СНАЙПЕР

Черно море "руско езеро"? Може ли ВМФ на РФ да атакува ВМС на САЩ в базите по черноморското ни крайбрежие?

alt
"В някои български сайтове се тиражира информацията (Боян Чуков се позовава на "bgsniper"), че Пентагонът се готви да изгради военна база край Варна, да ползва за военни цели пристанище "Росенец", както и да разшири военноморската база в Атия. Отделно се планира построяването на инфраструктура за ВВС на ВМС на САЩ на летището край Добрич. Всички изброени военни обекти ще бъдат заложени като цели за руските ракети", заявява международният анализатор Боян Чуков във фундаментално интервю пред Калина Андролова за "Гласове", цитирайки "bgsniper".
 
"САЩ планират да построят в съкратени срокове гъста военна инфраструктура в близост до румънската черноморска ивица. Северна България и особено Варна са естествено продължение на американския проект за милитаризиране на региона. Американските планове са много сериозна заплаха за националната сигурност на България. България в момента е нещо като прифронтова държава. Днешното българско правителство води страната ни към превръщането й във фронтова държава. Очертаващият се военен сблъсък между Русия и САЩ в Черно море ще постави американските военни бази у нас като основни цели на руските ракети", коментира Чуков.
 
Боян Чуков е най-добрият проруски геостратег в България, независимо че по темата "Путин прибира Одеса" прие някак безкритично "прогнозата" на Яков Кедми, че ВС на РФ ще превземат Одеса до 1 септември 2022 г. Вече не е толкова категоричен и промени позицията си - "Ние за окупиране на Одеса говорим от година и половина, но за това е все още рано...".
 
Въпреки актуалната си предпазливост за превземането на Одеса от ВС на РФ преди дни Чуков заяви, че Путин ще завладее делтата на Дунав, вероятно вдъхновен от ракетните удари по украинското пристанище Измаил, които след румънската реакция, както започнаха, така и спряха. Всъщност - каква делта на Дунав ще превзема Путин, след като ВС на РФ не могат да форсират Днепър и да си върнат Херсон, без чийто плацдарм не могат дори да започнат настъпление към Одеса. Както и да е - актуалната тема за Чуков е Черно море като "руско езеро". Той не заема категорична позиция, но подчертава каква заплаха ще бъдат за сигурността на България американските военни бази по нашето черноморско крайбрежие. 
 
Правилно е предпазлив Боян Чуков - Черноморският флот (ЧФ) на ВМФ на РФ е силно надценен от проруските пропагандисти у нас. След като ВМС на Украйна потопиха флагмана на ЧФ на ВМФ на РФ крайцера "Москва", той не разполага с десантен потенциал и не може да атакува базите на НАТО в Черно море. Остават подводниците и спецназът на ВМФ на РФ, но срещу тях ВМС на САЩ планират да изгради инфраструктура и да използват "тюлени" за сигурността на своите бази по черноморското ни крайбрежие, а сега наблюдават придвижването им.
 
Как може ЧФ на ВМФ на РФ да превърне Черно море в "руско езеро", след като Украйна, без да има на практика военен флот го вкара в Новоросийск с атаки с британски дронове? 
 
След като Балтийско море стана "езеро" на НАТО с влизането на Финландия в Алианса и "доброто" на султан Ердоган за приемането на Швеция в Северноатлантическия договор, Черно море всъщност може да стане "американско езеро". Въпреки позицията на МИД на РФ, изразена от официалния представител на ведомството Мария Захарова - "САЩ не са държава, която трябва да има отношение към Черноморската територия".
 
Захарова не заявява "акватория", а "територия". Права е - САЩ се интересуват не само от акваторията, но и от територията - военните бази на ВМС на САЩ по българското и румънското черноморско крайбрежие ще бъдат и в акваторията, и на територията, ракети ще има и на корабите на ВМС на САЩ в акваторията, и на територията на базите на крайбрежието. 
 
