АКЦИЯ

Към Македония – со кротце, со благо и со истината. Сърбомакедонизмът и българомразието в западната ни съседка

alt

Преди няколко дни българското правителство оповести Рамковата си позиция (РП) относно разширяването на ЕС и процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Албания. Тя бе подкрепена от Парламента, Президента и основните политически сили. Формулирането на базисни постулати в междудържавните отношения, които някои тълкуват като поставяне на „червени линии“ за защита на националните ни интереси, е един дългоочакван държавнически акт, чието приемане, въпреки закъснението (трябваше да бъде част от Договора за добросъседство от 2017г.), бе крайно наложително. Разбира се, преди, по време и след работата по неговото съставяне и обнародване се включиха редица сили, които по различни подбуди се стремят да попречат на сближаването между нашите две съседни страни. 

             От едната страна са 

крайните националисти,

 зад които от години прозира дългата ръка на Москва – те се обявиха за блокиране на отправянето на покана към РСМ за започване на преговорния процес за присъединяване към ЕС, поставиха ултиматум и не пропуснаха да използват езика на омразата, за да активират своите огледални марионетки в Скопие, които на свой ред да подемат същата позната песен на ненавистно разделение, която сме принудени да слушаме от 30 г. Към тях се включиха усърдно и останалите субекти, които конституират т.нар. „пета колона“ у нас – леви партии като АБВ, Атака, бивши агенти на ДС, изпълненият с бивши преподаватели и специалисти по история на комунизма МНИ и др., като всички тях ще наречем за по-кратко „групата на ченгетата“.

            От другата страна се изявиха някои „про-европейските“ либерали, които по същество са просто друго крило на левите сили у нас. Част от тях са познати на публиката още отпреди 5-6 години, когато поръчково обикаляха медиите с едничката цел да попречат на работата по изготвяне на същият този Договор за добросъседство, като използваха същите аргументи – да не се предприема твърд курс, да се направят компромиси, да не се бърза, да се оставят на мира македонците и т.н. Някои от тях открито поддържат нелепата и предателска теза, че македонизмът бил хубаво нещо, защото заради него, видите ли, македонците успели да си изградят отделна идентичност по времето на Югославия и да не се посърбят. Също, и че не трябвало историята до 1944 г. да се разглежда само като история на българския народ, защото това било едностранчиво и македонците щели да се обидят. Истината обаче е, че няма как по друг начин да се разглежда историята, защото 

до 1944 г. македонски народ просто не е съществувал,

 (ако игнорираме разните коминтерновски и титовистки измислици, които още се ползват за държавна доктрина в РСМ). Наред с това, те са против и еднозначното определение на етническата принадлежност на историческите личности, което отново е от областта на македонизма и граничи с шизофрения – при наличието на хиляди ясни документи и свидетелства по въпроса. В тази връзка, ще споменем само един пример относно костурския прославен войвода Васил Чекаларов. Преди години имаше опити от гръцка страна той да бъде представен като гръцки национален герой, борил се против турците, което е тотална гавра с паметта му и поради пълното отсъствие на официална реакция от страна на България, се наложи един от неговите наследници да публикува за своя сметка статия в гръцки вестник, в която да изложи истината, за да спре домогванията им. Както Чекаларов, така и Делчев, Груев и Татарчев не могат да бъдат други, освен български национални герои. 
            За огромно съжаление се налага да отбележим, че към гореспоменатите този път се присъединиха и някои обикновени български патриоти, които в желанието си да се противопоставят на „групата на ченгетата“ и на управляващите, отидоха в крайната лява лента. Тази разнородна по идеи и принадлежности група излезе с декларация срещу Рамковата позиция на правителството, с претенцията да представя „българските интелектуалци“.  Въпросните „интелектуалци“ обаче удобно загърбват един прост факт: Договорът бе подписан преди две години, въпреки атаките и подмолните действия, със заложени в него твърди изисквания за отстояване на българските интереси. През тези две години, единствено субектите от „групата на ченгетата“ се изказваха остро срещу него, апелираха за анекси или отмяната му, докато всички останали просто наблюдаваха резултатите, колкото и бавни и недостатъчни да бяха. 
              Към въпросните „интелектуалци“ този път се присъединиха и някои отявлени стари глашатаи на анти-българската реторика (храненици на комунистическия режим), които от години се опитват да вменят вина на България за анти-хуманни действия по времето на Втората световна война, прокламират „фашисткия“ характер на управлението на цар Борис ІІІ и отричат българския произход на днешните македонски граждани. Те неистово не желаят например да бъдат сменени паметните плочи, на които из РСМ е написано „бугарски фашистички окупатор“, защото за тях всички участници в управлението на Царство България са били фашисти. Постигането на историческа истина, декомунизация на манталитета в РСМ и обективизиране на миналото с подобни ретроградни елементи е невъзможно да се случи. За сметка на това, да се поддържа разделението и омразата не представлява проблем – нито днес, нито в дългосрочен план, защото 

