СНАЙПЕР

Сарая готви атака през януари под индиго с 2013г. "Янките" връщат Ресто с партията на Цветанов, дават рамо на Борисов?!

alt
Краят на януари ще бъде горещ, Сарая готви атака, заяви източник от централата на ГЕРБ. 
 
"Доган и Пеевски все още не са се договорили за акциите, но Сарая настоява за организиране на икономически протести", коментира източникът.
 
Акциите ще са под индиго с протестите през зимата на 2013г. - високи сметки на тока, охарчване на макс по празниците.
 
Водач на протестите по сценария на Сарая щяла да бъде Мая Манолова. Делян Пеевски обаче бил против организиране на протести.
 
Пеевски и Доган вече няколко седмици имали "творчески спорове" по темата. Босът от "Берлин" не отстъпвал и не включвал подкрепяната от него партия на Слави Трифонов в сценария за икономически протести.
 
Доган обаче има и резервен ход - въпреки че засега няма завера между Сарая и БСП за управленска коалиция по модела "Орешарски", Корнелия Нинова ще подкрепи протестите под сарайна егида.
 
Играта на Доган е да свали вота на ГЕРБ и ВМРО, за да няма ремикс на сегашното управление и да не може да се състави коалиция без ДПС, но Пеевски има договорки с Борисов и американците.
 
"Янките" ще върнат Ресто на сарайния сценарий с партията на Цветанов, който след като патроните на проекта му от Демократическата партия влязат в Белия дом в края на януари ще щурмува смесените райони с предизборен рейд.
 
Според източника от централата на ГЕРБ така ще отклони организационен ресурс на Сарая към Кърджали и американците ще дадат рамо на Борисов преди кампанията.
 
Цветан Цветанов няма да пропусне да се качи на американската вълна и ще атакува на макс, даже и да рискува провокиране на екшъни и напрежение в Кърджали.
 
Конфронтирането, което готви Цветанов със Сарая, ще потвърди версията, че войната с Борисов е пунта мара. След като не успя да отцепи активисти и електорален ресурс от ГЕРБ, явно се насочва към класическа предизборна кампания "анти-ДПС".
 
Цветан Цветанов ще използва и посещението си в САЩ след встъпването в длъжност на избрания президент Джо Байдън, за да усили кампанията "анти-ДПС" и да привлече вота на българите в Америка.
 
Екипът на заместник-председателя на "Републиканци за България" Павел Вълнев вече готви срещите в Чикаго, където има голяма българска общност, според източници от партията - около 400 000.
 
Сарая обаче направи показно в "Росенец" с организирането на хиляди членове и симпатизанти на Движението. Ако Доган реши да играе ва банк, ще включи и ДПС в протестите.
 
Ако ДПС, БСП и извънпарламентарната коалиция на Мая Манолова организират мощни протести, може и да свалят правителството, а изборите да не са през март, а като 2013г. през май.
 
Сценарият ще е наистина "под индиго", но има риск за режисьорите от Сарая на площада да излязат само партийни активисти заради наливането на огромен финансов ресурс от Бойко Борисов и липсата на икономически мотивирани протестни нагласи като през януаори 2013г.
 
Външните фактори и корпоративните играчи, които застанаха мощно зад протестите през януари и февруари 2013г. сега не са на тази вълна - руснаците имат игра с Борисов за "Турски поток-2", а тогава му скочиха заради протакането на "Южен поток".
 
Американците в София си подреждат своя схема с ГЕРБ, ВМРО, десните и партията на Цветан Цветанов и ще вкарат ресурс за влияние, за да осуетят сваляне на кабинета с протести като през лятото, когато владееха Улицата чрез кръга "Сорос".
 
Екипът на Сюзън Райс в София, която ще поеме държавния департамент и е много близка с посланик Херо Мустафа, едва ли ще толерира дестабилизиране на ситуацията с падане на кабинета.
 
Доган очевидно е изчислил контраходовете, но дори да не успее да свали Борисов, ще покаже на електората на ДПС, че само той може да скочи срещу външните фактори - този път срещу руснаците и американците едновременно.
 