Не е права обаче, и го знае, с тезата - "САЩ не са държава, която трябва да има отношение към Черноморската територия". България и Румъния са държави от НАТО, чийто флагман са САЩ - как да нямат отношение към териториите на съюзни държави, след като изграждат съвместни бригади от Прибалтика до Черно море, за да не стане "руско езеро"?!
 
Руската империя е воювала с Великобритания, Франция, Германия и Турция за доминиране в Черно море и не е успяла да го превърне в "руско езеро". Дори СССР не успя - въпреки че само Турция, която разполага с в пъти по-мощен флот от Русия в Черно море, тогава беше противник на Москва в региона. Сега Русия ще трябва да воюва със САЩ, за да превърне Черно море в "руско езеро". (Готов ли е Путин да воюва със САЩ?) Проектозаконът за стратегическите интереси на САЩ в Черно море е знак, че Вашингтон дава заявка, че доминиране на РФ в Черно море е неприемливо за Щатите.
 
"В някои български сайтове се тиражира информацията, че Пентагонът се готви да изгради военна база край Варна, да ползва за военни цели пристанище "Росенец", както и да разшири военноморската база в Атия. Отделно се планира построяването на инфраструктура за ВВС на ВМС на САЩ на летището край Добрич. Всички изброени военни обекти ще бъдат заложени като цели за руските ракети", заявява Боян Чуков, цитирайки "bgsniper".
 
Е, добре е, че не ни е посочил като "грантаджии на Посолството", което щеше да бъде 100% невярно и не е казал, че това са слухове, защото очевидно не си черпи инфото от сайта, а не иска да си осветява източниците, които може и да са нашите.
 
"Трябва да имаме предвид и че прословутите американски противоракетни системи "Иджис Ейшър", които са в Девеселу, Румъния, изграждат се в Полша и се планират да бъдат разположени в база край Варна, са с двойно предназначение. Пусковите установки след смяна на софтуера могат да се зареждат с нападателни ракети "Томахоук", Боян Чуков отново цитира "bgsniper".
 
Всичко е точно, но Боян Чуков не посочва, че в базата във Варна ще пребивават кораби на ВМС на САЩ под български флаг, за да преодолеят Договора от Монтрьо от 1936 г., който ограничава пребиваването на военни кораби на нечерноморски държави в акваторията на Черно море до две седмици. Ракетните крайцери на ВМС на САЩ, които ще пребивават повече от две седмици в базата във Варна също разполагат с установки "Иджис Ейшър", които могат да изстрелват и нападателни ударни ракети "Томахоук" с 2 000 км далекобойност, което поставя в обсега им "непотопяемия самолетоносач" на ВМФ на Русия Крим. Ракетните разрушители на ВМС на САЩ с "Иджис Ейшър" ще са в базата във Варна много преди изграждането на установките за ракетната система "Иджис Ейшър" на "Родни балкани" край морската столица, която, както и в Девеселу, Румъния, ще разполага и с "Томахоук", след като Путин вдигна залозите с ракетните удари в делтата на Дунав.
 
Боян Чуков обаче е прав да предложи и руската гледна точка и геостратегически ресурс в Черно море. Дали обаче отново не е необективен на макс за украинската армия?
 
Международният анализатор цитира статията на Майкъл Влахос "Украинската армия се разбива". И как точно се "разбива" ВСУ, след като напредва методично по целия фронт с изключение на Купянското направление и не се увлича в пробиви, за да не влезе в руски "котел", и държи стратегически резерви?
 
Путин наистина много иска да превземе цяла Украйна - геостратегическа цел му е, но засега ВС на РФ са в стратегическа отбрана и без всеобща мобилизация, която руснаците може и да не приемат с ентусиазъм, няма никакъв шанс да я превземе.
 
Прогнозите на пропутински геостратези у нас и на американски "клиенти" на Кремъл, че и на ЦРУ, за превземането на "Киев за три дни" и "Украйна за две-три седмици" от ВС на РФ бяха компрометирани. 
 