нежеланието да се изобличат лъжите на сърбомакедонизма всъщност е нещото, което поддържа „на системи“ българомразието в западната ни съседка

            За радост на повечето граждани у нас, правителството ни успя да намери един междинен, балансиран подход между двете крайни (и пречещи на интересите ни) течения, при който да извади на светло пред цялата световна общественост същината на проблемите, които пречат на европейската перспектива за РСМ.
           Декларираните от правителството изисквания всъщност дават една публична конкретика на заложеното в Договора. Той отдавна е подписан, приет е от Парламентите на двете държави, и сега остава да бъде изпълняван. Не искаме нищо ново, нищо страшно или обидно – просто се изброяват писмено и конкретно въпросите, по които очакваме да се действа, за да спре шикалкавенето и интерпретациите от македонска страна. Както в договора, така и в РП изрично е акцентирано върху факта, че България винаги е подкрепяла и ще продължи да подкрепя РСМ, включително за приемането й в ЕС, както и че признаваме правото им на самоопределение. Изброените изисквания не са много, но за сметка на това са честни и справедливи – да се извади

 наяве истината за историята ни,

 да се реабилитират репресираните от тоталитарния комунистически режим българи, да се осветлят агентите на югославските служби, да спре езикът на омразата, да няма претенции за измислено малцинство, да се признае произходът на езика, да се работи в Комисията и да се сложи времева рамка за изпълнение на всички тези договорености. 
            Защото, за да може в преговорния процес да бъдат изискани и реализирани желаните от нас реформи в обществено-политическият живот на РСМ, преди това трябва все някога и някъде да бъдат формулирани исканията ни в тази посока, като база за тези бъдещи реформи.

            Твърдата и ясна българска позиция е приоритет пред нас като държава, за да можем да следваме нашия национален интерес. Но тя същевременно е от най-съществено значение за македонските българи – тези, които продължават да пазят своя български дух, които помнят българските си корени и чувстват България като своя майка-закрилница. Десетилетия наред те очакват подкрепа и закрила от нас, очакват да демонстрираме пред света, че не сме ги забравили и изоставили, и че се грижим за техните права, както и за паметта на дедите им. В РП въпросът за тяхното положение почти не е застъпен, но цялостният дух на исканията ни е в тяхна полза и изпълнението на договореностите постепенно ще създаде предпоставки да могат те да усетят международна подкрепа от страна на своята национална държава-майка за отстояването на своята идентичност и за своята ежедневна борба с македонизма, която те много трудно могат да водят сами, изправени срещу цялата държавна машина и всички сърбокомунистически медии в страната си. Когато митовете бъдат развенчани и истината излезе на бял свят, те ще могат много по-лесно и открито да заявяват, че са българи, ще могат по-свободно да участват в политическия, културния и икономическия живот на страната си. 
             И не на последно място, българите в Македония ще придобият самочувствието и силата да изискат своите граждански права – да бъдат посочени изрично като отделна народност не само при бъдещите преброявания на населението, но и в преамбюла на конституцията на РСМ, като един от държавотворните народи, изброени в него, който реално е дал най-много жертви и има най-съществен принос за реализирането на концепцията за свободна и независима Македония, за разлика от някои от другите по-малобройни етнически групи (като бошняци, власи, сърби, турци и цигани).

              Много често се казва, че за да могат македонците да приемат истината за своя произход си и да ни припознаят като братя, трябвало държавата ни да стане за пример. Една държава става за пример, когато е силна – с икономиката си, с армията си, в науката, културата, спорта, но най-вече в отстояването на националните си интереси. Така, както мнозина у нас се възхищават на сърбите и гърците, които „си пазят своето“, така и България ще стане силна, когато прави именно това, а не когато вдига ръце и предава своите граждани и истината за своето минало, поради някакви неясни причини. 

