АКЦИЯ

Когато една армия, армията на Путин, тръгне в марш да мачка "братски" народ, губи войната

alt
"Пропутинските геостратези у нас спряха да коментират "СВО" след пробива на първата линия на отбраната на Въоръжените сили (ВС) на Руската федерация (РФ) в Роботино. Преди това коментираха с патос "провала на контраофанзивата на украинската армия", позовавайки се на... Путин". (...) 
 
"Какво наистина да коментират пропутинските геостратези - че Путин губи войната, че не може да ликвидира Зеленски и той снове по света, че не може да отстрани командването на ВСУ, че не може да елиминира началника на ГУР?", написахме в коментар за ракетния удар на ВСУ по щаба на Черноморския флот (ЧФ) на Военноморските сили (ВМС) на Руската федерация (РФ).
 
Международният анализатор Боян Чуков все пак коментира "СВО", при това уж критично, но не коментира обидния за руското ПВО ракетен удар по щаба на ЧФ на ВМС на РФ в Севастопол. Прав е, какво да коментира от позицията на "пропутински геостратег" - издънка. 
 
Дали Боян Чуков вече е толкова убеден "пропутински стратег", който в началото на "СВО" показваше сигурност в коментарите си, че Русия бързо ще постигне целите на "операцията"? Вече не коментира "СВО", а "странната война".
 
"Странната война продължава. Всичко опира до политическа воля и решение на Кремъл. Или по-точно, до решение на Путин. Нали така! Пропагандният оборот с "хитрото решение", което никой не го разбира се изтърка. Не върви", пише Боян Чуков.
 
Е, добре, нали Путин заяви преди отстъплението на руската армия от Херсон миналата есен - "Ние все още не сме започнали". Мина една година - ами, хайде, да започват. Ама нещо тях ги почнаха, че и пробиха първата им линия на отбрана, нанасят ракетни удари по Крим, където, когато и както си поискат. И?
 
И още - нали Путин обяви, че "контранастъплението на украинската армия се провали", а Боян Чуков пише, че  "ВСУ подготвя широкомащабно настъпление към град Токмак... Мелитопол... Крим...". Как така?
 
Боян Чуков е разочарован, уж е критичен, ама не съвсем - "Странната война продължава", тоест, ако руснаците ги почнат украинците "мъжката", ще прегазят ВСУ. Ами да ги почват - нали бяха пред Киев. И? Оттеглили се като "жест на добра воля" - друг път, отстъпиха, защото бяха пред обкръжение и унищожаване на 60 000 групировка, както сега е пред обкръжаване 15 000 групировка от 25-а армия край Бахмут. 
 
"Странната война продължава. Всичко опира до политическа воля и решение на Кремъл. Или по-точно, до решение на Путин. Нали така!", пише Боян Чуков. 
 
Каква "политическа воля и решение на Кремъл" и "Или по-точно до решение на Путин" - нали реши Путин на 24 февруари 2022г. руската армия да нападне суверенната държава Украйна, за да я "демилитаризира" и "денацифицира". И какво стана? Демилитаризира ли я? Денацифицира ли я? Призоваваше украинските офицери да свалят властта на "шайката в Киев". И? Поне един украински офицер отзова ли се на призива на Путин? 
 
Путин щеше да спира Украйна за НАТО със "СВО", направо я спря - НАТО е в Украйна. Лошо няма, така поне Путин обявява, че Русия не спечелила за 2-3 седмици, както тръбяха пропутинските геостратези у нас, защото воювала с НАТО. Какво НАТО имаше през първите 2-3 седмици на "СВО" - украинците спряха руските танкове само с "джавелини" и "байрактари"?!
 
Путин щеше да спира разширяването на НАТО - направо го спря. Финландия е в НАТО, а след месеци и Швеция ще е в Алианса, а Балтийско море ще стане "езеро на НАТО". 
 
Каква "политическа воля и решение на Кремъл" повече и "решение на Путин" повече - всички контрактники минаха през "СВО", Путин мобилизира повече от 400 000 руснаци. Путин нареди "Азовстал", защитаван от "нациките" от полка "Азов", да бъде сринат с авиобомби, включително фосфорни. И? "Азовци" пак са на фронта. Путин срина Мариупол и какво получи - още повече омраза от украинците. 
 
