КИЛЪРИ

Ген. Калугин: Не знам дали Тръмп е бил агент, но е оставил трайни следи в КГБ. Срещу него има компромати с компаньонки

alt

Олег Калугин, бивш офицер от чуждо разузнаване, след това - контраразузнаване, генерал от КГБ. В съветско време той е бил пряк началник на президента на Руската федерация Владимир Путин. Калугин беше и един от основните свидетели, че Държавна сигурност е поискала от КГБ помощ за ликвидирането на писателя Георги Марков в Лондон. Сега живее в САЩ.

Интервю на Юрий Фелщински за Гордон

- Олег Данилович, вие ми обещахте да поговорим за  Тръмп. Казахте, че знаете и разбирате с какво се е занимавал Тръмп в Москва. Освен това, сега, когато разследването на специалния прокурор Робърт Мълър вече приключи, бих искал да знам какво мислите за Тръмп.

- Тръмп го избра американският народ, така че това искате не искате трябва да го приемете ...

- Приели сме го.

- Но, ето например, когато Обама беше президент, той ми беше симпатичен в много отношения. А Тръмп, който беше в Русия много преди да стъпи на политическата сцена, имаше особено държание – да кажем, че беше интересен за КГБ.

- Ако е възможно, разкажете за това малко по-подробно.

- Той тогава, не помня, беше ли женен или не, но се държеше свободно.

- За 2013 г. ли говорим или за времето преди това?

- Това беше по-рано, защото през 2013 г. вече бях емигрант в Америка, а това, което съм чел в Русия, беше преди 2000 година.

- Чел ли сте?

- Някои документи. Имах достъп до всички документи, с които разполагаше добре известната тогава организация КГБ. До разпадането на Съветския съюз, искам да кажа.

- Това са вътрешни документи?

- Да, разбира се. Тогава всички чужденци, особено тези, които проявяваха особен интерес към руския начин на живот - момичета и други неща, винаги всичко се записваше, и както се казва, бяха наблюдавани с голям интерес.

- Нека тогава да започнем с това, че неотдавна Путин реагира, когато ...

- Да, моят бивш подчинен.

- Когато му зададоха въпрос за Тръмп, а той каза: "Вие какво си мислите, че наблюдаваме всички чужденци ли?"

- Не всички, разбира се, нямаше толкова физическа сила това да се случи, но като цяло повечето, особено от САЩ и Европа, винаги бяха под контрол. КГБ беше най-голямата организация в света по отношение на броя, финансирането и всички други параметри. И по броя, между другото, на чуждестранни агенти.

Мога да ви кажа една цифра - до 1962 г., според мен, съветската агентура в САЩ имаше няколкостотин американци, които работеха за съветското разузнаване. Предимно те си сътрудничеха по идеологически причини. Някога те искаха да строят социализъм и комунизъм в тази страна, в Америка, но все още не бяха успели да станат членове на Комунистическата партия. Не ни беше разрешено да пипаме тогава Комунистическата партия на САЩ. В определен момент имаше инструкция: Не пипайте комунистическата партия. Тя вече беше под контрола на ФБР. Беше невъзможно да я дискредитирам напълно. Но членовете на Комунистическата партия можеха да ни дадат съвет.
Между другото, спомням си, срещнах един от лидерите на Комунистическата партия, когато той все още работеше тук, и ми каза: „Слушай, Олег, имам един приятел, той има син, млад човек, иска да стане разузнавач. Може би ти ще говориш с него? " Срещнах този млад човек. Той беше на 18 години. Разговаряхме с него, казах му: „Знаеш ли, напиши какво искаш, защо го искаш… И аз ще кажа на хората, които се занимават с това, защото аз не се занимавам с това“. Казах му го проформа. И той го написа, спомням си. Изпратихме го в Москва, а от Москва отговориха: „Твърде млад е, само на 18 години“. Точно така, казвам, когато стане на 25, той може би вече ще работи в ЦРУ или във ФБР, в Пентагона ... Тогава вече ще може да започне да работи за нас ...
Но беше много отдавна, не знам къде е сега. Но по това време съветското разузнаване беше особено силно, защото за него работеха хората с идеологически леви възгледи. И тогава имаше, да речем, шантаж, изнудване, пари, но това не беше основното. Основното беше съпричастност, симпатия към Съветския съюз, към системата. Спомням си още, че само му казах: "Просто не ставай член на Комунистическата партия на САЩ, защото тя е под пълния контрол на ФБР и просто ще провалиш кариерата си." Той ми каза: „Няма да го направя, така да бъде“ ...

- Има предположение, че Тръмп е бил във фокуса на съветските специални служби, нали?

