МАФИЯ

Игор Коломойски отне контрола на Путин върху Мрежата „Одеса”. Руското оръжие през Октябрск, Украйна, носеше милиарди

alt

С опожаряването на проруските протестъри в Одеса на 2 май 2014г., организирано от олигарха Игор Коломойски, беше прекъсната „Одеската мрежа” за логистика „от край до край” на търговията с оръжие на Русия през Украйна за Сирия. Оръжието се претоварваше на закрития украински порт Октябрск. Игор Коломойски пое контрола от Вадим Новински, който въртеше схемите на Виктор Янукоковч с Владимир Путин.

„Одеската мрежа” за логистика „от край до край” на търговията с оръжие на Русия през Украйна нашумя през миналата година, когато Владимир Путин и Барак Обама решаваха какво ще правят със сирийската криза. На 8 септември 2013 г. Джоби Уорик публикува статия в „The Washington Post”, базираща се на доклада The Odessa Network на некомерсиалната организация C4ADS. Уорик описва само един случай за пример. На 5 януари 2013 г. „Ocean Fortune”, кораб на „Kaalbye Group” излиза от пристанището „Октябрьск” с „неизвестен товар”. Минава през Босфора и след това електронният му сигнал изчезва. Авторите на доклада Том Уолъс и Фарли Меско издигат предположението, че е разтоварил в сирийско пристанище – Латакия или Тартус. На връщане фокусът със сигнала се повтаря. Тези упражнения насочват вниманието върху Николаев и Одеса.

„Октябрьск” е бил свръхсекретен военно-морски обект, ключова част от военните доставки на Съветския съюз за неговите съюзници и клиенти по целия свят. Пристанището и сега е закрит обект. Охранява се много строго. Патрулират въоръжени екипи. Намира се в Днепро-Бугския лиман, в делтата на Южен Буг. Прикрито е с горски пояс. Огради с бодлива тел. Вишки. Насипи за защита от взрив в оръжейните складове. Класически пример за критична инфраструктура. Пристанището засега (!) е в Украйна, но от години на практика се контролира от Русия. Мениджър на порта е Андрей Егоров, бивш капитан ВМС на Русия. Според доклада се контролира от „руско-украинския олигарх Вадим Новински” и неговия „Смарт Холдинг”. Новински е свързван с „Партията на регионите” в Украйна и олигарси като Ринат Ахметов и като Дмитри Фирташ, приближени на Виктор Янукович. Според Том Уолъс той отговаря за специалните интереси на фигури, свързани с Кремъл, въртящи бизнес през „Октябрьск”.

Ключов оператор в специализирания порт е консорциумът „Kaalbey Group”, основан от Игор Урбански и Борис Коган. Компанията притежава седем плавателни съда, сред които „Оушън Форчън” и „Оушън Воаяж”. Съдовете са разтоварвали „стоки с двойно предназначение” по правилата на Международната морска организация, твърдят официални представители според доклада. Организацията ограничава взривни и лесно запалими вещества, но не и оръжие. Обаче изключването на електронния сигнал за проследяване нарушава правилата за безопасност на навигацията и представлява несъобразяване с правилата на Международната морска организация. Конгресменът Майк Роджърс, председател на Комисията по разузнаване в Палатата на представителите публично обвини Русия в „заливане на Сирия с оръжие, като че ли утре не съществува”. Според Роджърс Русия е „опитен доставчик на оръжие по целия свят”. Конгресменът се позовава на ФБР: „Изключването на сигнала е ключ към разгадката”.

В пристанищата Латакия и Тартус са разтоварвани артилерийски гранатомети и 240 мм миномети, както и високотехнологично оборудване – прибори за нощно виждане и т.н.

