СНАЙПЕР

Полша не може да окупира Западна Украйна, САЩ я спират - Украйна е бонус за САЩ. Украинци обаче "окупираха" Краков

alt
Пропутински геостратези и руски пропагандисти лансират тезата, че Полша ще окупира Западна Украйна и ще я присъедини.
 
В Западна Украйна не тече полонизация, но прокремълска медия посочва, че "Украинизацията върви с ускорени темпове в Полша", пише в репортаж "Московский комсомолец".
 
"Ситуацията в Полша става все по-гореща. НАТО се опитва с всички сили да въвлече страната в конфликт с Русия. Поляците са все по-раздразнени от украинските бежанци, които крещят лозунги на Бандера на митинги. В Краков например активисти поискаха властите да спрат "окупацията" на централния градски площад от украинците, според полския градски портал KRKnews. Рускоезични жители на Полша разказаха пред "МК" за ситуацията в страната и отношението на поляците към Бандера", пише "МК".
 
Градският портал KRKnews публикува статия, в която се казва, че украинските бежанци буквално са "окупирали" площада в центъра на Краков. Шумни украинци в туристическо място, близо до паметника на писателя Адам Мицкевич, през цялата седмица два пъти на ден организират политически демонстрации. Развявайки полски знамена, използвайки високоговорители, украинците скандират лозунги на Бандера. И те също отправят искания към жителите на Полша, призовавайки ги да "дадат на Украйна всички оръжия", тъй като "поляците не дават живота си" за тях.
 
Екип на "Московский комсомолец" се свързва с полския активист Марчин Миколаек и го помолил да коментира публикацията.
 
"Полските граждани все още помнят клането във Волин, не можете да го изтриете от паметта", каза Марчин. - Политиците сега се опитват с всички сили да изместят фокуса, казват, че темата за Бандера днес не е толкова важна. Основното нещо е подкрепата на Украйна. Но хората в по-голямата си част постепенно започват да разбират, че цялата тази подкрепа работи в ущърб на полското общество. В началото на специалната операция около 80-90% от поляците симпатизираха и подкрепяха украинците, бяха готови да ги приемат по домовете си. Днес бежанците са подкрепяни от много по-малък брой полски граждани. Хората реагират негативно на социалната подкрепа за бежанците от Украйна, настоявайки властите да откажат да им предоставят безплатни жилища. Повечето от тях сега са принудени да се грижат за себе си. Добавете към това грубото поведение на украинците, които често нарушават закона в приемащата страна.
 
Затова не е изненадващо, че народът на Полша вече не иска да толерира ситуации, когато украинците искат оръжие, изискват подкрепа. Полският народ е наясно, че по този начин е въвлечен във военни действия в Украйна", заявява Марчин Миколаек.
 
Както казва събеседникът на "Московский комсомолец", поляците виждат знамена и чуват основния лозунг на Бандера. Но сред местното население има мнозина, които се противопоставят на тази нацистка идеология.
 
Премиерът Матеуш Моравецки се възмути, че се празнува годишнината от рождението на палача на полския народ Степан Бандера. Но бих нарекъл възмущението му игра пред обществеността. Зеленски, както си спомням, още през 2019 г. нарече Бандера "неоспорим герой", но това не попречи на г-н Моравецки, както и на целия полски елит, да се срещнат с него по-късно. В същото време те разбират, че ако открито "си затворят очите" за Бандера, ще загубят подкрепата на огромен брой обикновени поляци.
 
Общо около 100 000 поляци загинаха от ръцете на украинските националисти – жени, възрастни хора, деца, бебета. На паметника на жертвите на Волинското клане е изписано: "Ако забравя за тях, Ти, Боже на небето, забрави за мен".
 
Но, очевидно, мнозина са забравили.
 
Друг събеседник на "Московский комсомолец" казва, че украинизацията върви с ускорени темпове в Полша. Украинските знамена висят в Сейма, в различни институции, в училищата. Поляците позволяват песните на Бандера да се пеят у дома, а лозунгите на Бандера да се скандират. На местните жители се казва, че трябва да помогнат на Украйна без ограничения.
 
"Една от целите на тази украинизация е да убеди поляците да бъдат готови да воюват и да умрат за Украйна, а след това да ги хвърлят по Русия", казва събеседникът на "Московский комсомолец". - Полският премиер Моравецки има две несъвместими желания. Той иска Украйна да бъде без Бандера, но Русия да загуби. Но Украйна без Бандера е точно целта на Русия, за това е необходимо да победи. Следователно истината не може да бъде на страната на Моравецки. Умните хора, разбира се, виждат всички тези грешки на властите, но повечето са повлияни от пропагандата. И те могат напълно да се примирят с бандеровците, най-важното е, че те са против злите москали.
 