- Тръмп е бизнесмен, доста успешен, съдейки по замаха му, но когато беше в Москва, той се срещаше с някои съветски, както се казва, женски другари, които срещи обаче оставиха следи.

- Той е в Москва през 70-те години ...

- Да, отдавна ...

- И беше в полезрението на КГБ?“

- Естествено ...

- Поради факта, че се е срещал с някои момичета?

- Да.

-  От къде знаете това?"

- Знам го още от времето, когато все още работех в КГБ.

- Тоест, информацията е от конкретни доклади?

- Да, защото бях шеф на Службата на външното контраразузнаване. А първата й задача беше да проникне във всички чужди специални служби: разузнаване, контраразузнаване, полиция по целия свят. Но САЩ, разбира се, бяха на първо място, НАТО, страните от Европа - на второто и така нататък. Китай все още не беше под прожекторите.

- А вие помните ли Тръмп?

- Помня го. Беше много отдавна и той беше засечен още тогава през 70-те…

- Моля, кажете ми дали е вярно предположението, че Тръмп е бил в полезрението на руските специални служби?

- Като всички американци в онези години, а това беше неизбежно.

– Той е бил съпричастен към случващото се в Русия. Той е имал бизнес, в частност и в Русия…

-  Затова към него беше проявен интерес още в онези времена, когато още имаше СССР. И, между другото, вие виждате колко дружелюбен е той в отношението си към Путин и аз мисля, че в това има известен резон.

– Защото е знаел, че срещу него има компромати ли?

– Знаел е, да.

– А в какво са се състояли тези компромати – видеозаписи, показания, свидетелски показания?

– Това няма как да зная.

– Има информация, че в полезрението на чешките спецслужби е била първата съпруга на Трамп.

– Напълно възможно е. Но ако тя е била под наблюдение на чешкото КГБ, няма как да не е била в полезрението и на съветското. Защото чешкото разузнаване, контраразузнаване беше в тезки връзки с руското КГБ, за разлика от полското или унгарското. Чехите бяха наши братя по оръжие, във всяко едно отношение, но до чешките събития, до Пражката пролет.

-  Както споменахте вече, срещу Тръмп е имало уличаващи доказателства ...

- Човек може само да гадае за това.

- Току-що казахте, че знаете, че той е имал "компаньонки" ...
- Имаше, да, както много американци. Четох архивни материали. Между другото, това беше вече в Ленинград, когато работех като първи заместник-началник на Ленинградската дирекция на КГБ и имах достъп до абсолютно цялата информация, включително различни исторически документи. И в Ленинград, тъй като беше не по-малко важна столица от Москва, прочетох много интересни материали, включително за САЩ, разбира се, и за Великобритания.

- И какво точно пишеше там, спомняте ли си ?

- Не помня, за някакви срещи с момичета ... Но това беше типично за американците ...

- И тези момичета случайни ли бяха или бяха внедрени?

- Може да е имало случайни, но от тези „случайни“ момичета, които са работили, т.е. спяха с чужденците, като правило по-голямата част от тях бяха контролирани от КГБ. Разбира се, имаше и случайни момичета ... Но рано или късно те ставаха информатори. Или са били наказвани за проституция, или са казвали: добре де, ще станем информатори.

- А модните агенции, много от тези момичета бяха именно от там, бяха ли самите агенции в полезрението на специалните служби?

- Да, те се наблюдаваха от Службата за вътрешна сигурност. Знаете, в наше време тя контролираше всичко, освен партийния апарат. 

- Питам, защото двете съпруги на Тръмп по някакво съвпадение са работили в Агенции за модели.

- Да. И както се говори те са от славянски произход.

- А предположението, че те биха могли да бъдат вербувани още преди да са се срещнали с Тръмп?

-Това не трябва да го изключваме. Не знам, не е изключено.

- Само преди няколко дни бях малко изненадан, според мен, от констатациите, които Мълър прави в своето разследване - че не е открита връзка между кампанията на Тръмп и руското правителство. Какво мислите за това?

- Не е трябвало да намерят нещо уличаващо – по това КГБ винаги се е отличавало.

- Какво са търсили, какво е трябвало да намерят?“

- Може би някои компрометиращи материали. В крайна сметка имаше различни пробойни в Съветския съюз и хора, които си тръгнаха с документи. Като Литвиненко. Между другото, когато живеех в Лондон и започнах да му говоря за Путин - той познаваше Путин, веднъж му се обадих и казах: „Саша, не бива да даваш такива неща на пресата, може да имаш проблеми“. И шест месеца по-късно го ликвидираха. Това, уви, е факт. Така че той просто говореше за неща, за които не трябваше да говори, и затова той получи полоний. Той не беше единственият, но тъй като все още живееше в Лондон, историята предизвика голям отзвук...

