СНАЙПЕР

"Добре дошли в града на "Хоризонт"&Лорер". Може ли Бойко Борисов да се върне "на бял кон" във Варна?!

alt
"Добре дошли в града на бизнес кръга "Хоризонт"&Лорер", това сочи разпределянето на властовите позиции в Община Варна след кметския вот.
 
Лидер на бизнес кръга "Хоризонт" е Рубин Коцев. Бизнес кръгът излъчи кмета на Варна Благомир Коцев чрез номинацията на коалицията ПП-ДБ.
 
Кандидетът на ПП-ДБ получи подкрепа от две бизнес групи и беше избран за кмет на балотаж. Номинирането се договаряше от Даниел Лорер от ПП, влиятелна бизнес група и бизнес-кръгът "Хоризонт", докато Благомир Коцев беше областен управител.
 
След като стана кмет, Благомир Коцев получи подкрепа от Даниел Лорер и Асен Василев, съпредседател на ПП и министър на финансите.
 
Бизнес-кръгът "Хоризонт" освен кмет след кадровите промени има и две ключови заместник-кметски позиции - на Илия Коев и Диан Иванов. 
 
Диан Иванов и Илия Коев са работили с Рубин Коцев и Благомир Коцев и са смятани за най-близки до кмета в неговия екип.
 
"Ако и зетят на кмета бъде назначен за заместник-кмет, кръгът "Хоризонт" ще има цялата власт в кметството", коментира варненски политик.
 
Той вероятно има пред вид Николай Стефанов, лидер на ПП във Варна и общински съветник. Според него той може да бъде назначен на позицията на Христо Иванов, бивш заместник-кмет в ресора "Строителство и инфраструктура". 
 
Според източници от ПП позицията на Христо Иванов е разпределена като квота за бизнес група, подкрепила Благомир Коцев на балотажа, но все още не била предложила кой да бъде назначен.
 
След две уволнения и едно назначение на заместник-кметски позиции стартира атака към кмета. Според източниците от ПП атаката е координирана от два бизнес кръга.
 
"Няма заговор и конспирация, няма координирана атака срещу кмета", контрираха източници от бизнеса.
 
Според варненски политици обаче позицията на кметската администрация за подробните устройствени планове и за разрешителните за строеж блокира инвестиционни проекти на бизнеса.
 
"Ако има координирана атака, тя вероятно е провокирана от заявката на кмета за промени в Общия устройствен план", коментира варненски политик.
 
Според него вероятно ще се стигне до компромиси и позицията на кмета няма да бъде разклатена. Това се потвърждава и от решението на ОИК да откаже прекратяване на пълномощията на кмета Благомир Коцев.
 
Това означава, че бизнес кръгът "Хоризонт" и Даниел Лорер ще запазят позициите си в кметската администрация. Лорер обаче не разполага с предишните позиции за договорки с лидери в големия бизнес.
 
Бизнес-кръгът "Хоризонт" и ПП-ДБ не доминират в Общинския съвет и мнозинството може да бъде пренаредено, тъй като бизнес партиите могат да наклонят везните в едната или другата посока, ако лидери в големия бизнес се договорят за Пренареждане заради заявката за промени в Общия усройствен план на Варна.
 
Корпоративният вот за бизнес партиите и политическият вот за класическите партии е в паритет след местните избори във Варна. ГЕРБ и ПП-ДБ също са в паритет - имат по 8 общински съветници. 
 
Това осигурява силна преговорна позиция и дори дава възможност на лидери в големия бизнес да пренаредят мнозинството в Общинския съвет като контрапункт на кметската администрация.
 
Промяна на мнозинството обаче едва ли ще има, освен ако кметската администрация не втвърди позицията си за ревизия на Общия устройствен план.
 
Бойко Борисов изпрати сигнал до лидерите в големия бизнес със смяната на Иван Портних като областен координатор на ГЕРБ-Варна с кмета на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов. 
 