Колкото и "творчески спорове" да има Пеевски с Доган, няма да откаже да налее ресурс на макс като в предизборната кампания за евровота през 2014г., когато ДПС получи 650 000 гласа, но половината порламентарна група на Движението отново ще е негова.
 
Това означава, че ДПС няма да има 20-25 депутати, както сочат проучванията на социологическите агенции, а отново ще бъде трета политическа сила с 35-40 народни представители и ще диша във врата на БСП.
 
Тогава за американците и Борисов ще остане рискованият ход да разцепят тандема "Доган-Пеевски" и да привлекат депутатите на боса от "Берлин" за съставяне на правителство. Всъщност това е сценарият "Херо Мустафа", който цели да извади Доган от играта. 
 
Тогава ще е любопитно дали руснаците отново няма да се намесят като при протестите през лятото - Доган им е геостратегически жокер като падишах, а и вече "стопли" с Ердоган, който е руската карта на Путин на Балканите.
 
Така готвените протести през януари, битката между ДПС и партията на Цветанов, "творческите спорове" между Доган и Пеевски, вероятният паритет на вота и сценарият "Херо Мустафа" се превръщат във фактор не само за властово, а и за геостратегическо преподреждане.
 
bgsniper.com 
 
СНАЙПЕР
News image

Богомил Бонев: Служебен кабинет сега не е опция, защото може само да възпроизведе сегашните резултати от изборите

За тези, които още си мислят, че the show must go on и в политиката:   Позволявам си да открехна само малко вратата.   Да видят какво ги очаква.   Медиите дават думата на разни съмнителни политолози и уважавани специалисти по конституционно право, които да кажат какво...

News image

САЩ искат съставяне на кабинет и Борисов заяви, че ще подкрепи Слави Трифонов. "Отворено общество" посочва премиера?!

Бойко Борисов заяви, че ще предложи кабинет, но би подкрепил и Слави Трифонов заради сигнал от посолството на САЩ, че трябва да се състави правителство заради учението "Defender Europe-21" и очакваната война в Украйна.   Президентът Румен Радев вероятно няма да търси конфронтация зар...

News image

САЩ дават знаци за съставяне на кабинет заради "Defender Europe-21" в Черноморския регион и на територията на България?!

Американското посолство дава знаци, че ще приветства съставянето на правителство заради мащабното учение "Defender Europe-21", което ще се проведе в Черноморския регион и на територията на България, заявиха източници от политически централи.   След старта на предислоцирането на сили ...

News image

Борисов предлага Томислав Дончев или Екатерина Захариева за премиер. "ДБ" ще ги подкрепи ли за съставяне на кабинет?!

Бойко Борисов ще предложи вицепремиера Томислав Дончев или вицепремиера Екатерина Захариева за министър-председател, заявиха източници от ГЕРБ. "Демократична България" ще ги подкрепи ли за съставяне на правителство?!   Вицепремиерът Томислав Дончев е смятан за близък до Иво Прокопие...

News image

Цветан Цветанов подава оставка, Павел Вълнев лидер на "Републиканци за България"?!

Цветан Цветанов подава оставка от председателския пост на партия "Републиканци за България", заявиха източници от партията.   Оставката все още не е факт, уточниха източниците. Според тях председател на "Републиканци за България" ще бъде Павел Вълнев.   Веднага след изборите ...

News image

Павел Вълнев лидер "Републиканци за България"?! Нова вълна в "РБ" иска председателят да не е свързван с ГЕРБ

"Републиканци за България" не успяха да постигнат резултата, който обявяваше Цветан Цветанов - влизане в парламента и незаобиколим фактор.   Представянето на "РБ" е много по-слабо от очакваното от изборджиите на партията, но е заявка за предсрочните избори.   Схемата с отнема...

News image

Президентът реди анти-ГЕРБ коалиция и кабинет в мандата на "Има такъв народ"?!

Президентът Румен Радев не свали Бойко Борисов с протеста "Мутри, вън!", но може да го направи след изборите, ако успее да сформира анти-ГЕРБ коалиция и кабинет в мандата на "Има такъв народ".   Президентът може да се окаже истинския победител в парламентарните избори, ако успее да п...

