СНАЙПЕР

Атанас Атанасов пред Фрог: Публикацията в “Шпигел” е разстрел. ”Отряза” ли Меркел главата на Бойко Борисов?!

alt
Публикацията в “Шпигел” е разстрел. Меркел отряза ли главата на Бойко Борисов?! Този риторичен въпрос зададе пред Фрог нюз лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Ето какво още сподели той по повод публикацията в “Шпигел”:

Ген. Атанасов,  престижното германско издание “Шпигел” излезе със скандална  публикация за директен натиск от турското правителство, под който са се огънали хора на най- високи длъжности в България. Днес разследващ журналист бе категоричен, че български политици са работили за турското посолство. “Шпигел” се позовава в разследването си на множество дипломатически грами.  Като бивш шеф на Националната служба за сигурност как ще коментирате този скандал и изненадан ли сте от разкритията? 

“Шпигел” в някакъв смисъл е официоз на немското правителство. Това първо.  И второ - придобитите грами не могат да бъдат собственост на частни структури, защото нямат такива способности. Това може да бъде работа само на специална служба, вероятно на немското разузнаване.  Много сериозни трябва да са  интересите, за да се стигне до там, информацията в една специална служба да бъде ползвана публично. По принцип тези неща не се събират, за да се вадят по вестниците. Ще подчертая, че за да се предостави тази информация на “Шпигел”, това при всички случаи е съгласувано на правителствено ниво. И тук стигаме до въпроса: Госпожа Меркел отряза ли главата на Бойко Борисов?! 

Видяхме, че след като материалът в “Шпигел” излезе на бял свят, бившият главен прокурор Сотир Цацаров реагира веднага, като “хвърли” горещия картоф в полето на МВР. Реакция имаше и от Бойко Борисов, който пък се чу с президента на Турция Реджеп Ердоган. С какво си обяснявате тази бърза реакция от тяхна страна? 

Все пак и да не знаят, някой им е обяснил това, което ви казах. Много е показателна реакцията на Цацаров. Той е грамотен юрист и моментално е разбрал какво може да се случи.  Защото това, за което “Шпигел” пише,  е поставяне в услуга на чужда държава,  което е глава Първа от специалната част на НК. Тоест престъпление против Републиката. 

Засега прокуратурата мълчи. Но си представям  какво щеше да се случи, ако в подобна публикация беше визирано името на президента Румен Радев. 

Щяха да му поискат имунитета.  Но тук на ход е Иван Гешев. Сега трябва на всяко място, на което той се появи, било и до нивата, да се пита от журналисти дали е образувал дело по публикацията в “Шпигел”.  Това наистина трябва да е първият въпрос към него. Това е изключително тежък скандал, защото поставяне в услуга на чужда държава, е своеобразна форма на шпионаж. А това е изключително тежко престъпление на ниво министър-председател и главен прокурор. Любопитно е как повечето медии мълчат по тази тема. 

Случайно ли е, че точно сега се вади тази информация? 

Не, разбира се. Но вижте какво се случи само в рамките на една седмица - излезе доклада на Държавния департамент на САЩ, в който се посочват две убийствени изречения за България. Едното е, че корупцията у нас има ендемичен характер и второ, че  съдебната система е неспособна да се пребори с това. В ЕП също ги “подкараха”, като една евродепутатка дори нарече Борисов и Гешев “бандити”.  В началото на октомври в Брюксел предстои да се проведе  дебат за върховенството на закона в България.  Едновременно с това се появи  и публикацията в “Шпигел”. 

За какво говори това?

Това показва, че има радикална промяна в отношението на западните ни съюзници към правителството. 

Прави впечатление, че  Европа дори надскочи характерния за нея дипломатическия тон към управляващите. Защо при това положение Борисов бяга от оставката? 

