МАФИЯ

Игор Коломойски отне контрола на Путин върху Мрежата „Одеса”. Руското оръжие през Октябрск, Украйна, носеше милиарди

alt

С опожаряването на проруските протестъри в Одеса на 2 май 2014г., организирано от олигарха Игор Коломойски, беше прекъсната „Одеската мрежа” за логистика „от край до край” на търговията с оръжие на Русия през Украйна за Сирия. Оръжието се претоварваше на закрития украински порт Октябрск. Игор Коломойски пое контрола от Вадим Новински, който въртеше схемите на Виктор Янукоковч с Владимир Путин.

„Одеската мрежа” за логистика „от край до край” на търговията с оръжие на Русия през Украйна нашумя през миналата година, когато Владимир Путин и Барак Обама решаваха какво ще правят със сирийската криза. На 8 септември 2013 г. Джоби Уорик публикува статия в „The Washington Post”, базираща се на доклада The Odessa Network на некомерсиалната организация C4ADS. Уорик описва само един случай за пример. На 5 януари 2013 г. „Ocean Fortune”, кораб на „Kaalbye Group” излиза от пристанището „Октябрьск” с „неизвестен товар”. Минава през Босфора и след това електронният му сигнал изчезва. Авторите на доклада Том Уолъс и Фарли Меско издигат предположението, че е разтоварил в сирийско пристанище – Латакия или Тартус. На връщане фокусът със сигнала се повтаря. Тези упражнения насочват вниманието върху Николаев и Одеса.

„Октябрьск” е бил свръхсекретен военно-морски обект, ключова част от военните доставки на Съветския съюз за неговите съюзници и клиенти по целия свят. Пристанището и сега е закрит обект. Охранява се много строго. Патрулират въоръжени екипи. Намира се в Днепро-Бугския лиман, в делтата на Южен Буг. Прикрито е с горски пояс. Огради с бодлива тел. Вишки. Насипи за защита от взрив в оръжейните складове. Класически пример за критична инфраструктура. Пристанището засега (!) е в Украйна, но от години на практика се контролира от Русия. Мениджър на порта е Андрей Егоров, бивш капитан ВМС на Русия. Според доклада се контролира от „руско-украинския олигарх Вадим Новински” и неговия „Смарт Холдинг”. Новински е свързван с „Партията на регионите” в Украйна и олигарси като Ринат Ахметов и като Дмитри Фирташ, приближени на Виктор Янукович. Според Том Уолъс той отговаря за специалните интереси на фигури, свързани с Кремъл, въртящи бизнес през „Октябрьск”.

Ключов оператор в специализирания порт е консорциумът „Kaalbey Group”, основан от Игор Урбански и Борис Коган. Компанията притежава седем плавателни съда, сред които „Оушън Форчън” и „Оушън Воаяж”. Съдовете са разтоварвали „стоки с двойно предназначение” по правилата на Международната морска организация, твърдят официални представители според доклада. Организацията ограничава взривни и лесно запалими вещества, но не и оръжие. Обаче изключването на електронния сигнал за проследяване нарушава правилата за безопасност на навигацията и представлява несъобразяване с правилата на Международната морска организация. Конгресменът Майк Роджърс, председател на Комисията по разузнаване в Палатата на представителите публично обвини Русия в „заливане на Сирия с оръжие, като че ли утре не съществува”. Според Роджърс Русия е „опитен доставчик на оръжие по целия свят”. Конгресменът се позовава на ФБР: „Изключването на сигнала е ключ към разгадката”.

В пристанищата Латакия и Тартус са разтоварвани артилерийски гранатомети и 240 мм миномети, както и високотехнологично оборудване – прибори за нощно виждане и т.н.