Освен това премиерската ротация ще усили позицията на председателя на ГЕРБ във Варна за преговори с лидери в големия бизнес за пренареждане на мнозинството в Общинския съвет.
 
Борисов обаче може да се върне "на бял кон" в морската столица, тоест ГЕРБ да спечели следващите избори за кмет и Общински съвет, ако освен смяна на лидера на ГЕРБ-Варна успее да преструктурира партийната организация, коментираха източници от бизнеса и политическите среди.
 
bgsniper.com
 
 
СНАЙПЕР
News image

Бойко Борисов с инкяр за министъра, остава "кукла" за санже да нареди на опонентите и да заяви "Аз разпределям порциите!

Бойко Борисов за пореден път с инкяр, коментирайки ултимутума си към премиера на служебното правителство да смени министъра на външните работи, остава "кукла" за санже да нареди на опонентите с "Тарикат мъж не писка".     "Ако Главчев не смени Стефан Димитров, няма да има никаква под...

News image

Четвъртият мандат. Борисов надмина Путин, смени министъра на външните работи на партийно събрание, е, не е ли премиер?!

Бойко Борисов смени министъра на външните работи, е, не е ли премиер?! Защо го смени? Щото не бил достатъчно "русофоб" за стратегията за сигурност в Черно море, сякаш "Бойко" не искаше платноходки, а не кораби на НАТО.   Имал политически нюх и интуиция "Бойко", как да няма, след като...

News image

Играта на Рубин Коцев&Благомир Коцев с БСП и войната за преференции взривяват ПП-ДБ. Кметът назначава кадри на БСП

Играта на Рубин Коцев&Благомир Коцев с БСП може да взриви вота на ПП-ДБ в Трети МИР-Варна, заявиха източници от политическите среди.   Рубин Коцев е "партия" с Борислав Гуцанов по руска и украинска бизнес линия и явно кметът Благомир Коцев няма как да откаже назначения за кадри на БС...

News image

Акцията на Тодор Балабанов за свалянето на Христо Димитров не успя. Бойко Борисов договори 10 000 корпоративен вот

Акцията на бившия председател на Общинския съвет Тодор Балабанов, организационен секретар на ГЕРБ-Варна, за свалянето на председателя Христо Димитров като Ресто от ПП-ДБ за гласуването на групата общински съветници на ГЕРБ за бюджета не успя, заявиха източници от политическите среди.   ...

News image

Кметът назначи кадри на бизнеса за корпоративен вот. Ангел Дерменджиев с рамо за ПП-ДБ заради партия със Стела Николова

Стратегията на Рубин Коцев, "Бирата", Лисугерът и Илия Коев&Юрджан Ахмед от кметския вот може да е печеливша за ПП-ДБ и за парламентарните избори във Варна, само ако лидерите в големия бизнес мобилизират корпоративния вот на макс, което според изборджии няма да се случи, тъй като Схемата се ...

News image

Илия Лазаров напира за евродепутат, лобира да няма втора кандидатура на СДС. Бойко Борисов не влиза в тази поста?!

Главният серетар на СДС Илия Лазаров напира за евродепутат, зявиха източници от най-близкоо обкръжение на Бойко Борисов.   Лазаров даде заявка, че иска да стане министър на отбраната, но според източниците това е било пунта мара.   Според тях с атаката срещу министъра на отбр...

News image

Влиятелни фактори напират да свалят кмета Благомир Коцев. ГЕРБ подарява "Приморски" на Бейзат Яхя и ДПС?!

Влиятелни фактори напират да свалят кмета на Варна Благомир Коцев не само със сагата "Малта", но и с организирането на мощна медийна кампания, която ще стартира в началото на предизборната кампания за парламентарния вот, заявиха източници от политическите среди.   Това е бонус за ГЕР...