Какво повече да "реши Путин" - да мобилизира още 400 000 руснаци. И? Какво ще постигне - същото като досега, "активна отбрана". Много по-ярки путинисти от Боян Чуков, руски путинисти, признават, че руската армия няма настъпателен потенциал, а за да го създаде, Путин трябва да мобилизира 2 милиона, обаче нямало обмундирование, нямало оръжие, че и снарядите не стигали вече. ВСУ били по-ефективни в контрабатарейната борба, артилерията им била по-далекобойна и по-точна. Че и воювали украинците мъжки, защото били... "руснаци" според руските путинисти. 
 
Какво да реши Путин, след като армията му бе спряна пред Киев с автомати и гранатомети, а сега ВСУ разполага с ракети "Storm Shadow", с които нанася удари по Крим, ще получи "ATACMS", които според някои руски коментатори вече били в Украйна, и "Taurus". 
 
Нищо не може да реши повече Путин, защото губи войната и няма как да я спечели срещу ВПК на САЩ и още повече от 60 държави, съюзници на Украйна. Къде са съюзниците на Русия - е, да, "армията и флота". И какво постигнаха армията и флота на Русия - армията затъна в "глуха отбрана", а флотът загуби флагмана си - ракетоносеца "Москва", и щаба си в Севастопол заедно с командващия адмирал Виктор Соколов и още 33 офицери. 
 
Нищо не може да реши повече Путин. Когато една армия, армията на Путин, тръгне в марш да мачка народ, губи войната. И ВСУ няма да спре с "широкомащабно настъпление към град Токмак... Мелитопол... Крим...", следват Луганск и Донецк, цялата окупирана територия на суверенна Украйна, която според Путин не била "съвсем държава", а народът й бил "братски". И какво стана - Украйна се оказа държава, а "братският" народ, който Путин нападна, показа как се воюва за своята страна срещу уж втората армия в света.
 
Нищо не може да реши повече Путин. Когато една армия, армията на Путин, тръгне в марш да мачка "братски" народ, губи войната. Путин вече реши - руснаци, които са украински граждани, воюват срещу руснаци от ВС на РФ заедно с етническите украинци, братски, като нападнат от армията на Путин "братски" народ, който се сражава за страната си.
 
bgsniper.com 
 
АКЦИЯ
News image

ГЕРБ и "Български гласъ" не приеха предложения за председатели на комисии. "Експертен център" изненадващо отказа

Групите на ГЕРБ и "Български гласъ" отказаха председателски позиции в комисиите в Общинския съвет във Варна, остават твърда опозиция, въпреки че ще имат заместник-председатели на Общинския съвет.   Според източници от ПП управляващите настойчиво са предлагали председателски позиции н...

News image

След прегрупирането на балотажа пренареждане в Общинския съвет, "Алтернативата" е най-голямата група

След прегрупирането на балотажа, което осигури победата на Благомир Коцев, с пренареждане в Общинския съвет във Варна "Алтернативата на гражданите" вече е с най-голямата група.   Групата "Алтернативата" обединява шестимата общински съветници от "Алтернативата на гражданите", както и ...

News image

"Д2" и Асен Василев "партия" за "Лукойл". Кой ще стане премиер след осигуряването на локация за база на ВМС на САЩ?

Групата "Д2", Делян Пеевски и Делян Добрев, според бившия министър на енергетиката Румен Овчаров работи за продажбата на рафинерията на "Лукойл" в Бургас, за да се осигури локация за база на ВМС на САЩ край Росенец.   Ако Пеевски осигури локация за база на Пентагона край Росенец, "Ма...

News image

Пеевски осигурява локация за военна база на САЩ, "Магнитски" пада? ДПС пробива на евровота и за НС, става премиер

Според Румен Овчаров натискът срещу "Лукойл-Нефтохим Бургас" е политически, защото "руската компания трябва да бъде изгонена от Бургас":   "Очевидно идеята за изграждане на американска военна база на морето продължава да съществува, а тя няма къде да бъде изградена, освен на няколко ...

News image

Пеевски реагира остро за рейтинга си и даде пример с Царя. Влиза ли в ролята на цар за ДПС или само на "Велик везир"?!

Делян Пеевски реагира много остро за рейтинга си според "Маркет линкс" и "Алфа Рисърч".    "С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две агенции, публикувани тези дни, които сякаш излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на дов...

News image

Пеевски ще стане председател на ДПС, но ще го приемат ли за лидер? Доган ще се включи ли в кампанията за евроизборите?