Дали няма да стане така и с "Украинската армия се разбива"? Добре е все пак, че Боян Чуков не цитира "прогнозите" на Скот Ритър и Дъглас Макгрегър, които вече няколко пъти "унищожиха" ВСУ. 
 
Може би Боян Чуков е добре да си пусне някои клипове как се сражават украинците, не само да преглежда пропагандните клипове на "конашенковци", за да се убеди, че без всеобща мобилизация Путин не може да разбие ВСУ. 
 
Колкото до основната теза в интервюто, че американските бази в България ще са мишени за руските ракети, Боян Чуков е точен - мишени ще са, но въпросът е дали Путин ще се реши да ги атакува с "калибри" и "кинжали", защото янките ще върнат Ресто с "Томахоук", може и с ядрен заряд, както и международният анализатор посочва. Тогава? Дали Путин наистина е готов да отиде в "рая".
 
Затова тезата, че правителството превръща България от прифронтова във фронтова държава е може би пресилена. Кой знае - може пък Боян Чуков да е прав. И? Русия отново ли ще бомбардира Варна?  
 
bgsniper.com
 
СНАЙПЕР
News image

Лорер коя роля реди за Благомир Коцев, на Кирил Йорданов или на Христо Бозов? ББ като Иван Костов ли ще играе в Пиесата?

Даниел Лорер има много опции да спечели кметския вот във Варна и много опции да го загуби, за разлика от Иван Костов, който имаше една опция да го спечели и една да го загуби, но той поне се договори с "отборите отсреща", след като загуби вота.   Дали Лорер се е договорил с Борисов п...

News image

Людмила Колева, кандидат на ГЕРБ, и Веселин Василев на СДС, фаворити за балотажа в район "Приморски" във Варна

Людмила Колева, кандидат-кмет на ГЕРБ, и Веселин Василев, на СДС, са фаворити за балотажа в район "Приморски" във Варна, заявиха опитни изборджии в морската столица.   Според тях Николай Желязков, кандидат-кмет на ПП-ДБ за района, не разполага с изборджийски мрежи като Людмила Колева...

News image

Кметът на "Младост" във Варна обявява война на Портних, може ли ГЕРБ да загуби в райони, а да спечели в голяма община?

Кметът на "Младост" във Варна Христо Христов не само се кандидатира за кмет на района, но и обявява война на кмета на морската столица Иван Портних, след като не го номинира за кандидат на ГЕРБ за района за нов мандат.   Христов се кандидатира за кмет в "партия" с кандидат-кмета за В...

News image

Левицата номинира Мария Тодорова за кандидат-кмет на Варна: "ЗА Варна такава, каквато може да бъде"

Левицата номинира Мария Тодорова за кандидат-кмет на Варна, тя е и водач на листата за общински съветници на коалицията.    Мария Тодорова отправи предизборно послание в профила си във Фейсбук -  "ЗА Варна такава, каквато може да бъде":   "Моята кандидатура е обмислена и осъз...

News image

ПП-ДБ няма да пробие във Варна, дори с милиони от ВТ. ГЕРБ-спонсори вадят повече, "кредит" от Маджо е част от Ресурса

ПП-ДБ не може да пробие във Варна, както "прогнозират" някои политолози. ГЕРБ води със значителна преднина, по-голяма от разликата с ПП-ДБ от 7% в национален мащаб.   Лидерите на ПП-ДБ може да се изкушат да заложат на "спонсориран вот" като на парламентарните избори в морската столиц...

News image

Лорер не може да "вземе" Варна, столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и "Мултигруп"

Защо ПП не може да спечели кметския вот в морската столица? Варна е столица на "старите играчи" - икономическата група, Маджо, Маргините, Таки и новите босове на "Мултигруп", както и на един от най-влиятелните топ бизнесмени.   Даниел Лорер, който ще е "кмет в сянка", ако кандидатът ...