Новата история на порта е свързана с износ на оръжие не само за Сирия. На 15.10.2003 г. са експортирани за Йемен 32 броя Т-72 и 11 BTR-80 APCs. На 12 май от „Октябрьск” потегля кораб с товар на „Рособоронекспорт” за пристанище Масава, Еритрея. Судан получава 33 броя Т-72 и 125 мм амуниции за танкове, както и 36 комплекта RPG-7V. Често корабите плават под флага на Антигуа и Барбуда, на Сейнт Винсент и Гренадини – като „Лейди Джулиет”, да речем, натоварил 6.9 тона амониев нитрат за Алжир в „Октябрьск” на 18.12.2009 г. През 2010 г. заминават два патрулни катера за Виетнам. В повечето случаи се описва наличието на „държавен контрол”. За Камбоджа се изнася „старо желязо” – 50 броя Т-55, но експортьорът не е установен… (Предполага се, че може да е Чехия, Полша, Украйна…) На 05.03.2011 г. е изнесена фрегата клас „Гепард” за Виетнам, флаг Бахама. На 25.05.2011 г. потегля товар за Пуерто Кабело, Венецуела – 35 броя Т-72, 16 броя BMP 3IFV, 32 броя BTR-80 APCs, 4 броя бронирани командни машини IBI 52. Флаг Холандия. Примерите могат да бъдат продължени.

Схемите не са били възможни без участието на „Укрооборонпром” и „Укрспецекспорт”. Спекулации и журналистически разследвания свързват комбинациите на държавно-приватните конфигурации с фигури като Виктор Бут, Леонид Минин, Аркадий Гайдамак. Припомнят се сделки дори от 1990 г. с Чарлз Тейлър и Либерия. Но всъщност това е минало. През последните години вървят товари по „чисти схеми”, контролирани от фигури като Игор Урбански и Борис Коган. Клиенти са: Иран, Китай, Судан, Алжир, Венецуела, Виетнам, Ангола. Ключова фигура е и В. Алперин., свързван с Микола М. и схеми през Одеса. „Фаина” и сомалийската връзка… Р. Ахметов и В. Новински са наясно с потенциала на „Томекс груп” и В. Муренко. Оценен е капацитетът на Hares Youssef  от „Hares Group”. Бизнесменът живее и оперира в Украйна. Отлично познава големия бизнес на Одеса. Установени са връзки с В. Юшченко, който е посочил „Фаина” на Алперин за обслужване на товарите. Не са подминати без внимание и мощностите на знакови фигури като А. Усманов и като В. Новински в Молдова. Засечено е и партньорството на Алперин с Актар Баракат и Махер ал Асад.

Голяма фигура от 2004 до 2012 е Игор Левитин, нарочен за „личен контрольор” от страна на Владимир Путин. Наблюдаващ в Одеса е И. Колесов. Хората на Путин са впечатлени от деловото партньорство на Игор Урбански, основател на „Каалбай груп”, който е бил заместник-министър на транспорта на Украйна от 2006 до 2009. Има дебели връзки с „Партията на регионите”, партия на властта по времето на Виктор  Янукович. Син е на полковник от КГБ. Завършил е МГИМО. Разполага с невероятни връзки в различни посоки… Партньорът му в „Каалбай”, Борис Коган, е свързан с Игор Завялов и Сергей Куликов, известни като „връзкари” с Кремъл. Всички са наясно с важността на „Октябрьск”. Може и да няма незаменими пристанища, но това е легендарно – през 1962 г. оттук потеглят корабите с ракетите за Куба. Портът се охранява подобаващо от „Моран Секюрити”. Няма данни, че дейността му сериозно е пострадала заради кризата в Украйна.

Според доклада Владимир Путин разглежда САЩ като „стратегически антагонист” за търговията с оръжие. Сегашният президент на Русия стартира актуалната Схема още по времето, когато президент на Украйна беше Леонид Кучма. От 2002 г. не изпуска от полезрението си Мрежата „Одеса”. Как да изтърве контрола сега? Става дума за милиарди и милиарди. Да не говорим за влиянието чрез търговията със спецпродукция. Като затвори „Северната тангента”, ех, в Черно море, Путин ще слезе и на юг, за да гарантира „южните потоци” на тонове и тонове с оръжие, диверсифицирайки, пардон, потоците с газ и нефт. Тази мегатриада е част от националната сигурност на Русия и Путин едва ли ще пусне фъндък на западняците (Освен ако не им прибере и Варна и Бургас, откъдето също са изнасяни тонове оръжие по времето на „Варшавския договор”.). Забравете Крим, докато Путин е президент. На него не му се дават пристанищата около Одеса, какво остава за Крим и логистиката на Севастопол.

bgsniper.com

 
МАФИЯ
News image

Ако ще бори системата, Мая Манолова да се пребори първо със себе си и АпартаментГейт с кредит от "Банката на Маджо"

Животът често поставя нашите политици в „житейски възможни ситуации“, особено по отношение на имотното им състояние. Ето! Госпожа Манолова, след Цветан Цветанов и Цецка Цачева, също изпадна в житейски възможна имотна ситуация, за която може да прочетем в Биволъ… Ще п...