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски ще стане председател на Движението, но ще го приемат ли депесарите за лидер или почетният председател на партията Ахмед Доган ще трябва да води предизборната кампания за евровота като през 2007г., когато на практика го спечели?   "Доган се пол...

News image

Може ли Пеевски да разцепи ДПС, получава 26% одобрение срещу 27% неодобрение и 47% неутрални оценки? Доган ще се намеси

"Доган се ползва с одобрението на 12% на българските граждани, при 60% неодобрение. Делян Пеевски - с 6% одобрение, 70% - неодобрение.   При Доган, както и при останалите партийни лидери, подкрепата идва основно от вътрешно-партийните среди (61%). Пеевски обаче получава от тях 26% од...

News image

"Разбира се, че Пеевски не иска да става сега премиер". Кога и как може да стане премиер като председател на ДПС?

"Разбира се, че Пеевски не иска да става сега премиер, защото пределно ясно знае как се стига до този пост, но успя да продъни ушите на всички, че тази власт не става за нищо, че е бездарна и безотговорна.", пише Валерия Велева в "Когато лидерите говорят ... слушат Пеевски".   "Разби...

News image

"Левицата", Ваня Григорова и "партията на президента" стягат "анти-Пеевски блок" за евровота. Певски готви ДПС за пробив

Георги Кадиев от "Левицата" предложи създаването на "анти-Пеевски блок". Румен Петков, фронтмен на "Левицата" по русофилската писта скочи срещу русофобските и антипутински изказвания на Делян Пеевски.   Ваня Григорова, която от синдикален лидер стана политически фактор след фурора на...

News image

"Сив кардинал" като Михаил Куликов ("Ришельо") в тима на кмета няма, ролята я поема външен играч. Пеевски с жокер в тима

"Сив кардинал" като Михаил Куликов, "Ришельо" в екипа на кмета Кирил Йорданов, в тима на кмета Благомир Коцев няма да има - нито заместник-кметът Диан Иванов, нито Илия Коев, номиниран за заместник-кмет по сигурността, ще играят ролята на "Сив кардинал".   Диан Иванов ше е в ролята н...

News image

Кметът подписва заповедта за назначаване на Илия Коев, чака "добро" от софийски и варненски фактори за Стоян Новаков

Кметът на Варна Благомир Коцев ще подпише през тази седмица заповедта за назначаването на Илия Коев като заместник-кмет по сигурността в общината, заявиха източници, близки до ПП.   Според тях кметът може да изчака "добро" от софийски и варненски фактори за назначаването на Стоян Нов...

News image

Борисов&Пеевски натиска "Възраждане" да излезе от мнозинството в Съвета във Варна, Костадинов иска позиции в Билдинга?!

Бойко Борисов и Делян Пеевски натискат Костадин Костадинов да извади групата на "Възраждане" от мнозинството в Общинския съвет, заявиха източници от политическите среди.    "Възраждане" има 7 общински съветници, мнозинството е от 31, така че ако Костадинов извади групата на партията,...

News image

Благомир Коцев приема оставката на заместник-кмета Пейчо Пейчев, назначава на позицията Стоян Новаков?!

Кметът на Варна Благомир Коцев ще приеме оставката на заместник-кмета Пейчо Пейчев и ще назначи на позицията бившия заместник-министър на транспорта и съобщенията Стоян Новаков, заявиха източници, близки до ПП в морската столица.   Според тях назначаването вървяло в тандем с това на ...

News image

Кои са тези "мощни сили", които оставят Благомир Коцев да се пържи под медиен огън, а щели да спрат "майдан" срещу него?

"Майдан" срещу Благомир Коцев не може да има, дори нямат представа какви мощни сили стоят зад него. "Джинсите" не могат да организират "майдан", а други нямат интерес", заяви бизнесмен, който подкрепя кмета.    Кои са тези "мощни сили", които оставят Благомир Коцев да се пържи под ме...

News image

Бойко Борисов не може да спре "Маджо&Партньори", ако реши да организира "майдан" срещу Благомир Коцев. Асен Василев може

Благомир Коцев стана кмет заради тактическа грешка на Иван Портних на първия тур, когато вместо да "налее" 5 000 гласа на кандидат-кмета на "Възраждане" Коста Стоянов, срещу когото щеше да спечели балотажа, реши да си осигури "значима" преднина за втория тур.    Стратегическата грешк...