- Ако кажем, че е имало някакъв компромат срещу Тръмп ...

- Да, напълно е възможно.

- От какво се страхува  Тръмп? Страхува се да публикуват доклади, че през 70-те години отвежда момичета в хотела си?

- Мисля, че всеки здравомислещ човек, който е загрижен за своята кариерата и личния си семеен живот, не би искал подобен вид публикации да излязат където и да било.

- И това е достатъчно, за да засвидетелства любов и уважение към Путин, така подчертано публично?

- Да. Мисля, че това е една от причините за неговото специално дружелюбно отношение към някои руски лидери.

- Смятате ли, че това е достатъчна причина или може би има нещо друго?

- Може би има и нещо друго. Но това е една от сериозните причини. Между другото, когато работех в КГБ имах собствен подход към подобни проблеми. Ако бях хванат някъде в леглото с момиче и някой се опита да ме шантажира, бих казал на този вербовчик: „Слушай, какви интересни снимки, можеш ли да ми направиш копия, за да ги раздам на приятелите си?“ Тази реакция веднага би го обезоръжила, разбирате ли? Тоест, показвате, че като цяло не ви пука. Бих го направил, това не е шега.

- Беше ли Тръмп наблюдаван от руските специални служби?

- Беше.

- Известно време ли беше в полезрението на руските специални служби.

-  Като всички американци, чужденци.

- Ако са имали за задача да го вербуват, как е станало това? Някой специално е отишъл при него, за да го вербува?

-  Обикновено това са хора, които имат възможност да се срещнат с него неформално по някакъв начин, при лична среща на неутрално място. Те намират начини да правят това. В непринудена обстановка те могат да кажат нещо или нещо да му подскажат.

- Какво да му подскажат: "Г-н Тръмп, имаме компромат срещу вас?

-  Не, те не биха казали това, твърде грубо е ... Обикновено казват: „Не сме разговаряли с вас толкова отдавна, но добре ви помним“. Като цяло, те му намекват, че имат материали така, че той да ги разбере правилно. Те никога не използват директния подход, за да изнудват някого.

- В този момент Тръмп е просто един богат човек. С какво би могъл да бъде интересен?

-  Богат човек ... Например имаше един човек, който ми стана приятел - той почина на 98-годишна възраст. Имам снимка, на която е той заедно с бившия директор на ЦРУ Колби. Той беше милиардер. Веднъж ми каза: „Олег, ще направя всичко за теб, което искаш“. Нямаше нужда от пари, само от съчувствие.

- От приятелски чувства ли?

-  Да, чисто приятелски отношения. Между другото, друг мой приятел (сега вече мога да разкажа за това - не съм сигурен, че някога съм го споменавал публично), човек, който, така да кажем, беше от офицерите във ФБР и се занимаваше със съветските работи, ми казваше - Олег, ако те познавах преди, бих работил за вас. Бях на погребението му ...

- Той имаше ли представа, че ще стане съветски шпионин?

- Мисля, че да. И то по чисто приятелски симпатии. А що се отнася до изнудването - аз лично никога не съм шантажирал никого.

- Е, да речем, че Тръмп никой не го е шантажирал.

-  А биха могли ... Но в тази ситуация е малко вероятно ... Те просто биха могли само да му намекнат. И това веднага предизвиква чувство на бдителност у човек и желание по някакъв начин мирно да се реши този проблем, без да се предизвиква скандал.

- Но какво могат да искат от него? Той е просто богат човек в онези години. Бизнес с недвижими имоти ...

-  Богат човек – може да прави инвестиция в руската икономика или в съветската, не директно, а чрез някаква подставена организация, която КГБ може да създаде изкуствено или съществуваща организация от този вид.

- Значи са искали пари от него или са се опитвали да му платят?

- Ако е било нужно, са му платили. Но това, което са искали от него, не са били пари, а информация. Русия винаги е имала пари.

- И каква информация е можел да даде бизнесменът Тръмп?

-  Той имаше контакти със служители. Може би си е представял реалната икономическа ситуация в страната по-добре, да кажем, от някои други.

- Тоест, той може да е бил източник на информация.

-  Да, източник на информация.

- Не е задължително да е секретна?

-  Да. Познавах един такъв човек, доктор на политическите науки. Той беше с 15 години по-голям от мен, предполагам. Беше самотен - нямаше жени, нямаше приятели. Когато случайно го срещнах, почувствах, че той е много грамотен,  знаеше много. Взех решение да се сприятеля с него и да реша проблемите му. И когато се срещнахме няколко пъти, той ми каза: "Олег, слушай, за мен ти си просто откритие в живота ми. Ще направя всичко, което искаш за теб." Казах му: "Бихте ли анализирал ситуацията за мене. Ще ви бъда много благодарен, защото ще бъда оценен за това в Москва, а вие ще се почувствате приятно." Той: "Олег, за теб ще го направя."

