АКЦИЯ

Кои са тези "мощни сили", които оставят Благомир Коцев да се пържи под медиен огън, а щели да спрат "майдан" срещу него?!

alt
"Майдан" срещу Благомир Коцев не може да има, дори нямат представа какви мощни сили стоят зад него. "Джинсите" не могат да организират "майдан", а други нямат интерес", заяви бизнесмен, който подкрепя кмета. 
 
Кои са тези "мощни сили", които оставят Благомир Коцев да се пържи под медиен огън, а щели да спрат "майдан" срещу него?!
 
"АФЕРА" реди атака след атака в медийна канонада, но на фронта не се виждат никакви "мощни сили", които да подкрепят Благомир Коцев.
 
Бизнесменът, който заяви, че не може да бъде организиран "майдан" срещу Благомир Коцев, защото зад него стоят "мощни сили", също е бил под атака от "АФЕРА". И? 
 
Той ли не знае, че когато захапе, е като питбул и няма пускане, а всеки опит за повлияване, само усилва захапката? Затова и не казва - "Няма ли кой да я спре, а, ей, няма да спре...". Ами няма, защото дори няма необходимост "мощни сили" да стоят зад нея, за да атакува.
 
Освен това, къде са медиите, които подкрепят Благомир Коцев? Как къде, кой ще скочи на "АФЕРА", за да се подложи на размазващо Ресто?
 
И още - "АФЕРА" вече разполага с медийна платформа, която да мултиплицира атаката, която може да осигури плацдарм за "майдан", който "мощни сили" щели да спрат. Как?
 
Само министърът на финансите Асен Василев може да осуети "майдан", ако насочи неколкостотин млн и към тези, които могат да го организират.
 
Това не само няма да спре медийната атака, а дори може да я усили. Така че Благомир Коцев да се готви да играе ролята на кмет под постоянната канонада на "АФЕРА".
 
Медийната атака обаче е само част от фронта срещу Благомир Коцев и той ще е под натиск, защото опонентите са наясно, че стана кмет не с подкрепата на ПП-ДБ, която има партиен вот колкото ГЕРБ, загубила кметските избори, а на други фактори.
 
Това поставя Благомир Коцев в неизгодна позиция. Факторите, които го направиха кмет, защото искаха да свалят Иван Портних, могат да формират мнозинство в Общинския съвет, където е реалната власт, без общинските съветници на ПП-ДБ. 
 
Както и да обградят Благомир Коцев със заместник-кметове, които да лобират за техните интереси, както и с техни директори на ключови дирекции в Билдинга.
 
Как да пропусне при тази разстановка кръгът "Джинсите", както го определи Благомир Коцев, който всъщност е "Маджо&Партньори", да го атакува?
 
Победата на Благомир Коцев се оказа Пирова - факторите, които му осигуриха спечелването на балотажа, не застават зад него, защото играта им винаги е била такава - да не са в медийното (която "АФЕРА" познава и затова дори преекспонира осветяването) и властово полезрение.
 
Затова Благомир Коцев може да разчита само на подкрепата на онези митични "мощни сили", които стоят зад него според знаковия варненски бизнесмен, който го подкрепя, както е подкрепял Кирил Йорданов и... Иван Портних.
 
Само че къде са тези митични "мощни сили", които стоят зад Благомир Коцев, за да организират медийна подкрепа. Досега само срещата на кмета с министъра на финансите Асен Василев беше знак за подкрепа. 
 
Защо тези "мощни сили" не организират медийна контраатака като са толкова мощни? Защо не атакуват "Маджо&Партньори", след като са толкова мощни, нали този кръг загуби изборите.
 
Когато Добрин Митев загуби кметския вот от Кирил Йорданов, срещу него и бизнес кръга, който го подкрепи, беше организирана мощна атака, въпреки че премиер беше Иван Костов.
 
Сега е обратно, атаката е срещу Благомир Коцев, който стана кмет, въпреки че премиерът е от неговата партия, както и срещу факторите, които му осигуриха спечелването на балотажа.
 
