СНАЙПЕР

Нинова ще загуби изборите, а Радев ще спечели втори мандат като фюрер и Путин с ген. Решетников 2.0 и ген. Митрофанова

alt
Президентът Румен Радев забива нож в гърба на лидера на БСП Корнелия Нинова със заявката за втори мандат според Валентин Вацев - "И ти ли, Радев?".
 
Всъщност Радев от началото на мандата забива ножове в гърба на Нинова - събра екип от военни и ДС-офицери да задвижат партиен проект под прикритие, след това реши да играе друга игра.
 
Нинова също заби няколко кастилски ками в гърба на Радев - не го подкрепи във войната му с ДПС след "Росенец", не включи на макс БСП в протеста "Мутри, вън".
 
Румен Радев и Корнелия Нинова влязоха в конфронтация и заради Васил Божков. Радев се дистанцира в движение от Божков, след като бившият бос на хазарта се освети пиарно като спонсор на протестите, а Нинова се ангажира с него предизборно - върна Александър Паунов в коалицията.
 
Президентът продължи да забива ножове в гърба на Нинова, влизайки в ролята на патрон на вътрешната опозиция, отстрани Калоян Методиев, защото бил "Троянски кон" на лидерката на БСП в президентството. 
 
Кой ще спечели войната - Нинова или Радев, ще решат изборите. Корнелия Нинова ще загуби парламентарните избори, а Румен Радев ще спечели втори мандат.
 
Корнелия Нинова си отвори много фронтове - с президента, със Слави Трифонов, с Мая Манолова, с вътрешната опозиция. 
 
Лидерката на БСП няма достатъчно финансов ресурс за предизборната кампания, "траншът" от няколко милиона от ВБ не само няма да стигне, но е тактическа грешка - всички босове са срещу него и няма да разкешат за БСП.
 
Нинова подценява вътрешната опозиция, а това вече е стратегическа грешка. Кирил Добрев е "партия" с президента. Факторът Станишев ще е ключов в кампанията - Красимир Янков, Асен Димитров, Димитър Дъбов и Атанас Мерджанов ще отнемат десетки хиляди гласове от БСП. 
 
Георги Гергов е друга бира - той е обявил война на Корнелия Нинова и ще пренасочи корпоративен вот към ГЕРБ от 20-30 000 гласа, а това прави загубата на гласове двойна - минус от БСП и плюс за ГЕРБ.
 
Нинова прави и друга стратегическа грешка - смята за възможен пактът на леви и десни след изборите. Външните фактори (САЩ) ще се намесят и ще блокират опцията за коалиция между БСП и "Демократична България"
 
Стратегията на САЩ при президента Джо Байдън е за смяна на "режима в Кремъл" чрез свалянето от власт с "цветна революция" на Путин, а Корнелия Нинова не може да влезе в ролята на премиер, който да води антируска политика.
 
Комбинацията на всички фактори неизбежно ще доведе до загуба на БСП на парламентарните избори. Президентът Румен Радев обаче има всички шансове да спечели втори мандат.
 
"Румен Радев направи голямата грешка на своята политическа кариера - да се ангажира с Триморието. (...)  Защото Триморието е другото име на предстоящата война срещу Русия", заявява Валентин Вацев интервю за "Епицентър", а 80% от българите били русофили според политолога, избирателите на БСП, левите избиратели, нямало да приемат свързването на президента с "Триморие".
 
Патронажът на домакинството на инициативата "Триморие" наистина е голям риск дори за опитен пилот-изтребител, но и възможност за атака в гръб, зависи от маневрите на президента. 
 
Всъщност Румен Радев нямаше друг избор - няма как да откаже предложение от Вашингтон, особено от Пентагона...
 
"Триморие" е цената президентът да излезе от външната политическа изолация и възможност да върне ресто на Путин затова че избра да работи с Борисов. 
 