News image

Цветелина Бориславова, Пеевски и Маджо зад Слави Трифонов и партията с Борисов. Орлин Алексиев и Котараците редят вота

Цветелина Бориславова нареди първото правителство на Бойко Борисов, тя е "Сивият кардинал" и на кабинета "Борисов IV", заявиха източници от службите.   Според тях Младен Михалев-Маджо и Делян Пеевски са налели ресурс в проекта на Слави Трифонов, но Цветелина Бориславова е връзката ме...

News image

Голяма победа - "лебедова песен" или "клиентели" и корпоративни фактори ще съставят кабинет за 30 млрд?!

Цветозар Томов е топ професионалист и не оспорва прогнозните данни на "Алфа Рисърч" и "АФИС", потвърждава, че ГЕРБ вероятно ще е първа политическа сила.   Тезата му за "лебедовата песен" на Бойко Борисов се основава върху спекулациите на почти всички политолози и коментатори, че няма...

News image

Републиканци за България: Реалностите се разминават с поръчковата социология

Официално заявените позиции на двамата водещи сенатори демократ и републиканец и официалната позиция на държавният департамент на САЩ от тази седмица показаха ясно, че Борисов вече няма подкрепата на Америка. Анализите на западните дипломати в София драстично се разминават с официално публик...

News image

АФИС: Победителят е ясен - ГЕРБ води с 8% три дни преди изборите. ГЕРБ получава 28,1%, БСП - 20,2%

Около 2,5-2,7 милиона избиратели ще отидат до урните в неделя. Ако тази прогноза се оправдае, това ще бъдат парламентарните избори, приключили с най-ниската избирателна активност в демократичната история на страната.    Това показват данните на АФИС от национално представително проуч...

News image

Алфа рисърч, три дни преди вота: ГЕРБ - 28,1%, БСП - 19,8%, „Има такъв народ“ - 12,7%, ДПС - 12,5%,

  „Три дни преди вота избирателната активност продължава да бъде една от най-големите неизвестни със съществено значение за крайния резултат“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ социологът Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“.   ...

News image

РЕГО: Седмица преди вота БСП води с 28,2%, ГЕРБ - 25,5%, "Има такъв народ" - 15,7%. ДПС - 9%

Шест партии влизат в парламента според социологичесо изследване на институт РЕГО седмица преди изборите.   Това са БСП, ГЕРБ, "Има такъв народ", ДПС, "Изправи се. Мутри вън!" и "Демократична България".   Наблюдава се висок дял на тези, които заявяват готовност да гласуват на ...

News image

Вътрешната опозиция и масони от ложата на Гергов в завера срещу Нинова, пренасочват вот за голяма загуба от Борисов

Корнелия Нинова представя управленската програма на БСП и прави премиерска заявка на финалната права в предизборната кампания.    Вътрешната опозиция в партията и масони от ложата на Георги Гергов обаче са в завера в Пловдив срещу лидерката на БСП.   Нинова е водач на листата...

News image

"РБ" и ГЕРБ изненадата на вота?! "РБ" натиска на макс, остава президентът да връчи мандата на Цветанов заради "Триморие"

"Изненада може да поднесе партията на Цветан Цветанов, която вече има 120 офиса в цялата страна, а предизборното й темпо е на високи обороти", пише в анализ "Епицентър.бг".   Остава и президентът Румен Радев да връчи третия проучвателен мандат на Цветан Цветанов като партньор в иници...

News image

Президентът връчва третия мандат на "Има такъв народ"?! Слави Трифонов ще състави кабинет, ако БСП и "ДБ" го подкрепят

Ако ГЕРБ и БСП не успеят да формират мнозинство и да съставят правителство в своите мандати, президентът Румен Радев може да връчи проучвателния мандат на "Има такъв народ".   Третият мандат се връчва по избор на президента. "Има такъв народ" може да получи мандата дори да не е трета...