News image

Знакови масони дават рамо на Иван Портних?! ГЕРБ организира "периферия" за победа на първи тур във Варна

Знакови масони дават рамо на Иван Портних?! Щабът на ГЕРБ организира корпоративна "периферия" за победа на първи тур. Влиянието на Младен Михалев-Маджо, масон от най-високата 33 степен, овладял знакови капии във Варна чрез Бойко Борисов и ГЕРБ, от две години е основна тема сред "зидарит...

News image

КОЙ подложи ТД пред ББ с ДАНС комбинация. Жега в кабинета заради "ОМЕРТА ГЕЙТ", премиерът реди оставки след вота

Томислав Дончев беше сред заподозрените като модератор на "Апартамент гейт". В пика на предизборната кампания КОЙ го подложи пред ББ с ДАНС комбинация "ОМЕРТА ГЕЙТ". Мишена на "Апартамент гейт" беше Цветан Цветанов. Бойко Борисов се раздели с него с почти неприлично удоволствие - заигра...

News image

Мачът в София приключи. "Тайна среща" на щабисти на ГЕРБ и десни лидери договори подкрепа за Фандъкова на втория тур

Мая Манолова беше напрегната на тв дебата по Нова тв с Йорданка Фандъкова. Оказа се, че е имало защо. Източници от щаба на ГЕРБ заявиха, че са договорили с десни лидери подкрепа на Йорданка Фандъкова на втория тур. "Тайната среща" се е състояла през уикенда, била е поискана от герб...

News image

Варна гони рекорди по ниска активност със стари играчи. Пеевски и Борисов ще управляват града през Бизнеса

Анелия Клисарова и Костадин Костадинов не могат да победят Иван Портних. Няма как с електорат за 4-5 съветници да се изправиш срещу машина за 22 с план за 26 и собствено мнозинство. Варненци могат да победят Иван Портних. Дали ще го направят ще зависи от това как ще гласуват - "през джоба...

News image

Босове са Пеевски и Божков, на тях скача Борисов. Ресто се чака в София. ДСП отива при Маджо, ако не намачка ББ на вота

Борислав Михайлов е само Изпълнител - босовете са Делян Пеевски и Васил Божков, сочени като Тандема във футбола и Хазарта, на тях скача Борисов. Младен Михалев-Маджо от три години е в "партията" на Тандема и целува ръка на Падишаха след "пенсионирането" на ген. Гоцев. Рестото на Та...

News image

ББ ще изкара мандата, даже с "Бойко, курво!". САЩ го крепят за F-16 и "Иджис" край Варна, Кремъл за "Турски поток" и АЕЦ

Бойко Борисов няма да падне от власт след местните избори. Няма да го свалят и през пролетта на следващата година, и на по-другата. Сетне Сарая ще си го направи Почетен президент. ББ ще изкара пълен мандат, даже и с "Бойко, курво!". Няма кой да го свали, удобен е на всички. Свалянето на...

News image

КОЙ иска Мая да стане кмет! Сарая получава всичко от ББ, ще се пребори ли Фандъкова? Костов ще играе ли партия с Доган?

Ахмед Доган направи Румен Радев президент - не Решетников, още по-малко Нинова. Падишахът разигра блестяща партия в кампанията на Радев с решаващото участие на Борисов. Лидерът на ГЕРБ беше "партия" с Почетния председател. Предаде президентската капия и спечели трети мандат. Първо,...

News image

Бойко Борисов го играе "лелята" на Томислав Дончев. ТД изпълнява поръчка на ББ като за Цветанов, атаката е срещу Пеевски

Призивът на Валерия Велева - "Томислав Дончев да каже коя леля му шепне в ухото", има бърз отговор. Бойко Борисов го играе "лелята" на Томислав Дончев. Нищо не може да откаже на тази "леля" ТД, а двамата на една друга Леля от групата "Сорос". Всъщност ВВ сама отговаря още с първото...