Инициативата "Триморие" наистина е насочена срещу Кремъл, блокира геостратегически Русия от Прибалтика до Турция и от Полша до Адриатика, но е проект отвъд втория мандат на Радев. 
 
Домакинството на "Триморие" вкарва президента във висшата лига - това ще е черешката на тортата на първия му мандат, той ще посреща евролидерите, не премиерът.
 
Радев може да инкасира значими загуби сред електората на БСП, агентурата на Путин ще се задейства на макс сред русофилите, но в България има и широка анти-Путин руска мрежа - най-вече по Черноморието, където има десетки хиляди противници на руския президент. 
 
Президентът обаче ще превземе с щурм "Позитано"20 след загубата на парламентарните избори, а Корнелия Нинова ще бъде "номинален лидер" на БСП - вътрешната опозиция, и не само, ще отиде на крака при президента да потърси подкрепа за партията след загубата.
 
Румен Радев обяви БСП за "моето политическо семейство", а не Корнелия Нинова за "моя политически съратник".
 
Радев ще овладее и левия корпоративен вот извън БСП - въпреки "Триморие", Мая Манолова и Александър Томов вече го подкрепиха. Президентът реди своя "лява политическа Фамилия".
 
"Триморие" е риск за Румен Радев не само заради вота на БСП, но и заради Сарая. Ахмед Доган не включи мощно ДПС в подкрепа на "Триморие", за да няма Ресто от Путин за Зеления пакт, който е стратегическа програма за милиарди на Сарая и Движението.
 
САЩ обаче ще променят мнението на Доган и за "Триморие" със Зеления пакт за милиарди, и за подкрепата на ДПС за Радев. Движението "изненадващо" ще гласува за Румен Радев на изборите, въпреки че му иска оставката и обяви, че оттегля подкрепата си.
 
ГЕРБ също ще даде своя принос за втория мандат на президента - по обичайния за Бойко Борисов начин.
 
Румен Радев ще спечели изборите с двойна игра - хем ще комбинира зад кулисите с партиите, хем пред завесата ще играе ролята на народен водач срещу партийните клиентели.
 
Радев ще спечели втори мандат като фюрер с антипартийна риторика, народът срещу партиите, но и като Путин с пропрезидентска "партия" - "Единна България" като "Единна Русия" на руския президент, като "говорител на националния суверенитет" по Валентин Вацев. 
 
"Радев не е Кимон Георгиев. Днес става дума за дребни недомислени действия, които биха могли да бъдат интересни, ако бяха добре обосновани. Зад действията на военните през 1934 година стоят твърде много и твърде влиятелни заинтересувани сили. А зад Радев няма никого. Тогава няма как да се направи 19 май през 2021 г.", заявява Валентин Вацев в интервю за "Епицентър".
 
Има зад Румен Радев влиятелни вътрешни фактори и могъщи външни фактори, може би за съжаление заради ролята му в протестите.
 
Ген. Леонид Решетников продължава да подкрепя ген. Румен Радев. Решетников ще даде рамо на Радев с пиар тезата за "националния суверенитет" като Путин - "Цар-президент и Отечество". Генералът е изключително влиятелен във висшия клир у нас, това ще уплътни пиар линията за "Цар-президент и Отечество", а чрез милиардера Константин Малофеев може да осигури милиони за предизборната кампания.
 
Новият руски посланик, ген. Елеонора Митрофанова, се вписва в схемата на Решетников и ще има роля в руското лоби зад Румен Радев за втори президентски мандат. Руснаците са царе на двойните игри и няма да се откажат да имат "Троянски кон" в "Триморие" - министърът на отбраната Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб ген. Валерий Герасимов дори може да направят дарения за кампанията на Румен Радев.
 
Президентът ще получи, разбира се, мощна подкрепа от американците - посланик Херо Мустафа ще грее край Румен Радев не само по време на домакинството на "Триморие", но и в предизборната кампания.
 