News image

Живко Коцев "партия" с Паскал, агент на ДС. Остава да свържат главния секретар с ПГУ на ДС

Главният секретар на МВР Живко Коцев се оказа "партия" с контрабандиста Николай Николов-Паскал, който е бил агент на ДС с псевдоним "Паскал".   Трансграничните канали на ПГУ на ДС са легендарни - оръжие, каптагон, цигари. Бивши служители на ДС продължиха да контролират контрабандните...

News image

Ресто за Асен Василев от бос, който го вкара "в кириза". Служби "скатаха" Паскал , за да не стане Третият?!

Асен Василев получи Ресто от бос, който го вкара "в кириза", заявиха източници от службите и ъндърграунда. DEA  е нши служби "скатаха" Паскал, за да не стане Третият?!   Според тях министърът на финансите в оставка е нанесъл финансова щета на боса за 120 млн. евро със стопиране на пр...

News image

Контрабандисти на цигари влязоха в наркотрафика и се топят в службите, Таки ги подрежда на караминьол. Кой е Третият?

Контрабандисти на цигари влязоха наркотрафика и се топят в службите като агенти на DEA и ДАНС, Таки ги подрежда на караминьол.    Акцията по контрабандния канал на Николай Николов-Паскал и задържането на директора на Агенция "Митници" Петя Банкова има политическа и бизнес съставляващ...

News image

Босове от СИК и Паскал изчислили кой ще дойде на власт след вота и "изпържили" опоненти. Маргините в Испания или САЩ?!

Босовете на контрабандата от СИК-"Маргините" и "координаторът" Паскал са изчислили кой ще дойде на власт след изборите и са "изпържили" техните опоненти.   Освен това, какви 7 млн. долари, босовете на СИК-"Маргините" могат да осигурат "отчисление" за разкешен вот от 30-40 млн. само с...

News image

Митничари от "Наркотици" разбиват наркосхеми. Опорките в лаптопа за Паскал от Дебелия за "преподчиняване на контрабанда"

Тезата, че Петя Банкова била разбира канал за кокаин през Бургас за 7 млн. долари, а "цифрата" щяла да бъде за купуване на гласове, беше опровергана от източници от службите, които работят срещу наркотрафика.   "Несериозно е Банкова да твърди, че е разбила канал за кокаин. Митничарит...

News image

"Янките" пренареждат икономическите и политическите играчи с 30 млрд в бизнеса и Ресурс в партиен проект?!

Американците готвят проамериканска управленска коалиция на ПП-ДБ и нов партиен проект, докато Бойко Борисов и Делян Пеевски спорят с кого и как да съставят правителство.   Ако Борисов и Пеевски не се договорят с лидерите на ПП-ДБ, които вече заявиха, че няма да отстъпят от принципи с...

News image

BlackRock и Blackstone перразпределят Играта и схемата на властта с финансиране на нов проект?!

Два големи американски инвестиционни фонда - BlackRock, Inc. и Blackstone, Inc., могат да преразпределят политическите играчи и схемата на властта с финансиране на нов партиен проект с профила на ПП чрез посредничеството на Джаред Кушнер.   Това заявиха източници от политическите сре...

News image

Джаред Кушнер, зетят на Тръмп, инвестира 10 млрд с Blackstone, Inc. и милиони в проект?!

Бойко Борисов не иска правителство само с ДПС дори при 150 депутати. "И 150 депутати да имаме с ДПС, правителство след изборите само с тези две партии няма да има", заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента.   Делян Пеевски върна Ресто със 161 депутати. "Рано е да говорим за ре...

News image

"Газовата принцеса" Цветелина Бориславова-"Каката" "партия" с Джаред Кушнер. "Турски поток" дали не е "Каката&Дидо"?

"Газовата принцеса" Цветелина Бориславова-"Каката", както нежно я наричат "лейтенанти" в бизнеса на Делян Пеевски, които работят с нея по газови проекти, е "партия" с Джаред Кушнер, зетят на Тръмп.   Цветелина Бориславова и Делян Пеевски инвестираха в позиции при изграждането на мега...