Събеседникът на "Московский комсомолец" казва, че общува с Катаржина Соколовска, която активно подкрепя в Полша паметта за убитите от бандеровците поляци. Според нея поляците, които чувстват националната си идентичност, са само няколко процента.
 
Партията на "Конфедерация" най-активно се противопоставя на украинизацията на Полша, а рейтингът й е около 10 процента. Смятайте, че всеки десети полюс се противопоставя на измамния полско-украински съюз. Той си спомня, че общото им минало е обляно в полска кръв. Останалите са умело манипулирани. Всички, които критикуват властите, са наричани руски агенти, руски "партянки".
 
Друг събеседник на "Московский комсомолец", жител на Варшава, казва, че сред поляците има мнозина, които отлично разбират, че западните политически елити искат да използват Полша като "разходен материал" в борбата срещу Русия.
 
"Само един от познатите ми продължава да помага на украински бежанци, дядо му е бил украинец. А останалите не искат да чуят за тях. Това са много капризни гости, те са недоволни от всичко. Ние от тях само чуваме само "дай", "дай" и "дай". Бежанците смятат, че сънародниците им в Украйна защитават всички европейци. Така че всички са им задължени. Те смятат Полша за "фонд за взаимопомощ", опитвайки се по всякакъв начин да получат възможно най-много ползи. В същото време упрекват поляците, че не са достатъчно гостоприемни. И продължават да паразитират върху полските данъкоплатци. Не е изненадващо, че местните жители просто и свършва търпението. Те често ругаят на глас, когато видят украински знамена", коментира събеседникът на "Московский комсомолец".
 
"Не искаме да се приспособяваме към украинците, нека те се приспособят към нас. Изглежда, че те са се заселили тук дълго време и няма да отидат никъде. Поляците са уморени от своята неблагодарност", заявява събеседникът на "Московский комсомолец".
 
Репортажът на "Московский комсомолец" представя настроенията на критични към украинските бежанци поляци, но опровергава тезата за "полонизацията на Западна Украйна с тезата за украинизацията на Полша.
 
Всъщност в Украйна живеят стотина хиляди етнически поляци, а в Полша пребивават вече няколко милиона украински бежанци и, както казва събеседникът на "Московский комсомолец", са се "заселили тук за дълго време".
 
Така че тезата за "окупирането на Западна Украйна" и присъединяването и към Плоша засега е само пропагандна теза на пропутинските геостратези у нас и полотолозите на Кремъл.
 
"Московский комсомолец", лоялна на Кремъл медия", опровергава с репортажа си от Полша пропагандната теза за присъединяването на Западна Украйна към Полша.
 
Киев има повече козове от Варшава. Украйна е бонус за САЩ, не за Полша. Американците няма да позволят Полша да "окупира" и присъедини Западна Украйна, но старата полска столица Краков вече е "окупирана" от украински бежанци. Те са жокер за Киев - пета колона, която може да дестабилизира Полша, ако Варшава тръгне към окупиране и присъединяване на Западна Украйна. 
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Таки и Къро влязоха в играта. Божков вече не иска да воюва с "Борисов-Пеевски", знак, че тандемът отново е на власт

Христофорос Аманатидис-Таки и Красимир Каменов-Къро, които бяха тандем в бизнеса, влязоха в играта за властта в различни отбори.   Таки е сочен като "партия" с Делян Пеевски и Бойко Борисов, Къро беше обявен за близък до "Продължаваме промяната".    След публикацията на BIRD ...

News image

ПП&ДБ не може да спечели срещу Пеевски&Борисов. Тандемът се връща на власт, задържането на "Вичо" жокер в играта

ПП&ДБ води на ГЕРБ/СДС с половин процент, съобщи "Маркет линкс". И? Задържаха бизнесмена Велико Желев, който първо беше сочен като "партия" с Делян Пеевски и Бойко Борисов, след това с Николай Копринков ("Афера" първа посочи тази връзка) и пропрезидентската бизнес мрежа.   Схемата с ...

News image

Държи ли връзката Лорер с фирма на "МОСАД" за фалшифициране на вот? Руски служби го работят, ГРУ-хакери пробили мрежата

Даниел Лорер, който ще бъде водач на кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ, не успя да пробие в големия бизнес на Израел и да установи връзка с големите фамилии.   Лорер обаче имал канал към фирма, свързвана с "МОСАД", която разполага с ресурс да манипулира изборни резултати не само в...