Новата история на порта е свързана с износ на оръжие не само за Сирия. На 15.10.2003 г. са експортирани за Йемен 32 броя Т-72 и 11 BTR-80 APCs. На 12 май от „Октябрьск” потегля кораб с товар на „Рособоронекспорт” за пристанище Масава, Еритрея. Судан получава 33 броя Т-72 и 125 мм амуниции за танкове, както и 36 комплекта RPG-7V. Често корабите плават под флага на Антигуа и Барбуда, на Сейнт Винсент и Гренадини – като „Лейди Джулиет”, да речем, натоварил 6.9 тона амониев нитрат за Алжир в „Октябрьск” на 18.12.2009 г. През 2010 г. заминават два патрулни катера за Виетнам. В повечето случаи се описва наличието на „държавен контрол”. За Камбоджа се изнася „старо желязо” – 50 броя Т-55, но експортьорът не е установен… (Предполага се, че може да е Чехия, Полша, Украйна…) На 05.03.2011 г. е изнесена фрегата клас „Гепард” за Виетнам, флаг Бахама. На 25.05.2011 г. потегля товар за Пуерто Кабело, Венецуела – 35 броя Т-72, 16 броя BMP 3IFV, 32 броя BTR-80 APCs, 4 броя бронирани командни машини IBI 52. Флаг Холандия. Примерите могат да бъдат продължени.

Схемите не са били възможни без участието на „Укрооборонпром” и „Укрспецекспорт”. Спекулации и журналистически разследвания свързват комбинациите на държавно-приватните конфигурации с фигури като Виктор Бут, Леонид Минин, Аркадий Гайдамак. Припомнят се сделки дори от 1990 г. с Чарлз Тейлър и Либерия. Но всъщност това е минало. През последните години вървят товари по „чисти схеми”, контролирани от фигури като Игор Урбански и Борис Коган. Клиенти са: Иран, Китай, Судан, Алжир, Венецуела, Виетнам, Ангола. Ключова фигура е и В. Алперин., свързван с Микола М. и схеми през Одеса. „Фаина” и сомалийската връзка… Р. Ахметов и В. Новински са наясно с потенциала на „Томекс груп” и В. Муренко. Оценен е капацитетът на Hares Youssef  от „Hares Group”. Бизнесменът живее и оперира в Украйна. Отлично познава големия бизнес на Одеса. Установени са връзки с В. Юшченко, който е посочил „Фаина” на Алперин за обслужване на товарите. Не са подминати без внимание и мощностите на знакови фигури като А. Усманов и като В. Новински в Молдова. Засечено е и партньорството на Алперин с Актар Баракат и Махер ал Асад.

Голяма фигура от 2004 до 2012 е Игор Левитин, нарочен за „личен контрольор” от страна на Владимир Путин. Наблюдаващ в Одеса е И. Колесов. Хората на Путин са впечатлени от деловото партньорство на Игор Урбански, основател на „Каалбай груп”, който е бил заместник-министър на транспорта на Украйна от 2006 до 2009. Има дебели връзки с „Партията на регионите”, партия на властта по времето на Виктор  Янукович. Син е на полковник от КГБ. Завършил е МГИМО. Разполага с невероятни връзки в различни посоки… Партньорът му в „Каалбай”, Борис Коган, е свързан с Игор Завялов и Сергей Куликов, известни като „връзкари” с Кремъл. Всички са наясно с важността на „Октябрьск”. Може и да няма незаменими пристанища, но това е легендарно – през 1962 г. оттук потеглят корабите с ракетите за Куба. Портът се охранява подобаващо от „Моран Секюрити”. Няма данни, че дейността му сериозно е пострадала заради кризата в Украйна.

Според доклада Владимир Путин разглежда САЩ като „стратегически антагонист” за търговията с оръжие. Сегашният президент на Русия стартира актуалната Схема още по времето, когато президент на Украйна беше Леонид Кучма. От 2002 г. не изпуска от полезрението си Мрежата „Одеса”. Как да изтърве контрола сега? Става дума за милиарди и милиарди. Да не говорим за влиянието чрез търговията със спецпродукция. Като затвори „Северната тангента”, ех, в Черно море, Путин ще слезе и на юг, за да гарантира „южните потоци” на тонове и тонове с оръжие, диверсифицирайки, пардон, потоците с газ и нефт. Тази мегатриада е част от националната сигурност на Русия и Путин едва ли ще пусне фъндък на западняците (Освен ако не им прибере и Варна и Бургас, откъдето също са изнасяни тонове оръжие по времето на „Варшавския договор”.). Забравете Крим, докато Путин е президент. На него не му се дават пристанищата около Одеса, какво остава за Крим и логистиката на Севастопол.

