АКЦИЯ

Румен Радев постъпи противоконституционно, когато привика онези, които си свършиха работата, за да им иска сметка

alt

Госпожо Желязкова, над 50 дни в София имаше протестни разходки от Президентството до Орлов мост,създаде се Орловград, блокираха се кръстовища с палаткови лагери, изпълняваха се пърформанси, рок концерти, екологични "Петъци за бъдеще", деца, майки, млади мъже с колела и кучетата им участваха в протест, който смятаха за свой. Вие от години критикувате липсата на гражданско общество у нас, но ето че то се случи- всички тези хора поискаха оставката на Бойко Борисов и главния прокурор Гешев.  Можеха ли протестите да съборят властта?

Във въпроса се съдържа внушение, че през последните два месеца наблюдаваме прояви на оформено гражданско общество. Не бих се обвързала с подобно твърдение.

Гражданското общество е извънредно сложно детерминиран социален организъм. Непременно трябва да съдържа в себе си и да проявява настойчиво определени качества или поне щрихи на уподобяване. Не говоря само за красивите идеи свобода и смелост на духа, толерантност, етични норми, но за някои задължителни рационални белези, при отсъствието на които се превръща в аморфна маса, с една дума в тълпа (по Льо Бон).

Гражданското общество трябва да има визия и програма за бъдещето, за устройството на обществото след бунта. Идеята да бъде ясно формулирана и да придружава протестните действия, които са заредени съвсем логично с нетърпимост. Трябва ясно да дефинира, че иска промяна, смяна и нов ред. Гражданското общество трябва да умее да изрази и как точно тази промяна би следвало да се извърши и каква следва да е структурата на новия ред.

Гражданското общество задължително излъчва своите „говорители”, лица, които да контактуват, да формулират новата философия, да търсят и да намират пътища и начини, за да представят визията как да живеем по-добре и в същинска демокрация.

Ако се позова на Фукуяма, то първият източник на организационна двусмисленост се състои в това, че целите са често пъти неясни, противоречиви или просто лошо формулирани.

От два месеца разговарям с участници и симпатизанти на протестите от различни поколения. Изслушвам тирадите на нетърпимост, несъгласие, критики, омраза дори. Но никой не съумя да ми каже какво ще направим след това и как. Младите хора, които питам за тези проблеми са образовани, умни и много от тях добре реализирани. Те искат промяна, нещо ново, интелигентно, чисто, демократично и стабилно, но не искат да поемат лична отговорност. Не искат да се цапат с политика, не искат да си зарежат уютните професии и семейства, за да се превърнат в говорители, в лица и водачи. Когато ги иронизирам, че ето, след това минаваме на ново „по-високо” ниво, ще ни управляват Слави Трифонов, Корнелия Нинова, не дай си Боже и някой от „Отровното трио”, отговорът е вдигане на рамене и мрачно сумтене. Това не е гражданско общество.

Затова на младите препоръчвам да помислят и върху един постулат на Бжежински, че етическото деморализиране на обществото, чрез разхлабване на социалното сцепление, би могло за известно време да направи системата по-силна политически…Това ли искат?

Гражданското общество трябва да притежава вътрешни съпротивителни сили, за да не допусне и да се предпази от нечисти вмешателства в бунта си. Макар самото то, поради слабостта си, да е виновно, че допусна от плътта на нашата държава да произлязат крадци и манипулатори като Васил Божков, Цветан Василев, Маргини, ултраси и други подобни уродливи франкенщайни. Много е трудно, но е задължително условие да има ясна разделителна линия между младите хора от уличната съпротива и чудовищата. Иначе нищо не се получава. Това вече го живя нашето поколение, което притежаваше някои основни качества на гражданско общество. Имаше програма и визия, морал, смелост, но не успя да се освободи чрез лустрация или непреклонна изолация от всякакви бивши ченгета, доносници и номенклатури. Затова не успяхме.

Защо младите да повторят грешките ни? Подставени лица на Божков и Василев в новия Парламент? Звучи дори не плашещо, а гнусно.


Преди президентските избори в Беларус изследователи на политическите процеси там намериха аналогия между Беларус и България. Споделяте ли това сравнение? 