             На всички противопоставящи се на българските национални интереси „либерали“ трябва да стане ясно, че гражданите на РСМ не са малоумни, нямат нужда от „специални грижи“ като за бавно развиващи се – те са напълно нормални, имат си собствени интелектуалци, учени, политици. Те не са и наш „по-малък брат“, който вечно трябва да дундуркаме и толерираме, напротив – те са самостоятелна държава, която уверено следва своя път към голямото европейско семейство и не ни отива на претенциите за демократичност, цивилизованост и висши ценности 

да ги третираме като хора, които не са узрели да им бъде казана истината, 

които нямат емоционален и интелектуален капацитет да я чуят и приемат, и за чиито крехки чувства и обърканост трябва непрекъснато да мислим. Точно обратното – трябва ясно да им покажем, че ги възприемаме като пълноправен партньор, а не като някакво непълноценно племенно обединение от нестабилни индивиди. 
             И може ли всъщност някой да отговори какво още трябва да чакаме, и най-вече – защо? Защо да допускаме поддържането на лъжи в ЕС? Защо да проявяваме търпение към несекващите прояви на българомразство? То е в основата на тяхната държавна доктрина, което няма как да способства за сближението ни, а нали уж всички това искаме? 
             Един пресен пример - техен национален празник е 11-ти октомври, на която дата един посърбен българин от родители-сърбомани, Душан Наумовски, застрелва в гръб приятел на баща си - Петър Колев, местен българин от с.Смилево, роднина на Даме Груев, баща на три деца, и това те приемат като пукването на „първа пушка“ срещу българската окупация. Всяка година (дори сега, при Заев и Пендаровски) на тази дата на държавно ниво се лее пропаганда, лъжи и ненавист спрямо България, съчетани с прослава на комунизма, партизаните и Титова Югославия. Само че, 

титовизмът и българофобията нямат място в ЕС

 Македонизмът е болест, а ЕС е лечението и ние трябва да влезем в ролята на медици, които да помогнат на пациента. Учебниците трябва да бъдат променени и от тях да отпаднат всички фалшификации и обидни за българите постановки. И да се каже ясно колко и какви всъщност по народност са били партизаните, в кои части на Македония са действали и през кои години, и кой всъщност реално е изгонил германските нацисти от Македония.
            Някои изтъкват като довод за изоставянето на настояванията ни за приемане на историческата истина това, че в Европа не знаели причините за разногласията ни на историческа тема с Македония и не разбирали нашия спор, затова трябвало да се откажем от него с благороден компромис, така щото да не се покажем като „назадничави“ пред останалите „напредничави“ държави. На тях можем да кажем, че точно сега е идеалният момент 

да запознаем „Великите сили“ на Запад с нашата история,

 да научат за великия български цар Самуил, за непримиримите ни революционери, за езика и азбуката ни. Това познание ще обогати съвременната европейска цивилизация и ще допринесе за увеличаването на международния престиж на страната ни, както и за засилването на интереса към нея, от което можем да извлечем само ползи. Или имаме някакви комплекси и предпочитаме срамежливо да пазим славното си минало само за вътрешна употреба? 
             Всъщност, в Европа много добре познават естеството на проблема, защото именно техните национални интереси и решения са причината за неговото съществуване. И съвсем не е случайно, че след Берлинския конгрес, точно в Македония местното население създава една песен, в която Европа бива наричана „блудница Вавилонска“.

            В заключение, ще изтъкнем за пореден път: трябва на първо място да бъде поставена истината, защото тя е тази, която ще счупи оковите. Още от митичните времена на Прометей, познанието е силата, която освобождава потиснатите и дава поле за изява на личните и народностни качества. Българският народ е доказал това не толкова отдавна – след векове на кръвопролитни борби с поробителя, единствено Възраждането на неговия дух чрез образование и познание за собствената му историята е дало възможност да се постигне както еманципацията на нашата църква, така и политическото ни освобождение. Истината е пътят, по който и РСМ ще може да стигне 