Митичните "мощни сили", които стоят зад Благомир Коцев според варненски бизнесмен, не предприемат контраатака, което поставя въпроса - разполага ли с такива "мощни сили" зад гърба си Благомир Коцев?
 
Ако Благомир Коцев не получи подрепа от министъра на финансите Асен Василев срещу атаката (обаче как да я даде, след като ще стане обект на медийна атака), който разполага с властови и финансов ресурс да му даде рамо, защо "Маджо&Партньори" да не организира "майдан", с който да го свали?
 
"Маджо&Партньори" обаче може да организира "майдан", за да свали Благомир Коцев, когато си подготви кандидат-кмет, който да спечели вота и когато успее да пренареди така корпоративния вот, че да му осигури победата.
 
Затова освен министър Асен Василев с насочване на финансов ресурс по мегапроектите към двата кръга и разположението на силите по линия на корпоративния вот, което не е в полза на "Маджо&Партньори", както и спадът в подкрепата на ГЕРБ във Варна, могат да стопират организирането на "майдан".
 
Защото какъв е интересът на "Маджо&Партньори" да свали Благомир Коцев, ако след това кандидат-кметът на този кръг не спечели кметския вот?
 
Така че "майдан" срещу Благомир Коцев скоро може и да няма, но медийната атака ще продължи и дори може да ескалира и той вероятно ще играе ролята на кмет под постоянна медийна канонада, която ще е като СВО - няма да спре, докато не си постигне целите.
 
bgsniper.com
 
АКЦИЯ
News image

Кой ще "рути" Иван Портних и защо Борисов не му поиска оставката? "Троянски кон" в ГЕРБ на "Алтернативата" няма да има

Кой от влиятелните политически играчи в ГЕРБ-Варна ще "рути" предишния лидер на партията в морската столица Иван Портних, коментират знакови варненски политици.    Според тях няма да е Павел Димитров, първият областен координатор на ГЕРБ-Варна, който никога не е бил "лейтенант" на ли...

News image

Защо атаката срещу кмета е "на пауза", договориха ли се лидери на бизнеса с Бойко Борисов за "партия" за евровота?!

Координираната атака на лидерите на две бизнес партии с позиции за влияние в Общинския съвет на Варна срещу кметския екип е "на пауза". Защо?   Договориха ли се лидери на бизнеса с Бойко Борисов за "партия" за евровота зад паравана на медийното мероприятие за "много-много тарикати" в...

News image

Христо Рафайлов става ключова фигура в екипа на кмета Благомир Коцев със стратегията и тактиката за бюджета на Варна

Христо Рафайлов, заместник-кмет в ресора "финанси и бюджет" на Община Варна става ключова фигура в кметския екип със стратегията и тактиката за приемането на бюджета на морската столица.   ПП-ДБ не успя да формира мнозинство за приемането на бюджета. "ПП-ДБ не напират за приемането н...

News image

Брожение в ДПС за избора на Делян Пеевски за съпредседател няма да има, но може да бъде организиран бойкот на евровота

Брожение в ДПС заради избора на Делян Пеевски за съпредседател не може да има, но може да бъде организиран бойкот на евровота в някои от структурите.   Организации на българските турци в Република Турция бойкотираха конференцията на ДПС, представител само на една от организациите при...

News image

ДПС има нужда от пари, а торбата с парите е в Пеевски. Без ДПС Пеевски е нищо. Доган ще го използва, докато е изпълнител

"ДПС има нужда от пари, а торбата с парите е в главния касиер - Делян Пеевски", заяви в интервю на Даниела Големинова в предаването "12+3" на БНР историкът и журналист Ибрахим Карахасан-Чънар и коментира:   "Той е човекът, който раздава парите. ДПС не участва много отдавна във властт...

News image

Американците уж щяха да атакуват Бойко Борисов в края на февруари, той не вдигал телефона на Кирил Петков

"Американците ще атакуват Бойко Борисов в края на февруари или март и ще го сменят като лидер на ГЕРБ с кмета на Бургас Димитър Николов", заявиха активисти на ПП.   И какво стана - в края на февруари Борисов ги сюрпризира - вместо Меморандум на ПП-ДБ предлага коалиционно споразумение...