- Можем ли тогава да предположим, че ако от Тръмп са очаквали някаква информация, той също е бил помолен да пише?

- Може би, но не е задължително. Може само да е предоставил някакви документи.

- Ако Тръмп е бил човек, който предоставя информация, значи е имало доверен човек от КГБ в САЩ, с когото той постоянно е общувал и който е бил държан в Америка точно за това?

-  Да, може и да е така, да, разбира се.

- И какво е вашето впечатление от Тръмп сега, след тези две години?"

-  Той се опитва и дори това е очевидно, да намери общ език с Путин. Това е ясно.

- Имате ли обяснение за това?"

-  Има един от вариантите на обяснение, за които споменах: когато е бил в Москва по времето на СССР, той може и да е оставил някакви сламки след себе си, от които съответно да се възползва по-късно. Тъй като дружелюбността му към сегашното руско ръководство, бих казал, е някак си необичайна за американски лидер. Не само необичайно, но и твърде сърдечно топла.

- Е, тогава можем да предположим, а всъщност тези предположения бяха правени многократно, че има компромати срещу Тръмп.

- Това, което знам със сигурност, е , че срещу него имаше уличаващи доказателства. Но дали са били използвани, на мен не ми е известно.

- Има ли нещо в действията на Тръмп, което показва не просто компрометиране, а опит да бъде вербуван за агент?

-  Прекалено благосклонното му отношение към сегашното руско ръководство, разбира се, повдига тези въпроси.

- Според вас като човек, който цял живот е работил в КГБ, такова е поведението на човек, който знае, че има компрометиращи доказателства за връзки с момичета, с които е преспал, или това е поведението на човек, който е вербуван за агент?

- Може да бъде и едното, и другото. Той може да не е бил вербуван, но просто се е страхувал. И това се използва като повод, като претекст. Ако е било така, ако е имало такъв опит, то това е било отдавна. Едно време имаше основания за подобни действия.

- За вербуване?

-  За подходи, с цел вербуване на хора. Казано по-точно – за шантаж. Но вече казах, че шантажът, например, мен лично никога не би могъл да ме засегне, но това зависи и от  характера,  и от подготовката ми.

- На какво ниво са били хората, които са имали информация за Тръмп по време на престоя му в Москва?

-  Това са били хора на високо ниво. Тъй като това беше много отдавна, подобни документи са в специални архиви, до които няма достъп за нито един служител, който иска да научи нещо. Спомням си един епизод от собствения си живот, когато бях преместен на работа от Москва в Ленинград, макар че в Москва заемах висока позиция, с пряк достъп и комуникация с Андропов (шефът на КГБ – бел.ред.). 
Той ми каза така: "Слушай, Олег, знаеш, ти си прекрасен служител, но си живял през цялото време в чужбина, не познаваш собствената си страна. Иди в Ленинград, там ще бъдеш вторият човек, ще опознаеш нашата родина. Ще се върнеш, обещавам ти, след няколко години, не повече." Но Андропов умря две години по-късно, а аз прекарах там седем години. Но аз бях първият заместник-началник на Ленинградската дирекция на КГБ.

За мен беше много полезно, защото разпознах истинския социализъм в пълнота, когато бях в Ленинград, общувайки с руснаците: съветската интелигенция, от различни нива, с работническата класа - е, не съвсем истинската работническа класа ... Именно ленинградският опит ме доведе до заключението, че в Съветския съюз е необходимо да се промени системата - тя не е пригодна. Промените, които претърпях, не идваха от Америка, а от опознанието на моята собствена страна, тъй като имах възможност да общувам с всички хора, до всякакви вид материали, до много неща.

- Бяха направени няколко опита: един път през Флин и втори през Кушнер, когато те разговаряха с Кисляк в руското посолство, и след това по-късно, когато Тръмп стана президент - няколко откровени опита на самия Тръмп да говори лице в лице с Путин, без други участници от американската страна – какво означава за вас това? Във Финландия такъв опит беше направен за първи път, а след това и във Виетнам ...

-  Да, тогава нещата минаха ...

- За какво му беше нужно на Тръмп да говорят с Путин на четири очи?

- За да  установи такива отношения, щото да не се чувства като потенциална жертва на някакъв вид шантаж…

- Тръмп трябваше да каже на ухо на Путин нещо и да се договорят за нещо, но за какво?

- Разбира се, за нещо, което е имало значение. Договорили са се за това - „ще се държим винаги дружески, при всички различия, които има между нашите две система, в нашите възгледи и т.н., но в личен план ще си останем лоялни, добри приятели“. И в този случай Путин се държи много коректно.