Нещата са много прости. Има да се разпределят едни пари и не искат да отстъпят това да го прави друг. Милиарди трябва да дойдат по линия на борбата с коронавирус. В цялата история става въпрос за пари. През устата на Борисов звучи така: “Откъде накъде не аз, а  някой друг ще разпределя парите”.  Постоянно чета “24 часа” защото това е пропагандната машина на властта. Те извадиха кой ли не, за да обяснява, че протестите са се спихнали и нищо не става от тях. Преди два дни имаше пространно интервю на Ивайло Трифонов, на Жельо Желев дясната ръка. Спомням си, че навремето  постоянно се черпеше в “Грозд” с дядо Любен Гоцев. Та го изкараха този Трифонов, за да каже как протестите едва ли не били “гола вода” и да не им се обръща внимание. Не си спести, разбира се,  хвалебствия по адрес на правителството, как било голямата работа. Същото правят всякакви “лози” и “харалановци”, които постоянно са на амбразурата и защитават властта. Огнян Минчев казва: “Аман от комунистите”. Ами и аз се притеснявам, че при тази конюнктура комунистите могат да станат първа политическа сила, ама кой е виновен за това?! Ако Бойко Борисов си беше подал оставката през август, можеше по друг начин да се развива процеса. Сега отиват по дяволите. Мой познат коментира, че ако “тези устискат до редовните избори, може и да не влязат в парламента”. 

Допускате ли, че може да се направи сделка с германците, за да се потуши скандала в “Шпигел”?

Миналата седмица имах две срещи. Едната със зам.-посланика на САЩ, който даде да се разбере, че няма нищо против да се огласи срещата ни.  Два дни по-късно дойде шефът на германската фондация “Конрад Аденауер”, с когото водихме разговор в продължение на два часа.  Не искам да влизам в детайли за темите, които обсъждахме, но мога накратко да обобщя, че  нашите съюзници са наясно, че Борисов приключва. Техните въпроси вече  са свързани с това, какво ще се случи оттук нататък. Това говори за тревога за бъдещето на България в корпуса на съюзническите ни държави. 

Любопитно е какво се случва в редиците на ЕНП. Дали Борисов може да разчита на тяхната подкрепа?

На разговорите с чуждите представители попитах защо ЕНП си заравят главата в пясъка за случващото се у нас. Отговорът бе дипломатичен: “Обстоятелството, че ЕНП не реагира на този етап, е достатъчен знак”. Тоест искаха да им кажат: “Не го защитаваме!”. Във вътрешнополитически план публикацията в “Шпигел” просто е разстрел.   

На протеста ли се дължи промяната? 

Преди 6 месеца никой не си мислеше, че Бойко Борисов е пътник в политиката. Днес всички са наясно, че е приключил. И това безспорно е в резултат на протеста. Има много сериозен резултат от него. Всички големи социологически агенции се издържат от властта, но и те съобщават, че 60-70% от хората подкрепят протеста и неговите искания.  Това означава само едно - Бойко Борисов и Иван Гешев трябва да си ходят от играта. Една от косвените причини премиерът да не подава оставка е да не се отваря директен фронт срещу главния прокурор. Падне ли Борисов, протестът се измества пред Съдебната палата. Затова задкулисието е наредило на Борисов да стои да пази обвинител №1. 

Това означава ли, че Борисов пази Гешев?

В някакъв смисъл е точно така. В крайна сметка сега основната енергия се излива към политическия спектър и правителството. Гешев и прокуратурата остават засега в страни. Но си дават сметка, че ако министър-председателят падне, фронтът към тях се отваря и ситуацията ще стане неудържима. Те обаче се заблуждават, че това ще им се размине.   

Интервю на Катя Илиева

 

 
СНАЙПЕР
News image

"Прогресивни социалисти" на Красимир Янков прави предизборна коалиция с "Републиканци за България" на Цветан Цветанов?!