bgsniper.com

 
МАФИЯ
News image

"Янките" контролират Военното разузнаване. Акцията е тяхна поръчка и комбинация на Б.Б. ЦРУ командва парада в службата

Акцията във "Военна информация" три дни преди решението за сделката за F-16 провокира медийни спекулации - Пеевски, Доган и "библитекарско-сарайния" кръг десари атакува службата, а целта била да се осуети сделката със САЩ. Фейк. Пропаганда. Доган съучаства в сделката след срещата с посл...

News image

Операцията във "Военна информация" е срещу "партията Радев-Рeшетников". Посланието: "Радев, кой краде тайни на НАТО?!"

Официалното съобшение по скандала представя операцията като защита на класифицирана информация по линия на партньорските служби - раздавани са разрешения за допуск и сертификати на килограм - топНАТОвците и досега ни режеха, вече съвсем ще спрат кранчето. Двама началници от служба &bdqu...

News image

Игор Коломойски отне контрола на Путин върху Мрежата „Одеса”. Руското оръжие през Октябрск, Украйна, носеше милиарди

С опожаряването на проруските протестъри в Одеса на 2 май 2014г., организирано от олигарха Игор Коломойски, беше прекъсната „Одеската мрежа” за логистика „от край до край” на търговията с оръжие на Русия през Украйна за Сирия. Оръжието се претоварваше на закрития укра...

News image

Бойко Борисов мачка ГЕРБ-клинтелите на БСП в София, Варна и Пловдив. Службите дебнат Кирил Добрев, готвят му "капан"

Бойко Борисов не може да си позволи загуба в София, Варна и Пловдив и вече е поръчал клинтелите на БСП в гербаджийските крепости да бъдат мачкани. Службите разработват "червени касички" в трите най-големи областни центрове, контролирани от ГЕРБ. "Чакайте гръмки арести малко преди Бузлуд...

News image

Кланове в БСП на ДПС-Пеевски, Бай Тошо, ГЕРБ и ДС искат да овладеят партията

Битката за лидерския пост в БСП не е толкова персонална, колкото по интереси на отделни кръгове и кланове.   Във война са привърженици на Тодор Живков и фамилии край него, свързани с кръга #Кой, някои от които участници в кабинета „Орешарски“, просъветското лоби начело с...

News image

"Тайната Коалиция" на бал, без маски. Вълканов, Б.Б., Домусчиев или Доган, Б.Б., Пеевски. Или СИК и "Мулти-2"

Балът на КРИБ като следизборно шоу - "Тайната Коалиция" на бал, без маски. Игра на тронове. Вълканов, Борисов, Домусчиев или Доган, Борисов, Пеевски. Или СИК и "Мулти-2". Бойко Борисов е от двете страни на Уравнението на Властта. (А къде са Радев и Нинова?!) Доган уж щеше...

News image

Пеевски&Борисов се разтовариха от Цв.Цв. заради "Турски поток", "Хемус" и делбата на Ресурса между ГЕРБ и ДПС

Бойко Борисов и Делян Пеевски отстраниха Цветан Цветанов от Голямата Игра заради "Турски поток" и "Хемус". Проектите са схема на "ГЕРБ" и "ДПС", а Цв.Цв. пробива структури на Движението. "Колективният Цветанов" е Пунта мара - на практика след "интерференцията" между бизнес-фракциите на ...

News image

Цветанов го игра държанка на Борисов, с кво да го "държи"?! ЦРУ го "държи", рашките, службите, Сретан

Чудно как Никoлай Бареков не избухна за "баджак" питанката на Жени Марчева към Цветан Цветанов - "Държите ли с нещо ОТТУК-НАСЕТНЕ премиера Борисов...?" Джеймс Пардю нарисува ЦРУ компромат срещу Бойко Борисов. Нанси Макълдауни го уплътни. Жени Марчева пита дали Цветан Цветанов го бил дър...