Руснаците ще подкрепят Радев заради "националния суверенитет", американците ще му дадат рамо геостратегически с "Триморие", вкарвайки го в голямата игра с Полша, която получи 100 млрд долари от САЩ за десет години. 
 
Ако "янките" разиграят тази карта на изборите и представят президента и като фактор в геоикономиката, която ще донесе милиарди за България, може да спечели и на първия тур.
 
Главното в стратегията на Румен Радев за втория мандат обаче ще бъде тезата "народът срещу партиите", президентът като фюрер, народен водач срещу корумпираната "върхушка".
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Новата власт "изкъртва" Бойко Борисов. А Маджо, Таки и Пеевски - Васил Божков да е премиер не може да го направи

"Въпросът със зависимостите е сложен, но въпросът е те да бъдат балансирани. Няма как да се изкърти феодалният модел на Борисов. Няма друг начин - инструментът е този и човек трябва да рискува, да си изцапа сакото и обувките", заяви в "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ Арман Бабикян, ед...

News image

"Балансирани зависимости" ще разпределят "порции", Падишахът ще отмаря в Сарая. Корупцията и тя ли ще е "балансирана"?!

"Ако има правителство на малцинството, сметката, която се прави сега, е, то дали ще бъде зависимо. Ако някой наистина има желание да поеме отговорността – търси гаранционната полица за независимост, което е сложно нещо да се постигне, но поне могат тези зависимости да бъдат балансирани...

News image

Слави Трифонов връща мандата. Борисов и Пеевски искат Ресто за ресурса в кампанията?!

Слави Трифонов връща мандата, няма да съставя правителство нито с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, нито с "Демократична България" и ИСМВ с рамо от БСП, заявиха източници от политически централи.   Шоуменът политик избира да е "партия" с президента Румен Радев, който ще назначи експерти на И...

News image

САЩ искат съставяне на кабинет и Борисов заяви, че ще подкрепи Слави Трифонов. "Отворено общество" посочва премиера?!

Бойко Борисов заяви, че ще предложи кабинет, но би подкрепил и Слави Трифонов заради сигнал от посолството на САЩ, че трябва да се състави правителство заради учението "Defender Europe-21" и очакваната война в Украйна.   Президентът Румен Радев вероятно няма да търси конфронтация зар...

News image

САЩ дават знаци за съставяне на кабинет заради "Defender Europe-21" в Черноморския регион и на територията на България?!

Американското посолство дава знаци, че ще приветства съставянето на правителство заради мащабното учение "Defender Europe-21", което ще се проведе в Черноморския регион и на територията на България, заявиха източници от политически централи.   След старта на предислоцирането на сили ...

News image

Борисов предлага Томислав Дончев или Екатерина Захариева за премиер. "ДБ" ще ги подкрепи ли за съставяне на кабинет?!

Бойко Борисов ще предложи вицепремиера Томислав Дончев или вицепремиера Екатерина Захариева за министър-председател, заявиха източници от ГЕРБ. "Демократична България" ще ги подкрепи ли за съставяне на правителство?!   Вицепремиерът Томислав Дончев е смятан за близък до Иво Прокопие...

News image

Цветан Цветанов подава оставка, Павел Вълнев лидер на "Републиканци за България"?!

Цветан Цветанов подава оставка от председателския пост на партия "Републиканци за България", заявиха източници от партията.   Оставката все още не е факт, уточниха източниците. Според тях председател на "Републиканци за България" ще бъде Павел Вълнев.   Веднага след изборите ...

News image

Слави Трифонов предлага Ренета Инджова или Меглена Кунева за премиер?!

Слави Трифонов ще предложи Ренета Инджова или Меглена Кунева за премиер при получаване на мандата за съставяне на правителство от "Има такъв народ", заявиха източници от политически централи.   "По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, иск...