News image

"Пашата" сред босовете е един, пашата сред този електорат е друга бира. Илия Павлов беше бос, Пеевски го играе премиер

"Пеевски в тази ситуация се държи малко като паша и сред този електорат това играе огромна сила", заяви социологът Андрей Райчев в Нова ТВ.   "Пашата" сред босовете е само един - Румен Николов-"Пашата". Делян Пеевски, пашата сред "този електорат", е друга бира.    "Този елект...

News image

Пеевски напсувал Петков, той си "подвил опашката". ДП е "бос" на държавата, само дето не може да псува едни други босове

"Делян Пеевски напсува на майка Кирил Петков и той си подви опашката и си излезе", заяви пред репортери в кулоарите на парламента Цончо Ганев, заместник-председател на ПГ на "Възраждане".    Е, и? Как реагира бившият премиер Кирил Петков? При такава "реакция" следващия път Пеевски мо...

News image

Борисов: "За разлика от Денков, Пеевски е опитен". Тандемът "Борисов&Пеевски" непробиваем дори за "Магнитски"

"За разлика от Денков, Пеевски е опитен. В момента, в който академикът започне да му отговаря, той се въздигна на нивото на Пеевски", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред репортери в кулоарите на парламента.    Тандемът "Борисов&Пеевски" очевидно е непробиваем дори за "Магнитски"...

News image

Пеевски влезе в ролята на "паша", за да стане "Велик везир". "Султанът" в Сарая спира атаките на "пашата" срещу Денков?

"Пеевски в тази ситуация се държи малко като паша и сред този електорат това играе огромна сила", заяви социологът Андрей Райчев в Нова ТВ.   Пеевски може и да се "държи малко като паша и сред този електорат това играе огромна сила", но дали това ще респектира американците, които "ка...

News image

Вълнички преди ротацията, картите са в "янките". Пеевски няма да е премиер при ротацията, Борисов - ако ескалира войната

"Срокът му изтече, след 3 месеца няма да е премиер", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за министър-председателя Николай Денков.   Това е контра на предположението на Андрей Райчев - "Бойко Борисов може да реши Николай Денков да продължи да е премиер", спекулация, която л...

News image

"Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си" на Борисов знак, че "спорът" работи за негов 4-ти премиерски мандат

"Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си", заяви Бойко Борисов в кулоарите на парламента за конфликта между председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и премиера Николай Денков.   "Това, което лидерът на парламентарната група на ДПС и премиерът Денков имат като спор, си е тях...

News image

Пеевски: "Николай Денков не си върши работата като премиер, седи в уютното си кабинетче, нещо разпорежда онлайн"

След откритото писмо на Делян Пеевски до премиера Николай Недков председателят на ПГ на ДПС с нова атака: "Николай Денков не си върши работата като премиер, критикувам го, за да започне да работи - седи в уютното си кабинетче, нещо разпорежда онлайн - това е несериозно. Хората бедстват 4 дни...

News image

Даниел Лорер, "Лена" и Кирил Петков срещу Пеевски, той "партия" с Асен Василев. Докато не се конфронтират за премиер

Даниел Лорер заяви позиция срещу премиерската заявка на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. "България не може да има премиер, който е обект на международни санкции", каза пред bTV депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България".   Лена Бориславова нарече пиар-акция а...

News image

След урагана кадрова вихрушка, кметът приема оставката на Пейчо Пейчев, назначава Илия Коев за заместник-кмет?!

След урагана се задава кадрова вихрушка в Билдинга в Билдинга. Оставката на заместник-кмета Пейчо Пейчев ще бъде приета, а Илия Коев, който беше кандидат-кмет на ПП-ДБ за район "Младост", ще бъде назначен за заместник кмет, заявиха източници от политическите среди.   Всъщност кадрова...

News image

ПП и "Хоризонт" се разминаха за кадровата схема. Ако кметът уволни Христо Иванов и Стефка Господинова, ще има съпротива

Кметът на Варна Благомир Коцев беше два дни в София през миналата седмица и имаше три срещи с министъра на финансите Асен Василев, който е съпредседател на ПП.   Освен договарянето на финансова подкрепа от 100 млн, кметът и министърът на финансите са коментирали и управленската струк...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Каква е играта на Доган с хода "Пеевски-премиер", какво стана с "Търпението е горчиво, но плодовете му са сладки"?