News image

Цветанов топи Борисов пред САЩ като "путинист": "Аз съм бил винаги за евроатлантическата позиция на страната"

"Нямам никаква информация, с която да държа премиера", заяви Цветанов Цветанов в първото си интервю след отстраняването си от ръководството на ГЕРБ. Никакъв компромат не трябва да вади срещу Бойко Борисов, техните посланици и резиденти си имат източници в службите и са вадели "СИМО"-докла...

News image

Цветан Цветанов емигрира фамилно в САЩ?! "Външно" вече го е поело, Борисов го спира за Вашингтон

Цветанов емигрира фамилно в САЩ, дори няма да се опита да продаде апартамента с асансьора, за да не го "усети" Борисов, заяви източник от ДАНС, който е близък със съпругата на бившия Втори в ГЕРБ. Бойко Борисов въпреки това ще го спре, "Външно" вече го е поело. Шефът на ДАТО Цветан Кито...

News image

Сарайно Пренареждане няма да има. "Боеко и Шиши" са си "партия" и ще делят "руски суспай с арабески"

Бойко Борисов не си отива. Делян Пеевски пък съвсем - той се връща за малко, как да си "отиде". Ахмед Доган обяви в Сарая за "ЧНГ", че след евровота ще има Пренареждане. Няма да има - ДПС губи мандат и ресурс за влияние. Падишахът няма да оттегли "тайната подкрепа" за ГЕРБ. Резу...

News image

Хак да са ви Бай Хой и Шайката хит след вота. Народът винаги е виновен на загубилите. Когато Радев победи, беше "готин"

ГЕРБ е класическа клиентелистка партия с харизматичен лидер. Винаги печели срещу БСП, освен в един случай - когато всички са срещу ГЕРБ. Като при победата на Румен Радев, не на БСП. "Позитано" 20 затова загуби парламентарните избори - защото си приписа победата на Румен Радев и Леонид Р...

News image

Екшън между Марешки и ДПС. Мизата закова на 150. Полицията арестува изборджии на В.М.?! "Икономическа" работи ДПС

"Бригадите на Веско Марешки и ДПС воюват за всеки глас във Варна и областта. Вече имаше няколко сблъсъка. Веско вдигна мизата на 150", заявил лидер на вражеска на "Воля" партия, който има сметки за уреждане с бизнесмена, пред колеги от други партии. ДПС в морската столица разчита на еди...

News image

Социологическият "Костинброд" го НАЦАКВА на Б.Б.? 100 000 гербери в Елас, узо и... Нинова цака: Оставка, Борисов!

Премиерът от Дубай се върна и колегата в София избухна в "социологията" - повечето агенции, даже и "Медиана", но без "Галъп" и "Афис", дават преднина на ГЕРБ. И? "Бойко бие Корнелия и Йончева!" е хит във форумите. Дали? Борисов се похвали - "помогнах на Алексис за изборите" с интер...

News image

Хак да са ви Бай Хой и Шайката хит след вота. Народът винаги е виновен на загубилите. Когато Радев победи, беше "готин"

ГЕРБ е класическа клиентелистка партия с харизматичен лидер. Винаги печели срещу БСП, освен в един случай - когато всички са срещу ГЕРБ. Като при победата на Румен Радев, не на БСП. "Позитано" 20 затова загуби парламентарните избори - защото си приписа победата на Румен Радев и Леонид Р...

News image

Путин вдигна топката на Борисов с "Турски поток-2" и той я заби предизборно. Пеевски аплодира от Дубай

Преди седмица Никита Бондарев, експерт, свързван с Кремъл, нарече Бойко Борисов "килър на руските енергийни проекти". Презент на рашките с намигване към десните избиратели на ГЕРБ. Седмица по-късно Бойко Борисов намигва на "патриотичния русофилски електорат" с инспекция на обект от трасет...

News image

Путин направи "ресто"-презент на Б.Б. с "Борисов е килър на руските енергийни проекти" преди вота. Сарая го последва

Сарая поиска оставката на правителството - безценен предизборен подарък, защото разширява "дясната" периферия на ГЕРБ. Путин три дни по-рано поднесе предизборен презент на Борисов, който може да е решаващ за победата на ГЕРБ, ако той капитализира този бонус за пред "десните" избиратели....