- Значи смятате, че опитите да си говорят очи в очи би могло да бъде заради съществуването на компромати срещу Тръмп?

- Не е задължително. Възможно е да има и други причини: просто да опознаете човека такъв, какъвто е, а не за това, че той ще ти снася някаква информация.

- Но това не би трябвало да му попречи да се срещне с Путин в присъствието на американски преводач и държавен секретар.

- Да, разбирам. Очевидно той има и някакви причини за това. Но какви са те - човек може само да гадае.

- Какво можем да предполагаме?

-  Да предполагаме, че това е свързано с престоя му в Москва някога. Аз лично така мисля. Че това е свързано с неговите московски преживелици. Но това е мое лично мнение.

- Вие наблюдавате Тръмп от две години. Как мислите - той агент ли е или не е агент?

- Не знам, не мога да кажа. Но фактът, че той остави следи в документите на КГБ от онова време, е сигурно. Не се съмнявам в това.

- Помните ли какви бяха – бележка на една страница, или дебел том с документи?

-  Имаше т.нар. 7-ми отдел на КГБ по времето на СССР. Хората в него провеждаха наблюдението на определени лица, после пишеха доклади за това с кого е общувало лицето, къде е ходило, с кого се е срещало. И вече оперативните работници анализираха на базата на наличните материали, какво би могло да означава това, това някаква случайност ли е, какъв смисъл е имало от всичко това.

Известен е фактът, че стотици, ако не и хиляди американци са използвали услугите на руските компаньонки, улични момичета. И, разбира се, съветските служби и руснаците, които са запознати с тази ситуация, биха могли да използват целенасочено информацията на тези момичета, какво са печелили, как са го правели и печелили ли са допълнително пари. Освен това, по този начин те не са били задържани за това, че проституират на улицата.

- Някой от американските журналисти обаждал ли ви се е по този повод, задавал ли ви е въпроси за Тръмп?

-  Разговарял съм, но обикновено аз никога не отивам много надълбоко в разговорите ...За първи път го правя пред вас,  Юрий. Не, с американците бях по-коректен ... имам предвид "коректен" - в смисъл на по-сдържан и предпазлив.

- Не са ли ви притискали с неудобни въпроси относно Тръмп?

-  Опитвали са се понякога, но аз намирах начини да се измъкна от ситуацията. С вас е друго, честно казано ... Такъв е животът. Да пийнем по чашка?

- С удоволствие. Благодаря много.


Превод:Faktor.bg (с малки съкращения)

 
КИЛЪРИ
News image

"Бригадите" на Маджо се изнесоха следсезонно и предизборно от Терена във Варна. На тяхно място влязоха екипи на "Берлин"

Сарайна жега настана във Варна. Предизборна. "Позитано"20 се точи за втори тур, но играчите залагат на КК. Бойко Борисов събра актива на ГЕРБ от Североизтока в Шумен и нареди - "Битка на всички, фъндък на никого!". След срещата щабисти на ГЕРБ бяха командировани за последните две с...

News image

Война по избори, босовете отново с бронежилетки, мощни охрани и кевларени "одеяла". За кого идва "товарищ Лобаев"?!

Бойко Борисов задейства ГД БОП срещу БФС заради атаката в английските вестници. Обаче не изпрати бападжиите в офисите на босовете. "Предупредих ги" беше послание към собствениците на футболни клубове, с които предпочиташе преди атаката отвън да се договаря. Сега им изпраща депеша -...

News image

Свадебный генерал. Что Руслан Боширов делал на свадьбе дочери генерала Аверьянова, отвечающего за боевую подготовку ГРУ

Генерал-майор Андрей Аверьянов, возглавляющий войсковую часть 29155, действительно был знаком с Анатолием Чепигой (также известным как Руслан Боширов, участвовавший в отравлении Скрипалей), это подтверждает информацию, ранее опубликованную в The New York Times. О знакомстве свидетел...

News image

"Дичайший фейк": Опровергнута информация о гибели в Конго бизнесмена Пригожина - источники

Через некоторые СМИ и Telegram-каналы был пущен слух о том, что в Конго по время крушения самолета Ан-72 погиб бизнесмен Евгений Пригожин. Как пишут источники, сообщения оказались "дичайшим фейком". Информация о гибели бизнесмена Евгения Пригожина во время крушения в Конго тр...

News image

Русский спецназ рискует нарваться на янычар Эрдогана. Военное столкновение России и Турции становится реальной угрозой

Сирийская армия, поддерживая российской авиацией и спецназом, продвигается все ближе к турецкой границе, вдоль которой скопились десятки тысяч боевиков Copyright © 2016 by www.RiaTaza.com Москва требует от Анкары отвести своих военных и прекратить поддержку террористических группировок Copyri...