News image

ББ менка държавна собственост между босове. Защо не барне техни имоти, няма да го "бавят" като Сретен. Писмото на Сарая

Бойко Борисов реши да качи на пързалката Младен Михалев-Маджо в края на миналия летен сезон с яка хапка за стръв - около 2 милиона на година от паркинга до Морска гара и наемите от заведенията. Пинизът - уж да се контролират оборотите и местната структура на партията да не е ощетена отк...

News image

Борисов прецака Маджо за милиардни проекти във Варна, източва му паркинга за ГЕРБ. "Добре дошли в Борисовград!"

"Боко миеше колите на Маджо и Маргините пред "Шератон", шляпаха го по врата" - яко. "Младен Михалев-Маджо ще свали Боко" - още по-яко. Само дето първото дори да е било факт се е превърнало в медиен фолклор, а позициите на Маджо и Боко са твърде различни - и в страната, и навън, за да стан...

News image

КОЙ измества Маджо от Черноморието! Туризмът перла в короната на Сарая и "Берлин" като владение на Падишаха, НЕ СЪВСЕМ

Екшънът в заведението "4 You" в началото на летния сезон в "Слънчев бряг" през 2016г. обслужи Младен Михалев-Маджо с решаващата задкулисна подкрепа на знакови фигури като Вальо Златев и Румяна Бъчварова, тогава министър на вътрешните работи, т.е. на Бойко Борисов, и той овладя курорта чрез "...

News image

СРЕТЕН Јоцић, звани Јоца Амстердам пуца на сватба и събира гилзи за... Таки. Готви операция "Бугарска Сабля"

Сретен Йоцич се връща в играта в Сърбия, поема клана Земун, и планира инвестиции по Черноморието, влиза в "организирания туристически бизнес", твърди източник от ГД БОП. Вече му подготвяли апартаменти в "Родина" и в хотела на петролен бос в Обзор. "Сретен купи знакови заведения в Белград,...

News image

Пеевски и Борисов пренареждат едрия бизнес във Варна?! "Братя Бобокови" излизат от пристанище "ПЧМВ", "СИК-ББ" влиза

След поемането на контрола върху пристанище Варна от Сарая и изграждането на терминали на порта "Д-р Доган" край ТЕЦ-Варна Пеевски и Борисов продължават ПРЕНАРЕЖДАНЕТО И ДЕЛБАТА. "Братя Бобокови", близки до Сарая, излизат от пристанище "ПЧМВ", "СИК-ББ" влиза. Това е поредната голяма вар...

News image

Пеевски губи София, ЦРУ го мачка. Десните строени зад Фандъкова от US-шефове на Борислав Игнатов от офис "Римски терми"

Всуе се напъват за стоторни медийни интриги прокситата на Делян Пеевски, за да стопират гласуването на Десницата за Йорданка Фандъкова. Първо, Десницата е подредена край арх. Борислав Игнатов. Скочиха му с порно компромата. И? Това променя ли, че зад него са знакови фигури като Иван Ста...

News image

Колкото Йоца опраска Борисов, толкова и Путин ще го нареди. Първо трябва да нацели поръчителите - Пеевски и Доган

Сретан Йоцич-Йоца Амстердама е "килър"-легенда, вълшебник на "мокри поръчки" и... "бивш" агент на ЦРУ и DEA, което вече не само в Сърбия е публична тайна. Повече от 15 години се чакаше да поръча пуцане по Бойко Борисов - медийни сюжети. Сега из форуми на спецове се вихри екшън - Пу...

News image

ВЪЗПИТАНИЧКА НА МОСКОВСКАТА ШКОЛА ЗА СНАЙПЕРИСТИ КАНДИДАТ КМЕТ НА СОФИЯ. Ректорът на МГУ доверено лице на Путин

Първото висше на Мая Манолова е история. В предишния си пост написах, че не мога да установя това висше московско учебно заведение, където е изучавала тази дисциплина. То е назовано навсякъде, вкл. и в биографията й, представена навремето на депутатите, като ИМ.  Такъв ИМ нито има сега, нито...