News image

ПП-ДБ пренарежда мнозинството и сваля председателя на Съвета Христо Димитров?!

ПП-ДБ готви пренареждане на прокметското мнозинство и сваляне на Христо Димитров като председател на Общинския съвет, заявиха източници от политическите среди.   Според тях ПП-ДБ ще се опита да привлече към групата на коалицията в Съвета общински съветници от "Алтернативата на гражда...

News image

Пеевски продължава русофобската линия, сигнализира ДАНС за мрежа от ботове за проруска пропаганда

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, продължава русофобската линия, след като беше избран за съпредседател на ДПС.   Очакванията на проруски медии, че Пеевски ще се съобрази с "гъвкавата" геополитическа линия на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, не се потвърдиха.   ...

News image

Путин вкара Финландия и Швеция в НАТО, милитаризира Украйна, руснаци във ВСУ направи "нацики", а Незалежная база на ЦРУ

Путин обяви като цели на СВО - "неутрален статус", "демилитаризиране" и "денацифициране" на Украйна, защита на ДНР и ЛНР и неразширяване на НАТО.   Всъщност Путин вкара със СВО Финландия и Швеция в НАТО, превръщайки Балтийско море в езеро на Алианса.     Путин започна СВО, за...

News image

Орбан предаде Путин и за НАТО. Швеция влиза в Алианса, унгарският парламент ратифицира присъединяването

Премиерът на Унгария Виктор Орбан предаде Путин и за НАТО, след като преди това го предаде и в ЕС, отказвайки се от ветото за 50 млрд евро за Украйна.   Орбан предаде Путин в ЕС на висока цена - срещу отблокиране на 30 млрд евро за Унгария, а за НАТО само срещу четири шведски изтреби...

News image

"Нелегалите" са светая светих на Разведката. Путин ще е много гневен, ако "разведчики-нелегали" са разкрити

"Нелегалите" са светая светих на Разведката. Путин ще е много гневен, ако "разведчики-нелегали" наистина са разкрити от ДАНС.   Защо обаче не са задържани, докато са били в България. Дали разкритието не е всъщност на ЦРУ, което изпраща сигнал на СВР.   Службите очевидно са мо...

News image

Разведката е "Чао, бамбино, сори", ако след разгрома на легалните резидентури ДАНС разкрива и "разведчики-нелегали"

Разведката е "Чао, бамбино, сори" от Играта, ако след разгрома на легалните резидентури Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) разкрива и "разведчики-нелегали" на Службата за външно разузнаване (СВР).   При това го обявява ден след интервю на посланикеа на САЩ Кенет Мертен,...

News image

Овчаров брани Нинова като Раймонда Диен, но вече не е фаворит на Кремъл. Иван Таков е новата кремълска звезда

Румен Овчаров може и да не е влюбен в Корнелия Нинова, но продължава да я подкрепя и като една Раймонда Диен се хвърли да я брани в битката й с председателя на ГС на БСП в София Иван Таков.   Овчаров вече не е фаворитът на Кремъл и не е "в джаза", Иван Таков е новата кремълска звезда...

News image

Нинова ще загуби битката с президента за европарламента и без "президентска партия"

Корнелия Нинова ще загуби битката с президента Румен Радев за европарламента и без "президентска партия" в играта.    "Левицата" ще участва в предизборната кампания за европарламента и ще отнеме вот от БСП.    Президентът разполага с "противници" - ГЕРБ и ДПС, които на практи...

News image

Пеевски не иска да воюва с "малка бъбрива Шехерезада", но Христо Иваново може да го провокира с "Пачавра леке не хваща"

След като с "Дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори" съпредседатеилят на ДБ Христо Иванов не успя да провокира Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, преди конференцията на ДПС, на която Втория в партията ще сстане съпредседател на Движението, с "Пачавр...

News image

Пеевски след "дребни квартални мутри" за Христо Иванов: Христо е сладка куртизанка, която сяда по скутове

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, не обяви война на Христо Иванов, съпредседател на ДБ, след "Дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори" преди конференцията на Движението, защото явно не смята да воюва с "малка бъбрива Шехерезада".   Пеевски о...