News image

Икономическа група реди листа в "партия" с топ бизнесмени във Варна. Цели се във Везната за мнозинство в Съвета

Емблематична икономическа група реди кандидатска листа за Общинския съвет във Варна в "партия" с топ бизнесмени в морската столица - шефовете на "Хидрострой", "Комфорт", "Интерком груп", "Булавто", "Планекс" и други големи фирми.   Бизнес коалицията може да вкара в Общинския съвет че...

News image

Американците готвят Васил Терзиев за премиер. "Партията" на ЦРУ с бившите от ДС е класика в жанра

Когато ПП-ДБ обявиха номинацията на Васил Терзиев за кандидат-кмет на София, написахме, че кметската позиция е стъпало към премиерската.   "Кметският пост на Васил Терзиев е мост към премиерския пост", заяви лидерът на СДС Румен Христов пред БТВ.   Васил Терзиев е фаворит кат...

News image

Алексей Петров редил Сглобката по схема на "янките". Васил Божков ли ще подрежда следващата?

"Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях. И той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избори, поне законодателната рамка да е факт".     Аз винаги казвам истината, така че срещи сме провеждали с него...

News image

Американците връщат Божков в бизнеса и политиката, Борисов става проамерикански "ястреб"? Това ли е играта на "янките"?

Васил Божков ескалира атаката срещу Бойко Борисов при новата среща с американските власти в края на септември, както анонсира Стоян Баумайер, адвокат на бизнесмена, и "янките" го вадят от "Магнитски", а той се връща в големия бизнес, което означава и в политиката.    Това ли е играта...

News image

Божков - стратегия за дълга битка? Ще го подкрепят ли медиите и няма ли да го отстранят "янките", ако поведе в играта?!

Васил Божков вероятно се е подготвил за дълга битка, която да спечели с нападателна стратегия, но ситуативно го вкарват в отбрана - за Пригожин и Алексей Петров.   Първата атака срещу Божков е за Пригожин. Това вероятно е подготовка за следващата - за Алексей Петров, заявиха източниц...

News image

Кой пласира версията, че Васил Божков ще влезе в играта с вота? Пеевски няма да го пусне в тази ципия

Кой пласира версията, че Васил Божков ще влезе в играта с вота - "обичайните заподозрени", политолозите и бизнес и политически играчи, които ги финансират. Дали ще стане?   "Ако на 5 септември Апелативният съд промени мярката за неотклонение на Божков, той може да влезе в играта с ме...

News image

Божков се върнал от "съображения за сигурност" след катастрофата с Пригожин?

"Дали "случаят Пригожин" и връзките между лидера на Вагнер и Васил Божков, които очевидно са известни не само на българските разследващи, но и на службите за сигурност на редица държави, са катализаторът, който е задвижил по-бързо процедурата по прибирането на Божков в България. Дали "съобра...

News image

Президентът няма да влезе в сценария "Васил Божков". Копринков не губи позиции след връщането на Божков?

Президентът Румен Радев няма да влезе в сценария "Васил Божков". Президентът вдигна юмрук и призова "Мафията, вън!", след като прокуратурата влезе в президентството.   Божков няма нищо общо с това. Първо Христо Иванов дебаркира пред "Росенец", след това прокуратурата влезе в президен...

News image

Божков игра показно, върнаха му Ресто с Пригожин. Лансират версия, че "Вагнер" е застрелял Алексей Петров?!

Васил Божков игра показно. "Ако думнеш Алексей, може да се прибираш", написа Борис Марков, смятан за близък до Делян Пеевски, във Фейсбук.   "Появи се информация в медиите, че е виновен за убийството на Алексей Петров", заяви Георги Гатев, адвокат на Васил Божков.   "Черепа" ...

News image

Версия инсценировка. Дъщерята на Пригожин постави като заставка в профила си във Фейсбук радостна снимка до бизнес-джет

Версията за инсценировка на катастрофата със самолета на Пригожин става все по-актуална.    Полина, дъщерята на Пригожин, постави като заставка в профила си във Фейсбук радостна снимка до бизнес-джет, съобщава "Московский комсомолец".   Сега, след резонансната авиокатастрофа ...