News image

Заявката на Б.Б., че няма да подаде оставка и смяната на Порожанов са "нишани" към Доган. Война със Сарая без Шиши?!

"Пренареждането" на Борисов стигна своя пик с оставката на Порожанов. На ход е Доган, който на вечерята в Сарая за "ЧНГ" отсече - след евроизборите ще има Пренареждане. Обаче Б.Б. заяви, че няма да подаде оставка и при загуба на ГЕРБ. И? Иде ли война със Сарая без Пеевски?! Румен Порожано...

News image

"Войната на олигарсите"II. Алекперов смени Златев след среща с Путин заради "фактора Борисов". Изборите са на Везната

Бойко Борисов се намеси във "Войната на олигарсите"I на страната на Кирил Домусчиев и Георги Самуилов и Валентин Златев я загуби. Сега на Везната са евроизборите. Валентин Златев загуби "Войната на олигарсите"I, защото отчиташе интересите на управляващите. Вагит Алекперов го смени ...

News image

Б.Б. събира партии, корпоративна подкрепа, житари и хидростройци, Маджо и Маргините. "Компромат гейт" работи за БСП

Б.Б. събира "десни" партии" и корпоративна подкрепа, прибавя организиран вот от житари и "хидростройци". Маджо, Пашата, "Котараците", Митко Каратиста и Маргините ще бъдат як съпорт за ГЕРБ. Обаче "Компромат гейт" работи за БСП, "Позитано"20 чака и "хакерски" презент за "тайни сметк...

News image

Наркотрафикът с претоварване в Черно море е класика в жанра. Каналът на сърбите тръгва от "бивша украинска база" в Крим

Наркотрафикът с претоварване в открито море е "класика в жанра". В Черно море върви отдавна, но първите пратки бяха заловени през 2002г., когато главен секретар на МВР беше Бойко Борисов. (Тогава в службите плъзна слух за скандал между него и босове на групировки, които той посочил като з...

News image

Масоните на(д) властта: Всички чадъри над Цветанов са свалени. Ако прекали в кампанията, ще бъде отстранен отвсякъде

Висши масони, от които дори "брат" Бойко има респект, се обединили на сбирка през уикенда около мнението, че Цветан Цветанов вече не е "недосегаем". "Всички чадъри са свалени от Цветанов. Ако прекали в кампанията, ще бъде отстранен отвсякъде", заяви източник от "Позитано"20, близък до "...

News image

Босът на СИК запазва портфейла си в МС. Премиерът няма да иска оставката на Николина Ангелкова. Валери Симеонов напуска

Бойко Борисов няма да иска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова заради натиска на Валери Симеонов, заяви източник от ПГ на ГЕРБ. Босът на СИК запазва портфейла си в МС. Както и се очакваше, Маджо, известен като "министър на туризма в сянка", се оказа незаобиколим фактор и...

News image

Пеевски: "Мачкайте Нинова! Тази трябва да се махне!". Гергов цака 30-те милиона, опозицията в БСП иска оставка?!

Делян Пеевски мощно е подкрепил атаката на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова с компромата за 30 млн рушвет. В играта е и Георги Гергов. "Мачкайте Нинова! Тази трябва да се махне!", изревал босът на шефовете в своите медии. Източници от обкръжението на Пеевски твърдят, че той ще блокира...

News image

Б.Б. "хвана" Гриша Ганчев в схема с Радев, не го арестува като Миню Стайков. Подлага го на Mi-6 като "руско прокси"

Разкритията за сделката за 290 джипа за МВР прикриват как Бойко Борисов "хвана" Гриша Ганчев в "тайна сделка" с Румен Радев - "тайната сделка" е за много повече от 29 млн.лева. "Сделката" е за властта в държавата. "ДАНС и ГД БОП отдавна са докладвали на Бойко, че зад "пропрезидентските ...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

Борисов наобиколи владенията на Сарая и Маджо в пристанището във Варна, не участва в дебатите за F-16 заради "Бриз 2019"

News image

Премиерът Бойко Борисов пристигна във Варна в петък заради международното черноморско учение "Бриз 2019". Маршрут №1 по бул "Владислав Варненчик" беше лъснат от предния ден заради височайшата визита. Националното военноморско учение „Бриз 2019“ се провежда от 12 до 21 юл...