News image

Пеевски даде знак, че няма да води война с "малката бъбрива Шехерезада" Христо Иванов, който тласкал страната към избори

Делян Пеевски обяви с "моят приятел Христо", че няма да води война с Христо Иванов, след "Дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори", вероятно не го смята за противник за битки и не иска да води война с "малка бъбрива Шехерезада".   "Никой не е напра...

News image

Христо Иванов обяви война Пеевски с "дребни квартални мутри" преди конференцията на ДПС. Пеевски не е губил война досега

Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов прредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски смятал, че му се дължи "някакъв пай" и това не се сбъдва. Затова тласкал страната към избори.   "Пеевски е смятал, че му се дължи някакъв пай и това не се сбъдва. Поради което предизвиква криза. Той и...

News image

Христо Иванов гласува закона "Пеевски" срещу руските инвестиции въпреки "Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми"

Христо Иванов, съпредседател на ДБ, гласува закона "Пеевски" срещу руските инвестиции, въпреки че Делян Пеевски заяви "Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми".   Законопроектът, внесен от Делян Пеевски и група депутати от ДПС, беше приет на второ четене в парламента. Пеевски заяви,...

News image

Делян Пеевски ескалира атаката срещу Христо Иванов: "Да спре да лъже. Да спре да бъде слуга на олигарсите"

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС ескалира атаката срещу Христо Иванов, съпредседател на ДБ, след като той коментира "Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми".   Очевидно Пеевски връща Ресто за "дебаркирането" в "Росенец" преди конференцията на ДПС, на която Втория в партията ...

News image

"Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми" знак и без вот две в едно, но с едно друго две в едно кой е "бос в държавата"

Делян Пеевски показа и без избори "две в едно", но с едно друго "две в едно" за Христо Иванов - "Пи мазно турско кафе и седеше в скута ми." кой е "бос в държавата".    При това даде да се разбере, че гневът му е провокиран от блокирането на проекта с "Уестингхаус" заради предложениет...

News image

Лена Бориславова се освети, че стои зад Меморандума - не отстъпва за ДПС и Външно. Как ще реагира Делян Пеевски?

Лена Бориславова, член на Изпълнителния съвет на ПП-ДБ, се освети в интервю за bTV, че стои зад Меморандума, предложен от ПП-ДБ. Тя не отстъпва за квотата от 1/3 за ДПС в регулаторите и Външно.    Лена Бориславова заяви, че министър на външните работи трябва да е Николай Денков и се ...

News image

Делян Пеевски подкара подред лидерите на ПП-ДБ. Кирил Петков за "делкането", Христо Иванов за проекта с "Уестингхаус"

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски разкри как Христо Иванов искал да делнат съдебната система - седял в скута му в кабинета в парламента на мазно турско кафе.   Пеевски е гневен, че изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Сви...

News image

ДБ може да прецака ПП и да влезе в коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС след избори две в едно

ДБ може да прецака ПП и да влезе в коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС след избори две в едно, ако лидерите на ПП не отстъпят за Външно и регулаторите.   ГЕРБ-СДС вероятно отново ще има 65-70 депутати, ДПС ще повиши резултата си и може да има 42 народни представители, след като Втория в партия...

News image

След среща с посланика на САЩ Габриел заяви, че няма да подпише Меморандума. "Зелена светлина" от САЩ за две в едно?

След среща с посланиците на ЕС и САЩ вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви, няма да подпише Меморандума.   "Няма да подпиша т.нар. меморандум. Всичко има граници. Не приемам държавата да се управлява при тотално неспазване на фундаментални принципи на демокр...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Кой е "кмет в сянка" на Варна, Рубин Коцев или близък до "Бойко"&Таки? Софийски "тарикати" превземат морската столица?

News image

"Твоят приятел е кмет в сянка на Варна от 20 години", каза Христо Бозов, който водеше на първия тур срещу Иван Портних на изборите през 2013г. и можеше да стане кмет на морската столица, ако не бяха някои двойни игри в "подкрепяща го партия" и една чанта с кинти, твърди не само А.Д.   ...