News image

Корпоративният и десният вот ще решат битката във Варна. ГЕРБ-СДС има повече изборджийски ресурс от ПП&ДБ

Даниел Митов потвърди информацията, че коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България" чертае планове да спечели изборите в големите общини.   Шансът на ПП и ДБ е най-голям в София, където "Продължаваме промяната" спечели в два от трите многомандатни избирателни райони ...

News image

Даниел Митов потвърди: Битката в София, Пловдив, Варна и Бургас ще е оспорвана. ГЕРБ-СДС вече е в предкампания във Варна

"Чувам ПП и ДБ да си говорят как не е нужно да има правителство, трябва да се ходи на избори 2 в 1. Те се целят в местните избори, защото мислят, че има шанс да вземат големите общини. Те си го говорят това от доста време, това е непубличен разговор", заяви Даниел Митов, заместник-председате...

News image

ГЕРБ може да загуби парламентарните избори в София, Пловдив и Бургас. Битката за десния вот във Варна ще е оспорвана

ГЕРБ може да загуби парламентарните избори в София, Пловдив и Бургас, и дори във Варна, ако не се пребори за десния вот в морската столица, от коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България".   Коалицията ГЕРБ-СДС загуби парламентарните избори на 2 октомври м.г. в два о...

News image

Войната (не само) е математика II. Проф. Витанов: "Путин е имал реална представа, затова дишаше тежко на 24 февруари"

"Войната е математика. Математиката показва, че е невъзможно да се завладее страна с население от 40 милиона души.", заяви о.р. полк. Роман Свитан в интервю за основателя на интернет-изданието "ГОРДОН" Дмитрий Гордон,     Войната е математика. "Украинската армия намалява. И в края на...

News image

Защо Путин не успява да спечели войната и да "денацифицира" и "демилитаризира" Украйна? Войната (не само) е математика

"Уверен съм в победата на Украйна недвусмислено. И съм сигурен, възоснова на математиката, за която говорих. Войната е математика. Математиката показва, че е невъзможно да се завладее страна с население от 40 милиона души. Просто сега не е възможно по никакъв начин", заяви украинският военен...

News image

ВСУ превръщат Бахмут в капан. Генщабът на ВС на РФ изтегли "Вагнер" от Бахмут, провежда отвличаща операция в Угледар

Командването на ВСУ превръща Бахмут в капан за Обединената войскова групировка на ВС на РФ в Украйна.    Целта вероятно е изтощаване на руските подразделения, които да не могат да консолидират мощна настъпателна групировка за очакваната голяма руска офанзива.   Ако руската во...

News image

Съобщиха ли на Путин, че може да загуби войната в Украйна?! Което и в ЦРУ не предполагаха

Боян Чуков дал поредното си пропутинско интервю за "Епицентър.бг". И? Какво е основното послание - "Украйна е загубила, но не са го съобщили на Зеленски".   Ало, Путин щеше да победи в Украйна за три дни, призоваваше военните в "Незалежная" да направят преврат. И? Украйна отговори с ...

News image

Боян Чуков: Украйна загуби, но още не са й съобщили. Само Вашингтон и Москва могат да ни отдалечат от Апокалипсис

Приближава ли се войната в Украйна към фатална развръзка?   По тези въпроси разговаряме в политическия наблюдател Боян ЧУКОВ.   Ето акценти от първата част на интервюто с Боян Чуков:   - Конфликтът в Украйна започва все по-отчетливо да прилича на този в Сирия. Украйна...

News image

Полша не може да окупира Западна Украйна, САЩ я спират - Украйна е бонус за САЩ. Украинци обаче "окупираха" Краков

Пропутински геостратези и руски пропагандисти лансират тезата, че Полша ще окупира Западна Украйна и ще я присъедини.   В Западна Украйна не тече полонизация, но прокремълска медия посочва, че "Украинизацията върви с ускорени темпове в Полша", пише в репортаж "Московский комсомолец"....

News image

Украинцитете няма да свършат, Лвов няма да стане Лемберг. "Западенците" и поляците ги обединява омразата към руснаците

"След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо", написа политологът Боян Чуков във Фейсбук и развива тезата, че Галиция отвово ще стане полска територия.   Колкото се сбъдна прогнозата на ген. Яков Кедми, че руската военна групировка в Украйна ще...