до събуждане, до възраждане от мракобесието на комунизма,

 а след това полека ще дойдат и останалите елементи от утвърждаването и просперитета на държавата – развитие на икономиката, културата, инфраструктурата и присъединяването към ЕС, за всеки един от които ние ще подадем своята братска ръка.
            За финал, ще отправя отново две препоръки.
            1. Комисията за разглеждане на историческите въпроси да бъде с обновен състав, да бъде постоянна (да заседава всеки ден) и с прозрачност на дискусиите, посредством интернет. Всяка седмица, или най-много месец, да отчита пред двата кабинета и пред обществото в двете страни свършената към момента работа, както и план-програмата си за следващия период.
            2. По отношение на езика – може би е прекалено от наша страна да се изисква в документите на ЕС специално обозначаване със звездичка и обяснение под линия, че „македонският“ всъщност е наименованието, което РСМ използва за приетата от тях за държавна употреба друга норма на българския. Това може да бъде избегнато, като РСМ излезе с декларация пред държавите от ЕС, в която да бъде разяснен произходът на „македонския“ език от няколко местни български наречия, кодифицирани през 1945 г., да бъдат изтъкнати приликите с литературния български език от гледна точка на лингвистиката и бъде пояснено, че винаги и навсякъде, където ще бъде употребяван терминът „македонски език“, следва да се разбира една различна норма на българския език. Така, както има „американски английски“, „новозеландски английски“, „белгийски френски“, „канадски френски“, „австрийски немски“ и прочие териториални разновидности на много езици, така да бъде възприето и названието „македонски български“ за езика, който е приет за литературна норма в РСМ.

Методий Иванов, потомък на македонски революционери, "Фактор.бг"

 
АКЦИЯ
News image

Разгневиха Божков с Веселин Балтов, вади Георги Попов. Бившият бос на хазарта изкарва "кинтите", Хунтата - "поръчки"

Васил Божков реагира гневно на задържането на шефа на охраната си Веселин Балтов. Акцията в Сандански е най-острото оперативно мероприятие срещу бившия бос на хазарта досега. Източници от службите твърдят, че Балтов е бил "инкасо" на пачките до факторите от Хунтата. Бившият бо...

News image

Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си "инструмент", за да се опитат да "заличат" свидетелите на престъпленията им

Страхът на управляващата #хунта расте. Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си „инструмент“, за да се опитат да „заличат“ свидетелите на престъпленията им. Подхвърляне на фалшиви доказателства, вменяване на несъществуващи обвързаности и тормоз над невинни хора...

News image

Борисов няма да се натисне за премиер, ако САЩ го притиснат за ракетна база?! Или 30 млрд евро са непреодолимо изкушение

Брегови ракетен комплекс Aegis Ashore застава срещу едни 30 милиарда евро за следващия управленски мандат. Бойко Борисов заявява, че ще се оттегли, след като си завърши мандата заради искането на САЩ да бъде разположен ракетен комплекс край Варна, който заедно с базата на Aegis Ash...

News image

"Партията" Пеевски&Цветанов и Каубойската шапка правят проф. Румен Кънчев премиер? Или ще се намеси каубоят Путин?

Може ли "партията" Пеевски&Цветанов и Каубойската шапка да направят проф. Румен Кънчев премиер, а Бойко Борисов - президент?! Делян Пеевски и Цветан Цветанов отново са "партия" като по време на първия мандат на ГЕРБ, когато босът от "Берлин" поръча задържането на Алексей Петров заради К...

News image

Каубойска шапка е на власт, Каскетът пълен съпорт. Посланик Херо Мустафа танцува с каубойска шапка за 4 Юли

Кънтрито измести модата на песните и пляските - Каубойска шапка е на власт, Каскетът пълен съпорт. "Честит 4 юли! Днес, в Деня на независимостта на САЩ, Ви каним да празнуваме онлайн. Чакаме Ви тази вечер в 21:00ч. на нашата страница във Facebook. Подгответе се за партито довечера ...

News image

Балтов няма да "пропее" срещу Шефа, въпреки натиска с кокаина и "поръчките". Божков губи иницитивата в битките с Пеевски

Веселин Балтов, шеф на охраната на Васил Божков, няма да "пропее" срещу Шефа въпреки натиска с кокаина и "поръчките", твърди източник от ГД БОП. Преди да бъде задържан Балтов е бил на СРС, които не са дали резултат, продължи източникът. Задържането му е комбинация за реализиране на о...