Благомир Коцев пробива ГЕРБ след "Като се каже Варна, вече е Ники" на Бойко Борисов, но не с Николай Костадинов?!

News image

Кметът на Варна Благомир Коцев пробива ГЕРБ в морската столица след "Като се каже Варна, вече е Ники" на Бойко Борисов, но не с Николай Костадинов, заявиха източници от политическите среди.   "Благомир Коцев от седмици прави срещи с гербаджии, но след смяната на Иван Портних като лид...

Кметът: "Бизнесът има представителство в Общинския съвет, но не мнозинство." Прокметско мнозинство ще има ли без Бизнеса

News image

Кметът на Варна Благомир Коцев даде знак, че втвърдява още линията на управление, след като Бойко Борисов изпрати послание, че не трябва да има "хаос" в морската столица като в София, което бе коментирано като сигнал за подкрепа на бюджета от ГЕРБ.   Благомир Коцев вероятно е бил оку...

ПОЛИТИКА

"Тарикатите" се оказа пунта мара, Бойко Борисов се договаря с лидерите на бизнес партиите за евровота

News image

Посланието за "тарикатите" на Бойко Борисов на срещата с актива на ГЕРБ се оказа пунта мара. Лидерът на ГЕРБ се договаря с лидерите на бизнес партиите за евровота.   Знакови фигури от двете бизнес партии ще бъдат на избираеми позиции в кандидатската листа на ГЕРБ-СДС за евроизборите,...

"Бойко" също играе по правилото "Тарикат мъж не писка", но атакува "тарикатите", за да усили преговорните си позиции

News image

"Във Варна понеже има много-много тарикати, мислят, че са много важни, се случи това, което се случи - няма "Хемус", няма мостове, няма стадион... Важната тема - защо ние допуснахме това да се случи", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на срещата с актива на партията в Арт салона на Радио В...

Борисов губи евровота във Варна, ако в листата на ГЕРБ не са знакови фигури на "тарикатите" с минус 2х10 000 гласа?!

News image

Бойко Борисов може да загуби евровота във Варна, ако в кандидатската листа на ГЕРБ не са знакови фигури, свързвани с "тарикатите" с минус 2х10 000 гласа корпоративно-преференциален вот.   ГЕРБ не само ще е на минус с 20 000 гласа, но този вот ще бъде пренасочен от "тарикатите" към др...

КИЛЪРИ

Нали ББ и КП имали интерес от разстрела на Алексей Петров, сега "нареждат" Божков. Дали не е за кралицата на винетките?

News image

Започнала е акция в имоти на Васил Божков, съобщи БНТ. Според информация на медията разследващите търсят доказателства, свързани с разстрела на Алексей Петров.   Официалната информация от МВР бе съобщена часове по-късно. "Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информир...

Кой имаше интерес от разстрела на Алексей Петров? Кирил Петков и ББ са големите губещи след отстраняването на "Трактора"

News image

Класическото правило "Кой има интерес" е приложимо универсално и... спекулативно, но работещо на етапа за изграждане на версии за отстраняването на знакова фигура като Алексей Петров.   Какви са версиите на службите - бизнес конфликт и отмъщение. Медиите прибавят и политическа версия...

МАФИЯ

"Хората с флашките намаляха!". Кой ще се възползва от разстрела? Рашков с хард пласмент, Станкушев с препратка към Гешев

News image

"Хората с флашките намаляха", заяви източник с позиции във властовия елит и ъндърграунда след разстрела на Мартин Божанов-Нотариуса. Флашките обаче остават, а има и други - много повече и в по-влиятелни фигури, както в ъндръграунда, така и в Бизнеса и властовия елит.     Кой от власт...

Станкушев: Съпругата на Мартин Нотариуса е служила в ГД БОП, близка е с жената до бившия главен прокурор Иван Гешев

News image

Така директорът на Антикорупционния фонд (АКФ) Бойко Станкушев и криминалистът Иван Савов определиха независимо един от друг личността на показно разстреляния снощи Мартин Божанов-Нотариуса, представял се приживе като "консултант на фирми и частни лица".   Станкушев бе гост в ефира н...

РЕКЛАМА
Банер