News image

Марангозова разстреляна в мафиотски стил. Службите нищят версия за поръчка от приближени до Папазки или сръбски босове

"Финансовата комбинаторка Станка Марангозова е разстреляна в мафиотски стил, бялата роза е знак. Марангозова е била свързана с ОПГ", коментира източник от службите. "ГД НП работи по версия за поръчка от приближени ъндърграунд фактгори приближе до знакова фигура като Валтер Папазки", про...

News image

Секретная российская структура занимается убийствами и диверсиями в Европе. Расследование The New York Times

Авторитетное западное издание опубликовало сенсационную статью-расследование, касающееся деятельности одного из самых секретных структур внутри ГРУ – так называемого «подразделения 29155», которое специализируется на государственных переворотах, кампаниях по дестабилизации других стран...

News image

"Ню Йорк таймс": Емилиян Гебрев е отровен от секретна част на руското военно разузнаване

Опитът за убийството на оръжейния търговец Емилиян Гебрев е организиран от секретното поделение 29155 на руското военно разузнаване като част от координирана кампания за дестабилизиране на Европа. Това твърди американското издание "Ню Йорк таймс", позовавайки се на източници от европей...

News image

ЦРУ сваля Борисов?! Превратът стартира с акцията срещу Маджо, наредена от боса на сръбската мафия Станко Суботич-Цане

"Борисов даде цялата власт на Маджо в третия си мандат, унижи варненци, подложи ги по време на срещата в "Свети Влас", предаде генералите от Банкя и "Позитано", сега всички са срещу него. Дори Йорданка Фандъкова да спечели в София не може да остане на власт, ще го свалят", заяви източник от ...

News image

Нацелиха Очите като Боксьора. Маджо реди сезона в Монтрьо и Цуг, губи милиони от фалита на "Томас Кук", връща се на юг?!

Митьо Очите го бяха нацелили като Венци Боксьора на Златните. Босът на Камен от "Берлин" го извади. Сега се отплаща с пунта мара протест срещу Гешев, за да изкарат, че "Мутрите са срещу Гешев!" - комбинация на ДСП. Младен Михалев-Маджо и ЧВК "Бойко" взеха цялата власт в Слънчев бря...

News image

ББ отдавна е с "МОСАД-микрофон в джоба". И след "Ти си го избра" прибира джиесемите на гостите си в Банкя и Бояна

"Оттогава ходя с микрофон в джоба, за да може, който иска, да заповяда". Така премиерът Бойко Борисов коментира шеговито случая с махнатите микрофони при посещението на шефа на ЕК Урсула фон дер Лайен в България, съобщи "Фокус". Коментарът си Борисов направи по време на брифинг след сре...

News image

Путин спря преврата срещу Борисов! Цената е АЕЦ "Белене", тогава идва стрелец на товарищ Лобаев със супер снайпер

Страхотно "руско ресто" пристигна - Денис Мантуров, министър на промишлеността, за да стане "патрон" заедно с Бойко Борисов на "Балкански поток". Ако Кремъл не беше дал рамо на премиера, щяха да го свалят с пълзящ преврат. Спирането на БНР беше ясен знак. Защо Путин подкрепи Борисов в...

News image

Ген. Калугин: Не знам дали Тръмп е бил агент, но е оставил трайни следи в КГБ. Срещу него има компромати с компаньонки

Олег Калугин, бивш офицер от чуждо разузнаване, след това - контраразузнаване, генерал от КГБ. В съветско време той е бил пряк началник на президента на Руската федерация Владимир Путин. Калугин беше и един от основните свидетели, че Държавна сигурност е поискала от КГБ помощ за ликвидиранет...

News image

Венедиктов: Путин е убеден, че руснаците, белорусите и украинците са един народ и той ще ги обедини във велика Русия

Крим беше отнет от Украйна несправедливо, нечестно и незаконно, но не вярвам, че някога ще се върне в Украйна, казва известният историк и журналист - Господин Венедиктов, вие сте един от малцината руски журналисти, които лично познават Владимир Путин, познавате доста добре начина му на м...

News image

ЦРУ ли изработи "платинени топки" на ББ?! Mi-6 пробива групата "Малофеев", олигархът разкешил за "ГРУ-пуч" през ноември

Слуховете, че групата "Малофеев" готвела "пуч" през ноември с логистичната подкрепа на ГРУ по сценарий като в Черна гора през 2016г. с покушение срещу властовия лидер, изглежда не са само "слухове", но този път за изпълнители са били привлечени наемници от "Вагнер", твърдят източници от служ...

