда инфраструктура, която ги прави по-неконкурентноспособни, да приемат че съдебната система във всеки момент може да ги ощети, ако си потърсят правата. Колкото и да се затварят в изолирани острови на относителното си благополучие, пак трябва да ползват образователната и здравна система, да търпят престъпността и насилието, както и да се унижават, че ги управляват неуки и посредствени хора. Защото между личната и обществената "правда" не може дълго да зее пропаст.

Подобни "притихнали" в търсене на личната изгода обществено значими личности рано или късно опират до прозрението, че не можеш да бъдеш щастлив в море от неправди и нещастие.

Тандемът "Гешев и Цацаров".

Другата причина за липсата на масовост в протестите е отсъствието на големите ни интелектуалци в усилията за събуждане на народа чрез лична съпричастност към протестите. Това е функцията, която се очаква от тях - на народни духовни лидери. Не когато им раздават награди или им осигуряват привилегии, а когато хората са в беда и търсят опора. Колкото пъти съм говорил с известни интелектуалци, за да ги убеждавам да се обърнат към Улицата и Протеста, те предпочитат да се затворят в собственото си уравнение за значимост и обществен дълг. Като ги питам "защо мълчите, когато пиесите ви се цензурират и театрите не смеят да ги играят", реакция няма. Да, дами и господа, пиесите на големи творци отново са обект на цензура. 

И актьорите, и в по-общ смисъл артистите, поне голяма част от тях, също избягват да идват и да говорят пред хората. Защото си въобразяват че добрата им професионална реализация е достатъчна за изпълнение на обществения им дълг. А аз си мисля, че няма нищо по въздействащо от това един актьор да рецитира пред протестиращите великите ни поети, духовни лидери на нацията. За да имат протестите и нужната енергия, вдъхновение и посока.

В дълг към протестите са и журналистите, които също предпочитат да протестират на парче, когато имат собствена кауза, но не виждат гората и взаимосвързаността между корупция и медийна свобода, от което те най-много страдат. 

Мога да продължа - списъкът от причини протестите да не бъдат толкова масови, колкото в Румъния, Унгария, Турция, Сърбия, Гърция, ще бъде дълъг. Не всичко е плод на успешната анестезия на властта. Повечето от нещата са променими и са плод на несъвършенства в организацията и лидерството на тези протести. Ако ги организира партия, кибиците започват "защо са партийни"? Ако ги организират неправителствени организации, партиите пък странят. Ако са етикетирани като дело на леви, десните не идват и обратното.

А се забравя, че обезличаването на българската демокрация и настъпването на прокурорска република не е десен или ляв, а тотален и топ приоритетен проблем на всички.

Моята Улица и нашият Протест

Ето защо възлагам единствената и последна надежда на моята Улица и на нашия Протест. Те не са израз на негативизъм или черногледство, напротив. Именно защото можем да преодолеем дискомфорта, да понесем студ, дъжд или пек, да отделим ценно време от това, което може да посветим на себе си и на семейството си, да изпитаме себе си в този тест как да останем изправени и непреклонни, "срещу морето от бури", е доказателството, че Улицата и Протестът са най-голямото тържество на житейския опмитизъм. Затова и протестите би трябвало и раждат усмивки и увереност във всеки, който ги посещава. Че сме заедно, че сме солидарни един с друг, въпреки различията и властта.

И последно, тъй като пак ще има обвинения, че протестърите искат власт, като с това внушено недоверие се бетонира инерцията, да ви кажа ясно и категорично. Няма как без избори който и да е протестър да стигне до висок пост, освен ако не позволи да бъде "купен" или "кооптиран" от властите. Вярвам обаче, че хората вече имат очи и уши за да разпознаят истината от фейка.

Затова още веднъж припомням думите си от последния протест - както Иван Гешев, така и Сотир Цацаров, пък и всеки друг политик или служител на висок пост, не може да действа, ако е обществено неприемлив. Оше повече, те двамата нямат никакво намерение да борят каквото и да обществено зло. Мисията им е да защитават статуквото и олигарсите, които са ги поставили на власт. Тоест поводи има всеки ден. 