News image

Делян Пеевски не само направи премиерска заявка, но и продължава да атакува министър-председателя, смятан за номинация на кръга "Сорос".   "Срокът му изтече, след 3 месеца няма да е премиер", заяви Пеевски за Денков. Вероятно така ще стане, Бойко Борисов едва ли ще приеме пред(по)лож...

"Сорос" даде знак на Пеевски, а който може да го номинира "още днес" не реагира. Мандат за премиер се печели на вот

News image

Кръгът "Сорос" даде знак в медийните си платформи на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски да не преиграва с премиерска заявка.   Всъщност нямаше защо, Пеевски си прави пиар пред ДПС и преиграването е част от стратегията. Освен това, провокира премиера Николай Денков, Бойко Борисов...

Пеевски няма да стане премиер, но Борисов се готви за четвърти мандат при ротацията. Стартира сондиране в медиите

News image

Делян Пеевски си направи пиар с медийната акция с премиерската заявка, която беше част от кампанията му за председател на ДПС.   Пеевски няма как да стане премиер не само и не толкова заради "Магнитски", а заради стратегическата линия на американците правителството да е на кръга "Сор...

ПОЛИТИКА

"Най-хубавото предстои", без ирония, за Делян Пеевски. Дано босът на "Мултигруп II" не направи грешката на Илия Павлов

News image

На въпрос дали противоречията в управляващото мнозинство са преодолени, Делян Пеевски отговори: "Както виждате, нищо не се е успокоило. Най-хубавото предстои!".   "Най-хубавото тепърва предстои", но без ирония, за Пеевски - ще стане председател на ДПС, дава заявка, че ще реди кабинет...

"Мултигруп II" на Пеевски е по-мощна империя от "Мултигруп" на Илия Павлов. Mi-6 работи, ЦРУ осребрява "Магнитски"

News image

"Мултигруп II" на Делян Пеевски е по-мощна бизнес империя от "Мултигруп" на Илия Павлов, защото има мрежова структура и контролира цели сектори в икономиката, а не точи ресурс, заставайки на "входа и изхода" на предприятия, не влиза в дългови схеми, а рефинансира бизнес конфигуациите си чрез...

"Сянката" на Илия Павлов в ДПС, защо го "поръчаха" и защо никой не "поръчва" Пеевски. Само Алексей Петров ли знаеше защо

News image

Осман Октай, бивш заместник-председател на ДПС, заяви пред БНР, че през 2001г. бил попитал Ахмед Доган - "Какъв ти е проблемът с Илия Павлов?". Доган бил казал според Октай, че дължи на Илия Павлов 700 000 долара и затова имал проблем.   Какви 700 000 долари дълг, Ахмед Доган и Илия ...

КИЛЪРИ

Кой имаше интерес от разстрела на Алексей Петров? Кирил Петков и ББ са големите губещи след отстраняването на "Трактора"

News image

Класическото правило "Кой има интерес" е приложимо универсално и... спекулативно, но работещо на етапа за изграждане на версии за отстраняването на знакова фигура като Алексей Петров.   Какви са версиите на службите - бизнес конфликт и отмъщение. Медиите прибавят и политическа версия...

Разстрелът на Алексей Петров - заради ДАНС или вендета, или и двете? Поръчителите знаково не отстраниха изпълнителя

News image

Главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че се работи по две основни версии за разстрела на Алексей Петров - лични отношения, тоест врагове, или конфликти в бизнеса, които кумулирали множество подверсии.   Кои са тези митични врагове на още по-митичния Алексей Петров - Николай Доб...

МАФИЯ

"Абдула Патаев II" няма да има, но във Варна се заформя "джихад" с "остри мероприятия" с взрив на лимузина за балотажа

News image

Всеобщ джихад срещу Израел няма да има, твърди прокремълският автор във "Военное обозрение" Роман Скоморохов, който е категоричен, че Израел ще победи и в тази война.   Варна обаче е друга Бира и може да се заформи "джихад" за балотажа с "остри мероприятия". Вече писахме, че операция...

Могат да спрат ББ във Варна, но той не е Костов. "Абдула Патаев II" засега не се задава. HAVA&Co стисна ръце с "опоненти

News image

Кметските вотове във Варна никога не са били 100% сигурни за сочените като фаворити - освен избирането на Христо Кирчев на 13 октомври 1991г., когато имаше синьо цунами.    Иван Портних обаче ще спечели вота, ако някой външен фактор не организира остро мероприятие. Бойко Борисов може...

РЕКЛАМА
Банер