News image

Многоходовка или Шахматистът от Сарая надиграва математика?! Проруски и проСарайни медии атакуват Васил Божков

След нашия пиниз от петък, че Божков е като Пригожин, "Черепа" го свързаха с "готвача" на Путин, с Игор Сечин (ГРУ), само с Путин не са го свързали.    Подлагат го на американците, които и без това го държат на прицел, не само и не толкова с "Магнитски".    Защо проруски и пр...

News image

"Пригожин и Уткин оцеляха": западната преса намери потвърждения на версията. Двойници, фалшиви паспорти и хитър план

Има все повече конспиративни теории около катастрофата на самолета Embraer Legacy на Евгений Пригожин. Да, ръководителят на ЧВК "Вагнер", заедно с Дмитрий Уткин и Валери Чеканов, бяха в списъците на пътниците, но все още няма резултати от експертизите, някои от останките не подлежат на визуа...

News image

Версия инсценировка. Френски, руски и британски експерти лансират версията за инсценировка на атентата срещу Пригожин

Бивш френски контраразузнавач лансира версията за инсценировка на атентата със самолета на шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин.   След това тази версия започна да се прокрадва в британски медии и дори в прокремълски сайтове.   Артьм Степанов, личният пилот на Пригожин, спо...

News image

"Поръчан си!" на Самоковеца за "Черепа", ако го отстранят за провокиране на война, ерата на проруските босове приключва

"Поръчан си!", сугестиращият лаф на Константин Димитров-Самоковеца, вече е за Васил Божков-"Черепа", заяви източник на изключително висока позиция в службите.    "Американците няма да оставят Божков да свали правителството с "мокри поръчки" в предизборната кампания", категоричен е из...

News image

"Трактора" атакува Васил Божков с Таки за Къро. А.П. и "Черепа" са извън играта, Таки е "партия" с босовете на власт

Алексей Петров-"Трактора" извади Васил Божков-"Черепа" от играта за власт с комбинацията с Таки за Къро, но за Ресто го поръчаха.   Изборджийските (дилърски) мрежи на Къро са участвали в предизборни кампании на ПП, много активно на последните парламентарни избори. "Черепа" е налял ми...

News image

Разстрелът ескалира кампанията срещу проруски босове? Васил Божков-"Черепа" ли е следващият поръчан "руски агент"?

Бившият шеф на СОБТ ген. Красимир Петров вкара коварен пиниз за Алексей Петров в интервю за "Нова тв" - "Общувал си е вероятно с руски служби, но това не ме е вълнувало".   Ама как ще го е вълнувало, сякаш той не е работил за охраната и сигурността на "Лукойл", когато Валентин Злате...

News image

ББ ще е инкяр. Копринков ли ще покани МВР, Маджо, Баретата, Маргините или Бай Добри и...Божков за вендета от 2002 г...?

"Политици и бизнесмени, които са се познавали с убития Алексей Петров, ще бъдат разпитани, за да се изяснят всички подробности около живота и дейностите му, както евентуално и мотиви за убийството", обяви заместник-главният секретар на МВР Живко Коцев.   Политици. Това вероятно означ...

News image

Борисов не коментира разстрела на Алексей Петров. Очаква ли атака срещу "копринковците" или факторите за ДАНС?!

Бойко Борисов като опитен политически играч не коментира разстрела на Алексей Петров. Според източници в ГД БОП, които работят по "пътя на копринката", вероятно очаква атака срещу "копринковците", която да бъде представена като Ресто и да прикрие старите босове като поръчители.   Опе...

News image

Старите босове извадиха Алексей Петров от Играта. Поръчителите си опазиха Бизнеса, на властта май не й липсва Посредника

Алексей Петров беше изваден от голямата властова игра в корпоративно-политическия модел с класически поръчков разстрел.    Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов няма как да не е в час със Схемата, но акцентира върху миналато и "Октопод".   Цветанов поне не пос...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

СДС-Варна откри предизборната си кампания за Местни избори 2023

News image

СДС-Варна представи листата си и кандидатите за кметове на район "Приморски" и с. Константиново и откри кампанията си за Местни избори 2023 г. На събитието гостуваха евродепутатът от СДС доц. Александър Йорданов и народният представител от СДС доц. Медиха Хамза в парламентарната група на ГЕР...