Затова ви чакам на следващия протест на Улицата.

Илиян Василев, Клуб Z

 
СНАЙПЕР
News image

Херо Мустафа ли поръча Черепа? ББ се върна от САЩ с "американско ресто". Кой покрива турската мафия в хазарта?!

Бойко Борисов се върна от САЩ и атаката срещу Васил Божков стартира. Съвпадение?! Вместо да погнат Делян Пеевски по РИКО, американците поръчаха преподреждане на любимия бизнес на мафията в САЩ - хазарта. Херо Мустафа ли поръча Васил Божков?! Кой "изпира" корупцията през хазарта? Кой ...

News image

Какво става по златната ос Доган-Пеевски-Божков?

Какво става по златната ос Доган-Пеевски-Божков? Този култов въпрос май е и ключов, за да се осмислят странните събития, които се разиграват днес в нашата мила родна страна. Информацията, разбира се, е повече от оскъдна, но някоя и друга златна капка от нея, касаеща събитията зад кулисите до...

News image

Пеевски и Божков преговарят във Виена за преразпределяне на Хазарта и консолидиране на пазара?! Проксита на ББ в играта

Сарая&"Берлин" водиха битки срещу краля на хазарта Васил Божков, но до война не се стигна. Нещо повече, направиха "партия". На терена има и други играчи - Суди Озкан, който е сарайно сие в рамките на 50-те процента на Сарая и "Берлин". "Котараците", Пашата, Митко Каратиста и други ...

News image

Лидерите на лобитата на Доган и Пеевски при президента. Сарайната хармония спира Рестото за "Турски поток"

Пълна хармония се възцари в ДПС след отстраняването на Лютви Местан. Лобитата на Доган и Пеевски бяха на линия при президента. Председателят Мустафа Карадайъ е за Падишаха като постовия, който Ататюрк дава за пример на генералите как се "играе" на руска рулетка. Хамид Хамид е лидер...

News image

Тръмп ще свали ББ преди изборите в САЩ, ако не спре "Турски поток". Путин няма ресурс заради кризата с Иран и Украйна

Американците ще свалят Бойко Борисов, ако не спре "Турски поток". Нещо повече - първо ще го спрат, блокирайки изграждането на американските компресорни станции, без които втората линия на "Турски поток" е "пунта мара" разставени тръби, а сетне и ще го свалят. Путин няма ресурс да го свали...

News image

Борисов няма да подаде оставка, Радев само това чака. Президентът е избрал премиер, който ще мачка ГЕРБ преди изборите

Министерската оставка изненада само някои политолози. Подадената от министъра на екологията Нено Димов идва тъкмо навреме за премиера Бойко Борисов - за водната криза, за далаверите с боклука, за "Турски поток". Бойко Борисов обаче няма да подаде оставка, ако Улицата не помете кабинета ...

News image

Дейвид Хейл опроверга Борисов за договорка с Тръмп за руския газ: "САЩ са против втората линия на "Турски поток""

Съединените щати са против втората линия на газопровода „Турски поток“, предназначена за доставки на газ за Югоизточна Европа през България, тъй като я разглеждат като геостратегически проект на Русия, заяви в интервю за БНР помощник държавният секретар на САЩ Дейвид Хейл. Т...

News image

Арестуваха изключената от ГЕРБ Ирена Соколова, бивш областен управител на Перник. Цветанов я готвел за лидер на "ГЕРБ-2"

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова е арестувана, съобщи Нова телевизия, като се позова на свои източници. Според източници от обкръжението на Цветанов той я готвел за лидер на "ГЕРБ-2", ако Калин Каменов, кмет на Враца, откажел заради натиска на Бойко Борисов. Бори...