Борисов мачка клана "Цветанов" във Варна. СИКаджията Красьо Дебелия аут от схемите в Билдинга, Маджо измества Маргините?

News image

Бойко Борисов методично мачка основни фигури на клана "Цветанов" във Варна, заяви източник от ръководството на ГЕРБ в морската столица. СИКаджията Красьо Дебелия е аут от схемите в Билдинга, продължи източникът от върхушката на ГЕРБ. Красимир Терзиев-Дебелия е известен като близък ...

"Позитано"20 реди служебна листа във Варна?! Корнелия Нинова иска резултат за поне десет общински съветници

News image

"Накрая Корнелия ще изключи Гуцанов от партията, ако до понеделник не напусне офиса, тя е по-мъж от мъжете и агитки не могат да я спрат. Като е казала, че ще отстрани Борислав Гуцанов, значи ще го направи", заяви член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Веднага след сканда...

ПОЛИТИКА

Делян Пеевски посочва Васил Грудев за директор на Държавен фонд "Зеделение"?! Сарая не изпуска Фонда

News image

Делян Пеевски смени Живко Живков с Васил Грудев като директор на ДФ "Земеделие". Грудев е "кадър" на Пеевски още от времето на Орешарски, а Фондът е "капия" на Сарая&"Берлин". Сарая&"Берлин" никога няма да изпусне безценна "касичка" като Фонда, коментира депутат от ПГ на "БСП за Българи...

Давай, Портних, давай! Докато построим "Хемус", Варна трябва да стане... И да победиш на първи тур "разбитите бесепари"

News image

След като поздрави колегите-пожарникари в "Аспарухово", Бойко Борисов реши да пообиколи морската столица по обичая си с кмета Иван Портних. Борисов подкара джипа на НСО из Варна, докато Портних му описа всичко ново, което е направено, с помощта на правителството и премиера, разбира се. ...

Цитат на деня: След пожар си вдигах каската като Уди Кълвача

News image

Ние служехме с пластмасови каски. След пожар като Уди Кълвача си я вдигах. Това каза премиерът Бойко Борисов пред пожарникари от варненския квартал "Аспарухово", се видя от включване на живо в неговата "Фейсбук" страница. Той ги посети по своя инициатива, след като в репортаж по телевизията ...

АКЦИЯ

Файлът, уличаващ Кристиян Бойков, е фалшифициран. Хакерите използват Linux, истински добрите, няма съмнение за това

News image

Файлът, който се явява улика срещу набеденият за теча на данни от НАП експерт по компютърна сигурност Кристиян Бойков е фалшифициран! Хакерите използват Linux, особено истински добрите хакери, няма съмнение за това. Точно както дизайнерите ползват Mac и няма съмнение за това. ZIP...

Хакерската атака изкова универсално оръжие. Оръжие, което може да послужи за разчистване на предизборния терен

News image

Това, което става в НАП, не е никакъв кибер скандал. Съвсем друго е: пред очите ни се изработва универсално оръжие. Такова оръжие, което да може да послужи за разчистване на предизборния терен и за извършване на политическа чистка. Данни, които са селектирани и групирани наготово Сре...

КИЛЪРИ

Парламентът ратифицира международния договор за самолетите F-16 на първо четене с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО

News image

Със 124 гласа „за“, 83 „против“ и 3 „въздържали се“ депутатите ратифицираха международния договор за самолетите F-16 и свързаната с тях поддръжка“ на първо четене, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Ратификацията бе гласувана от деп...

Задавить Россию: США накажут ФСБ. В конгресс США внесли законопроект о новых санкциях против России

News image

Давление на Россию со стороны законодателей США усиливается. В палату представителей внесен законопроект, предусматривающий введение новых антироссийских санкций. На этот раз это в нем говорится о мерах против сотрудников «службы безопасности России». На прошлой неделе была внесена поправка ...

РЕКЛАМА
Банер