Мария Тодорова – кандидат за кмет на Варна: Трябва да има цялостна визия, да знаем накъде и как да се развива града

News image

Казвам се Мария Тодорова, майка, юрист, общественик, за втори път общински съветник, председател съм на една от постоянните комисии. Определям себе си като типичен варненец. Това, което ме мотивира, да съм тук – не се притеснявам от неудобните въпроси и искам да говорим за Варна като к...

Васил Терзиев 100% кмет на София, Костов не успя да разбие коалицията ПП-ДБ. Пунта мара се оказа атаката на ББ срещу ПП

News image

Васил Терзиев ще спечели битката с Антон Хекимян и 100% ще е кмет на София, защото на американците им е важно той да е премиер след кметския мандат, заявиха източници от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов.   Според тях Иван Костов не е успял с атаката си срещу Васил Терзиев да ...

АКЦИЯ

Лорер сменя стратегията, играе хард срещу Портних - "кампания за милиони", "гръцки острови" и "колежи в Швейцария"

News image

След "Лорер реди тиха кампания на Благомир Коцев" се обади щабист от екипа на Даниел Лорер и Благомир Коцев, за да коментира - "Грешите. Кампанията сега започва и ще има изненади, можем да играем много хард, когато ни провокират!".   Според щабиста Благомир Коцев ше попита в дебатите...

Лорер реди тиха кампания на Благомир Коцев. Дали ще му излезе покер раздаването, отсреща са в час с играта и са на макс?

News image

Даниел Лорер е много комбинативен играч - гросмайстор в бриджа и покера, според познавачи по-добър дори от Васил Божков, който е гуру на Бойко Борисов в тези игри от парти-сесиите им на "Витошка", когато не са били "фигури", а само партньори.   Лорер реди тиха кампания на Благомир Ко...

КИЛЪРИ

Поръчителят знаково не отстрани стрелеца. Кой предаде Алексей Петров? Израелците ще отстранят ли Поръчителя?

News image

Поръчителят на разстрела на Алексей Петров знаково не отстрани стрелеца, което е класика в жанра при подобни изпълнения.   След разстрелите на Илия Павлов и Георги Илиев стрелците бяха отстранени, сега не. Защо? Някой може би иска да посочи властта като поръчител?   Никой ням...

Чебурашка изпълни поръчка, негов дубльор ли застреля А.П. или барети имитират руски почерк? Кой може да поръча "Черепа"?

News image

Гената Чебурашка изпълни поръчка във Варна през 1997 г. Гената беше на "външно", но явно не е било 24/7 и на 22 октомври с пистолет със заглушител изстрелва четири куршума в "клиента", когото само ранява, но не прави контролен, уж го притеснила излизаща от входа на блока жена.     ...

МАФИЯ

Разстрелът на Алексей Петров - заради ДАНС или вендета, или и двете? Поръчителите знаково не отстраниха изпълнителя

News image

Главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че се работи по две основни версии за разстрела на Алексей Петров - лични отношения, тоест врагове, или конфликти в бизнеса, които кумулирали множество подверсии.   Кои са тези митични врагове на още по-митичния Алексей Петров - Николай Доб...

Могат да спрат ББ във Варна, но той не е Костов. "Абдула Патаев II" засега не се задава. HAVA&Co стисна ръце с "опоненти

News image

Кметските вотове във Варна никога не са били 100% сигурни за сочените като фаворити - освен избирането на Христо Кирчев на 13 октомври 1991г., когато имаше синьо цунами.    Иван Портних обаче ще спечели вота, ако някой външен фактор не организира остро мероприятие. Бойко Борисов може...

РЕКЛАМА
Банер