News image

Павел Вълнев лидер "Републиканци за България"?! Нова вълна в "РБ" иска председателят да не е свързван с ГЕРБ

"Републиканци за България" не успяха да постигнат резултата, който обявяваше Цветан Цветанов - влизане в парламента и незаобиколим фактор.   Представянето на "РБ" е много по-слабо от очакваното от изборджиите на партията, но е заявка за предсрочните избори.   Схемата с отнема...

News image

Президентът реди анти-ГЕРБ коалиция и кабинет в мандата на "Има такъв народ"?!

Президентът Румен Радев не свали Бойко Борисов с протеста "Мутри, вън!", но може да го направи след изборите, ако успее да сформира анти-ГЕРБ коалиция и кабинет в мандата на "Има такъв народ".   Президентът може да се окаже истинския победител в парламентарните избори, ако успее да п...

News image

Цветелина Бориславова, Пеевски и Маджо зад Слави Трифонов и партията с Борисов. Орлин Алексиев и Котараците редят вота

Цветелина Бориславова нареди първото правителство на Бойко Борисов, тя е "Сивият кардинал" и на кабинета "Борисов IV", заявиха източници от службите.   Според тях Младен Михалев-Маджо и Делян Пеевски са налели ресурс в проекта на Слави Трифонов, но Цветелина Бориславова е връзката ме...

News image

Голяма победа - "лебедова песен" или "клиентели" и корпоративни фактори ще съставят кабинет за 30 млрд?!

Цветозар Томов е топ професионалист и не оспорва прогнозните данни на "Алфа Рисърч" и "АФИС", потвърждава, че ГЕРБ вероятно ще е първа политическа сила.   Тезата му за "лебедовата песен" на Бойко Борисов се основава върху спекулациите на почти всички политолози и коментатори, че няма...

News image

Републиканци за България: Реалностите се разминават с поръчковата социология

Официално заявените позиции на двамата водещи сенатори демократ и републиканец и официалната позиция на държавният департамент на САЩ от тази седмица показаха ясно, че Борисов вече няма подкрепата на Америка. Анализите на западните дипломати в София драстично се разминават с официално публик...

News image

АФИС: Победителят е ясен - ГЕРБ води с 8% три дни преди изборите. ГЕРБ получава 28,1%, БСП - 20,2%

Около 2,5-2,7 милиона избиратели ще отидат до урните в неделя. Ако тази прогноза се оправдае, това ще бъдат парламентарните избори, приключили с най-ниската избирателна активност в демократичната история на страната.    Това показват данните на АФИС от национално представително проуч...

News image

Алфа рисърч, три дни преди вота: ГЕРБ - 28,1%, БСП - 19,8%, „Има такъв народ“ - 12,7%, ДПС - 12,5%,

  „Три дни преди вота избирателната активност продължава да бъде една от най-големите неизвестни със съществено значение за крайния резултат“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ социологът Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“.   ...

News image

РЕГО: Седмица преди вота БСП води с 28,2%, ГЕРБ - 25,5%, "Има такъв народ" - 15,7%. ДПС - 9%

Шест партии влизат в парламента според социологичесо изследване на институт РЕГО седмица преди изборите.   Това са БСП, ГЕРБ, "Има такъв народ", ДПС, "Изправи се. Мутри вън!" и "Демократична България".   Наблюдава се висок дял на тези, които заявяват готовност да гласуват на ...

News image

Вътрешната опозиция и масони от ложата на Гергов в завера срещу Нинова, пренасочват вот за голяма загуба от Борисов

Корнелия Нинова представя управленската програма на БСП и прави премиерска заявка на финалната права в предизборната кампания.    Вътрешната опозиция в партията и масони от ложата на Георги Гергов обаче са в завера в Пловдив срещу лидерката на БСП.   Нинова е водач на листата...

News image

"РБ" и ГЕРБ изненадата на вота?! "РБ" натиска на макс, остава президентът да връчи мандата на Цветанов заради "Триморие"

"Изненада може да поднесе партията на Цветан Цветанов, която вече има 120 офиса в цялата страна, а предизборното й темпо е на високи обороти", пише в анализ "Епицентър.бг".   Остава и президентът Румен Радев да връчи третия проучвателен мандат на Цветан Цветанов като партньор в иници...