News image

Приключиха 4-часовите процесуално-следствени действия в дома на бившия шеф на охраната на Васил Божков

Приключиха 4-часовите процесуално-следствени действия в дома на Веселин Балтов на ул. "Свобода" в Сандански днес следобед, предаде БГНЕС . Балтов бе изведен с белезници, а следователи изнесоха две торби с веществени доказателства. БГНЕС припомня, че тази сутрин в Сандански започна ...

News image

Божков: Очевидици са категорични, че при задържането на Балтов полицаите са напъхали в джобовете му вещества

Бизнесменът Васил Божков заяви - свидетели са видели с очите си как полицията пъха вещества с неясен произход в джобовете на Веселин Балтов. Това обяви самият той в своя профил във Facebook. Публикацията му идва само часове, след като стана ясно, че бившият началник на охраната на ...

News image

Спецакция в София и Сандански: Задържани са трима шефове от охраната на Васил Божков

Има трети задържан човек, свързан с обвиняемия Васил Божков. Арестуваният е Емил Кабакчиев, предава "Марица". Кабакчиев е шеф фирмата за охрана и детективски услуги АН-В. Счита се, че зад нея стои именно укриващият се в Дубай бизнесмен. Преди това бе арестуван Славчо Марков, бивш с...

News image

Бобоков: Въпросът е - от чий телефон, след като не е от моя, са взети чатовете, дали пък не от телефона на Президента?

"Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него. Въпросът, който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като ...

News image

Извадиха чат с "огромната подкрепа" за Бобоков. "Търговията с влияние" и задкулисието - в кампанията за втори мандат?!

Президентът Румен Радев атакува главния прокурор Иван Гешев за "двоен аршин". Бизнесменът Пламен Бобоков обяви в bTV чат с Борисов - "Добро утро, бос". Бобоков обаче заяви, че няма телефона на президента, прокуратурата го уличи в лъжа, публикувайки чат на бизнесмена с Румен Радев. ...

News image

Бобоков излъгал, че няма телефона на президента. Прокуратурата публикува чат "Plamen Bobokov и Prezident - Rumen Radev"

Във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес и с цел представяне на обективната истина, Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет от една страна и обвиняемия П.Б. от друга, съобщиха от пресцентъра  на прокурат...

News image

Ланеца също имал "комуникация с администрацията" - с ГД БОП. Бобоков обаче не разкешвал, минавал с "Добро утро, бос"

Бизнесменът Пламен Бобоков пише на премиера Бойко Борисов "Добро утро, бос", "дава зор", за да не "губи възможности" в Либия. Това обаче не било "мафия", а "комуникация на бизнеса с администрацията" - Радо Ланеца също е имал "комуникация с администрацията" - ГД БОП нали е подчинена...

News image

Бобоков нарича Борисов "бос", Маджо "дон" ли да му вика? Нинова с нейния Пламен ще "смени" модела - като "Донеса Корни"

Корнелия Нинова ще смени модела с нейния Пламен, с когото спечели изборите в Русе - Бобоков ще й вика "Донеса Корни". Елитни бизнесмени правят бизнес през "бос" Борисов и "бос" Радев - корумпирана държава. Иначе шефовете в ГД БОП били корумпирани. Пламен Бобоков нарича Бойко Борисо...

News image

И Бобоков и B. Borisov с SMS-и за либийския кораб: "Добро утро, бос!"

Бизнесменът Пламен Бобоков е имал SMS комуникация за либийския кораб не само с президентския секретар Пламен Узунов, но и с премиера Бойко Борисов, твърди Бобоков. Бобоков и Борисов дори са се срещнали и разговаряли за БАДР, като след това министър-председателят предприел "адекватни мерки". ...

News image

Юлска Жега за президента? Кой ли е "боса", "главния" и "началника" в чатовете на президентския съветник Пламен Узунов

"Специализирана прокуратура разследва висши длъжностни лица и магистрати за престъпно сдружение с цел търговия с влияние." Това е заглавието на едно съобщение на Специализираната прокуратура, от което на 19 юни публиката научи, че се разследва комуникация между Пламен Бобоков - влиятелен ...