News image

ВАДЯТ ЕРОТИЧНА ФОТОСЕСИЯ НА "СЕСТРА ГАЛЕВА" В КАБИНЕТА НА НЕЙНИЯ КМЕТ?! Кампанията се превръща в горещо порно

Бойко Борисов явно много е набрал на Мая Манолова. Турбо декларацията на ГЕРБ е знак, че кампанията ще бъде горещо порно. Вадят еротична фотосесия на "Мая Костинбродска" в кабинета на нейния кмет, извадена от СРС на службите. Изкарват я "Общата" на Братя Галеви. След снимките с вибрат...

News image

ВОЙНА НА ОЛИГАРСИТЕ КРАЙ САРАЯ, ПЕЕВСКИ ЛИ ПРАТИ ЖАНДАРМЕРИЯ НА КОВАЧКИ?! Мая губи от "сарайното преразпределяне", или..

Делян Пеевски, който уж "си отива", мести се в Дубай и прочие, за пореден път показа, че няма нужда да е премиер, за да казва и решава какво да се случи в държавата. Жандармерия влезе в ТЕЦове на Христо Ковачки гърмяха заглавията на медии, свързвани с депутата от ДПС Делян Пеевски. Това...

News image

Мая Манолова се "върна" при Пеевски, никаква "партия" с Цветан Василев. Гласят я за премиер, как да я подкрепи Нинова?!

Всички медийно-ченгеджийски пласменти паднаха в канала. Мая Манолова се "върна" при Пеевски и Сарая, никаква "партия" с Цветан Василев няма да прави. Гражданското движение "Промяна за София и България" всъщност се оказа 100% политически инженерингов проект на "Берлин". Делян Пеевски ...

News image

Маджо мачкаше наред. Вальо Златев на вечеря с "Руми" - "Маджо е босът!". Сега "Маджо&Бойко" затваря Магазина

След като Вальо Златев събра на вечеря в началото на юни 2016г. половината правителство, начело с МВР шефката Румяна Бъчварова, за да гарантира, че Маджо ще отстрани Митьо Очите от "Слънчев бряг" и ще установи контрол над Южното Черноморие, босът от СИК мачкаше наред. Вальо Златев обяви...

News image

Слухът за Маджо тръгва от СИКаджийската клиентела на "Позитано"20. СИКаджиите на Цветанов работят за БСП?!

Слухът за отравянето на Маджо тръгва от СИКаджийската клиентела на "Позитано"20, категорични са независими източници в ГД БОП и "пеевската група" в ДАНС. Основният източник на "Позитано"20 не се криел, напротив, накарал дори сътруднички да звънят на колежки в другите централи, за да разпр...

News image

СИКаджийски слух броди из София: "Отровиха Маджо! Възстановява се". Службите: "СИКаджийска постановка като с Ластика"

Сикаджийски слух броди из София: "Отровиха Маджо! Възстановява се". Мълвата се носи из клубовете, където разпускат политически и корпоративни ВИПове. Според източници от службите Младен Михалев-Маджо е влязъл в конфликт с изключително високопоставени масони от дипломатическите среди зар...

News image

ДАНС хваща ГД БОП за Шлифера, на Терена са DEA и "мафията на Пентагона". Групировката "F-16" превзема трафика с дрога

"Излишни бяха старанията на президента Румен Радев да спре американците за сделката с "F-16". "Ново село" ще стане летище за отскок между Баграм, Афганистан, и базата "Бондстийл", Косово, коментира източник от службите. САЩ печелят милиарди от наркотрафика от Афганистан и Узбекистан,...

News image

ГД БОП спаси Иво Гела. Готви "разчистване на босове", DEA връща Маджо във Виена, "мафията на Пентагона идва"

Трибуквените групировки има всякакви - СИК, ВИС-2, имаше и трицифрени - "777". Обаче най-главна е една петбуквена - ГД БОП, групировката на ББ. Тя е по-главна за Бизнеса даже от четирибуквената - ДАНС, групировката на ДСП. ББ я освободи от ДАНСаджийско иго и я развъртя тутакси. ББ ед...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Пренареждане вдясно. Евродепутатът Александър Йорданов дава рамо на СДС-Варна, Петър Стоянов пожелава успех

News image

Десният вот във Варна се поделя между СДС и "Демократична България". Щабът на СДС получава "бонус"-вот от ГЕРБ чрез включването в листата на Сияна Атанасова, близка до кмета Иван Портних. Двама от независимите кандидати за Общинския съвет - Светлан Златев и Григор Григоров, привличат из...