News image

Борисов гласи арест на Цветанов заради партийния проект. Бившият втори в ГЕРБ събира недоволните от лидера

"Цветан Цветанов прави партия през март, кметът на Враца Калин Каменов ще бъде председател", беше топклюка в партийните централи преди Коледа - от "Позитано"20 до офисите на "градската десница". Междувременно Бойко Борисов изпратил послание до сочените като основни фигури в "партията на...

News image

"Трима президенти и един премиер". Борисов посяга към "службата" на Радев, за да покаже, че и като президент ще е лидер

Премиерът Бойко Борисов овладя дневния ред на държавата още на старта на новата година и вместо да бъде намачкан от емисаря на Тръмп заради "Турски поток" го пусна заедно с Путин. Междувременно президентът Румен Радев закъсня със свикването на КСНС. Конфликтът между Иран и САЩ заради ли...

News image

Джесика Ким, "инструментът за вадене на зъби" на Херо Мустафа или новата "Лаура Кьовеши"?! Или дама за гушкане от ББ?

Препечатките на хвалебствената статия за Джесика Ким в "Дневник" са само един от знаците, че премиерът Бойко Борисов НЯМА ДА БЪДЕ МИШЕНА НА ДЖЕСИКА КИМ. Много по-силен знак е, че американската посланичка Херо Мустафа я въведе в кабинета на Борисов с 24 каратова усмивка, а не в каби...

News image

"Пуделът на Путин" ли поръча Сюлеймани или Путин му вдигна топката заради делбата на Сирия и Ирак?! Или ГРУ взе "реванш"

Доналд Тръмп, рисуван по първите страници на световните медии след срещата с Путин през 2017г. като "пудела на Путин", наредил като смел главнокомандващ на колебаещия се шеф на Пентагона Марк Еспър да бъде ликвидиран ген. Касем Сюлеймани. Генералът беше определян като втория човек в Ира...

News image

Борисов притиска Божков и Пеевски да спрат медийната война за хазарта. Босът на турската мафия влиза в играта

Бойко Борисов ли спря войната за хазарта или босовете прекратиха артилерийската подготовка в медиите преди фронталните атаки?! Борисов притиснал Пеевски и Божков да спрат медийната война за хазарта, за да не избухнат истински престрелки, твърдят източници от службите. Всъщност затиши...

News image

"Берлин" и Сарая откриват фронт срещу Нинова, не искат избори. Отменената среща с Гешев отваря коридор на "Позитано"20

Отменената среща на лидерката на БСП Корнелия Нинова с главния прокурор Иван Гешев провокира очаквани коментари - "КОЙ отмени срещата". Гешев обаче написа "червени точки" с отмяната на срещата. Заявлението "Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постиган...

News image

Орлин Алексиев излезе от СОС за пренареждането . "Лейтенанти" на Маджо атакуват "Двойника" му и Разпределянето във Варна

Влиятелният председател на комисията "Бюджет и финанси" Орлин Алексиев, смятан за много близък до премиера Бойко Борисов и сочен като "кмета в сянка", излезе от СОС, пренареждането в София - в Голяма община и районите, приключи. Пренареждането във Варна започна с влизането на "Двойника" н...

News image

САЩ се оттеглят от споразумението заради руския газ?! Тръмп скочи на Иран с ген. Сюлеймани, ще го спре ли ген. Борисов

Американският президент Доналд Тръмп едва ли се интересува как се нарича трасето за руски газ от Турция през България, за него е важно да изолира геостратегически Русия от Балканите преди изборите за втори мандат със спирането на руския газ по "Турски поток" и да го замени с американски втеч...

News image

"Балкански поток" прави ББ Государь, "малкия Путин", или го сваля. Президентът ли държи Жокера с ген. Бонев или Сарая?!

"Балкански поток" ("Турски поток") е част от прословутия Баланс на Бойко Борисов между Русия и САЩ. Борисов купи F-16 от САЩ и пое ангажимент за изграждането на Комуникационен център на НАТО (САЩ) срещу "Балкански поток" и стартиране на АЕЦ "Белене" за Русия. "Балкански поток" ("Ту...