News image

Борисов трудно "ке падне" не само през юли. Заради гушкането с "кака Урсула", операция на ЦРУ срещу Радев и... Путин

В първия ден от юлската Жега за Бойко Борисов Сарая го подкрепи мощно срещу президента Румен Радев с отхвърлянето на ветото на Закона за МВР. В първия ден на юли фейсбук опозицията мощно го атакува - "Ке падне!". И след като няма никакви протести, за да подаде оставка като през зимата н...

News image

Калин Манолов: "Ке падне ли Борисов" този юли?

Отговорот требе да е да, както се казва в стария виц. "Борисов ке падне" юли 2020. Това не значи, че ще има предсрочни парламентарни избори. Много по-вероятно е, както през 1992, някой нов Беров да оглави "правителство на националото спасение" с мандат на ДПС. И мафията, освен с държава, да ...

News image

Емануил Йорданов: Оставката трябваше да е нагоре по веригата. Тя приключва с Борисов

Трогателна история е случаят с наркотиците и ГДБОП. Обикновено се започва с шумна реклама на прокуратурата, но ситуацията е - три дни ”Иху!” и после ”Тихо!”. Всичко изчезва от полезрението на обществото. Струва ми се, че действаме на принципа скандал потушава скандал....

News image

Външно привика посланика ни в Алжир за обяснение на чатовете с Бобоков

Министерство на външните работи ще извика за обяснения посланик Румен Петров, а при невъзможност пътуването да се състои в момента, ще изиска писмени обяснения. Това съобщиха от министерство на външните работи. Както стана ясно, по разпореждане на спецпрокуратурата, ДАНС е направила ...

News image

Посланик Румен Петров: Захариева има два ориентира - ББ и медийния облик. Така, че ако това са лостове за въздействие...

"Тя има два ориентира - ББ и медийния облик. И третият е егото", това пише Румен Петров - настоящ посланик в Алжир за външния министър Екатерина Захариева в чат с бизнесмена Пламен Бобоков. От разпространена днес от прокурутурата нова кореспонденция между русенския бизнесмен и президент...

News image

Тихомир Стойчев: Историята с ГДБОП е съшита с бели конци. Такъв човек няма да рискува за 5 000 лв

Скандалът с ГДБОП ми се струва съшит с бели конци, но не знам по каква причина. Такъв човек не би трябвало да каже "Добър ден" на тези хора за толкова пари - 5 хиляди лева. Това е нищо. Това заяви пред bTV Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП. "Очаквах, че ще бъдат проведени няк...

News image

Кой ще извади запис как шефовете на служби питат Борисов да отидат ли на срещата с президента? И той казва "НЕ"...

Шефовете на служби не отидоха на срещата при президента, изпратиха заместници. Това не е ли скандал, да не се отзоват на покана на президента? Обаче няма запис как питат премиера дали да отидат на срещата. Кой и кога ще извади запис как шефовете на служби питат Борисов дали да ходят при...

News image

ДАНС, службата на Борисов&Пеевски, проверява чатове на "лобисти на президента". Пеевски обаче атакувал "Бойко" в ГД БОП

ДАНС, службата на Борисов&Пеевски, ще проверява чатовете на "лобисти на президента". Президентът Румен Радев сочи главния прокурор Иван Гешев като "възторжен фен на премиера". Обаче Гешев, "възторжен фен на премиера", и Пеевски, 100% властова и икономическа "партия" с премиера, атакувал...

News image

Заместникът-директорът Стоян Темелакиев поема ГД БОП с договорка на Борисов и Гешев. Или шефът на "Вътрешна ситурност"?

"Днес усилено се обсъжда, че с махането на Спиридонов, се отстранява и най-доверения човек на Борисов в системата. За вакантния пост пък се боричкали две лобита - това около главния прокурор Иван Гешев и т. нар. "Библиотекари"", пише "Фрог нюз". Всъщност вчера Делян Пеевски и Бойко Бори...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Божков провокира Хунтата да го "поръча". Босовете й от Пентагона и военната секция на ЦРУ могат да организират "Аруба-2

News image

Хунтата няма да рискува да "поръча" Божков в Емиратите. (Божков не сочи Пеевски като част от Хунтата.) Босовете й обаче разполагат с власт и ресурс за организиране на остро мероприятие "Аруба-2" в Дубай. Медийното прикритие ще го обезпечат с активни мероприятия - конкуренти на Божк...