News image

Мисията на Пеевски в Дубай по-важна от рейдовете на Борисов с джипа. Божков коментира Маджо, но не защо Пеевски е Дубай

Бойко Борисов изпраща Делян Пеевски в Дубай да предложи чрез Таки оферта на Божков. Това се коментира в службите, не и в медиите.   Пеевски пожелал да не е в листите на ДПС, не е в кампанията - явно му е по-важно да е в Дубай преди изборите, които ще решат кой да разпределя десетки м...

News image

Таки лавира в Дубай, войната завършва със сделка за Трафика и "Емири"? Битката в София е за 30 млрд, в Дубай за 100 млрд

Делян Пеевски от месеци е в Дубай, за да мотивира Таки да се изтегли от бизнес схемите с Васил Божков и да лобира за екстрадицията на бизнесмена.   През лятото Таки влезе в ролята на посредник между боса на "Берлин" и бившия "крал на хазарта", за да не се "поръчват", както твърдяха и...

News image

Божков бегло познавал Алексей Петров, Цветелина Бориславова и ТИМ, а Таки?! Маджо подкрепя Борисов обаче му бил приятел

Васил Божков заяви в интервю пред Станислав Цанов в "Божков LIVE", че бегло познава Алексей Петров. Това означава ли, че бегло познава и баретата Николай Добрев-Бай Добри?!   Божков може да не познава Цветелина Бориславова колкото Бойко Борисов, но няма как да не е в час със схемите ...

News image

Делян Пеевски и Орлин Алексиев се дръпнали от партията на Слави Трифонов. Сарая и Бойко Борисов преговарят за коалиция?!

Атаката срещу Слави Трифонов за "Емири" е следствие от предизборно пренареждане, заявиха източници от предизборния щаб на ГЕРБ.   "Делян Пеевски и Орлин Алексиев се дръпнаха от кампанията на Слави Трифонов. Играта вече е друга, "Има такъв народ" се заигра с президента и не трябва да ...

News image

Атаката срещу Слави Трифонов е знакова, няма нужда ДАНС да разкрива "Емири". Таки, MIT и стрелци от SAS са на линия

Бойко Борисов дава нишан на Слави Трифонов, че не трябва да се заиграва с президента и БСП за коалиция, ако не иска "Емири" да изтече в медиите.   Атаката на ПИК срещу Слави Трифонов за "пране на пари" е знакова, няма нужда ДАНС да разкрива "Емири". Това може да направят Таки и MIT, ...

News image

Бойко Борисов реди "антипрезидентски блок" ГЕРБ, ДПС, ВМРО и "ВОЛЯ и НФСБ"?! Пеевски се включва с "квота"

Премиерът Бойко Борисов реди "антипрезидентски блок" ГЕРБ, ДПС, ВМРО и "Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ" срещу четворната коалиция на президента Румен Радев - БСП, "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Мутри вън!".   Коя четворна коалиция ще спечели повече ман...

News image

Президентът побеждава на вота с БСП, "ИТН", "ДБ" и "Изправи се БГ! Мутри вън!", съставя кабинет и печели втори мандат?!

Президентът Румен Радев може да формира парламентарно мнозинство с  БСП, "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Мутри вън!" с председател на НС Мая Манолова.   Президентът може да състави правителство с втория мандат - на "БСП за България", с премиер Корнелия Ни...

News image

ГЕРБ може да спечели със 7-8%, но победата да е Пирова. ДПС не подкрепя кабинет на ГЕРБ заради конфликта Борисов-Доган?!

ГЕРБ може да спечели със 7-8%, но победата да е Пирова, ако не успее да формира мнозинство с ВМРО и депутатите от квотата "Пеевски" и да състави правителство.   ДПС няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ заради конфликта на Бойко Борисов с Ахмед Доган, заявиха източници от "Позитано"20. ...