News image

Путин греши с Полша като Хитлер с Русия. Поляците спънаха Третия райх, сега стопират имперския проект на Путин

Поляците не са обикновени русофоби, те неистово мразят руснаците заради Катин, генерал Владислав Андерс, Армия Крайова и Варшавското въстание - в сравнение с тях русофобите в България могат да минат за русофили. Реакцията на полския премиер е знакова и брутална - нарече Государя в Кремъ...

News image

Ифтар в Белица разкри КОЙ е №2 в ДПС. Пеевски е бос, не му трябва да е лидер, но Доган решава... готви го за премиер

В медиите се появиха спекулации, че Ахмед Доган гласи Делян Пеевски за председател на ДПС. Всъщност това е само стъпка към цялата власт в държавата - Доган подготвя Пеевски за премиер. Според източници от Сарая Доган може да притисне бизнес-колегата за тази роля след още един манда...

News image

Маджо превзема половин София и "Боровец" нацяло след Южното Черноморие. Босът печели от войната "Пеевски-Божков"

Младен Михалев-Маджо може да намаже яко Филията заради войната между Делян Пеевски и Васил Божков. Маджо вече превзема бизнес терен в София след победата на Бойко Борисов в столицата. Войната между Пеевски и Божков избухна, след като загубиха вота - и двамата подкрепяха Мая Манолов...

News image

Няма кой да свали ББ. Тръмп блокира Путин, Доган не иска, Радев не може, Пеевски е зает с Божков, Нинова прави избори

Всичко работи за Борисов, след като се снима с Тръмп пред камината в Белия дом. Американското посолство му стана пиар отдел, руското - филмотека за прегръдките с посланика. Няма кой да го свали догодина. Тръмп блокира Путин със санкциите срещу "Северен поток-2" и не му е до сваляне на Б...

News image

La Cattedrale, новата явка за босове и топ политици в София. Маджовци редят схеми срещу Сарая в лъскавата гурме обител

Ресторант La Cattedrale край парламента е новата явка за босове и топ политици. Знакови гербаджии, видни бесепари и корпоративни играчи кроят бизнес планове на маркови питиета и гурме изкушения. Влиятелен член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ като Тодор Тодоров, лидер на партията в Силис...

News image

Цветанов стартира проект през март, Пеевски го подкрепя срещу Борисов?! Кметът на Враца Калин Каменов сочен за лидер

Цветан Цветанов стартира политически проект през март, зад който стои проамериканско бизнес лоби и мощен "олигарх", заяви източник от най-близкото обкръжение на бившия втори в ГЕРБ. Делян Пеевски също щял да го подкрепи с ресурс заради "войната" с Бойко Борисов, продължи източникът, кой...

News image

Какво се случва, ако санкциите на САЩ спрат и "Турски поток"?! Борисов не подава оставка, Пеевски се мести в Дубай...

Министерството на финансите на САЩ обяви, че санкциите срещу "Северен поток-2" и "Турски поток" влизат в сила незабавно и компаниите, които изграждат трасето, трябва веднага да спрат да полагат тръбите. Компанията, изграждаща газопровода "Северен поток-2" веднага спря да полага тръби. Г...

News image

Санкции заработали: США остановили «Северный поток – 2»

Министерство финансов США заявило, что санкции против газопроводов «Северный поток — 2» и «Турецкий поток» вступают в силу немедленно. Компании, ведущие прокладку нитки, должны незамедлительно прекратить строительство. Ранее швейцарская компания Allseas, которая занимается прокладкой газ...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

АДФИ вече вижда нарушения в Комисията по хазарта. Сумите, с които е ощетен бюджетът, били много по-големи от 210 млн

News image

След един ден чудене и недомлъвки - днес Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) обяви, че след като е направила първоначален анализ на иззетите от Комисията по хазарта документи, смята, че там са извършени нарушения на Закона за захарта по отношение на таксите, събиран...