Намирам за глупави сравненията между държавите, дори когато се намират в общ регион, както са Балканите или Кавказ или пък Близкия Изток. Когато бях млад учен османист, неизбежно сравнявах балканските държави, защото те се намирах заедно в османската империя, бяха административно организирани като Румелия. И от тогава знам, че всяка страна, всеки регион, град, всяко село дори са различни, защото във фундамента на техните микрообщества, в мировъзрението им са залегнали различни културно исторически факти, икономически параметри, напълно специфична травматична или родова памет. Как да сравняваш Албания и България например, пълен абсурд.

Та за Беларус бих казала, че е смешно да се сравнява с България дори само по един показател – икономическия. Беларус по подобие на Китай разви нещо като „държавно контролирана икономика”, те дори не са опознали елементите на свободната пазарна икономика. А нас ни разтърси из основи.

Като историк напомням, че Беларус е една от най-тежко пострадалите страни по време на Втората световна война и загубват близо една трета от населението си, свидетели са на изтреблението по жесток и мъчителен начин на своите евреи в един отвратителен Холокост. А ние просто бяхме съюзници по същото време…


Питам ви какво общо може да има в манталитетите и културата на Беларус и България?

Разбира се православието.

Какво мислите за сблъсъците с полицията на 2 септември?Повече от 60 човека бяха арестувани, а 10 полицаи са ранени, според някои медии*. Влязохме в новините на Евронюз АФП, Франс 24, АРД, „Зюддойче цайтунг”.

Няма лошо, че са ни отразили европейските медии. Подобни неща в различни моменти се случват къде ли не. Нормално е. Нека всички знаят. Това вдъхва сигурност, че има чуваемост по света.

Винаги трябва да имаме предвид, че в демократичните страни, колкото и да е трудно това да се разбере, но полицаите са част от нас, от гражданското общество. Впрочем виждала съм ги как работят в международните мисии в Босна и Косово. Великолепни в това, за да опазят живот и мир, дори да утешат хората в техните страхове.

На 2-ри септември беше мъчително да се гледа как полицаите се опитват да се въздържат от сила, когато срещу тях самите имаше упражнено грубо насилие. В подобен хаос се случва какво ли не.

Няма причина да се оплакват протестиращите, че са били влачени или удряни с палки или пък, че са попаднали в ареста. Така е, когато се бунтуваш. Понасяш смело, защото предварително си заложил на своята идея. Те са герои на бунта, но и полицаите направиха, каквото трябва, за да не пострадат много повече хора от протестиращите. Благодаря им.

Аз съм специалист по спешна антропология в общества в кризисни и военни ситуации. Била съм на бунтове и сблъсъци в Белград, в Прищина, в Скопие, в Тетово, в цяла Босна.

Милошевич гонеше протестиращите с паравоенни отряди с пушки помпи по улиците на Белград и ние с моя изследователски екип бягахме и се криехме заедно с тях. Които хващаха, ги товареха във военни машини, откарваха ги на някъде и се връщаха след дни. Не съм сигурна дали всички от тях се върнаха.

В Косово обръщаха и палеха коли по време на бунта, а нашият контингент от полицаи застанаха с телата си, за да опазят нашия бус и изследователите вътре.

С една дума, мисля, че при нас на 2-ри септември, всичко мина по-скоро меко и спокойно, благодарение на тактически управляваните действия на полицаите.

За мен е доста по-фрапиращо случилото се след това, когато Радев привика онези, които си свършиха работата, за да им иска сметка. Лицето, което даде персонален, но облечен в институционална дреха, тласък на агресията, търсеше сметка. Много грозно, неетично, нахално. И противоконституционно.

Два месеца се взирам в протестите, за да идентифицирам личности, които имат морал и сила, за да поемат някаква отговорност, но няма и няма. А това е мой професионален инстинкт. Когато работиш на „мръсен терен” по време на сблъсъци и протести, търсиш много бързо, за да откроиш евентуалните водачи или говорители, които ще се превърнат в достоверни респонденти, за да се получи точен анализ и приблизителна прогноза.

И може да ме оплювате, но по инстинкт, единствено респект, харесване/доверие у мен събуди едно момче, и той е полицай, Главният секретар на МВР и след справка в интернет научих, че се казва Ивайло Иванов. Браво, човече! И да знаеш, че скъпо ще ми струва това, че те оценявам високо (в семейството, сред приятелите и студентите).

Не се давай на Изтребителя!