News image

Президентът връчва третия мандат на "Има такъв народ"?! Слави Трифонов ще състави кабинет, ако БСП и "ДБ" го подкрепят

Ако ГЕРБ и БСП не успеят да формират мнозинство и да съставят правителство в своите мандати, президентът Румен Радев може да връчи проучвателния мандат на "Има такъв народ".   Третият мандат се връчва по избор на президента. "Има такъв народ" може да получи мандата дори да не е трета...

News image

Мисията на Пеевски в Дубай по-важна от рейдовете на Борисов с джипа. Божков коментира Маджо, но не защо Пеевски е Дубай

Бойко Борисов изпраща Делян Пеевски в Дубай да предложи чрез Таки оферта на Божков. Това се коментира в службите, не и в медиите.   Пеевски пожелал да не е в листите на ДПС, не е в кампанията - явно му е по-важно да е в Дубай преди изборите, които ще решат кой да разпределя десетки м...

News image

Таки лавира в Дубай, войната завършва със сделка за Трафика и "Емири"? Битката в София е за 30 млрд, в Дубай за 100 млрд

Делян Пеевски от месеци е в Дубай, за да мотивира Таки да се изтегли от бизнес схемите с Васил Божков и да лобира за екстрадицията на бизнесмена.   През лятото Таки влезе в ролята на посредник между боса на "Берлин" и бившия "крал на хазарта", за да не се "поръчват", както твърдяха и...

News image

Божков бегло познавал Алексей Петров, Цветелина Бориславова и ТИМ, а Таки?! Маджо подкрепя Борисов обаче му бил приятел

Васил Божков заяви в интервю пред Станислав Цанов в "Божков LIVE", че бегло познава Алексей Петров. Това означава ли, че бегло познава и баретата Николай Добрев-Бай Добри?!   Божков може да не познава Цветелина Бориславова колкото Бойко Борисов, но няма как да не е в час със схемите ...

News image

Делян Пеевски и Орлин Алексиев се дръпнали от партията на Слави Трифонов. Сарая и Бойко Борисов преговарят за коалиция?!

Атаката срещу Слави Трифонов за "Емири" е следствие от предизборно пренареждане, заявиха източници от предизборния щаб на ГЕРБ.   "Делян Пеевски и Орлин Алексиев се дръпнаха от кампанията на Слави Трифонов. Играта вече е друга, "Има такъв народ" се заигра с президента и не трябва да ...

News image

Атаката срещу Слави Трифонов е знакова, няма нужда ДАНС да разкрива "Емири". Таки, MIT и стрелци от SAS са на линия

Бойко Борисов дава нишан на Слави Трифонов, че не трябва да се заиграва с президента и БСП за коалиция, ако не иска "Емири" да изтече в медиите.   Атаката на ПИК срещу Слави Трифонов за "пране на пари" е знакова, няма нужда ДАНС да разкрива "Емири". Това може да направят Таки и MIT, ...

News image

Бойко Борисов реди "антипрезидентски блок" ГЕРБ, ДПС, ВМРО и "ВОЛЯ и НФСБ"?! Пеевски се включва с "квота"

Премиерът Бойко Борисов реди "антипрезидентски блок" ГЕРБ, ДПС, ВМРО и "Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ" срещу четворната коалиция на президента Румен Радев - БСП, "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Мутри вън!".   Коя четворна коалиция ще спечели повече ман...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Румен Овчаров: Ако Корнелия Нинова продължава войната в БСП, лидерското й време изтича

News image

Нe cъм чул някoй oт БCП дa e oтмeнил зaявкaтa зa aнти-ГEРБ кoaлиция, ocвeн тoвa тя e cъвceм лoгичнa. Четири години пaртиятa ни бe eдинcтвeнaтa oпoзиция в пaрлaмeнтa – яркa, кaтeгoричнa, бързo рeaгирaщa. Тoвa заяви в ефира на Би Ти Ви  Румeн Oвчaрoв oт БCП.   „Зa нac e вaж...