News image

ВСИЧКИ СА "ХВАНАТИ" ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ - ДОГАН, ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ. "Запознати с разследването" на ЦРУ казва всичко

Всички реални властови фактори са "хванати" от американците - Доган, Пеевски, Борисов, Цацаров. "Частичен суверенитет...". И когато Кремъл тръгна да "окупира" България отдолу с "Турски поток", а отгоре с АЕЦ "Белене", ЦРУ се намеси. Изявлението не е на посолството на САЩ, а на рези...

News image

Борисов осветява "олигарсите зад Мая". Над всички е руснак със супер яхта, държащ казината в Гърция и по Черноморието

Бойко Борисов се е заел "да размаже Мая още на първия тур", твърди източник от "Позитано"20, който обаче има позиции от години в обкръжението на премиера и лидер на ГЕРБ. Борисов иска победа на първи тур. Лидерът на ГЕРБ ше хвърли бомбата с "олигарсите" зад Мая. Над всички е руски олига...

News image

"Партньорите" на Б.Б. получават предложение, което не могат да откажат?! През септември ще се дели бизнес за милиарди

Враговете-"партньори" на Бойко Борисов ще получат предложение, което не могат да откажат, твърди източник от службите. През септември ще се дели бизнес за милиарди - от "Турски поток" до поръчките в София, продължи източникът. Ако Б.Б. се разбере с "босовете", БСП няма никакъв шанс...

News image

Б.Б. юрка службите по "стари поръчки" във Варна?! Пращат му доклад за Гела, Ластика, Лазар Анев и Венци Боксьора

Бойко Борисов "внезапно" се заинтересува през февруари от разстрела на Жоро Каратиста, твърдят източници на информация в най-близкото му обкръжение. През март беше пикът на интереса му. Сетне вниманието му привлече "рестото", което отекна във връзката между Иван Тодоров-"Хакера" и Големия...

News image

Битката във Варна е за един млрд за следващия кметски мандат. След него морската столица ще се казва "Пеевскиград"

Медийните лакърдии за Даниел Славов-Дидо Дънката и разчистването на сметки между него и Борислав Гуцанов прикриват истинската битка във Варна. Дидо Дънката завладя Ситито. "Приятелят на премиера от Женева" играе с ГЕРБ - скофтия, Бузев, Портних и прочие. След билдинга на мястото на...

News image

КОРПОРАТИВЕН РЕЙД. "Добре дошли в града на Борисов&Пеевски" - лого на Варна. Тръгва канал за оръжие от "Варна-Запад"?!

Бойко Борисов дойде във Варна четири пъти за три месеца - рекорд. Защо? Първо, за да разпореди мачкане на клана "Цветанов" в Билдинга и бизнеса - от Красимир Терзиев-Дебелия до основни кеш-играчи в кметството. Второ, за да преразпредели властта и влиянията в ГЕРБ-Варна, след като и...

News image

Парламентът ратифицира международния договор за самолетите F-16 на първо четене с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ВМРО

Със 124 гласа „за“, 83 „против“ и 3 „въздържали се“ депутатите ратифицираха международния договор за самолетите F-16 и свързаната с тях поддръжка“ на първо четене, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Ратификацията бе гласувана от деп...

News image

Задавить Россию: США накажут ФСБ. В конгресс США внесли законопроект о новых санкциях против России

Давление на Россию со стороны законодателей США усиливается. В палату представителей внесен законопроект, предусматривающий введение новых антироссийских санкций. На этот раз это в нем говорится о мерах против сотрудников «службы безопасности России». На прошлой неделе была внесена поправка ...

News image

"Редовият член" Цветанов до Борисов. ГЕРБ остава за лидера, поделиха СИК - "Маджо" за "Бойко", "Маргините" за "Цецо"

Отваря се възможност БСП да спечели кметския вот в няколко областни центрове и да обяви гръмка победа на местните избори. Тихият саботаж на мачканите "цветановисти" ще работи за БСП. Защото. Цветан Цветанов ненавижда Бойко Борисов и много му личи. Всъщност не го и крие. "Редовият партие...

News image

"Маджовците" превземат пазара на "бяло", мачкат хората на Ники Цайса. Службите готвят акция срещу "бригади" на Цайса

"Бригадирите" на Таки и Радо Слънцето навлизат в пазара на "бяло" във Варна заради кризата в Съни бийч, ЧАКАЙТЕ ВЗРИВЯВАНИЯ, заяви източник от службите. "Службите ще атакуват хората на Ники Цайса и "чадъра" му в дирекцията. Цайса от няколко години повече е в София, отколкото във Варна",...