Срамно е, че в момента е толкова хилаво политическото представителство в Парламента, че всички се чудят как да оцелеят, вместо да започнат процедура по обвинение срещу президента. Не за да го отстранят, а за да му изтъкнат всички конституционни нарушения, които извърши през последните два месеца.

Интересно защо не се самосезира Конституционният съд?

Като дългогодишен анализатор и експерт по проблемите на малцинствата, какво мислите за отказа на ДПС да подкрепи инициативата на ГЕРБ за нова конституция? Премиерът Борисов смята, че с това се доказвало, че „движението на Доган и Пеевски всъщност било опозиционно“…

Това са едни прекрасни моменти за ДПС. Не са толкова глупави, за да си ги прецакват сами. Те печелят в предстоящите избори много добре, особено след като направиха „соломоновското” предложение за оставки и на премиера, и на президента. Какво да се направи, това са реалностите и може да не ги харесваме, но те знаят как се прави политика, разбира се и как се трупат  безнаказано богатства.

Наемате ли се да прогнозирате какво ще стане оттук нататък? Във фоново събитие ли ще се превърне протестът, след като социолозите дават над 60% подкрепа за него, или в сериозен фактор на промяна?

Вече съм вън от играта. Трудно ми е да правя прогнози. Протестът все още има някакви шансове да намери нови подходи, да се освободи от натрапниците, да упълномощи  свои лица и водачи. Но едва ли ще се случи, твърде егоистични и аморфни са.

По-скоро предвиждам отново да изпием горчивата чаша до дъно. Жалки нови избори, все едно кога ще бъдат проведени и дълга след изборна агония, за да се състави ново управление със старите лица и някои нови, които също са стари.

Интервю на проф. Антонина Желязкова за "Маргиналия"

Източник: "Фактор.бг"

 
АКЦИЯ
News image

Иван Иванов, дясната ръка на Кирил Добрев, влезе в Националния съвет. Корнелия Нинова отново "партия" с тандема?!

Депутатът от Варна Иван Иванов, сочен като дясната ръка на Кирил Добрев, влезе в Националния съвет на БСП. Кирил Добрев също е избран за член на ръководството на партията, но обяви, че ще бъде редови член на Националния съвет и няма да влиза в Изпълнителното бюро. Според източници ...

News image

Нинова щеше да гони Гуцанов, а го вкара в най-близкия си кръг. Ако и с Борисов е толкова виртуозна, ще го свали

Корнелия Нинова се заигра с Борислав Гуцанов в кампанията за местния вот през 2015г., дори в централата на БСП-Варна беше посочена като следващия лидер на партията на сегашния опозиционер Атанас Мерджанов. Миналата година обаче реши да го сваля, но не успя. Битката на Гуцанов и Нинова б...

News image

Крум Зарков с най-голямо доверие на конгреса на БСП. Станишев вън от ръководството, но Кирил Добрев влиза

Най-много гласове в избора на национален съвет на БСП получи Крум Зарков. Това стана ясно във втория ден от 50-ия конгрес на БСП. Зарков получи 487 гласа от делегатите на конгреса. Той е единственият, който е получил повече от половината гласове от тези, които са гласували. В гласуването уча...

News image

Партията на Цветан Цветанов отнема гласове от ГЕРБ, ако президентът му прехвърли своята мрежа в МО и МВР

Президентът Румен Радев обяви при откриването на конгреса на БСП, че няма да прави политически проект. Преди това "уволни" Калон Методиев, който в началото на годината сондираше "президентски проект", заради купон на Корнелия Нинова за победета. "Уволнението" и заявката на президента...

News image

Борисов скочи срещу "тънките сметки" за коалиция - "преди избори никога няма как и после леко се примъкнат"

Бойко Борисов отново подкара джипа. Те сеят омраза, а ние - работни места! Така премиерът коментира протестите и протестиращите по време на инспекцията си в Бургаско. "Злобата им много ни помага на нас. Власт на всяка цена - агресивни. Аз минавам от завод на завод. Ние ще останем с рабо...

News image

РЕЧЕ ЛИ ВИ "АФЕРА", ЛЬОТЧИКА Е ПУНТА МАРА?! ЧЕСТИТО НА НАИВНИЦИТЕ! И ИЗЛЪГАНИТЕ, КОИТО ПРАТИ ДА МУ ПРАВЯТ "НОВИЯ ПРОЕКТ"

„Президентът Румен Радев не смята да започва нов политически проект, защото целта му е да подкрепя тези, които работят в полза на хората. Държавният глава заяви това в Карнобат, където е на посещение по повод празника на града. Президентът категорично заяви, че няма да създава нов ...