Нове АД Холдинг, Intralot SA, Национална лотария, Евробет БАРХИ: С отнемане на лиценза следват обезщетения за милиарди

News image

Във връзка с медийните публикации и засиления обществен интерес, предшестващи днешните изявления на министър-председателя Бойко Борисов и стартиралото обсъждане в парламентарната комисия по бюджет и финанси на проектозакона за хазарта, внесен от Валери Симеонов, заявяваме следното: В днешнот...

Кой върна руското "ресто" и кой кеши американското? Пеевски, Домусчиев и Горанов атакуват Божков в схема с Борисов

News image

Показната акция срещу Васил Божков е поръчка на "външни фактори" - местните играчи са изпълнители. Целта е други знакови бизнесмени да получат послание - правилата на играта се променят. "Руското ресто" беше медийна дъвка шест години. И? 600 милиона евро за сарайни клиенти на "Южен...

АКЦИЯ

Сарая и "Берлин" се грижат за пълния мандат на ББ, той за бизнеса им. Този път бунтове през февруари и март няма да има

News image

Бунтове през февруари и март няма да има и Бойко Борисов няма да падне, каквито медийни спекулации имаше. Дори "отраслови протести" няма - сигурно заради меката зима и по-малките сметки за ток... Борисов си изкарва мандата с подкрепата на Доган и Пеевски. И с "доброто" на америка...

Пеевски и Доган не искат избори, ББ им харизва хазарта. Ако БСП и президентът не свалят кабинета, ГЕРБ печели с разлика

News image

Депутатът от ДПС Хамид Хамид, сочен като лидер на фракцията "Пеевски" в ПГ на Движението и "говорител" на Делян Пеевски, заяви, че няма алтернатива, която да поеме властта в момента. Това е отговорът на Делян Пеевски срещу акцията на Васил Божков със заявката за протести на агитката на ...

КИЛЪРИ

Руска медия: Касем Сюлеймани нареди атаката на "Хизбула" за терористичния акт в Бургас през 2012г.

News image

Касем Сюлеймани е наредил атаката на "Хизбула" за терористичния акт в Бургас през 2012г., когато загинаха петима израелски граждани, пише "Новая газета". Според вестника терористът е действал след заповед на ген. Касем Сюлеймани, лидер на "Ал Кудс", спецназът на Корпуса на Стражите...

Джини Диксън не е предсказала кой ще организира атентати за босове на Хазарта и Енергетиката или инсценировка за Първия

News image

Джини Диксън, предсказала изстрелите в Далас срещу американския президент Джон Кенеди и написала, че през 2020 ще има Армагедон, не пише нищо за атентат в София - нито за босовете на хазарта и енергетиката, нито за овластените лидери. "Цеките", сочени като едни от босовете в хазарта, обяв...

МАФИЯ

Война между "Бойко" и "Цецо". Пуч срещу Борисов през март няма да има, Цветанов цепи ГЕРБ и прави "ОФ" с Мая Манолова

News image

Бойко Борисов обяви война на Цветан Цветанов с ареста на Ирена Соколова, сочена като "мотор на партийния проект" на бишия втори в ГЕРБ и евентуален председател на "ГЕРБ-2". Пуч срещу Борисов през март няма да има, но Цветанов ще стартира кампания за разцепването на ГЕРБ. Бившият вт...

Цветанов провокира Борисов за липса на позиция по атаката на САЩ срещу Иран. Посланието е: "Борисов не подкрепя Тръмп"

News image

Цветанов Цветанов публикува подкрепяща позиция във Фейсбук за атаката срещу ген. Касим Солеймани, представяйки се като "човека на САЩ в България" Бившият втори в ГЕРБ остро провокира Бойко Борисов за липса на позиция по удара на САЩ срещу Иран. Посланието е: "Борисов не подкрепя Тръмп"....

РЕКЛАМА
Банер