News image

ДПС и с 300 000 гласа е незаобиколим фактор, схемите на ГЕРБ и БСП не излизат без Сарая. Ахмед Доган си остава Падишах

ДПС прави силна предизборна кампания и без Делян Пеевски. Може и да не постигне резултат от 400 000 гласа, но и с 300 000 ще бъде незаобиколим фактор.   Електоратът на ДПС е изключително мобилизиран. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ направи ефективен предизборен екип.   ...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Иво Инджев: И брак по сметка ще свърши работа, стига ергенът Трифонов да го приеме

News image

В два поредни дни ДПС и БСП заявиха подкрепа за правителство, предложено от “Има такъв народ”, което се предполага да бъде гласувано от останалите партии в парламента, заявили като свой приоритет отстраняването на Борисов и корпорацията му ГЕРБ от властта. Изглежда като ухажване,...

Ресто на Сарая за акцията в "Росенец" с непоискана подкрепа - "Вие си делете порциите, ние няма да участваме!"

News image

ДПС обяви, че ще подкрепи новите партии за съставяне на кабинет, което означава, че предложението е и към "Демократична България".   "Демократична България" ще влезе ли в тази схема? Коалицията вдигна рейтинга си след акцията на Христо Иванов в "Росенец".   Ако приеме да учас...

Слави Трифонов връща мандата, не е приел предложението за подкрепа от ДПС за съставяне на кабинет

News image

Слави Трифонов не е приел предложението на ДПС за подкрепа за съставяне на правителство и ще върне на президента Румен Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство.   "Днес ДПС им предложи оферта - да подкрепят правителство с мандата на "Има такъв народ", без да участват в...

АКЦИЯ

Слави не вярвам да се съгласи да направи правителство. Битката е кабинет на Слави да не позволи служебен кабинет

News image

Да се опитам да обоснова, защо е малко вероятно да има правителство. Поставете се на мястото на Слави. Каквото и да ви говорят, той е от 20 години с един крак в политиката, защото имаше абсолютната привилегия да формира обществени настроения в прайм тайм. Като познаваме механизма на моде...

Корнелия Нинова се обяви срещу служебен кабинет, дава знак на президента да не разгромява БСП с бързи избори

News image

Корнелия Нинова се обяви срещу служебно правителство на президента Румен Радев и бързи предсрочни избори, които щели да върнат Бойко Борисов на бял кон.   Слави Трифонов може да избира между БСП и президента - съставя правителство с подкрепата на БСП или връща мандата.   "Ед...

КИЛЪРИ

Колкото Йосич поръча Борисов, толкова и ВБ. Поръчка за Пеевски за $2 млн приета от балкански стрелци и спряна от Таки?!

News image

Никой не може да "поръча" главния прокурор Иван Гешев, който е номинация на американците, освен руски служби, но тяхната игра е друга - хибридни операции.   Ако олигарси или босове в ъндърграунда "поръчат" Гешев, американците ще се възползват и ще проведат "чистка" като по времето, к...

Таки и Пеевски "партия", дръпнали Къро от Божков. Босът на ВИС-2 "крал на стрелците на Балканите", спира поръчки?!

News image

Таки и Пеевски са направили "партия" срещу Божков след изваждането на боса на хазарта от играта. Красимир Каменов-Къро от групировката на Таки работеше с Божков, но Пеевски и Таки го дръпнали от схемите. Пеевски и Таки са съседи в Дубай и въртят бизнес от години, но босът на ВИС...

МАФИЯ

Божков провокира турската мафия с постановки за Пеевски. Босът Седат е със Сарая и ще го поръча даже в явка срещу Кремъл

News image

Божков е остър играч, разполага с милиарди - 2, 10 или 20 милиона евро не са проблем за него за една "поръчка". Пеевски може и да го е изработил в хазарта, но не той го извади от играта - американците го отстраниха. Атакували сме Пеевски през лятото на 2013, когато беше най-силен, ...

В.Б. обявил оферта за Шиши на килъри от Балканите?! Пеевски си направил липосукция и пуснал брада, ГД БОП и DEA го пазят

News image

В.Б. обявил оферта за "Шиши" на килъри от Балканите - 2 млн евро, и се изнесъл в Москва, след като го предупредили за ресто през Таки и турската мафия. Пеевски си направил липосукция и пуснал брада, станал като манекен, не давал да го снимат - гардовете му били без смартфони. Преди д...

РЕКЛАМА
Банер