News image

Воеводата разбива четата по чуждо нареждане и в чужд интерес

Поредният сюжет за сформиране на експертно правителство е разказан от лидера на ВМРО. Каракачанов себеотрицателно се самопредложи да гарантира помирителен диалог между Радев и Борисов Радев използва умело предложението на военния министър, за да концентрира политическата си атака пер...

News image

"Сорос" поръча "Росенец" и реди коалицията на "Демократична България" с ГЕРБ, за да демонтира "сарайния модел"

Кристалина Георгиева, шеф на Световната банка и дясна ръка на Джордж Сорос, вечеря с Христо Иванов преди щурма на Сарая в "Росенец". Двамата обсъждат сценария за демонтиране на "сарайния модел" от властта. След акцията в "Росенец" Сарая върна Ресто в президентството и избухнаха протести. ...

News image

Сарая пързаля протеста - няма как да има предсрочни избори до месец-два и "експертен кабинет"

"Изборите чукат на вратата и вече сме в период на предизборна кампания, въпрос е на месец или два", заяви депутатът от ДПС Халил Летифов. След като Борисов спря Красимир Каракачанов и Томислав Дончев да обявяват оставка до краят на септември, в тази роля влезе депутат на Движението. Пре...

News image

Гергов: "Подавам ръка на Нинова!". Потвърди се, че на сватбата президентът е обединявал БСП и я усилва с Калоян Методиев

Георги Гергов потвърди версията, че на сватбата президентът е обединявал БСП преди прекия вот и няма интрига, както и че "уволнението" на Калоян Методиев е всъщност усилване на екипа на Корнелия Нинова. С призив за единение и загърбване на вътрешно-партийните противоречия излезе в навече...

News image

Тодор Тодоров: Всяка дума от Цветанов подлагайте на съмнение. Този човек не напусна доброволно ГЕРБ

"Всяка дума от Цветанов подлагайте на съмнение. Този човек не напусна доброволно ГЕРБ, той управляваше еднолично и не даваше да се чуе чуждо мнение. За този човек важи поговорката: "Крадецът вика - дръжте крадеца", коментира членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Тодор Тодоров, цитира...

News image

Маджо спира Цветанов да цепи структури на ГЕРБ, Маргините "неутрални". Борисов нарежда - 30 000 гласа на Цецо му стигат

Младен Михалев-Маджо спира Цветан Цветанов да цепи структурите на ГЕРБ. Затова бившият втори в ГЕРБ атакува близките до боса на СИК Георги Харизанов и Тодор Тодоров в Нова тв. Георги Харизанов блокира опитите за пробив в структурите на ГЕРБ в Северозапада, а областтият координатор на ГЕ...

News image

Радев не може да спечели война на два фронта. Сарая му иска оставката, а на Борисов отваря писта с "експертен кабинет"

Президентът Румен Радев се конфронтира със Сарая със свалянето на охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски и с искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев. Войната с Борисов ескалира и президентът може да загуби войната на два фронта - изтребителят му изстреля ракетите, а няма F-1...

News image

Виктор Димчев не преброи 140 000 протестиращи като 14 000, а като 500

Очакванията, че фотографът и режисьор Виктор Димчев ще преброи протестиращите 140 000 като 14 000, не се потвърдиха. Оказа се, че той ги е изкарал 500. "По темата с протестиращите "140 000 души" по време на т.нар. "Трето велико народно въстание" си позволих да преброя едни 500 човека на п...

News image

Въстанието на числата. Андрей Райчев срещу Арман Бабикян или как 140 000 не свалят Бойко Борисов

"Протестът не намалява, но и не нараства, не става 100 000. Ако стане 100 000, всичко приключва за часове. Протестът е успешен, но от друга страна не е достатъчно голям, за да събори Борисов" коментира Андрей Райчев в сутрешния блок на БНТ след "Великото народно въстание" III. Благодаря...

News image

Поредното "въстание" не свали Борисов. Задкулисни играчи, схеми, конспирации - не излязат ли 50 000, избори през март

"Великото народно въстание"III не успя да събори Бойко Борисов от власт - дори президентът не очаква оставка и вместо да поздрави въстаниците беше на приятелска трапеза в Пловдив. Колкото и "Велики народни въстания" да направят организаторите на протеста, не излязат ли 50 000 на площада,...