Решаващо е дали тезата за ДПС и Нинова е и на президента, а не дали Иво Христов е "Брут". И дали в БСП има "брутовци"

News image

Евродепутатът Иво Христов заяви в интервю за "ДАРИК", че избирателите се отдръпнали от БСП, тъй като Корнелия Нинова не подкрепила президента Румен Радев, когато обяви кандидатурата си за втори мандат преди парламентарните избори, в схема с ДПС.    „Мисля, че резултатът не е то...

Интрига в Пловдив? Зико не е гербаджия, беше "партия с Бойко" и връзката със "сивите кардинали" на "Позитано"20

News image

"Пловдивският кмет Здравко Димитров, по-известен като Зико, извъртя за пореден път следизборен финт, разграничавайки се публично от ГЕРБ и Бойко Борисов. Зико публикува тази седмица по всички медии под тепетата своя позиция, с която обясни, че не е кмет само на ГЕРБ, а на всички пловдивчани....

АКЦИЯ

«Война рано или поздно произойдет». Игорь Стрелков – о конфликте с Украиной

News image

Полковник ФСБ в запасе Игорь Иванович Стрелков (это псевдоним, настоящее имя – Игорь Всеволодович Гиркин) в 2014 году стоял у истоков добровольческого движения в Донбассе. С 16 мая по 14 августа он занимал пост министра обороны Донецкой народной республики. Однако и после этого Стрелко...

Не ждут, а готовятся. Как Украина реагирует на стягивание российских войск к своим границам

News image

Концентрация российских войск вблизи украинской границы и в оккупированном Крыму породила массу прогнозов и предположений о готовящейся крупномасштабной операции армии РФ на украинской территории. И хотя пока количество переброшенных военных явно недостаточно для вторжения, да и погодные усл...

КИЛЪРИ

Колкото Йосич поръча Борисов, толкова и ВБ. Поръчка за Пеевски за $2 млн приета от балкански стрелци и спряна от Таки?!

News image

Никой не може да "поръча" главния прокурор Иван Гешев, който е номинация на американците, освен руски служби, но тяхната игра е друга - хибридни операции.   Ако олигарси или босове в ъндърграунда "поръчат" Гешев, американците ще се възползват и ще проведат "чистка" като по времето, к...

Таки и Пеевски "партия", дръпнали Къро от Божков. Босът на ВИС-2 "крал на стрелците на Балканите", спира поръчки?!

News image

Таки и Пеевски са направили "партия" срещу Божков след изваждането на боса на хазарта от играта. Красимир Каменов-Къро от групировката на Таки работеше с Божков, но Пеевски и Таки го дръпнали от схемите. Пеевски и Таки са съседи в Дубай и въртят бизнес от години, но босът на ВИС...

МАФИЯ

Божков провокира турската мафия с постановки за Пеевски. Босът Седат е със Сарая и ще го поръча даже в явка срещу Кремъл

News image

Божков е остър играч, разполага с милиарди - 2, 10 или 20 милиона евро не са проблем за него за една "поръчка". Пеевски може и да го е изработил в хазарта, но не той го извади от играта - американците го отстраниха. Атакували сме Пеевски през лятото на 2013, когато беше най-силен, ...

В.Б. обявил оферта за Шиши на килъри от Балканите?! Пеевски си направил липосукция и пуснал брада, ГД БОП и DEA го пазят

News image

В.Б. обявил оферта за "Шиши" на килъри от Балканите - 2 млн евро, и се изнесъл в Москва, след като го предупредили за ресто през Таки и турската мафия. Пеевски си направил липосукция и пуснал брада, станал като манекен, не давал да го снимат - гардовете му били без смартфони. Преди д...

РЕКЛАМА
Банер