News image

Боян Чуков: След като свършат украинците, идва ред на поляците да поемат ролята на пушечно месо

Полският президент Дуда преди 3-4 дни посети Лвов. Прегърна се "сърдечно" със своя украински колега. Няма как. Налага се от гледна точка на полските национални интереси. От доста време във варшавското метро по някои от вагоните е нарисувана новата карта на Полша. И Лвов е разположен на полск...

News image

Редят нови схеми за вота във Варна между Коледа и ЧНГ. Интригата в "Аспарухово" се заплита със сделки с горива

Знакови политици и бизнесмени редиха между Коледа и ЧНГ новите схеми за кметските избори във Варна, заявиха източници от политически централи.   След последното посещение на Бойко Борисов в морската столица ГЕРБ на практика е в предкампания във Варна.   Новината, че Борисов и...

News image

Борисов стартира във Варна подготовката на ГЕРБ за местния вот, реди корпоративна подкрепа срещу позиции във властта

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов стартира от Варна подготовката на ГЕРБ за местните избори. Акцент на речта му пред активистите на "Младежи-ГЕРБ" по време на зимния университет, който се провежда в курорта Св. св. "Константин и Елена" край Варна беше посланието  - "Не искам да се поддавате на в...

News image

Борисов прави "партия" с Лорер срещу Кирил Петков и Асен Василев. Разцепват ПП и вкарват НДСВ в играта?!

Влиятелни местни политици и бизнесмени заявиха, че Даниел Лорер се връща в играта в морската столица и ще влезе в битка с Бойко Борисов за властовите и корпоративни позиции във Варна.   Въпреки това на национално равнище Борисов и Лорер може ще "партия" и след предсрочните избори да ...

News image

ГЕРБ, ПП, ДБ и "вътрешната опозиция" вадят БСП от играта в морската столица?! Корпоративният модел е на власт

Кандидат-кметът на ГЕРБ е фаворит за кметския вот във Варна, ДБ и ПП дават заявка за "партия" и силно представяне за Общинския съвет, лидерите на "вътрешната опозиция" в БСП-Варна има своя игра в местната власт.    ГЕРБ, ПП, ДБ и "вътрешната опозиция" може да извадят БСП от играта за...

News image

Бизнесът във Варна фактор за местните избори. Стартират преговори за районните кметства "Одесос" и "Приморски"?!

Големият бизнес във Варна винаги е бил фактор за местните избори, но влиянието му за вота догодина може да се окаже решаващо за разпределението на позициите в районните кметства.   Посланието на Бойко Борисов за нов кметски мандат на Иван Портних като че ли лишава кметската битка от ...

News image

Борисов реди кабинет и местния вот, сменя кандидатите за София, Пловдив и Бургас. Портних отново кандидат-кмет за Варна?

"Готови сме да предложим правителство още в рамките на първия мандат, готови сме с проектосъстав. Нека стартира конституционната процедура по връчването на мандатите, ще проведем отново поредица от разговори с нашите потенциални коалиционни партньори. Считаме, че такъв наш потенциален и есте...

News image

Битката за Мелитопол, Бердянск, Мариупол и Крим. Путин превръща отбраната на Крим и Мариупол в "народна война"?!

Генералният щаб на ВСУ маскира предстоящата офанзива след отстъплението на Обединената групировка войски на ВС на РФ в Украйна от десния бряг на Днепър в Херсонска област и връщането на областния център Херсон.   Командването на ВСУ засега не прехвърля значителни части от 60 000 Херс...

News image

И "генерал Армагедон" трудно ще се справи с "Батько наш Бандера", Путин провокира яростен национализъм в Украйна

Първият влак от Киев за Херсон потегли с "Батько наш Бандера Украина - мати! Ми за Украину будем воювати!".     Изрисуваната влакова композиция с надписи "Потяг до перемоги" и "Азовсталь" е пропагандна акция на Киев, но и израз на национализма на украинците.    ...

News image

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе?!

ВСУ готви операция "Батько Махно" за превземане на Мелитопол, Бердянск и Мариупол с рейд през Гуляйполе, столицата на легендарния анархистки водач в Украйна Нестор Махно, громил белите, докато не почервенеят, и червените, докато не побелеят.   Путин очевидно подцени анархисткия дух н...

News image

Херсон: Кремль, вставай, тебе повестка

Итак, с Херсоном закончено. Город сдают без единого выстрела, причем, сдан он был даже не сегодня, а несколько раньше, когда начался организованный отход всех желающих. Повторили Гостомель, Бучу, Красный Лиман, только в несколько больших масштабах. 115 000 херсонцев (данные Минобороны) стали...