News image

БСП губи парламентарния вот без избирателите на президента. Корнелия Нинова може да върне "ресто" за втория мандат

БСП не може да спечели парламентарния вот без избирателите на Румен Радев от левицата, ако войната между президента и Корнелия Нинова ескалира. Нинова обаче може да върне "ресто" на Радев и БСП да не го подкрепи на вота за втория мандат, на който по традиция той вероятно ще се яви като ...

News image

Великото народно въстание III ще приключи протестите, ако не свали властта. Борисов не се готви да подаде оставка

"Великото народно въстание"III или ще свали Бойко Борисов, или ще приключи протестите. Борисов обаче не се готви да подаде оставка. Премиерът прави рейдове с джипа в бастионите на Делян Пеевски и Слави Трифонов и се "къпе в народната любов" - "Бойко! Бойко! Бойко!". 100 000 протестир...

News image

Борисов с джипа в Северозапада под възгласи "Бойко! Бойко!" след аплодисментите в бастиона на Пеевски в Югозапада

Бойко Борисов продължи обиколката с джипа. След аплодисментите в бастиона на Делян Пеевски в Югозапада "Бойко! Бойко!" скандираха и в Северозапада. Борисов прави рейдовете по празниците в навечерието на "Великото народно въстание"III, показва, че владее положението, народът го иска и няма...

News image

Президентът освободи началника на кабинета си Калоян Методиев след купон с Корнелия Нинова на "Боровец"

Президентът Румен Радев освободи началника на кабинета си Калоян Методиев след купона в събота вечерта с Корнелия Нинова в хотел "Самоков" на "Боровец", осветен от ПИК. Прессекретариатът на държавния разпространи съобщение: "Румен Радев подписа указ, с който освободи по свое решение Кал...

News image

Партията на Николай Малинов ще отнеме вот от БСП. Путин дава рамо на Борисов или ТАСС участва в активно мероприятие?

Национално движение "Русофили" може да стане политически проект, съобщи ТАСС, потвърждавайки заявката на Николай Малинов. Лидерът на "Русофили" Николай Малинов беше задържан по обвинение в шпионаж. След това Путин го награди в Кремъл и приключи темата. Партията на Николай Малинов ще ...

News image

Цветанов търси реванш: "Бойко Борисов няма да бъде следващият премиер". Борисов му отвръща с взаимност на чувствата

Цветан Цветанов постоянно акцентира, че Бойко Борисов няма да бъде следващият премиер. Сякаш това е новина. Бившият втори в ГЕРБ обаче търси реванш и политическо отмъщение. "Това правителство е изчерпало доверието за политиките, които прави днес. Разбира се, че всяко правителство има св...

News image

Цветанов събра в партията си бивши колеги, спортисти, експерти и българи от чужбина

Със събиране на инициативен комитет, който да учреди партия, беше дадено началото на новия политически проект на бившия председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. В една от залите на НДК той събра 89 души, сред които бивши свои колеги от ГЕРБ, спортисти, бизнесмени и журна...

News image

"Демократична България" работи за рейтинг с атаката срещу Доган и Пеевски. Целта е да бъде трета сила и да получи мандат

Христо Иванов скочи срещу Доган и Пеевски в "Дарик Радио", работи за рейтинг на "Демократична България". "Страната трябва да се подготви за нов икономически модел. Моделът около Доган и Пеевски, олицетворяващ задкулисието, трябва да бъде сломен", заяви Христо Иванов. Това не може да ...

News image

Христо Иванов: Моделът около Доган и Пеевски, олицетворяващ задкулисието, трябва да бъде сломен

Христо Иванов се връща към "Росенец" - фокусира атаката си върху Доган и Пеевски, сякаш Борисов вече е подал оставка. Според него те са в основата на модела, олицетворяващ задкулисието, а премиерът e само инструмент. Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов написа във "Фе...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Клановете "Мишустин-Трутнев" и "Медведев-Греф" в Кремъл воюват. Американците в София и... Цветанов влизат в интригата

News image

Двата най-влиятелни клана в Кремъл - "Мишустин-Трутнев" и "Медведев-Греф" воюват по нашето и турското Черноморие, в Кипър, Сърбия и Черна гора. Войната е за атрактивни инвестиции, трансфер на капитали, трафици и "пране на пари", заобикаляйки санкциите на САЩ и ЕС. Американците в Со...