Жегата се изнася към Гърция, Пеевски и Гешев печелят Раздаване с Божков. Доган реди властовия пасианс в Летния Сарай

News image

Жегата се изнася към Гърция в толкова важния за Бойко Борисов юли. Кой ще протестира пред МС, вместо да се плацика в морето на гръцките курорти? Само Делян Пеевски успя да провокира хилядни протести през юли, но вече е в друга игра - дели икономиката и властта с Борисов. Фейсбук опоз...

Радев загуби войната с Доган, Пеевски, Гешев и Борисов, "янките" ги активираха заради F-16. Няма да има служебен кабинет

News image

Президентът Румен Радев загуби войната с Доган, Пеевски, Гешев и Борисов, отборът на американците в София. "Янките" активираха Доган, Пеевски, Гешев и Борисов заради F-16 - посочиха Радев за предател. "Какво искаш да правиш - пари или политическа кариера", пита го един от менторите...

ПОЛИТИКА

Корнелия Нинова и да спечели вота в БСП, няма да стане премиер. Кирил Добрев предлага сделка с ГЕРБ и Сарая и еврокинти

News image

Корнелия Нинова може да спечели прекия вот, но няма да стане премиер. БСП не може да победи ГЕРБ на изборите, а няма с кого да направи коалиция като през 2013г. Партията на Цветан Цветанов ще влезе в парламента, но не може да участва в коалиция с БСП - ще преговаря за министерски позици...

Пеевски и Цветанов "партия"?! Близки до тях сайтове си подават пасове в атаките срещу Божков и бранят... Борисов

News image

Сайтове, сочени като близки до Делян Пеевски и Цветан Цветанов, си подават пасове в атаките срещу Васил Божков. "Фактор" превежда обзор на испанския журналист Серхио Чавес за "Къщата в Барселона" в подкрепа на Бойко Борисов, който "ПИК" публикува. Може ли да се окаже, че Цветанов и...

Цветанов кеши повече кинти от Пеевски за вота? Американците наливат ресурс през Пентагона, спират антикампанията на ГЕРБ

News image

Цветан Цветанов ще вкара повече кинти за изборите от Делян Пеевски, твърдят източници от службите, които обезпечават оперативно кампаниите на ГЕРБ.   Цветанов прави масирана предкампания за изборите - bTV, БНР, "Фактор", Клуб Z и други десни сайтове му осигуряват медийно покритие. ...

КИЛЪРИ

"Бронираните пердета" в офиса на Васил Божков, кевларените "одеяла" или защо няма да натисне на макс Хунтата

News image

Социоложката Мира Радева обяви пред Радио Пловдив, че в офиса на Божков видяла "бронирани пердета". Тя е ходила в офиси на равни по ранг на Божков босове в родния си град, виждала е и кевларени "одеяла". Пиар за бигбосовете и вдигане на цената на поръчката, коментират охранители. ...

Божков ше го поръчат клиенти на "хунтата" като Борис Немцов до Кремъл и ген. Руслан Ямадаев в Дубай, ако натисне на макс

News image

"Руското ресто" и Сретан Йоцич се оказаха медийни митове. Властта не трепна от кампаниите в сайтове и форуми - "Сретан ще поръча Борисов" се вихри вече 15 години, и от "руското ресто". Сега е на ред Васил Божков, който отправи призив за сваляне на "хунтата". Ако натисне на макс, клиенти н...

МАФИЯ

Бобоков усилва охраната след чата с Борисов? Президентът връща жеста, вади го от интригата с "мафията" и "Вагнер"

News image

Пламен Бобоков е усилил охраната след чата "Добро утро, бос" и коментара за "мафията", превзела танкера "Бадр" и препратката към петролния бизнес на "Вагнер" в Либия. Явно рискът си е струвал - жест към президента. Ако някой от едрите бизнесмени "случайно" не е бил в час кой решава пробл...

Радев губи вота за втори мандат? Бизнес група "Пирати" взе петрола на Либия с "Вагнер" и вади от уравнението Бобоков

News image

Румен Радев може да загуби вота за втория мандат. Сарая, Пеевски и бизнес група "Пирати" извадиха от уравнението Бобоков и Божков, сочени като негови "спонсори". Бобоков явно е обидил силно Сарая с излизането от сарайната схема и влизането в обкръжението на президента - Сарая не толерира ...

РЕКЛАМА
Банер