РЕКЛАМА
Банер
СНАЙПЕР

ББ ще спечели вота и ще изкара мандата с пиар за "Турски поток" и поръчки за ДСП. Херо Мустафа ще "приобщава" Сарая

News image

Който се точи, че някой щял бил да сваля Бойко Борисов догодина или в последната година от мандата, ще си остане с мечтанията. Борисов ще спечели изборите, сетне ще изкара мандата с пиар за "Балкански поток" и поръчки за ДСП. БСП ще вземе области колкото ДПС - две от две. Най-много ...

Защо Марешки, "тайното оръжие" на Сарая и рашките, не игра за кмет на Варна?! ББ ще пусне Ресто на бизнесмена

News image

Веселин Марешки подари победата на първи тур на Иван Портних. Ако се беше кандидатирал за трети път за кмет, вторият тур беше "нарисуван". Защо Марешки, "тайното оръжие" на Сарая и "рашките" (чието "прокси" е ИП), не се кандидатира за кмет на Варна?! КОЙ го спря, кой какво "ресто" ще му...

ББ "спонсорира" кампанията на Костадинов срещу БСП чрез Красен Кралев. Пеевски играе двойно, Сарая си няма "нов Марешки"

News image

Костадин Костадинов имаше шанс за втори тур, ако беше кандидат-кмет, подкрепен от БСП. ДПС и листи, контролирани от Делян Пеевски, имаха нишан от Сарая да гласуват за КК. Корнелия Нинова стопира тази схема с аргумента, че няма как БСП да подкрепи лидер на друга партия, но "скритата прич...

ПОЛИТИКА

Красен Кралев: "Ангажиментът ми към премиера е дългосрочен". Кралев движи проекти на Борисов в кампанията

News image

"Имам дългосрочен ангажимент към премиера Бойко Борисов и ми предстои да извървя още дълъг път с него", заяви пред журналисти в Русе в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за президент на БФС. Времето ще покаже колко дълъг ще е ангажиментът на Кралев към Борисов като към премиер, но...

Опозицията в БСП работи за ББ. ГЕРБ печели на първи тур в Бургас, Варна и Стара Загора, на втори в София и Пловдив

News image

Цветан Цветанов няма да има своите "15 минути слава" след местните избори, дори може да връща часовници на Бойко Борисов. Опозицията в БСП работи брутално за Борисов. ГЕРБ ще спечели с голяма разлика на първи тур в Бургас, Варна, Стара Загора и Благоевград. На втори тур ще бие Б...

Битката за Общинския съвет във Варна. ГЕРБ и "Тъстовете" редят новото мнозинство по формулата "Борисов&Пеевски"

News image

Битката за Общинския съвет във Варна засенчи кметската кампания. ГЕРБ няма да успее да състави самостоятелно мнозинство - ше има 20-22 общински съветници. Листата на "Тъстовете" ще прибави 3-4 съветници и така ГЕРБ и "Тъстовете" ще наредят новото мнозинство на коалиция "Борисов&Пеевски" в...

АКЦИЯ

Костадин Костадинов агитира в Звездица във Варна. Цитаделата на ГЕРБ се оказа непревземаема за бившия "войвода"

News image

Костадин Костадинов, кандидат-кмет за морската столица на партия "Възраждане", агитира в Звездица във Варна. Цитаделата на ГЕРБ се оказа непревземаема за бившия "войвода". Гербаджиите дадоха мощен отпор на Костадинов. "Събранието на Костадинов беше катастрофа, само 14 души бяха в за...

БСП печели в Шумен, Перник, Ловеч, Плевен, Разград и Ямбол?! И ББ не подава оставка, правел "гениални ходове"...

News image

БСП може да спечели поне пет-шест областни центрове, сега няма нито един. Най-големи са шансовете за победа в Шумен, Перник, Ловеч, Плевен, Разград и Ямбол. Бойко Борисов реагира светкавично срещу комбинациите на БСП и ДПС в Североизтока и събра актива на ГЕРБ в Шумен, където "Позитано"20...

МАФИЯ

Цветанов остави част от ноу хауто си в ГЕРБ. В много общини забелязвам същите подходи – без Цветанов по цветановски

News image

Цветанов остави част от ноу хауто си на своите наследници в ГЕРБ. А и някои от тези хватки лесно се усвояват. Той безспорно вършеше част от черната работа. Но в много общини забелязвам същите подходи – без Цветанов по цветановски. Това заявява социологът Живко Георгиев пред Banker.bg. ...

Богомил Бонев: Тия избори ще минат без Цветанов по цветановски

News image

Тия избори ще минат без Цветанов по цветановски. Това пише във фейсбук бвшият вътрешен министър Богомил Бонев и изброява някои от очакваните и сигурни нарушения. Заради 80%. – купуване на гласове; – купуване на цели комисии; – подправяне на протоколи; &n...

РЕКЛАМА
Банер