Нинова подготвя кеш-победата на БСП, вкара в НС милионери. Валентин Златев разкешва, Радев дава рамо и ГЕРБ губи?!

News image

Корнелия Нинова преди да влезе в политиката беше бизнесдама - "Трансимпекс", "Ротманс", оръжието, Ракка. Нинова сочи ГЕРБ като корпорация, а не като партия, но подготвя победата на БСП по същата схема - вкара милионери в ръководството. Лидерката се договори с Кирил Добрев и Георги Ге...

Борисов готви Ресто с акция във Варна за "паралелната държава" на конгреса. БСП се финансирала от контрабандни канали

News image

Бойко Борисов бил страшно разгневен от речта на Корнелия Нинова, в която тя победоносно обяви закриване на "паралелната държава на Борисов". Премиерът разпоредил на службите да му изготвят справка за "паралелната държава на БСП, докато е в опозиция" - как се финансира "Позитано"20 от ко...

ПОЛИТИКА

Борисов работи за победа през март. Джипът е пунта мара, ГЕРБ стяга мрежи с охранителни фирми, цепи БСП-Варна с Ресурс

News image

Бойко Борисов твърдо е решил да не подава оставка, но вече работи за победа на изборите през март, опровергавайки рейтингите и проучванията с Ресурс. Обиколките с джипа са пунта мара - Борисов не разкешва от джипа, разполага с по-ефикасни схеми през фирми. ГЕРБ стяга изборджийските...

Играта на Борисов е като на Путин след протестите на Болотной - няма оставка. И победи на ГЕРБ на частичните избори

News image

Бойко Борисов гони руски шпиони, но Путин не само не му скача за "руско ресто", но и го подкрепя - "Турски поток-2" му е архиважен след спирането на "Северен поток-2". Борисов е важен за Путин и заради прегръдките с Меркел, която идва в София на 10 ноември - вече работи за посредничеств...

Босовете се прегрупираха и скочиха срещу Цветанов. Алексей Петров и Делян Пеевски партия против "републиканците"?!

News image

Партньори и служители на Алексей Петров и "Лев Инс" "заградили" Цветан Цветанов на учредяването на "Републиканци за България" и дали ултиматум от 20 дни на лидера на бъдещата партия да обясни защо е наредил акцията през 2010г., пише "ПИК". Какво да "обясни" Цветанов - че акцията срещу А...

КИЛЪРИ

Вместо снайперисти за Борисов, поръчка за Божков?! Бившият бос на хазарта загуби Войната и някой платил $ 10 млн

News image

"Божков е поръчан. Професионалисти-ветерани от SAS са приели поръчка за десет милиони долари", заяви източник от службите. Оказва се, че вместо снайперисти за Борисов, предвещавани от бившия депутат Емил Василев, ще пуцат по Божков. Поръчки, обявени предварително с пласмент в медии...

Няма снайперисти по маршрута на джипа на Борисов. Службите на "партньорите" не са го нацелили, Путин още по-малко

News image

Бившият депутат Емил Василев пласира версията, че Бойко Борисов се криел, за да не го нацелят снайперисти. Как точно се крие - не могат да го нацелят в джипа към Видин, толкова близо до Сърбия и Сретан Йоцич, който 15 години уж го поръчва?! Емил Василев вкарва интрига - "партньорска"...

МАФИЯ

Васил Божков напуснал Дубай, преместил се в Москва след слухове, че е поръчан за $10 млн на ветерани снайперисти от SAS?

News image

Васил Божков напуснал Дубай, преместил се в Москва след слухове, че е поръчан за $10 млн на ветерани снайперисти от SAS, твърдят източници от службите. Божков е поръчан. Професионалисти-ветерани от SAS са приели поръчка за десет милиони долари, плъзнаха слухове в ъндърграунда и службите...

Кой извади Божков от играта? Бившият крал на хазарта притиснат от боса на турската мафия и MIT в Дубай

News image

"Юлската жега" на Васил Божков, която щеше да сваля Бойко Борисов, не успя да провокира оставка. Божков вече не е водач на протеста - Пеевски, службите и МВР блокираха неговите "щурмоваци" и вкараха свои. Кой го извади от играта? Лесният отговор е Пеевски и Доган, които му превзеха...

РЕКЛАМА
Банер