Проектът "Прогресивни социалисти" на Красимир Янков ще участва в изборите заедно с "Републиканци за България" на Цветан Цветанов, заяви депутат от "БСП за България". "Цветан Цветанов и Красимир Янков са близки от Комисията по вътрешен ред и сигурност. В проекта ще се включи и кметицата ...

News image

Двама депутати напускат "БСП за България", включват се в проекта на Красимир Янков "Прогресивни социалисти"

Двама депутати от лобито на Сергей Станишев напускат "БСП за България" и се включат в проекта на Красимир Янков "Прогресивни социалисти", заявиха източници от "Позитано"20. Мартин Обрешков от Кубрат, който влезе на мястото на Денчо Бояджиев, който стана кмет на Разград, напуска парламет...

News image

Борислав Гуцанов водач на листата във Варна. Лидерът на БСП-Варна е новият любимец на Корнелия Нинова според "позитанци"

Борислав Гуцанов ще бъде водач на листата във Варна, той обяви, че новият любимец на Корнелия Нинова и тя му е обещала позицията, заявиха източници от "Позитано"20. Кристиан Вигенин, заместник-председател на БСП, беше смятан за фаворит за водач на листата в морската столица, но лидерката ...

News image

Доган, Пеевски, Нинова и руски служби спират президента за втори мандат. След "Мутри, вън!", ще има ли "Ченгета, вън!"

Президентът Румен Радев загуби битката за служебен кабинет и предсрочни избори и се опита да вземе рязък проамерикански завой с F-16 и "Три морета". Доган и Пеевски веднага му скочиха. Сарая и "Берлин" няма да му пуснат фъндък по US пистата. Руските служби го цакаха заради Завоя в Естон...

News image

Кремъл залага на Корнелия Нинова, вади президента от играта с "активни мерки"?! Нинова не подкрепи Радев срещу Борисов

"Борисов отдавна готви това активно мероприятия и ще видите, че се е договорил с Нинова", написа бивншият посланик в Москва Илиян Василев в коментара си "Играта стана прекалено груба, мутренска. И този път ще има бой". Илиян Василев може да се окаже прав за втората част, но Корнелия Нин...

News image

Тезата за "активно мероприятие" работи срещу президента. И не е на Борисов, а на руснаците, той само се възползва

"За мен това е пример за активно мероприятие", заяви на летището в София президентът Румен Радев за скандала в Естония. "Абсолютно съм съгласен с Румен Радев, че e активно мероприятия, целящо да срине визитата му и да го изолират от контакти с ключови партньори, включително от Полша и С...

News image

Илиан Василев: Играта стана прекалено груба, мутренска. И този път ще има бой

Абсолютно съм съгласен с Румен Радев, че e активно мероприятия, целящо да срине визитата му и да го изолират от контакти с ключови партньори, включително от Полша и САЩ, с оглед на значителната му роля за включването на страната в инициативата на Трите морета при доскорошна опозиция на Борис...

News image

Сюжетът "Естония" и "омлета" по МО работят срещу президента. Борисов и Пеевски го спират за про-САЩ завоя с "Три морета"

Сюжетът "Естония" с президента Румен Радев и "омлета" по МО работят за Бойко Борисов, който е в комфортна медийна позиция. Вместо посещението в Талин и приемането на домакинството на Инициативата "Три морета" да се превърне в пиар-акция, избухнаха медийни залпове срещу Радев. Сара...

News image

Корнелия Нинова се набутва с "гей-дружинки" в листите и с "любовника" за министър. Не че ще спечели изборите...

Корнелия Нинова превзе БСП, приятелският й кръжец овладя партията - Вигенин, Зарков, Божанков, Ченчев. Нинова обаче се набутва с "гей-дружинки" в някои листи - Борисов не пропуска вдигната топка. Кристиан Вигенин като водач на листата във Варна вече беше "осветен" с кадрото със Станишев...

News image

Борисов договаря "преходен експертен кабинет" с Радев под патронажа на САЩ с премиер Кирил Ананиев или шефа на БНБ?!