News image

"Мушенгии" на ПП с машините провокират анти-ПП-ДБ вълна? Атаката срещу Асен Василев е знакова след фейка на Кирил Петков

"Мушенгии" на ПП с машините за вота може да провокират анти-ПП-ДБ вълна в предизборната кампания.   ПП игра хода с "ала-бала" с президента Румен Радев на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. и с "мушенгии" с машините опроверга прогнозите на социологическите агенции за победа ...

News image

Битка на Александър Сорос и Джаред Кушнер провокира политическа и корпоративна Жега в задкулисието. ЦРУ решава битката?!

Американците, посолството и ЦРУ, ще натиснат на макс ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на правителство с подкрепата на ДПС, защото "тръмпистка вълна" може да пренареди играчите, когато Тръмп стане президент.   Тезата на Кирил Петков, че "ако трябва, ще отидем на 10 избори, но няма да отстъпи...

News image

Интрига. Лена Бориславова срещу новата звезда на ГЕРБ Рая Назарян във Варна и 25-и МИР-София?!

Бойко Борисов лансира Рая Назарян, за която вече е досадно и неточно да се пише, че е близка до Томислав Дончев, защото вече не е, не че е "Мата Хари" на "Бойко", като медийната звезда на ГЕРБ, за което писахме преди месец, а сега стана общо място в сайтовете.   Каква е играта? "Галя...

News image

Медийната звезда на ГЕРБ Рая Назарян водач на листата във Варна?! Двойна игра "зад кадър" - хем с Тръмп, хем със "Сорос"

Бойко Борисов лансира Рая Назарян, заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС, като новата медийна звезда на партията, която дефилира в медиите като модна икона.   Това обаче е видимата част от играта - привличането на непартиен електорат с "новото и най-красивото лице" на ГЕРБ.  ...

News image

Бриджьорът Борисов подреди ПП-ДБ на покер. "Клякането" на "янките" шменти капели. ПП-ДБ напираше за кабинет с "мафиоти"

Бойко Борисов е много добър бриджьор и познавач на бриджа като Даниел Лорер го знае, но се оказа, че това не е известно на активисти и изборджии на ПП, които го обявиха за "белотаджия".   Борисов е играл бридж с един от най-добрите - Васил Божков, с когото се запознава покрай бриджа ...

News image

"Янки протежета" в Кокошарника, кабинетът "висял на Галя от посолството", а? Лисугерът ги схруска

Катастрофата на "американските протежета" от ПП-ДБ беше начертана на Завоя - цяла седмица го пишехме, спорихме с активисти на ПП. И кво - катастрофа без Завой.   Иначе активистите на ПП бяха много сигурни, че Бойко Борисов ще "клекне" на американците, защото щели били да го обзаведат...

News image

Рая Назарян премиер?! Варненката фаворит на Борисов, Пеевски, Томислав Дончев и ... Слави Трифонов, ако Габриел откаже

Рая Назарян ще бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, заявиха източници от ГЕРБ, които са от най-близкото обкръжение на лидера Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Томислав Дончев.   Според тях варненката била фаворит за премиер на Бойко Борисов, Делян ...

News image

"Клекналият" на "Галя от посолството" Борисов "нарита на вълците" лисугерите от ПП-ДБ за "врътката"

Оказа се, че главният лисугер в Играта закова лидерите на ПП-ДБ на Дупката, аре сега да ходят при "Галя от посолството" и да побеждават ГЕРБ на изборите, след като са "насрани в движение", както казва лидер на големия бизнес във Варна, и в "лайна со говна", както казват сърбите. ...

News image

Кабинетът "висял на Галя от посолството". Изборите висят на служебния кабинет на ГЕРБ&ДПС и 70 ифтара на Доган

Кабинетът "висял на Галя от посолството" се носи в средите на активисти на ПП-ДБ. Дали? Американският посланик не се намеси, сега "Галя от посолството" ще реди кабинет.   Ами ако се окаже, че изборите за ПП-ДБ, чиито лидери и активисти се канят да побеждават ГЕРБ-СДС, висят на служеб...