News image

Семен Пегов за Херсон: Да, това е трагична страница за руската армия, от нас зависи с какво и как ще започнем следващата

Основателят на проекта War Gonzo Семен Пегов коментира изтеглянето на руската войскова групировка от Херсон: "Да, това е черна страница в историята на руската армия. Руската държава. Трагична страница. Но в много отношения от нас със вас ще зависи с какво и как ще започнем следващата.". ...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Лорер прецаква Стела Николова и Благомир Коцев, предлага за кандидат-кмет на Варна министъра на туризма Илин Димитров?!

News image

Стела Димитрова и Благомир Коцев, кандидат-депутати от ПП&ДБ за Трети МИР-Варна, влязоха в гореща битка за кандидат-кметската номинация на коалицията за Варна, но Даниел Лорер, водач на листата, може да ги прецака, заявиха източници от ПП&ДБ.   Лорер бил провокиран от скъпата предизб...

Благомир Коцев в кампания като кандидат-кмет, разположи препратка "Моите 10 приоритети за Варна" във "Военное обозрение"

News image

Битката за кандидат-кметската номинация на ПП&ДБ става все по-гореща. Стела Николова вече даде заявка за кандидат-кмет на коалицията и прави мащабна кампания за депутат за рекордни преференции от седма позиция в листата за летящ старт в кандидат-кметската кампания за Варна.   Стела Н...

Скъпата кампания на Стела Николова провокира напрежение в ПП&ДБ. Знаков бизнесмен ли разкешва за огромните билбордове?!

News image

Стела Николова прави най-мащабната и скъпа кампания във Варна, за да събере преференции и от седма позиция с пренареждане на кандидат-депутатската листа на ПП&ДБ да влезе в парламента.   Огромните й билбордове направо покриват билбордовете на водача на листата Даниел Лорер, коментира...

АКЦИЯ

Борисов към Вебер: Ние искаме Лорер да вземе тази партия и да направим коалиция, но той не ще. Един ден ще го направим

News image

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който избра да закрие предизборната кампания на ГЕРБ/СДС във Варна, отново беше посрещнат в морската столица с хитовете на AC/DC и повече от 2000 членове и симпатизанти на ГЕРБ и СДС.   Борисов не изненада в речта си - атакува ПП&ДБ за магистрала "Хемус...

Гуцанов не застана до Нинова при закриването на кампанията на "БСП за България" във Варна. Избухва ли война в БСП?

News image

Корнелия Нинова, председател на БСП, избра да закрие предизборната кампания на "БСП за България" във Варна, ден преди Бойко Борисов да закрие кампанията на ГЕРБ/СДС, подкрепена от шефа на ЕНП Манфред Вебер, в морската столица.   Активистите и симпатизантите на БСП напълниха зала 1 на...

КИЛЪРИ

Антон Герашченко: Много историци твърдят, че в Мариупол Хитлер за първи път е осъзнал, че войната е загубена

News image

Украински служител оприличи руския президент Владимир Путин на нацисткия лидер Адолф Хитлер за посещението му в Мариупол, един от градовете, силно разрушени в Украйна от началото на войната миналия февруари.   "Друг диктатор също посети Мариупол веднъж. Знаем как завърши историята му...

Пленные "вагнеровцы" в Украине? ЧВК "Вагнер" атаковала украинские позиции в Луганской области

News image

В 20:10 в воскресенье, 1 мая, в украинском телеграм-канале "ДвiЩ" были опубликованы фотографии людей, которые, как утверждалось в подписи, являются пленными российскими разведчиками. На шее одного из пленных можно заметить татуировку в виде летучей мыши – символа военной разведки и час...

МАФИЯ

Брендо издал информация за дрогата в гумите на рали "Париж - Дакар"

News image

Пускането на Евелин Банев - Брендо от ареста с мистериозно използвана затворническа линейка предизвика интереса на мнозина. Свързването му с наркоканалите, италианската мафия, разследванията около кокаина за "Париж - Дакар" и румънската връзка, са сред версиите за изненадващото изменение на ...

Брендо освети схемата "Париж-Дакар", сега "пропял" за наркотрафик през България, Сърбия и Румъния срещу "чадър" от DEA?!

News image

Соченият като топнаркобос Евелин Банев-Брендо освети схемата за наркотрафик "Париж-Дакар", натопи Орлин Алексиев и вкара интрига между Бойко Борисов и DEA.    Сега е "пропял" за наркотрафика по новите канали през България, Румъния и Сърбия срещу "чадър" от DEA, заявиха източници от с...

РЕКЛАМА
Банер