"Корнелия Нинова прави кабинет в сянка, но няма да спечели изборите и да стане премиер", заяви източник от службите. Борисов няма да пусне фъндък на Нинова, ще спечели изборите и ще се договори с Радев под патронажа на американците. ГЕРБ ще подкрепи президента за втори мандат, а пр...

News image

Война срещу Корнелия Нинова. Топизборджия и член на НС напускат БСП, Асен Димитров и Иван Иванов казват чао на лидерката

Топизборджията на "Позитано"20 Асен Димитров напусна БСП. Той е известен като близък до Сергей Станишев и Красимир Янков. Асен Димитров беше член на основна партийна организация във Варна с председател Албена Шавел, която съобщи новината в профила си във фейсбук. Депутатът Иван Ива...

News image

ДПС готви изненада за изборите - 650 000 вот. БСП може да е трета заради войната на клановете и напускането на партията

ДПС работи за изборите през целия мандат - кампанията е само финалната част. Сарая&"Берлин" се превърна в най-мощната корпорация. Служителите в Корпорацията ще гласуват на 100% за ДПС. Така към традиционния вот на Движението от 300-350 000 гласоподаватели ще има бонус около 150 000. ...

News image

Протестът приключи като "въстание" и пренареди кабинета ГЕРБ-ДПС II. Вместо Владислав Горанов премиер ще е Кирил Ананиев

София не се вдигна и протестът приключи като "въстание" - пренареди кабинета "ГЕРБ-ДПС"II. Вместо Владислав Горанов премиер ще е Кирил Ананиев. Технологична победа за протеста - и двамата са номинации на тандема "Пеевски-Борисов". (Пеевски уж воюваше с Борисов.) Първо беше вдигнати...

News image

СТО ДНИ ТАНЦИ И ПЛЯСКИ. БОКО СИ ГО ПРЕМЕСТИ. РАДЕВ СЕ СВИ КАТО МИШКА. ЮМРУЦИТЕ СА ЗА МЪЖЕ, НЕ ЗА ПЛАШИПУТАРНИЦИ

Приключи „индийския сериал“. Щял да се прехвърля „под друга форма“. Странно, как „велико народно въстание“ си играе с „формите“. Сто дни – танци и пляски на народите. Де кой не се бе изказал пред микрофон и той не се изпъчи. Страх...

News image

Борисов поема медийните атаки, Пеевски реди "експертно правителство" с премиер Кирил Ананиев

Бойко Борисов поема атаките в медиите и на протеста, Пеевски реди "експертно правителство" с премиер Кирил Ананиев. Кабинетът ще е в мандата на ГЕРБ, но ще бъде "непартиен", министерски квоти ще имат ГЕРБ, ДПС, СДС и ВМРО. Според сценария коалицията "ГЕРБ-СДС" с подкрепата на БЗНС ...

News image

Велико народно въстание-V няма да свали ББ. "Сорос" се изтегли, Божков не натиска на макс, Слави Трифонов не се включва

"Великото народно въстание-V" няма да свали Бойко Борисов, въпреки свръхочакванията за стотния протест. Групата "Сорос" се изтегли след големия протест на 29 юли, Божков не натиска на макс след щурма на 2 септември. Слави Трифонов явно не иска да се включи в "протеста на Триото", з...

News image

Сарая ли спира Слави Трифонов да свали Борисов?! Ген. Валери Григоров го призова да направи голям концерт-протест

Слави Трифонов не участва в протестите, но ги подкрепя и партията му "Има такъв народ" вече е трета политическа сила в рейтингите. Вече три месеци протестът не успява на свали правителството и протестиращи го призовават да направи голям концерт-протест. Бившият директор на Нац...