РЕКЛАМА
Банер
ПОЛИТИКА

Бойко Борисов преподрежда партийния, корпоративен, разкешен и партньорски вот. Службите мачкат изборджии на ПП-ДБ?!

News image

Бойко Борисов цака жокери, за да преподреди партийния, корпоративния, партньорския и разкешения вот за парламентарните избори, за да покаже, че ГЕРБ е първа политическа сила и да си върне влиянието във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Първо, Борисов се е договорил з...

Стратегията на Рубин Коцев, Лисугерът, "Бирата" и Юрджан Ахмед&Илия Коев печеливша за ПП-ДБ на парламентарния вот?!

News image

Стратегията на Рубин Коцев, "Бирата", Лисугерът и Илия Коев&Юрджан Ахмед, която спечели кметския вот, може да бъде печеливша за ПП-ДБ на парламентарния избори във Варна, заявиха източници от политическите среди.   Тази стратегия не се основаваше само на формулата "Всички срещу Иван П...

"Добре дошли в града на ... кмета". Как си подреди Играта след Асен Василев и ПП вече не му е "през джоба"

News image

Преди парламентарните избори през юни 2001 г. написахме в "Наблюдател" като хедлайн "Добре дошли в града на...", на една бизнес група, докато босът на "Мултигруп" Илия Павлов все още беше смятан за фактор №1 във Варна.    След това се смениха много варианти. Стела Николова, депутат о...

АКЦИЯ

Премиерът заповяда на президента да назначи Даниел Митов. Това без намеса на американците няма как да стане

News image

Премиерът Димитър Главчев скочи от Брюксел, където е на заседание на Съвета на ЕС, на президента Румен Радев, само дето не му заповяда да подпише указа за назначаването на заместник-председателя на ГЕРБ Даниел Митов за министър на въвншните работи. Това едва ли е възможно без намеса от амери...

Бойко Борисов с бонус за кампанията на ПП-ДБ, но като "хищна политическа хиена" ще играе за вот на макс - 750 000

News image

Бойко Борисов даде бонус за кампанията на ПП-ДБ с ултиматума към премиера Димитър Главчев да смени министъра на външните работи Стефан Димитров и инкяра след това, но като "хищна политическа хиена" ще играе за вот на макс за ГЕРБ-СДС.   Според източници от ГЕРБ Борисов е поставил пре...

КИЛЪРИ

Реформаторът Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. ББ може и да иска четвърти мандат, но не и да е реформатор

News image

Премиерът-реформатор на Сърбия Зоран Джинджич беше застрелян на 12 март 2003 г. от снайпериста Звездан Йованович от "Единицата".   Зоран Джинджич свали Слободан Милошевич на 4 октомври 2000 г., но не с протестите "Готов jе" , а с подкрепата на командосите от "Единицата".   Ко...

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

МАФИЯ

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш". Пеевски лежерно вечеря в "Perfetto" ("Чепишев")

News image

"Копринки" и "пепейци" си мерят контрабандни канали и "планини от кеш".    Шефовете на "пепейците" изместиха "копринките" от контрабандния канал на Паскал, който всъщност е на СИК-"Маргините".   След като "пепейците" паднаха от власт, получиха Ресто - осветиха ги, че са осигу...

Акцията на ДАНС ордьовър, основното ястие фламбе за Кирил&"Татко Петко". Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат"

News image

Акцията на ДАНС е ордьовър за лидерите на ПП-ДБ в навечерието на предизборната кампания, основното ястие ще се сервира фламбе в пика на на кампанията на Кирил&"Татко Петко", Маджо, Таки и Радо Слънцето ще ги "изпържат", заявиха източници от службите.   Кирил&"Татко Петко"&бос, свърза...

РЕКЛАМА
Банер