Григор Григоров-"Гришата" търси десен вот, за да влезе в Общинския съвет. Връщат му Ресто: "Варна не е винарна!"

News image

Григор Григоров, един от основателите на СДС, се кандидатира като независим кандидат за общински съветник. Обаче на електоралния терен, на който търси избиратели, има силни играчи - СДС, "Демократична България". Вотът на СДС и "Демократична България" е консолидиран и двете политичес...

Проф. Димитър Иванов подкрепи "лепкавото статукво в София". Десницата ще гласува за Фандъкова след рамото от ДС за "Мая"

News image

"Това лепкаво статукво в София вече става неприемливо за мнозинството столичани.", написа проф. Димитър Иванов във фундаментален предизборен анализ в "Епицентър", в който заявява категорична подкрепа за "лидера на промяната" - Мая Манолова. По-голяма услуга на Бойко Борисов преди вота е...

ПОЛИТИКА

Какво се случва?! Русия, ЕК и САЩ играят скофтия за ББ. Царят не е получавал толкова мощна подкрепа от външните фактори

News image

Какво се случва дни преди изборите?! Русия, ЕК и САЩ дават знакова подкрепа на Бойко Борисов. Царят не е получавал толкова мощна подкрепа от външните фактори. Докато Корнелия Нинова обикаля страната, за да мобилизира на макс избирателите на БСП, Борисов получава щедри предизборни подаръ...

Иво Христов: Новият мониторингов доклад ще бъде пореден подарък за правителството в навечерието на местните избори

News image

Надеждите на българите за установяване на законност и справедливост с европейско съдействие останаха несбъднати, смята евродепутатът Иво Христов. "Повече от десетилетия българското правосъдие е обект на мониторинг. С него моите сънародници свързваха надеждите си за установяване на законн...

Предизборен подарък от Брюксел за Борисов. ЕК препоръчва да падне мониторингът над България

News image

Европейската комисия препоръчва да падне мониторингът над България, разбра "24 часа" от свои източници в Брюксел. Това е записано в 18-ия доклад на Европейската комисия за България. Той трябва да бъде представен утре в Брюксел заедно с доклада за Румъния. Преди да бъдат представени черно...

АКЦИЯ

Изборите може да ги отменят. ГЕРБ ги печели служебно след намесата на Москва, Вашингтон и Брюксел

News image

Ако ГЕРБ не спечели в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Благоевград и Русе, ако не победи убедително в най-големите градове след мощното предизборно рамо от външните фактори, значи Бойко Борисов трябва немедлено да подаде оставка и да излиза от политиката. Едва ли ще се случи...

ББ ще спечели вота и ще изкара мандата с "Турски поток" и прегръдки с руския посланик. Херо Мустафа ще "приобщава" Сарая

News image

Който се точи, че някой щял бил да сваля Борисов, ще си остане с мечтанията. Руският посланик Анатолий Макаров прегърна братски ББ - има защо, оправда му мандата в София с "Турски поток". Макаров ще върне Ресто - "добро" от Кремъл за пълен мандат и посещение на Путин за Трети март догодина. ...

КИЛЪРИ

СИК превзе Несебър от ВИС-2. Черноморието от Поморие до Обзор граничи с Маджо, босът печели в партия с "ДСП&ББ"

News image

Атаката срещу кмета на Несебър Николай Димитров (с "доброто" на ББ, "Берлин" и Сарая) и смяната на шефа на районото управление на МВР отразява смяната на властта в региона. Повече от десет години икономически групи и босове, свързвани с ВИС-2 държаха властта в Несебър и в курорта. ...

"Бригадите" на Маджо се изнесоха следсезонно и предизборно от Терена във Варна. На тяхно място влязоха екипи на "Берлин"

News image

Сарайна жега настана във Варна. Предизборна. "Позитано"20 се точи за втори тур, но играчите залагат на КК. Бойко Борисов събра актива на ГЕРБ от Североизтока в Шумен и нареди - "Битка на всички, фъндък на никого!". След срещата щабисти на ГЕРБ бяха командировани за последните две с...

РЕКЛАМА
Банер