News image

Пеевски укрепи Борисов, отстрани Божков и е "партия" с Маджо и Таки по линия на партньорските служби. Резолюцията е бону

Делян Пеевски укрепи властта на Бойко Борисов, резолюцията с "ОМО-Илинден" е бонус. Пеевски отстрани Божков с подкрепа на американците. Ако бившият бос на хазарта беше в София, протестът щеше да е различен. Босът от "Берлин" спря "София Запад", а феновете щяха да бъдат щурмоваци на...

News image

Нинова бламира Паргов, Свиленски поема БСП-София. Гуцанов в Бюрото и втори в листата в битка с Иван Иванов във Варна?!

Корнелия Нинова играе много остро - бламира лидера на БСП-София Калоян Паргов като не го вкара в Изпълнителното бюро. Паргов и без това работи в "партия" с колегите от ГЕРБ в СОС, как ще го мотивира Нинова да е активен в кампанията?! Според източници от "Позитано"20 Георги Свиленск...

News image

Наеме ли ВБ снайперист от ВЧ №11488 в Москва или Единицата, може да си отмъсти и свали властта. Протест и резолюция...

"Бившият бос на хазарта е артист за "Оскар", изключително комбинативен е и разигра постановка с организирането на покушение срещу Пеевски", заяви източник от службите. "Информацията, че търси изпълнители, мина през всички големи играчи. Вдигна шум, но освен, че Пеевски си подобри стайли...

News image

Разведките от ГРУ покриват "нелегалите" на СВР?! Путин изпратил за резидент генерал от ПГУ, свързан с Кремъл

"Разведките от ГРУ покриват "нелегалите" от СВР, които са острието на руското разузнаване у нас", коментира източник от службите. Досега всички изгонени от София дипломати-разузнавачи на Кремъл са от ГРУ и нито един от Службата за външно разузнаване (СВР). Разведките от Главното разу...

News image

Борисов се пинизи с душманите, джитка из София по тениска. Дори подп. (НСО) Николай Марков не го вкарва в "кириза"

Бойко Борисов трябваше да подаде оставка на 4 октомври - в Брюксел щели да го смачкат. Дори не отиде - джиткаше по тениска между "Дианабад" и Бояна. Борисов вече се подиграва на душманите си с тениската. Сретен щеше да го пуца - не че не са "колеги" и други решават кой кого да "пуца". ...

News image

Божков показа с атаката срещу Мецола как може да цака Брюксел от Москва. Бунтът от Дубай не успя, задава се друга игра

Васил Божков показа с успешната атака срещу евродепутатката от ЕНП Роберта Мецола как може да цака Брюксел от Москва. Бунтът от Дубай не свали Бойко Борисов, задава се друга игра. Залозите са високи - ако Брюксел редуцира 30 милиарда, изборите ще са джихад. Божков готви "Януарска Ж...

News image

Божков вече не сваля от власт Борисов. Скача на "Шиши и Гешев" за колекцията, затова ли е "поръчал" Пеевски на шиптри?

"В продължение на 8 месеца прокуратурата граби и унищожава световно-историческо наследство по поръчка на Пеевски. Много от артефактите са увредени, други вече са пуснати в продажба на международните пазари. Това отношение към културата напълно отговаря на манталитета на Гешев и компания. ...

News image

Васил Божков се покрива в Москва след натиск от ФСБ и СВР. Сценарият за покушение активно мероприятие на руски служби?!

"Сценариите за покушение срещу Васил Божков в Дубай са активно мероприятие на руските служби", разкрива източник от ГД БОП. Според него Божков се е покрил в Москва след натиск на ФСБ и СВР, а не от ЦРУ, DEA или британските служби. Версията на бопаджията се потвърждава от факта, че ...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Бившият кмет на Звездица във Варна Николай Йорданов отива в партията на Цветан Цветанов. Схемата е по американска линия

News image

Николай Йорданов, бивш кмет на Звездица във Варна от ГЕРБ, се включва в проекта на Цветан Цветанов и е обещал при успех кашон от най-доброто грузинско червено вино "Мукузани". Това означава, че Цветанов може да разчита на 600-700 гласа само от Звездица. Николай Йорданов е получил предложе...

Mi-6 атакува президента, ТИМ го подкрепя?! Излиза от геостратегическата игра, влиза в играта за изборите и печели...

News image

Mi-6 атакува мощно президента Румен Радев през BBC - бил заразил президента на Полша Анджей Дуда. Как ще стане като тестът му е отрицателен? Тезата на президента за "активно мероприятие" на правителството за сюжета в Естония не е актуална - Mi-6 организира медийно мероприятие през свето...

Прездидентът ще е фактор в изборите, вече не работи за предсрочен вот и служебен кабинет. Гради пропрезидентска коалиция

News image

Президенът Румен Радев ще бъде фактор в парламентарните избори. Той вече не работи за предсрочен вот и служебен кабинет, гради пропрезидентска коалиция, заяви източник от "Позитано"20. "Републиканци за България" на Цветан Цветанов и "Прогресивни социалисти" на Красимир Янков и Асен Дими...

АКЦИЯ

Азербайджанские войска в 15 км от Лачина. Сдача Лачина означает военное поражение и уход Армении из Карабаха

News image

Сегодня можно заявить: южная "зона безопасности НКР" полностью ликвидирована. Азербайджанские войска заняли село Аджбенд в "зоне безопасности НКР", на границе Карабаха и, собственно, территории Армении. Это означает, что Азербайджан полностью освободил всю линию своей государственной границы с...

Путин уволил первого замдиректора ФСБ. Его службу связывали с отравлением Навального

News image

Президент России Владимир Путин уволил с должности первого заместителя директора ФСБ Сергея Смирнова. Об этом РБК рассказали два источника, близкие к службе.   Генерал армии Смирнов координировал в ФСБ работу важнейших для неё подразделений: департамента военной контрразведки...

КИЛЪРИ

Таки и Пеевски "партия", дръпнали Къро от Божков. Босът на ВИС-2 "крал на стрелците на Балканите", спира поръчки?!

News image

Таки и Пеевски са направили "партия" срещу Божков след изваждането на боса на хазарта от играта. Красимир Каменов-Къро от групировката на Таки работеше с Божков, но Пеевски и Таки го дръпнали от схемите. Пеевски и Таки са съседи в Дубай и въртят бизнес от години, но босът на ВИС...

Васил Божков напуснал Дубай, преместил се в Москва след слухове, че е поръчан за $10 млн на ветерани снайперисти от SAS?

News image

Васил Божков напуснал Дубай, преместил се в Москва след слухове, че е поръчан за $10 млн на ветерани снайперисти от SAS, твърдят източници от службите. Божков е поръчан. Професионалисти-ветерани от SAS са приели поръчка за десет милиони долари, плъзнаха слухове в ъндърграунда и службите...

МАФИЯ

Божков провокира турската мафия с постановки за Пеевски. Босът Седат е със Сарая и ще го поръча даже в явка срещу Кремъл

News image

Божков е остър играч, разполага с милиарди - 2, 10 или 20 милиона евро не са проблем за него за една "поръчка". Пеевски може и да го е изработил в хазарта, но не той го извади от играта - американците го отстраниха. Атакували сме Пеевски през лятото на 2013, когато беше най-силен, ...

В.Б. обявил оферта за Шиши на килъри от Балканите?! Пеевски си направил липосукция и пуснал брада, ГД БОП и DEA го пазят

News image

В.Б. обявил оферта за "Шиши" на килъри от Балканите - 2 млн евро, и се изнесъл в Москва, след като го предупредили за ресто през Таки и турската мафия. Пеевски си направил липосукция и пуснал брада, станал като манекен, не давал да го снимат - гардовете му били без смартфони. Преди д...

РЕКЛАМА
Банер